Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
ja mam jednu perinku jednu zavinovačku a to stači, ta perinka je dobra hlavne na noc, lebo babätka potrebuju mať zo začiatku pocit stiesnenosti ako v brušku inak potom v noci dosť plakavaju kym si zvyknu🙂 to som pri malom zažila ked som ho hned dala len do postielky a zakryla s paplonikom a on stale plakal a plakal až mi znama požičala perinku tam som ho zabalila a do rana buval chudiatko moje. No každe dieťatko je ine 😀
A balenie naširoko funguje ešte stale my sme pri malom len dva mesiace sice balili lebo mal dobre nožičky ale kamoška churiatko až 7mesiacov lebo malinka to nemala stale nejako v poriadku takže všetky detičky su individualne🙂
@weronika187 @pepi_petra aj si nieco davate na tie krize? lebo aj mna strasne bolia, hlavne tento vikend ma zacali, a este ma boli aj v nohe ako sa napaja na chrbat, akoby som tam mala zaseknuty nerv a neviem ci si mozem nieco na to dat, alebo len trpiet ☹
@vemako ,@aaddeell nohy su celkom v pohode oholit,ale co tam dole..... 😠 ja som sa holila ked som isla k dr do poradne a poviem vam ....uz len po pamati 😀 😀 😀 teraz ked pojdem 16.2 tak uz si dam na postel osusku,zrkadlo lavorik s vodou a holit sa budem tak.Po pamati je to dost mizerne oholene,ako povedal moj chlap.... 😀 😀 😀 ako oskubane kura 😀 😀 😀
Balit do perinky budem,uz mam doma perinku,ale nie paperovu ale nejaku s vlaknom,mama mi zohnala a samozrejme mam aj farebnu zavinovacku.
Inak som citala na nete,ze babatka spinkaju najviac ked sa my mamicky hybeme,ako nahle si sadneme ci lahneme,sa zobudia a vtedy najviac kopu.Ja mam doma take to Ikeacke hojdacie kresielko a ked mala vela kopka si sadnem a hojdam sa vnom a fakt ze prestane.Tak dufam ze to bude fungovat aj po jej narodeni,ked v kresle budeme sedavat .Babatku bude ten pohyb znami z cias ked bolo v brusku a malo by ho to ukludnovat,tak uvidim.
Baby citite ze by sa Vam male pretacalo?Moja je uz vyse mesiaca v jednej polohe hlavicka smerom dole a nozicke prava strana rebra,do ktorych ma dost kopka,ako keby sa zapierala nimi.Mam pocit ze mam na rebrach pluzgiere,otlaky ....ale dr povedala ze ma dobru polohu.
@mathildica168 ja si nedavam nic,co som mala problem bolo ze som mala krce do lytok a pokazde ked si sadnem si nohy vylozim hore,tak uz je to ok.
Ale viem ze na bolest si mozes dat Panadol-modry,ten si dam ked ma boli hlava.Tak mi povedali v lekarni.AJ ked mam obdobe mrchy ma strasne bolia prsia,ale nehorazne velmi,tak zasa panadol-modry a 3x denne.Tak skus na kriza.Mna ked bolia kriza velmi tak si mierne zacvicim.
@pepi_petra tak to mas dobre,ked je otocena hlavickou dole,moja je otocena nozickami dole uz od poslednej kontroly a stale sa neotocila a teda kope riadnea rovno do mechura,az ma to niekedy boli,dufam ze si to rozmysli,nerada by som rodila cisarsky ☹
@vemako ... to by ma zaujimalo ako je otoceny ten nas - lebo tu co sa clovek neopyta, to mu nepovedia 😖 aj ked sme mali ultrazvuk v 20tt - teda ten najdolezitejsi, prebehol v uplnom tichu a len potom som sa v papieroch docitala ze vsetko je ok ... tak asi setria recami 😒
ako slovenkam - ktore meno sa vam zda prijatelnejsie - drahy je talian tak sme uvazovali nad Michele (citaj Mikele), alebo Simone ... no uz si viem predstavit ako nasi z neho vyrobia misa a sisa 🙂
@macka381 ja som pribrala 7 kg, ale brucho mám riadne, tiež minule sa má jedna v obchode pýtala že koľko to ešte mám či mesiac dva? A ja že až v máji, tak len povedala že nezávidí 😀 😀
@macka381 každý lekár je v tomto balení iný, mne v pôrodnici povedali že do prvej kontroly nožičiek sa nemusí a ako povie lekár tak potom sa podľa toho riadiť, lenže za ten čas sa toho môže veľa prepásnuť, tak ja som dávala od začiatku keď sme prišli domov z pôrodnice a mali skoro do pol roka, nič tým nepokazíš keď budeš dávať, skôr naopak
ahojte mamicky 🙂 chcela by som sa vaś opytat, ake mena davate svojim chlapcekom. ja som mala vybrateho filipka ale vsetci mi hovoria, ze tarz sa rodia sami filipkovia, tak ma to trochu odradza, ze je ich vraj uz veelmi vela, tak by som nechcela, aby boli na pieskovisku 10 filipkovia. tak ma napadlo meno adam, myslela som si, ze to nebude mat vela deti, ze oni maju meniny na vianoce a to ze vela mamiciek odradi a teraz citam, ze adam je tretie najpopularnejsie meno momentalne, tak teda neviem....poznate vela adamkov malickych? 😉 😉 😉
@miki.mikulasova my sme dali chlapcekovi meno marko, pekne sa mu hodi k priezvisku..tiez je ich dost vela. teraz, ked sa narodi chalan tak bude asi max a ked baba tak sofia. Tych je strasne vela, ale nic ine, co by sa mi viac pacilo a hodilo by sa k markovi aj k priezvisku som nenasla. co uz, na pieskovisku ich mozno 10 bude, ale doma bude len jedna. no a filipka poznam vo svojom okoli jedneho a adamka tiez.
@jasminka dakujem za odpoved, ved mne sa aj tak najviac paci ten filipko....ale ked stale ked sa ma niekto opyta, akosa drobec bude volat, poviem filip a oni ze "dalsi filip"?....
so svojim gyndosom nie som spokojna ani ja, este stale nevieme pohlavie, ma taky predpotopny ultrazvuk a tiez vobec nevedieme odbornu debatu, ked sa ho nieco spytam.. moje mimi vyzera byt zdrave pretaca sa hore dole, este to aj tak nie je dolezite, natocit hlavkou dole sa vraj moze aj v 38tt, a az od 32tt sa to sleduje, Teraz je podstatne, aby bola pekne ulozena placenta, aby nestala "v ceste" babatku.
ja som pribrala uz 10 kg, pri prvom dokopy 14 tak dufam, ze sa neprekonam 🙂 akurat mama mi vcera povedala, ze aka som uz velka, ze taketo brucho som mala pri prvom v 8mesiaci 😠 fakt je ze pri prvom som mala mensie, mi narastlo naozaj az na konci tehu, do toho osmeho nikto ani nevidel poriadne, ze cakam mimi
@miki.mikulasova hej hej to poznam, "zase sofia" ?? 😀
http://www.nitra.sk/?id_menu=41997
alebo
Statistika za rok 2007
Najpopulárnejšie dievčenské mená
Viktória
Kristína
Simona
Alexandra
Natália
Sofia
Lucia
Ema
Nina
Laura
Vanesa
Tamara
Sára
Patrícia
Najpopulárnejšie chlapčenské mená
Samuel
Jakub
Adam
Martin
Tomáš
Patrik
Marek
Andrej
Filip
Matej
Dávid
Peter
Jozef
Ján
Kristián
Pavol
@majulienka27 dakujem za rady ohladom toho balenie naširoko, lebo toto som vôbec netušila....takže treba dať jednorázovú plienku, na to ešte klasickú plienku s nohavičkami???? NO vidno, že som začiatočník 🙂
@aaddeell no určite stačí tá zavinovačka z toho kokosového vlákna, ako klasická perinka, aj ked človek nikdy neviem, aké bud malinké ked sa narodí a či nebude riadna zima ako minulý rok v máji.
ahojte babulky, tak uz aj ja sa pridavam do klubu krcov v noci. Minulu noc to bolo hrozne, som sa zobudila na strasnu bolest a chudak muz pozeral ze co mi je. Jedno stastie ze to boli `len` lytka. Zacala som si davat Magne B6 a tiez aj tu konsku mast tak som zvedava ako zaberie.
Ja som dnes zacala trosku vo velkom upratovat a sama som zo seba prekvapena ze aka som uz spomalena. Inokedy som robila a robila a nic mi nebolo a teraz, uz ked sa ohybam, pripadam si jak stara babka 😉 Chbrat ma tiez rychlo rozboli tak musim vsetko len pomaly robit. Comu som ale rada ze mi zatial nic neopucha, Vam hej? Ja som zatial pribrala len na bruchu a mam pocit ze nikde inde. Ani tvar nemam nejak opuchnutu, ani nohy alebo ruky. Kamoska bola uz v 5tom mesiaci poriadne opuchnuta co jej tak telo zadrziavalo vodu, tak som zvedava ci to aj mne zacne posledne mesiace alebo vobec. Snad vobec 😉
@honeybunny81 ved ja ju nepotrebujem hladat, to ma len tak napadlo, ze najprv sem stale chodila a teraz ani nepride kuknut ani sa pochvalit..)))ja do sukromnych tem ne 😉 chodim a ani po tom netuzim,..)))
@aaddeell my sme pouzivali klasicke perinky, (mame aj tie farebne ale tie tie boli len na suchy zips a nedali sa tam pevno zapnut, trochu som sa bala aby babo nevyklzlo, 😅 sem tam sa stalo ze to balenie sa uvolnilo), okrem toho nas maly bol drobec a ta perinka nam robila oporu ked sme sa ho este bali drzat. 😉
a balenie nasiroko, no nam to kazali, teraz som pocula ze vraj uz od toho ustupuju a netrvaju na tom, vsade je to ine, ale nic tym aspon prve mesiace nepokazis, 😉 detska dr ti poradi.
a body sme davali hned od zaciatku, (maly je majovy) ale ked bolo babo este male aj doma sme mu na to dali kabatik, resp. polodupacky, zalezalo ako bolo teplo. (okrem toho babo si este nevie regulovat teplotu, tak niekedy treba obliect viac)
Ale v juli a auguste sme uz chodili von len v bodynku, resp. v letnych nohaviciach na traky, vzdy som mala v kociku pribalene veci navyse, nech v pripade potreby dam dalsiu vrstvu. 😉
@miki.mikulasova aj my mame problem vymysliet meno, povodne sme sa zhodli tiez na filipkovi, a svokra tiez reagovala, ze filip, to ma kazdy teraz, ale mne je to jedno, problem je, ze mne sa az tak nepaci, takze som ho zamietla, inakv mojom okoli ziaden filip nie je i ked kamosky tvrdia, ze ich je kopec, okolo mna len jakub, adam, samuel a david, vobec by som nato nehladela, daj si, co sa ti paci, ty si matka, ty mas pravo vybrat 😉
@klba, @arusska, @mia_m - ahojte kocky, vdaka za rady. velmi ma potesil vas nazor. ja som bola uz davno rozhodnuta, ze by som ju chcela dat do skolky. aby som sa mohla venovat malemu, bojim sa ze to bude moc narocne. martinka je strasne zive a narocne dieta. a bojim sat oho, ze to nebudem zvladat. ale moj manzel bol proti, ze ked som doma, aby aj mala zostala este rok doma a ze ju dame od 4 rokov. martinka ma 3 roky v juli. ale dohodli sme sa zatial, ze ju urcite zapiseme. podla jeho nazoru, skolka tiez nieco stoji a ked som doma, preco by sme ju mali dat do skolky. ze to bude vela stat. a pokial viem, tak aj svokra asi nie je moc nadsena. no, otazne je, ci ju zoberu, ked som na materskej. teraz su skolky velmi plne. u nas v raci nemali kde umiestnit 300 deti. mala by sa otvarat nova skolka. ja som vystudovana ucitelka na 1. stupni ZS, takze viem, ako to chodi aj v skolkach. bola som aj tam na praxi cez studium. ani neviem, ze skolky mavaju den otvorenych dveri, to byva kedy?
@sloniiicek mala som presne tie iste pocity ako aj ty, tiez sme povodne chceli pockat do 4.rokov, jasne ze aj skolka nieco stoji, (u nas sa vraj v septembri platilo 70 € okrem stravy a skolneho za pomocky) a na jednej strane mi to prislo zbytocne platit navyse ked som doma,
ale zvazili sme pozitiva a sme rozhodnuti ze ho radsej dame, prave kvoli tomu ze je az prilis zivy a aktivny, nech sa trochu v kolektive zamestna, prehra a vyblazni, aj doma bude kludnejsi, som presvedcena ze doma by sa len nudil a bolo by mu dlho a mozno viac by mal pocit ze sa mu nevenujem ako ked bude v skolke. 😅
a svokra tiez bola proti, ale ani sama neviem kedy zmenila nazor, 😕 teraz mi to schvaluje, sama vidi ze aj ked byvaju na dedine a drobec tam travi vikend napriek tomu je nevybesneny, pritom je cely cas vonku, stale sa mu niekto venuje a maju problem s nim udrzat tempo. 😝
a s tym DOD si pozri na nete konkretnu skolku, kazda skolka ma iny termin, 😉 byva to vacsinou vo februari prip. v marci, vzdy cca 4 dni od 8h, do 16,h.
Nasa skolka ma napr. DOD od 7.2 do 11.2. a zapis mame 21.2. 😉
no s tym menom, tazko vybrat, kalendar ma len obmedzene mnozstvo mien a jasne ze sa vzdy v okoli najdu deti co sa volaju rovnako 😉 rodina meno velakrat ofrfle, 😒 ale riadte sa hlavne sebou, co sa vam paci, ostatni si zvyknu, je to vase dieta, vas vyber. 😉
@mia_m to mas pravdu, a navyse, vies co ma to stalo, kym som muza presvedcila na toho filipa, lebo my sme sa o tom bavili este daaavno...a az teraz sme zacali ludom hovorit, ze ako sa bude drobec volat....dakujem ti za odpoved..a uz ste si teda vybrali meno...?
@jasminka no presne, tu je adan este na poprednejsej priecke ako filip 🙂
@miki.mikulasova este nevybrali, asi to nechame cestou do porodnice 🙂 inak uz sme to tu rozoberali, je naozaj lepsie, ked nebudete nikomu hovorit, ake meno davate, zbytocne su v rodine ofuky kvoli tomu, aj my sme kvoli tomu tajili do porodu a potom uz nic nemohli
ja som este rozmyslala, ze by bol po ockovi, richard, lenze u nich aj u nas sa takto mena dedia z generacii, aj jeho tatko sa tak vola....mne sa richard paci, len mi to pripada akoby malinke nemalo vlastnu identitu, rovnake meno ako jeho otec....
@vemako babatko sa ti moze este otocit,nic sa neboj.Aj moja sa moze pretocit,nikto nevie dopredu.
@jasminka ano mas pravdu stou placentou.Mne dr povedala ze poloha placenty je ok aj babatko je dobre ulozene,ale ze to sa moze este zmenit.Tak ked tam drzi uz skoro 2mesiace tak vydrzi do konca 😀 😀 😀 ,lebo necitim ani ze by sa premiestnovala 😕
K tym menam baby,ja som mala vybrane meno Rebeku a moj muz vyhlasil,ze stym menom nesuhlasi.Tak sme bez mena aj my 😒
@majulienka27 ja mam na sebe 8kg,vazim 70kg a meriam 158cm,tak vyzeram ako gula a kazdy hned ako ma vidi."Petka ako sa kotulas" ha ha ha....
@alena24 mne na krce pomaha ked si sadnem a vylozim si nohy na stol ci stolicku.Magnezko mi vela na krce nepomaha. ☹
@miki.mikulasova mam nato rovnaky nazor, tiez sa mi paci muzove, ale z toho isteho dovodu ho nedam
@pepi_petra jeej, mame rovnako cm 🙂

@macka381 myslela som tie zavinovacky ja to volam perinka ani ja nechcem klasicku paperovu , chcem nejaku peknu farebnu uz som aj pozerla a maju fakt uzasny vyber 😉