Kto sa snaží o bábo od marca 2012?
tentomesiac nam to nevyslo dufam sa to co najskor podari 🙂
@ellis21 ach no tak to je veľmi ťažká situácia ☹ Držím vám palce, aby dlho netrvalo takéto nepriazdnivé obdobie, nech si muž čo najskôr nájde náhradu - ani nechápem ako to mohlo prísť takto zo dňa na deň 😖 A tiež si myslím, že kým je to takto, tak by fakt mohol on zostať s deťmi a ty by si sa mohla vrátiť do práce aspoň kým si on znova nenájde....ale aspoň máte jeden druhého, čoskoro bude zase všetko ok, uvidíš 🙂
@ataner81 vies co, skus jest/popijat cervene veci... cvikla, cervene vino, a najnovsie mam odskusany asi brusinicovy dzus. Cca pred dvoma tyzdnami som citila steklenie v podbrusku a zlakla som sa ze znovu zapal mocakov ako pred rokom, tak som si kupila 100% bio brusnicovu stavu ale taku riadnu hustu i so supkami a nesladenu (kyseleeee) a to som pila kazdy den 2 tyzdne no a cez vikend kukam... a mrcha! Mrcha jedna prisla o 4 dni skor! Za vyskusanie nic nedas, minimalne budes zdrava 😉
@ataner81 ĎAkujem 🙂Nuž veď sa uvidí,po 5.2.že čo sa u mňa skrýva,a či príde ms,hoc občas mám pocity,že už už dôjde a nič prejde a aj zlosť ma občas chytí...a tak kričím na malého keď vylieva čaj alebo robí čo nemá,a on akoby som hrach na stenu hádzala si spieva pod nosom za ten čas a ide si robiť po svojom a rehoce sa na mne,že sa zlostím...ach jaj bude ten náš malý poriadny oriešok...
@renitri Bohužiaľ tie kvapky mi nepomohli otehonieť a ba ani cykly nič moc som mala i tak 35-42dňové :-/
@petronellynka Krásne nábytky a to chceš všetko biele alebo majú aj prírodnú hnedú?
@leonetka Ahoj!Nie je dobré dopredu nakupovať vecičky a nič,vieš otom?ja napríklad aj veci pomalom odkladám do detskej len aby som nemala pred očami,čo zíde zmysle netlačí na duši...A snáď sa skôr zadarí,jedna moja známa už má aj záclony aj detský nábytok kočík,postieľku v detskej a veru roky sa im nedarí bábo ☹
@ataner81 Veru veru,presne a to je ešte malý:-/tak neviem akou metódou mám na neho pôsobiť aby chápal čo od neho žiadam...Nemáš nejaký typ?Minule soms a zasmiala na ňom padol mu podbradník,lebo sa uvolnil a on vážne kuká naň a vraví"No do pice" ja som mylsela,že sa ušúľam a len nechápem kde to vzal,iste počul od môjho brata...:-/To je nevýhoda,že deti odkukajú a opakukujú jak papagáj...
@ataner81 Tak ja som rodine tiež pozdejšie oznámila,len mame a svokre som musela skôr ináč by boli urazené ak by od iného vedeli skôr a keďže som v 8tt musela do nemocky nemohla som klamať,že kvôli čomu tam idem,a pracovala som tam kde svokra,keďže ma dali na PN-ku tiež som nemohla nepovedať prečo sa nestretávame v práci...nevýhoda ale čo už nemala som na výber.A veci som nakupovala od 5mesica a kočík,postieľku v 7 mesiaci len matrac sme nemali až pred termínom pár dní...A veci som v 8 mesiaci prala a žehlila a ukladala a tašku chystala tiež od 5mesiaca a týždenne prezerala čo mi chýba.
@drobca07 to ťa treba pozývať? Ja že automaticky prídeš 😀
@zora256 možno malý nereaguje na tvoj hlas a potrebuje telesný kontakt. Vždy keď niečo od neho chceš, chyť ho za rúčku, pozeraj mu do očí a až tak mu povedz, čo od neho chceš. Ak to nezaberie, ukáž mu čo od neho chceš. Niektoré deti lepšie reagujú na "telesnú" a priamu komunikáciu ako na hovorené slovo. Ber to aj tak, že malý je zabratý do hry a vonkajší svet preneho prestáva existovať,preto je dôležité upútať jeho pozornosť,vytrhnúť ho z toho sveta a to je to chytenie za rúčku a očný kontakt 🙂
@zora256 pozri si tu http://www.nabytok-aldo.sk/rustikalny-nabytok/.... aj hnede
to su najprijatelnejsie ceny co som nasla...a to uz po takom nabytku pokukavam roky.
@zora256 kupila som pred tyzdnom taku stavebnicu co sa mi pre babo velmi pacila. je to 1+. 🙂 snad som to nezakrikla, ale tak mozem sa tvarit, ze je pre mna 😀 @ataner81 inak my sme moje tehotenstvo tajili, i tu na koniku som pozitivny testik tajila a aj tak to nedopadlo dobre. takze snazim sa nebyt poverciva ale pre istotu teda nebudem nic kupovat. az ked budem v 7 mesiaci, tak rychlo cez internet nakupim dupacky 😉
@ataner81 no je to trochu zložitejšie, on pracoval v rakúsku, v blave nezarobí toľko aby sme zvládali hypotéku aj všetko ostatné aj na úrade práce je nahlásený v rakúsku a nemôže byť somnou doma lebo si tam hľadá pracu a popritom brigáduje ale nieje to nič moc. Takže musím byť doma ja. No neviem čo sa to deje. Už sa mi tu ani nechce sedieť keď viem aký je namňa šéf nahnevaný a nemám odvahu ísť za nim mu povedať o tej operácii. Ešte ma začali otravovať aj z banky že nemáme uhradené úvery. Ide ma poraziť už ani nedvíham mobil. Do kažej banky som napísala žiadosť nech mi počkajú že aká je situácia a nikoho to nezaujíma. Bojím sa čo bude ďalej.
@leonetka nedostal odstupné pretože pracoval 5 mesiacov a potom mal úraz. Spadol zo 7 metrov dolu, bol dva mesiace v nemocnici v rakúsku a do decembra na PN. No teraz išiel do práce a zistil, že mu dali výpoveď. Išiel na úrad práce a tam mu povedali že mu dva mesiace chýbajú do toho aby dostal podporu. Takže je to zlé al našetrené nemáme nič, pretože máme veľkú splátku hypo 520 eur a nájomne 250 a kde sú iné veci. Takže sme si žili dobre ale nedalo sa nešetriť. Je mi s toho zle.
@franica ďakujem za podporu, ako som písala hore tak nemôže byť on doma lebo sa snaží aspoň brigádovať a vždy zarobí viac ako ja. ja robím na čiastočný uväzok a mám 320 eur, takže žiadna výhra. No snáď to zvládneme. A zas keď bude doma, tak si tak ľahko robotu nenájde. Musí behať po firmách. Tam je to tak jednoduchšie ako posielať životopisy. No je to zamotané.
@ellis21 hlavne kľud moja. Ak nezaplatíš hypotéku jeden mesiac, nič sa nedeje len ti pošlú upomienku. Riešiť ťa začnú až po 3nezaplatených splátkach, takže máš ešte kopec času na riešenie situácie.Najdôležitejšie na zaplatenie je hypotéka a nájom. Ostatné splátky nech ťa nezaujímajú. Muž ti brigáduje a ty si stále zamestnaná, takže nejaké peniažky mať budete.Muž si v blízkej dobe určite nejakú prácu nájde o to sa ty teraz nestrachuj. . Toto nie je rada len ti píšem čo by som urobila ja.Najhorší pocit je neistota-teda aspoň pre mňa. Preto ja by som hneď išla za šéfom, povedala mu o operácii, o tom, že musíš byť doma a spýtala sa ho ako to všetko vidí on. Tiež by ma zaujímali šuškandy v práci o vyhadzove.Nech to dopadne akokoľvek aspoň budeš vedieť na čom si a môžeš to začať riešiť. takto sa len utápaš v strachu a neistote. Nechajú si ťa tam-super, vec je vybavená. Nenechajú-smola pre nich. Hnev, strach, stres-vyspíš sa a prejde to(čiastočne). Aspoň môžeš ihneď začať konať.Kým si doma s malým, popozeraj inzeráty o prácach, poposielaj žiadosti do zamestnania a dohodni si termíny konkurzov
@drobca07 neboj nič, riadne sa zásobím a kým dôjdeš, aspoň vyspím opicu a môžem veselo s tebou pokračovať ďalej 😀 😀 😀 😀
@leonetka veď toto, že v reklamách je toľko toho ako ti pomôžu a nič, ja potrebujem do toho marca odklady, v marci má už ponúknutú robotu ale to nikoho nezaujíma. No a z rodiny som rada, keď mi požičajú na základné veci nie to ešte na splátky. Ja neviem či mám robiť mrtveho chrobáka alebo každého za každým výhražným telefonátom prosiť. A j tak mi to asi nepomôže. Najhoršie je ten byt toho sa bojím najviac. No nemôžem si dovooliť od nieoho pýtať 800eur na splátku a nájom. To jednoducho nejde. Najradšej by som sa zahrabala niekam do zeme a vyliezla až ked bude zas všetko ok. 😖
@ellis21 radím dvíhať telefonáty lebo "vymáhači"sú dosť otravní. Ak im nedvihneš, môžu ti volať do práce a otravovať tvojho šéfa, čo teraz rozhodne nepotrebuješ. O byt neprídeš. Zaplať nájomné a kašli aj na hypo. Budeš mať na krku 2upomienky a zápis do budúcna ak by si chcela ďalšiu hypo, že nie si dôveryhodná ale to môžeš okašlať. Na byt ti určite nesiahnu. Do budúcna by som odporúčala poistenie v prípade straty zamestnania. Je to riadna pálka ale stojí to za to. naša banka nám v takom prípade dá pokoj 6mesiaco-1rok
@ellis21 hej hej, akurát som si to čítala, no je to veľmi zapeklité...to som si ja myslela, že ten rakúsky plat vám ťahá rozpočet, je to logické....tak nech si radšej hľadá on. Tak by som v takýchto situáciách chcela pomôcť, ale najhoršie je, že človek nemá ani nápad- iba to, že treba tú prácu si zohnať, ale tak ja sama dobre viem, aké ťažké to je...ale verím, že toto je také obdobie zlé, ked sa všetko zbehlo, ale ono sa to celkovo rozhýbe a bude lepšie- syn bude mať po operácii, uzdraví sa, pôjde do škôlky, ty do práce a mužík dovtedy už bude mať niečo nové a budete žiť šťastne naďalej, pfuj pfuj 😉

@ataner81 hm, hm, ok teda, tak nech tento cyklus co najskor skonci aby uz zacal ten plodny 😵
som bola v H&M a videla som tam dupacky "Born in 2013" taku chut som ich mala kupit! Nuz ale ked neviem kedy sa to moje buduce babo narodi... 😀