icon

Kto sa snaží o bábo od marca 2012?

karle17
8. mar 2012

tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂

janka9900
8. jan 2013

@ataner81 ale renatka, uz si to niekedy zazila, ked vies, ze to bude dlha-predlha cesta? kazdy mesiac sa bude robit vsetko preto, aby si bola tehulka a urcite nebude trvat vecnost, kym budes..... budes tehulka uz coskoro! 😉 😵

ataner81
8. jan 2013

@janka9900 ďakujem Jani, snáď máš pravdu ☹

janka9900
8. jan 2013

@ataner81 mam 😉 😵 ver, ze vam rychlo pomozu, to je polovica uspechu 😉

horseshoe
8. jan 2013

@rohlicka ja detto moja 😉

ellis21
8. jan 2013

@rohlicka
@horseshoe ale zvládnete to babulky 🙂 Veľmi sa s vami teším a verím, že sa neviete dočkať. No radšej si teraz užívajte to ticho a kľud doma a veľa veľa oddychujte, lebo ako sa drobci narodia, už si neoddýchnete a ani sa nevyspíte 😀 Dokonca aj keď budú väčší a zoberú ich babky a tety aby ste si oddýchli ani tak sa to už nepodarí, lebo podvedomie pracuje a stále ich budete mať v hlave, že čo robia a ako sa majú 😀 😀 😀 Ale stojí to za to, keď potom prídu domov a celé vás opusinkujú a povedia, že vás ľúbia 😀 Potom to prejde, keď robia nervy, tak by ste ich zase poslali niekde k babke a stále to ide dookola. Myslím, že to tak zostane až do konca života. 😀

brumka
8. jan 2013

@rohlicka @horseshoe vsetko sa a zvladnut, ja som pred porodom nikdy nemala v ruk e babo nikdy som so ziadnym nebola v kontakte a naucila som sa ako moja dcera bola velmi narocna nespava, a s mm sme na nu boli sami, teraz sme boli bez nej prvy treti krat na 1 a 1,5 h a normalne sme a chceli vratit k nej naspat

horseshoe
8. jan 2013

@ellis21 to mi inak hovori kazdy - ze oddychuj, lebo potom sa uz nevyspis ani neoddychnes 😀 - trochu ma tie reci serkajuuuuuuuuuu 😠 😠 😠 A mne dokonca ani nebudu moct zobrat deti babky, ci nejaka ina rodina, lebo byvaju 200km odo mna. Dokonca aj muz mi bude velmi malo pomahat, lebo ma taku robotu. Ale proste aj tak som to chcela 🙂 A presne kvoli tomu co pises - proste pre mna je mat deti zmysel zivota - neviem si predstavit byt cely zivot bez deti, mat pohodicku, klidek - to uz som si zazila, teraz chcem svoju lasku, cas a vobec vsetko co viem odovzdavat mojim detom - a bude to tak az do konca zivota. Viem, ze pridu aj tie zle dni, ked budem padat dole nosom od unavy, ked sa budem kvoli detom nervovat a plakat, ale aj tak to stoji za to - viem to na 1000 000%

simonkato
8. jan 2013

@ataner81 Reni nespoznavam ta ty nas najvacsi optimista tu dneska taketo veci pises.Neboj raz nam bude vsetkym dobre moja dockame sa nasich drobcov.My sa snazime nesnazime uz dva roky vsetko je v absolutnom poriadku s nami a pozri nic.Ale nadej zomiera posledna .Tak sa t na nas pekne usmej a pockaj ked sa stretnes s evickou a helenkou budes hned aj dvojicky cakat 🙂

horseshoe
8. jan 2013

@brumka no vidis moja - ty si tiez bez rodiny a zvladas 😉 😉 😉 dokonca si si este trufla na dalsie dieta 😉

Ja len nechapem, ze ako to tie nase babky, ktore mali 7, 10, 12 deti zvladali? A nemali zdaleka take vymozenosti ako pracku, umyvacku, vsetky tie pomocky pre deti, co teraz dostat...K tomu este chovali kopu zvierat - kravy, kury, zajace, atd...A to vsetko museli obriadit, navarit, postarat sa...Kolke este aj chodili do roboty.
A teraz su zeny vytrasene z 1 dietata. Je to na zamyslenie.

ellis21
8. jan 2013

@horseshoe to si veľmi pekne napísala, ja mám presne ten istý názor. No a aj preto mám medzi detmi veäčší rozdiel, pretože som sa každému keď bol malinký venovať čo najviac. A starší pomôžu a cítia sa už dospelácky, keď bábo zaspí a staršie dieťa ťa má celú pre seba. Keď má pocit, že môže pomôcť s bábatkom. Mne sa veľa ľudí čuduje, že prečo chcem tretie dieťa. Že už mám pokoj, deti samostatné tak čo vymýšľam, no ja by som ich mala aj 5 a pekne po piatich rokoch. 😀 Ja to neberiem ako povinnosť mať deti jedno dve, a keď odrastú tak si povedať, že konečne mám pokoj 😠 Na to som ich nemala. No znovu mám ten pocit, že dve deti som porodila, naučila papať, rozprávať, chodiť.......... a teraz je na rade ďalšie 🙂 A ešte jedna vec, syn ide budúci rok do školy a budem rada ak budem doma a môžem sa mu venovať ako to bolo pri dcére, bolo to super. 🙂 No len neviem či sa mi tie moje plány vyplnia, keď sa takto nedarí. 🙂

brumka
8. jan 2013

@horseshoe ano zvladala ale bolo to o hubu, ked mi od 2 m mala prestala spavat, cez den po pol hodinke spavala na rukach des a hroza v noci ledva 4h prespala s 5 hodinovym nosenim na rukach, tazke casy to boli, od okolia som len pocuvala ze im ako malo deti spiat a spavali im den aj noc a este ich od narodenia davali rodicom strazit a ze ja som aka neschopna ze nikam nechodim ze oni si to vedia zariadit, ako oddych bysa zisiel ale ja som mama ja som sa rozhodla mat dieta

ellis21
8. jan 2013

@brumka presne o tomto som písala. Moja dcéra mala do 3 rokov otočené dni a bola veľký nervák a to je doteraz, no keď sú preč tak mi chýbajú. A pred tým som tiež nemala žiadnu skúsenosť ale akonáhle sa dcéra narodila išlo to akosi samé. 🙂 Myslela som, že ju ani nebudem vedieť chytiť ale materinský pud je silnejší a všetko vyriešil zamňa. 🙂

brumka
8. jan 2013

@ellis21 moja praveze nemala otocene dni ona nechcela spvat ci bol den ci noc ani v kociku
mne mala od 9m spi len 1 denne 1,5-2h od 2 r nespi cez den...ake bude druhe uvidime ale mam obavy

ataner81
8. jan 2013

@simonkato doľahlo to na mňa. Je to rok čo sa snažíme a nič. Všetky, ktoré začali so mnou v tejto skupine sú tehotné. Tehotné sú aj tie, ktoré prišli oveľa neskôr a ja stále nič. Ty a leonetka ste už tehulky boli, takže v tomto problém nemáte(aj keď to nedopadlo dobre ale aspoň viete, že môžte otehotnieť)Tieto pocity pochopí jedine Ivka a nikto iný. Ja sa moja pozbieram ale teraz je toho na mňa strašne veľa. Súrne sa potrebujem vyplakať a dostať všetok ten smútok a depresiu zo seba ale nejde to ☹ ☹ ☹

ellis21
8. jan 2013

@brumka mne spávala len v kočíku, takže keď som chcela cez deň ničo spraviť tak som musela ju dať na balkon do kočíka, a od jedného roka mi už cez deň nespala vôbec. Tiež som sa bála aké bude druhé ale obavy sa nepotvrdili. Malý spal stále a skoro vôbec neplakal, to som cez deň chodila pozerať či dýcha 😀 No zato teraz si to vynahrádza aj trojnásobne, narástli mu parádne rožky a ústa sa mu nezastavia, dokonca aj zo sna rozpráva. Vlastne spieva si pesničky od 50 centa. 😀

ellis21
8. jan 2013

@horseshoe podla mňa je to preto, že sme spohodlneli. Práve, že máme tie vymoženosti tak si to nejako nevieme zadeliť. Ja som tiež stále sama, manžel je stále v práci. Chodí len na víkend a deti majú kopu krúžkou, a ja robím ale dá sa to zvládnuť. Nehovorím, že niesom unavená alebo vyčerpaná ale keď idem s detmi večer spať a nesedím do noci pred telkou alebo neriešim behanie po kamarátkach, tak sa to dá. Tie naše babky to tiež tak robili. Nebola telka, mobili, internet, tak si radšej robili svoju prácu a chodili aj skoro spať. 😀 Na všetko sa dá zvyknúť, treba si nájsť svoj systém a ide to aj pri viacerých deťoch. 🙂

horseshoe
8. jan 2013

@brumka velice dobre ta chapem a este len budem - ked sa mi drobec narodi 😀 😉
Bez pomoci rodiny to bude velmi tazke, ale my sme sa rozhodli byvat tu pri BA, daleko od rodiny kvoli tomu, ze tu mame neporovnatelne lepsie podmienky na zivot hlavne co sa prace tyka. A beriem to tak, ze v zivote nemozes mat vsetko - aj dobru pracu, aj dobre byvanie, aj byt pri rodine - zivot by bol prilis idealny. 🙂 Musim sa jednoducho naucit a zvyknut si, ze budem na deti sama. A zdaleka nie som jedina - v nasom okoli je kopec mladych rodin, co odisli zit do BA kvoli robote a musia to zvladat. Ved moja babka tiez takto odisla od rodiny - mala len 17rokov, ked ju vydali 200km od jej rodiny a mala 7 deti - ziadna pomoc, kopu zvierat chovala, pestovala, tazky zivot to bol, ale zvladla. 😉

brumka
8. jan 2013

@horseshoe ja som v 20r odisla, len ma desia akurat financie

simonkato
8. jan 2013

@ataner81 Reni moja len sa vyplac u mna nieje den co by som neplakala vcera uz bolo pol roka co som o cervika dosla ide to rychlo a zaroven tak pomaly.

horseshoe
8. jan 2013

@ellis21 tak tak - aj ja si myslim, ze sme velmi spohodlneli - aj o sebe si to myslim 😀 ved uz som tu tusim spominala moju nehynucu lasku ku susicke a inym vydobytkom modernej doby 😀 😀
presne ako pises - treba mat vo vsetkom system - toto sa musim naucit 😉 nase babky to fakt vedeli - este by sme si mohli z nich brat priklad. 😉

horseshoe
8. jan 2013

@brumka no tak to si mladucka odisla. no jo, financie dnes desia skoro kazdeho - je velmi, velmi neista doba. Ja sa hlavne obavam, co bude, ked prdne Euro 😖 Budeme sa mat vsetci po prdeli. No ale radsej nemyslim na zle - peniaze vzdy boli aj budu - aby sme hlavne zdravi boli 😉

brumka
8. jan 2013

@horseshoe ano spohodlneli ale ked si clovek vezme co pocuvam od satrsich generaci ze deti moc rozmaznavame zes aim tolko venujeme a ze naco im robime samostatne prikrmi ze kedysi sa detom davalo pomali dod narodeni a to co jedli dospeli ale zase na druhu stranu sa uz nedivim ze strasne vela ludi maju celiatiu, astmu a alergie. zase co mam kamosky tie pohodlne oni ani za svet varit prikrmi jedn asami vyjadrila naco budem varit ked ona mi aj tak zje ten jeden pohar vyzivky
ja som podstate viac menej od 17r nebola doma

ataner81
8. jan 2013

@simonkato Simi ani nevieš ako rada by som plakala ale nejde mi to. Nemám silu ☹ ☹ ☹ ☹

horseshoe
8. jan 2013

@brumka no zial s tym rozmaznavanim deti je pravda. ale toto robi dost dnesna doba.

co sa tyka prikrmov - aj v tom ma stara generacia pravdu, ale zial oni neberu do uvahy, ze predtym nebolo tolko chemie vo svete. Vsetko sa pestovalo doma - zelenina, ovocie, maso, muka, mlieko,maslo - vsetko bolo echt domace a to vtedy este bola ina poda a ine ovzdusie. Preto to nedokazu pochopit, preco su dnesne mamy s prikrmami tak opatrne. Ved kedysi neexistovali ekzemy, celiakie, astmy, alergie...Vsetky tieto pliagy su dosledkom modernej doby.
Deti tiez travili 99% casu vonku na cerstvom vzduchu - moj tatko ma 70rokov a dodnes spomina, ako prisiel zo skoly - bachol tasku do kuta a pod ho uz bol v hore - zbieral drevo, chytal vtaky, behal, lietal, potom prisiel domov - nakydal hnoj - ani ruky si neumyl a odvalil si krajec chleba a natrel mastou a cibulou - jake dobosticky, brumiky, pribinaciky? A dodnes ma taku imunitu a zdravie, ze mu mozem len zavidiet. 🙂
A co sa tyka tych prikrmov - tak ja urcite varit budem - aj keby malo zjest za pol lyzicky z toho - ved aj teraz peciem domace chleby, vianocky, domace cestoviny, robim lekvare, zavaram, atd. a maleho budem odbavovat nejakymi umelinami?

brumka
8. jan 2013

@horseshoe jamam trolinku iny nazor ale takmer totozny, ja sa pozeram ako som zdravotne ja dopadla tak som opatrna, ja som tiez varila malej ako zmysluzbavena aj ked smi nespavala to bolo des ale aj som zavarala jablckove vyzivya marhulove bez cukru ked som zohnla domace ale ostatne co zavaram tak kupjem v obchode zila nieje zahradka ako kedysi

dorekapa
8. jan 2013

@dorekapa Ahojky,tak ako si dopadla u Dr.Vcera som na teba myslela.Verim,ze je vsetko OK.

dorekapa
8. jan 2013

@franica ahojky,tak ako sa mate buduca mamicka?Vcera som na teba myslela,ako si dopadla u Dr.verim,ze dobre.Drzim prsteky

horseshoe
8. jan 2013

ozaj @franica, kde si? dufam, ze je vsetko ok. ozvi sa naaam 😉 😉 😉 😉

typa
8. jan 2013

@horseshoe Zuzanka ma skolenia,cize asi nema velmi cas s nami komunikovat ...chuda.

horseshoe
8. jan 2013

@typa ahaa. tak ona predsa len nastupila do tej novej robotky? no chudatko, ked ma tie nevolnosti - musi to byt tazke - ja bych tam sedela ako v mrakotach 😖