icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

katkanova
31. jan 2011

@lucia80 ved toho sa prave bojim, aby som po tom este nebehala po nakupoch, lebo to by ma fakt asi porazilo 😒 sa mi zda ze zase raz spravim po svojom a este daco dokupim ... vsade citam ze zo vsetkeho treba mat tak po 6 (teda napr body ci kombinezky) a to sice mam - ale vo velkostiach od vymysla svetu 😀 inac dnes som nabehla do obchodu a kupila prvy kocik co mi padol do oka tak dufam ze ho nepreklajem hehehe ak si mala prvy kocik z polska a bol fajn - tak preco nie aj druhy... len by ma zaujimalo kam sa podel ten prvy - zodrali ste? 🙂

lucia80
31. jan 2011

@katkanova tak to mne toho chýba viac, ale postupne dokúpim keď zostanem doma, teraz nejak nie je čas. Kočík sme predali po 1,5 roku ozaj intenzívneho používania, asi som mala ozaj šťastie. A prerobili sme na ňom vtedy 500 SK čo bolo tiež super. Druhé sme nechceli hneď, tak preto sme ho dali preč. Teraz mám nejaké vybrané a neviem či ich tam predávajú, alebo za akú cenu. Nechce sa mi tam len tak previezť zbytočne a ani kúpiť nejaký iný, aby sa mi to už oplatilo. Preto sa neviem rozhodnúť či tam ísť.

katkanova
31. jan 2011

@lucia80 no v tom neporadim asi vela ako zaciatocnik - ja som tie kociky ani dako zvlast neskumala, vybrala som si taky co sa mi pacil a vela nestal, lebo som fakt nemala ani sajnu ze podla coho sa vyberaju ... 😕

lucia80
31. jan 2011

@katkanova no veď uvidíme, niečo už vymyslíme. Ja tiež pozerám hlavne na vzhľad a na cenu, to ostatné nech si pozrie manžel 😀

arusska
1. feb 2011

@monika0001 ja som sa tam bala ist na amniocentezu, tiez po madarsky viem len zakladne slovicka, ale lezala som na izbe s dvoma madarkami a obe sa chudatka celych 24h snazili a hovorili po slovensky a aj personal vie po slovensky, niektore sice dost zlym prizvukom ale hned ako som sa ozvala tak prehodili do slovenciny.... takze to nieje take zle ako sa o tom hovori.

arusska
1. feb 2011

inak na Kramaroch mi rodilo 5kamosiek a vsetky boli nespokojne - velka nemocnica, vela pacientov a nikto na nich nema cas. Nemali im ako prvorodickam ani cas vysvetlit pri dojceni ako spravne dojcit, len na nich furt zjapali aby dojcili aj ked sa dieta nevedelo prisat. Mali z toho chudatka len depky a sa tak rychlo ponahlali domov ako sa len dalo. V DS je to take intimnejsie, menej rodiciek a ja som sa zatial stretla len s pozitivami. Negativum je tam len to ze epidural picha len primar anesteziologie, takze ak to na mna pride necakane tak pojdem asi bez EPI coho sa dost bojim, ale co uz. Aj tak mam 50/50 ze pojdem cisarskym...

aaddeell
1. feb 2011

@zabkatt a ked sa deticky balia na siroko este stale sa pouzivaju tie gumove gatky(postolky) alebo uz je nieco nove?
@pepi_petra dobre som sa zasmiala na tom oskubanom kurati a co tak keby manzel pomohol , mojej kamaratke pomaha manzel
@pepi_petra no moj maly neviem ci sa pretaca kedze pohyby citim minimalne ,moc sa mu asi nechce vecer par krat kopne a cez den skoro nic
@miki.mikulasova asi ta nepotesim aj my planujeme adama ,a krajsie ako Adam sme zatial nenasli tak uvidime 😅
@jasminka tak to ti nezavidim zleho doktora, ja mam fakt super doktora , sono ma 2D ja lezim a mam svoju obrazovku a on si pozera do svojej vsetko mi vzdy krasne ukaze a vysvetli ked sa na nieco opytam tak mi odpovie, ale vacsinou sa ani nepytam kedze sam mi vsetko povie som fakt velmi spokojna , dlho som hladala dobreho gynekologa co je v dnesnej dobe problem
@klba pocula som ze nie su dobre tie zavinocky na suchy zips , ze su lepsie na snurky, takze kupim iba so snurkami 😉
@pepi_petra dnes som sa vazila a mam +10 kg 😎 dufam ze sa to ustali a uz to nebude moc stupat 🙂

aaddeell
1. feb 2011

@pepi_petra pepi ukludnim ta ja mam 77 kg a 168 cm
@katkanova co sa tyka vybavy ja stale neviem co mam vsetko kupit mam zatial iba 6x body s kratkym ,6x s dlhym rukavom a 1x supravu nohavice s mikinou , ponozky, 2x ciapka neviem kolko toho budem potrebovat a presne ako pises neviem ani presne velkosti a ani ake velke sa babatko narodi , a teraz je v obchodoch vsetko tak ked nam bude nieco chybat tak dokupime, chcem este kupit nejake dupacky , ale velmi rada si necham poradit co by som este mala mat, lebo fakt netusim kedze som zaciatocnicka 🙂
@duracelko este nemame kocik ale rozhodujeme sa nad dvomi, takze sme pokrocili 🙂
@monika0001 je mi luto ze sa takto spravali k tebe, ja som rozhodnuta pre porod na antolskej , pocula som iba same dobre veci na nich ,kamaratky si chvalili

pepi_petra
1. feb 2011

@majulienka27 no ja dufam ze nepresiahnem viac ako 75kg,musim si davat trosku bacha uz....lebo v lete budem nariekat .....
@aaddeell som rada ze som ta pobavila 😀 😀 😀 .Rozmyslala som ze si normalne kupim Opilku a stou dam to dam dole,nie?Predsa namazat a zosuchat je lahsie ako ziletkou tam smatrat 😅 😅
Jaj mne je teraz uz druhy den zle,tak zatial vahu si drzim.

Baby ake dudliky do flasi kupujete?Ja som bola v lekarni ze si kupim flasu a mna tam zaskocili s niekolkymi druhni dudlikov do flias.Tak som povedala ze si to rozmyslim este 😀 😀 😕 Tiez su flase s uzkym hrdlom a so sirokym hrdlom a som stoho nejaka zmatena. 😖

aaddeell
1. feb 2011

@pepi_petra ja nechcem kupovat flasu ani dudel chcem kojit, ale teda neviem ci mam mat do zasoby aspon po jednom kusku... 😒
vsetky zeny v nasej rodine kojili a mali brutalne vela mlieka, ked som bola na sone prsnikov tak mi lekarka povedala ze budem mat vela mlieka tak uvidime
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=79

pepi_petra
1. feb 2011

@aaddeell no ved aj ja chcem kojit,ale tak flasa sa ti zide aj neskor,ked dat treba cajik....ja si radsej kupim nech niesom prekvapena.A kludne sa moze stat ze nebudem mat mlieko,clovek nikdy nevie,radsej nech som pripravena 😉

arusska
1. feb 2011

@pepi_petra napriklad aventky maju AJ take dudliky s oznacenim I. II. III. na jednom dudliku a presne to co das dietatku pod nos tak tolko mu ide - ja som mala tie a bola som s nimi spokojna. A podla mna aspon jedna flaska sa ti istotne zide. Ved aj ked budes kojit, sa ti zide. Ja ked som sla von s muzikom, tak som si mlieko odsala, dala do flasky do chladnicky a rodicia uz len zohriali a bolo no a neskor flasku vyuzijes na cajik alebo vodicku.

pepi_petra
1. feb 2011

@arusska ano aj to mi dokonca povedali v lekarni ze su ocislovane .Len stych tvarov som bola trosku zmatena.Flase inak mam doma uz 2,sklenene,som dostala ale dudliky mi k nim chybaju....

avenev
1. feb 2011

kolko dupaciek s uzavretymi nozickami mate? ja mam zatial len jedny 56 a jedny 62 a neviem ake mat dalej kupovat?

zabkatt
1. feb 2011

🙂 ajoj maminky, tak balenie na široko stale funguje s tymi poštolkami🙂! su aj novinky sice take nohavičky na cvoky, ale kupila som to a male sa chudiatko v tom nevedelo ani pohnuť, tak som to vzdala, tie poštolky, su najlepšie a čo sa flašky tyka tak aj tu treba mať aspon jednu do pôrodnice, najlepšie sklenena, lebo ked nemaš mliečko tak ti tam zarabaju glukozu🙂 brrrr ale mamičky ktore už vedia fungovať v tomto tak pytaju umele mliečko miesto glukozy, len treba tvrdiť že už kojiš, tak glukozu nechceš pre mimi🙂
čo sa tyka blečka, tak nejako vela by som nenakupovala, aspon nie tie najmenšie čísla 56, najlepšie je podla mna od čísla 62 nejaka suprava do pôrodnice ked budeš odchadzať, polodupky, bodinka s kratkym rukavom, s dlhym, dupačky, ponožtičky a ja som napriklad nevyužila ani košielky, nechcelo sa mi to šnurovať, maly sa stale rozgajdal a mal hole križe, tak som to všetko riešila s bodinkom a polodupkami alebo dupačkami🙂

v.elen
1. feb 2011

@miki.mikulasova Ja by som tiež neriešila, koľko je v okolí detí s podobným menom.. Treba dať také meno, ktoré sa páči Vám a nie Vášej rodine a okoliu.. Inak Filipko je krásne meno 🙂 Ja by som ho dala tiež, ale nemôžem to malinkému spraviť, keďže by sa volal Filip Filip 😉 Tak zvažujeme Samka, Adamka, mm chce Lukáša (ja nie) a možno ešte Andrej.. Uvidíme.. Ale Samko a Adam sú favoriti 🙂 🙂 🙂 Inak keby sme čakali dievčatko, tak by bolo na 100% Ema 🙂 možno druhé 😉

arusska
1. feb 2011

inak ja som dnes isla rano na 7,00 na cukrovku test - rano mi auto nenastartovalo. Tak som zbuntosila otca aby ma odviezol a ked som sa tam uz dotrepala, vybrala recept a dostala sa dovnutra tak ma vypoklonkovali ze choru ma nezoberu, lebo im bude ukazovat zvyseny cukor. Takze mam prist o tyzden. No a tak ma chripka chytila cez noc ze neviem kde mi hlava stoji.

kakakina
1. feb 2011

@avenev ja som mala jedny 56 a asi dve supravicky 62,a uplne to stacilo.68vel,uz vyuzijes djhsie.Radsej to ries,bodinkami a v tescu su take nohavicky s uzavretou nozickou,su super.Babenko sa narodi do tepla,tak nebude treba vela obliekat.Ja zatial nekupujem,mam po malom vsetko neutralne farby,len body mam s dlhym rukavkom,ale aspon nebudem musiet natierat rucicky 😉 A vcera som kupila krem na opalovanie 50 faktor,za polovicnu cenu,to vyuzijeme urcite 🙂 .

avenev
1. feb 2011

@kakakina v tescu som bola aj som nakupila body s kratkym aj dlhym rukavom len som tam nevidela tie nohavice k tomu. Mali tam vypredaje ale zvacsa vsetko 56 velkost, ale ako sa teraz na to pozeram ak bude dieta vacsie asi to neoblecie🙂 Videla som tam akurat riflove nohavice boli tenke ale nemali ani cvoky medzi nohami , prislo mi to take neprakticke pre novorodenca.

v.elen
1. feb 2011

@arusska Tak to je ozaj smola.. Držim palce o týždeň.. Ja som tiež dnes bola na glukózovom teste a teraz musím čakať do štvrtka na výsledky 😒 Dúfam, že budú v poriadku..

kakakina
1. feb 2011

@avenev ,56 je skutocne mala,moj maly mal 53cm,a nenosil to skoro vobec,hned som davala 62,a to tiez len par tyzdnov,takze toho netreba vela.Tie nohavicky zvyknu byt balene po dvojo,alebo trojo,a urcite na ne este natrafis 🙂

aaddeell
1. feb 2011

@zabkatt vdaka za info o obleceni a do porodnice musim mat aj flasku pre babo? a preco sklenenu a nie umelu? a aku ma mat velkost ?
@avenev ja som tiez nakupila v tescu a velkost 0-3 mesiace tak dufam ze mu to bude dobre len dupacky som tam nevidela ziadne ani tie polodupky

avenev
1. feb 2011

@aaddeell asi sa to rychlo minulo, mne sa aj tazko vyberalo lebo stale neviem pohlavie.

aaddeell
1. feb 2011

@avenev my vieme ze to bude chlapcek ale kupovala som neutralne a dve som kupila modre, mali krasne pyzamka s mackom pu, a kupila som aj cisto biele body s kratkym aj s dlhym tie sa hodia vzdy

zabkatt
1. feb 2011

no je na tebe či si vezmeš umelu alebo sklenenu, ale oni to tam zohrievaju v tych ohrievačoch tak nam osobne kazaly sklenenu🙂 a dudlik zaleži od teba, aky kupiš, ale väčšinou aky sa dudlik kupuju mimču tak taky dudlik aj na flašku, myslim ked plosky dudlik tak aj na flašku plosky, ak dudlik okruhly tak aj na flašku🙂

aaddeell
1. feb 2011

@zabkatt a ako mam vediet aky dudlik potrebuje babo 😖

zabkatt
1. feb 2011

@aaddeell to je už na tebe aky dudlik mu vyberieš, na taky si zvykne, väčšinou sa vyberaju dudliky podobne bradavkam ale našho maleho napriklad z okruhlych dudlikov napinalo☹ takže sme volili zlatu strednu cestu a kupovali sme tie kaučukove poloploske ako su na flašku MAM🙂 ale ako hovorim všetko zavisi od mamičky aky druh flaše a dudlika zvoli, väčšinou su ku flaškam dane typy dudlikov

aaddeell
1. feb 2011

@zabkatt to som netusila ze to je take tazke vybrat, myslela som si pojdem do lekarne a kupim
a co detska kozmetika aka znacka je dobra?

zabkatt
1. feb 2011

no značka tiež zavisi od teba aku zvoliš, ale naš sa napriklad vyhadzal z nivea a kupovali sme bud bubchen alebo len obyčajny olejček čo boli niekedy aviril🙂 ja sa ridim heslom že nie všetko čo je drahe je aj dobre🙂 každemu babu vyhovuje ina kozmetika našmu vyhovovala ta najobyčajnejšia a najlacnejšia aspon sme ušetrili🙂

mia_m
1. feb 2011

ja uprednostnujem flase so sirokym hrdlom kvoli umyvaniu, lepsie sa daju umyt ako tie uzke, dudlik, nas maly nechcel ziadny iba ten zrezany na jednej strane, silikonovy mu bol tvrdy, takze latexovy, je to indi vindi