Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@linddi ty kazíš priemer?Pozri sa na mňa a Ivku. Sme tu ako inventár už rok ☹ a stále nič. Nám tiež tie testy a veci okolo tehotenstva nerobia veľmi dobre ale naše tehulky už majú svoju tému, takže táto ostáva naozaj iba pre snažilky. Rozmysli si teda, či s nami ostaneš a daj mi vedieť. Hlavu hore moja, nie si v tom sama 🙂
ziadna z vas tu nekazite priemer...je to hrozna nespravodlivost,ze nieco take existuje ako tazka cesta k dietatku...
idem za chvilu s malym pokladom k psychologicka...som zvedava,co nam na to nerozpravanie povie...
...
Reny,ty sa ako mas,vladzes riadne chodit ? nemas bolesti? da sa to v praci?
velmi rada sa s vami stretnem,ked by vam vyhovovalo to miesto ako minule...aupark...tak dajte vediet...a ci doobedu abo poobede... mozno aj doobedu o 10.30 by sa dalo...alebo tak ako minule vecer o 16.30.... a ono je to uz dalsi vikend babule... treba Reny nakazit🙂)) @rohlicka @typa
@ataner81 No, co uz. Ale je asi dobre, ked pride presne, aspon sa mi potom lepsie odhaduje dalsi cyklus a spravne nacasovanie. Ja som mala taky tazsi koniec roku, koncom novembra som bola na preventivke na gyne a par dni pred vianocami mi prisli vysledky z cytologie (podotykam, ze som nikdy nemala nijake zle vysledky, nijaky problem). Mam hranicny nalez, co znamena ze mam dysplaziu krcka maternice a priznam sa vam, ze ma to dost soklo. S mamou (rakovina prsnika) sme si presli spolocne peklom operacii, chemoterapie, oziarov az po zistenie hereditarnej rakoviny (vrodene poskodenie genu). Tak to je pre mna takz varovnz prst, ye asi nemam na co cakat a ak chceme mat babatko, tak bz malo prist cim skor. Trochu ma sokla moja gynekologicka, kt. mi na otazku, ci moje vysledky mozu nejako ovplyvnit plodnost. A ona mi na to odpovedala, ze nie a ze aj chora na rakovinu krcka maternice moze byt tehotna!! Tak teraz hladam nejakeho ineho gynekologa v Ba. Mimochodom, neviete mi niekoho dobreho poradit? Dik 🙂
@deculko je to veľmi nespravodlivé, obzvlášť pre ženy, ktoré žiadne detičky ešte nemajú a na svoje prvé tak dlho čakajú. Nechápem prečo je to tak ☹ Prečo niekto nemá problém otehotnieť aj s 3-4 a niekomu to nejde ani raz ☹ Snáď nám tá 13 prinesie vytúžené šťastie a všetky snažilky budeme už konečne aj tehulky.
Vôbec sa moja netráp s tým,že ti malý nerozpráva. Jednoducho nemá čo povedať, tak si vystačí gestami či zvukmi. Rozhodne by mu pomohol detský kolektív. Škoda, že robím tak ďaleko. malého by si k nám mohla priniesť na pár hodín. Ty by si si vybavila veci, ktoré potrebuješ, malý by sa vyhral, naše deti by mali zmenu a plienky pre nás nie sú žiaden problém. Ak by si niekedy potrebovala pár hodín na vybavovanie, kľudne mi ho môžeš doniesť či už domov alebo do práce. Máme tu všetko od hračiek, po plienky, postielku, jedlo...........
Inak na tvoju otázku ako sa mám odpovedám:VÝBORNE. Vôbec nič ma nebolí, len mám akoby svalovku na bruchu a stále ho mám nafúknuté. Všetko vládzem robiť, už sme dokonca aj snažilkovali 🙂 Akurát mi vadia nohavice na stehoch, tak teplákujem 😀
@hana2626 na izbe so mnou ležala kočka čo jej robilikonizáciu krčka maternice lebo mala hraničný nález. Je dobré si to dať poriadne vyšetriť a odstrániť. Má 24rokov. Lekárka jej povedala, že na plodnosť to nemá absolútne žiaden vplyv a pokiaľ nechce teraz otehotnieť, tak sa nemá plašiť.
@ataner81 Vies, ja vsetko toto viem. Len ma to neprijemne prekvapilo. Taky zakon schvalnosti, ze ked po niecom zacnes tuzit, tak sa objavia prekazky alebo komplikacie. Desia ma vsak pripady, ktore som videla na chemo, mlade baby, ktore nemaju este rodinu a kvolli liecbe ju uz niekdy nebudu mat... :( Neviem si to predstavit. Ak by sa mi to stalo asi by som si do smrti vycitala, ze som so zalozenim rodiny tak dlho cakala, az som premeskala svoju sancu. Doma som to radsej ani nehovorila, mama by z toho bola absolutne znicena... nechcem jej sposobovat zybtocny stres. Lekarka mi povedala, ze mam znizenu imunitu, ze mam viac odpocivat a nestresovat sa. Tak sa snazim spomalit, ale moc mi to nejde. Neberiem to vsak tragicky a myslim pozitivne, ved mozno sa nad uz tento mesiac zadarilo... A ak nie, tak dufam ze skoro... :D Ale skutocne chcem zmenit gynekologa, ak mate typ tak pls sem s nim! ;)
@hana2626 taká diagnóza je šok v každom veku. Tiež som sa strašne bála, že čo mi tam nájdu.Už som rátala s endometriózou, dokonca aj s rakovinou. Hrôza.Odporúčam nájsť si novú gynekologičku čo najskôr a dať si spraviť ešte raz ster. Poraď sa s lekárkou, že čo by bolo pre teba to najlepšie teda či hneď otehotnieť alebo liečba, premysli si to a konaj. Rozhodne na nič nečakaj lebo to je to najhoršie čo môžeš urobiť. Neboj nič. Zlé výsledky neznamenajú automaticky rakovinu. Všetko bude v poriadku, držím palce a myslím na teba 🙂
@ataner81
@hana2626
@brumka
@deculko
@linddi Ahojte baby!
Dúfam,že sa máte dobre🙂Ja som zrejme prechladla :-/ častejšie chodím cikať a aj ma pobolieva podbruško,a aj do vaječníkov pichá,už som si vybavila na 11.2. zo svokrov,že mi malého postráži kým pôjdem k ženskému,pondelok sa objednám,lebo dnes nerobia,len pondelky a štvrtky do obeda a utorok poobede:-/Skôr nemôžem ísť,lebo od dnes mi má ms prísť,tak neviem kedy dôjde a kedy skončí,len dúfam,že dovtedy prebehne,aby som mohla na vyšetrenie.Robila som si dnes testy jeden bol veľmi svetlunký na mieste kde má byť druhá čiarka,ale asi bol pokazený v decembri sa skončila doba spotreby a to som kúpila tu na Mk od jednej dnes prišiel,nerobila som z ranného škoda:-/ a druhý z lekárne ten bol negatívny,tak počkám do pondelka a ak byneprišla spravím z ranného,a dám vedieť krček mám ešte uzavretý zatiaľ takže asi dnes nedorazí ms a bt bola 36,7stupňa,čiže nie je 37 tak by asi mala prísť.
@zora256 ahoj ja sa mam dobre, akurat mi je dost nevolno a tak. kolky bysi mala byt DC ? juj keby ti to vyslo bolo by to super a to mas dobre ze aspon svokrovci postriazia mi sa muzsime s muzom ze si berie paragraf, dovolenku alebo nahdrahne volno ale zase byva cely tyzden v praci ze sa nevdiime
@brumka Ahoj!Tak poprosila som svokru aby si vzala dovolenku,keďže u muža je to akési neisté,z prácou zas ho preraďujú min.pondelok 4 vyložili,tak nemôžem muža prosiť o dovolenku,som rada,že má ešte prácu 😔 .A moja mama má dni keď nemá robotu,ale malý mi zbožňuje viac svokru ako moju mamu,lebo moja mama je prísna a svokra detská sa sním blázni,tak chcem aby sa malý zabavil a aby som mu nechýbala.
Ja mám dnes 28dc ale pri Duphastone je to rôzne zatiaľ neberem 3deň a do 10dní by mala prísť,už sa stalo 2x že mi rišla až na 11deň od vysadenia,takže preto dúfam,že d 11.2.sa skončí aj ms,ale bola by som radšej keby mi na pondelok už tehu testy krásne // ukázali,bolo by mi ľahšie a tak by som mohla k ženskému aj skôr ísť,kvôli liekom lebo mám len na 9dní z Duphastonu,a ten musím brať do 17tt ak otehotniem.Je to zložité u mňa kiežby bolo ľahšie aspoň tentokrát otehotnieť a netrvalo aj druhé roky kým sa zadarí 😢 ,lebo už teraz som občas na prášky...
A tebe ako sa darí?Bábätko je ok?Ozaj už cítiš aj pohyby,či nie?Ja som cítila už od 17tt a vtedy mi vracanie prechádzalo,už som mávala len každý 2 až 3deň a v 18tt už vôbec🙂
@zora256 vies co som unavena, dnes mi bolo dost zle, trapi ma ta noha. mam dojem ze citim motyliky uz 2t ale este uvidime. mm pocuva fonendoskopom a tuka kazdy vecer na brusko, mena mame uz skoro vybraneale pockame do sona. vysledky krvi ako som uz pisala zacina mi dochadzat zelezo a to som na zaciatku tak idem opatrenia ohladom stravy spravita v utorok volam ohladom tripple testov takze este poriadne nic neviem sono mi robil 13tt dalsia poradna 24.2 tak uvidime, moja sokra je strasne daleko a moja mama to je na dlhe vysvetlovanie ale planujem uz ju vytiahnut. mna caka akurat behacka chirurg a ortoped.
kiez by si to mala tento krat skor, naozaj to je nefer kto chce nemoze mat a kto neche by mal aj za vagon :(
Dievcence vyhodte ma z tabulky uz nie som snazilka 15.2. davam dovidenia slovenku a idem skusit stastie von nedrzi ma tu nic len moj chlap a aj s tym je to na vazkach mozno nam odlucenie pomoze a casom pride za mnou alebo zacnem celkom do znovu .zatial je to na 99% ze odchadzam majte sa tu krasne .Budem sa snazit vam sem aspon nakuknut drzim vsetkym snazilkam prsteky hlavne @ataner81 @drobca071 ale aj kazdej dalsej a tehulkam prijemne tehulkovanie budete mi chybat
@brumka Ahoj!ak to nie je bohviečo a malého kde nechávaš kým chodíš po lekároch?Môjho v autobusoch napína a na neznámom mieste a kde sú vbielých plášťoch sa púšťa do revu,proste so sebou ho brať nemôžem:-/A je dosť ťažký už má 13kg:-/tak nie je sním ľahké...
Ešte že moja svokra má už 51rokov,a svokor je už na dôchodku ale moja mama má len 44rokov,ešte musí veľla pracovať šije tenisky a cvičky nie je to Bohviečo málo zarobí,preto sa snaží čo najviac robiť lebo je na výkon a veru má zmluvu len na 6h a pritom pracuje 8 a niekedy aj nadčasy a všetko ide len na výkon,keďže sú dni keď nemajú niektoré veci na šitie tak nerobí a vieš ako priemer výroby rátajú na páske☹naprd to má.
Tak ju moc ani nevolávam k malému.Zatiaľ ešte neviete aké pohlavie má bábo v brušku,že?Tak moc prajem aby bolo podľa vášho želania🙂A najmä zdravučké🙂
@simonkato Ahoj!To mi je ľúto,že z chlapom nie se moc dobre☹.Takmer sme sa aj my rozviedli keď sa nám nedarilo otehotnieť z prvým,už som mala dosť drieť v práci a na dome len pre nás,cchela som mať dieťa aby som mala na koho drieť pre niekoho aby malo to sčím sme roky robili,a platili,proste deti sú budúcnosť a ak by tu ani neostal tak predá,ale bude mať niečo po nás čo bude mať hodnotu.Veľmi Ti prajem aby si bola šťastná,hoc aj v zahraničí,ale aby sa Ti splnili tvoje želania... 😉
@zora256 no je to tazke, ja ku vadcine lekarov nemozem s malou a ak tak to mam bud v BA alebo daleko peso v meste takze musim len s manzelom chodit, ked sa da dohadujeme lekarov co najskorsiu hodnu a potom ide do prace a robi do vecera, ako on aj keby nechodil so mou robi viac ako 8h co ma aj 12 a viac plat ma fixny ale jeho praca to vyzaduje, ked je jediny zivitel rodiny a hypo na krku,. proste musime takto spolu chodit. u mna ina moznost nieje, ale od septembra snad pojdeme do skolky tak to bude o nieco lepsie, askoro vsade ma muz musi vozit autom ked autobusy do mesta zle chodia, ale uz som hcela tak spravit ze alergologovi pojdem na vlak poprosi mamu aby sprisla rano o 7h z prace a postrazila kym pojdem na vysetrenie, ked sa da si musim platit zial prednostne aby som necakala. moja mama ma 2 prace ale teraz zacala chodit v noci do prace aby mala cez den volno do dochodku to ma este daleko ale uz 20r ma odrobenych davno
som zvedava co to bude 🙂 dakujem aj tebe prajem vsetko naj
@simonkato ahoj zlatíčko. Som rada, že si sa ozvala aj keď pre nás nemáš potešujúce správy,teda že odchádzaš. Ale na druhej strane, zmena je život a možno ti táto zmena ukáže cestu a prinesie vytúžené šťastie. Možno to nebude bábo ale práca snov, či milujúci muž po tvojom boku. Nech je to ale čokoľvek, prajem ti v živote veľa šťastia a čo najviac splnených prianí 🙂
@zora256 ahoj moja. Ak si čítala príspevky, čo som písala vyššie, tak vieš ako sa mám. Nemám šajnu, ktorý DC som(nemienim si to ani prepočítavať, nemeriam BT a nerobím ovu testy. Podľa hlienu sa riadiť nemôžem lebo ešte mierne špiním ale vôbec mi to nevadí. Navyš aj tak budem ovulovať z nepriechodného vaječníka.Nevadí, aspoň si dám mesiac pauzu od všetkého a od februára nastupujem na vyšetrenia v CARe, kde ma poriešia. Už som tam dnes volala. Mám sa ozvať v prvý deň cyklu a prísť do 3DC
@brumka ĎAkujem,nuž aj my máme hypo:-/ A aj ja len na prednostné chodím k ženskému a keďže na vodický nemáme ani auto,tak veru musím prispôsobiť všetko autobusom☹A keďže autobus najskôr dôjde až o pol 12 a práve vtedy odchádza autobus aj mužovi aj svokre do práce obaja chodia rovnako naraz na poobedné chodia na dve smeny,takže by sa nevedeli vychystať do práce a preto som sokru poprosila dnes aby si vala dovolenku,keďže muž mi nemôže pri takej práci,ako som písala a teraz od stredy chodí na poobednú a potom ešte ani envie kde ho dajú od pondelka len dnes na fajront sadozvie a aj to či bude mávať dve smeny alebo len jednu:-/a posledných 2x m malého nechal radšej pokakaného,lebo má stresy z prebaľovania☹A aj malý zneho,že hot ak nechá...Vieš nie každý chlap je stavaný na starostlivosť o malé deti.To je fajn že ti malá už pôjde do škôlky v septembri aspoň Ti bude z drobčekom ľahšie doma 🙂Do tej 16h.Tak aj moja už má 20rokov odrobených lebo robila už od 18-tich rokoch,mňa mala v 19tich a brata v 20-tich,a sestru až v 33-rokoch.Aj to sestra im trvala takmer 9rokov kým sa podarila,z mojím otčimom,keďže on nemá viac detí,len moju sestru,tak chceli aspoň jedno spoločné.Maj sa krásne🙂
@zora256 je to tazke kazdy si musi najst daky system daku moznost ako sa to da. ved ked deti budu vadise bude to lepsie. ja idem naprihlasku do skolky utajit z e som tehotna takze ked to nebudu vediet tak mi ju konecne zoberu lebo sme narade 🙂ja mam vodicak este ked som do prace chodilasom si nsplatky spravila ale bojim sa soferovat lebo som pred rokom mala buracku a este sa bojim ze rozbijem auto este pred splatenim lizingu. ale budem sa musiet v buducnu prekonat ked auto podedim casom 🙂 tos tou pracou to je smutne ze dneska nic nieje iste, a este tam kde sa robi na smeny.
to viem niektory chlapy na niektore veci nemaju povahu alebo proste nejde to. ale podla mna lepsie tak ako keby sa uz vobec nezaujimal, ja mam stastie, mneprvy mesiac muz kupal malu som nemohla uspaval vsetko, teraz sa spolu kupu 🙂 vyzera to ze drobec sa na tatina naviazala len keby zaspala bezomna este
@zora256 momentálne máme 7detí ale jedno je v liečebni, takže reálne je ich 6. Normálne robím 12tky-denná, nočná, 3dni voľna ale kvôli laparke som si prehodila smenu. Včera som mala mať dennú a dnes nočnú ale keďže som si to s kolegyňou vymenila, tak mám 24ku. Robím od 6tej do 18tej(6tej)-45minút cesta do práce autobusom a 10minút pešo

@ataner81 ahojte babule, u mňa vôbec nič nové - bohužiaľ ☹ , len sa mi už akosi nechce chodiť na MK... ani nie je toľko času a keď vidím tie pozitívne testy, tak mi to akosi nerobí dobre 😔 krámy mám mať zajtra a určite ich dostanem...
ak chceš nemusíš ma evidovať v tabuľkách, lebo:
1) nesnažíme sa od marca 2012 ale apríla 2011 😝
2) kazím tu priemer, lebo pomaly tu už všetky idete rodiť a ja stále nič 😅
Tak babuľky, želám veľa zdaru a nech sa Vám darí.... nehovorím, že od Vás odchádzam na stálo, ale na istý čas isto... papa 😵