icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zabkatt
6. feb 2011

nie tento krat v Piešťanoch mam dohodnuteho lekara už, tak hadam že to dopadne všetko podla planu🙂

mia_m
6. feb 2011

@zabkatt a koho, ak smiem vediet ? ty ides tusim skor ako mas termin, skoda, lebo mame rovnaky, sme sa mohli tam stretnut

zabkatt
6. feb 2011

🙂 mam zajednaneho Dr. Glesa a v 30tt idem na prietoky a potom sa dohodneme na konkretnom termine ved by som ti potom napisala kedy presne a možno sa tam aj stretneme 😀 človek nikdy nevie🙂

zabkatt
6. feb 2011

@mia_m a ty si z PN? mi to vypadlo

mia_m
6. feb 2011

@zabkatt nie z nmnv, ale prve som rodila v pn aj druhe chcem

adka47
6. feb 2011

@majulienka27 aj ja by som už chcela strašne nakupovať , zatial som si kúpila fľašky kjenecké , čiapočky a pulóvrik a v ružovej farbe tak uvidíme či bude chlapček v ružovom 🙂ale ako ty vravíš teba intuícia nesklamala snáď nesklame ani mňa🙂

arusska
6. feb 2011

baby mna dnes strasne nohy bolia, krize a brucho.. uz nech je noc a spim 🙄

majulienka27
6. feb 2011

@henika81 tak som teda dúfala zbytočne, čo už.....
ale zas to až také strašné nie je tak to vydržíme 😉

majulienka27
6. feb 2011

@adka47 tak veľa šťastia aby všetko dopadlo tak ako si ty praješ, a aj keď nevyjde tak to určite nevadí, treba dúfať do tretice 😀

alena24
6. feb 2011

ahojte babulky, vidim ze je tu konverzacia o cisarskom...mne najskor hovorili tiez ze pravdepodobne ho budem mat bo som mala placentu dost nizko ale vystupila mi na prednu stenu takze snad mi nehrozi a vraj by bolo lepsie keby rodim prirozdene kedze je ta placenta na prednej stene a to by mohlo komplikovat rez na sekciu. Ja osobne som pocula vela kladov a zaporov na temu cisarsky, ale radsej to neriesim, hlavne je aby bolo babo v poriadku a to uz ci pride na svet prirozdene alebo cisarskym je vlastne jedno. Vela kamoskam hovorili ze budu rodit prirodzene a nakoniec skoncili pod nozom, takze nikdy nic nie je iste. Uvidime🙂 Inak ak mate uz terminy sekcii, sem s nimi, som zvedava kedy uvidite mimi 😉
inak zajtra nas caka poradna tak sa tesime 😉

alena24
6. feb 2011

trosku odbocim od temy, ale z coho ja mam trosku stresy je ze pri porode budem sama bo muz pracuje v Rakusku a bojim sa ci to stihne, neviem ci sa mi to bude dat nejak naplanovat napr ze by si muz vzal tyzden alebo dva volna. Kazdopadne chcem ho tam bo takto sa budem moct aspon na niekoho spolahnut a uz len to vedomie ze je tam so mnou by bolo super. Nasi tam tiez urcite budu ale muza bych tam fakt chcela. Som zvedava ako nam to cele vide ale hlavne je aby to dopadlo dobre a malinky bol zdravucky.

macka381
7. feb 2011

@alena24 neboj sa, ja som na tom podobne, len môj muž pracujem zase v Madarsku 😒 a tiež sa bojím, že to nestihne, ale našťastie tam bude kamoška-sestrička, tak v nej aj vidím aj väčšiu istotu ako v mužovi, len ten tam môže hocikedy odpadnúť ako ho poznám.
Ja som si povedala, že rozhodne sa nebudem kvôli tomu stresovať, hlavne, aby to dobre dopadlo a malinké bolo v poriadku.

aaddeell
7. feb 2011

ja sa obavam toho ze nie ze manzel nebude pri porode ,ale ze ma porod chyti rano a od nas su brutalne zapchy ze ako zajdeme do nemocnice, to si fakt neviem predsatvit stat v kolone, ale nejdem sa tym zatazovat uz teraz

mate niektora take kludne babatko v brusku ako ja? ze skoro vobec necitite pohyby iba sem tam vecer?

kubinca
7. feb 2011

@aaddeell aj ja mam taku kludasku, tiez pohyby len sem tam vecer, az mam niekedy strach ked sa cely den neozve, a akonahle prilozim ruku na brusko tak prestane.... 😕

adka47
7. feb 2011

@aaddeell ahoj , moje bábätko tiež kopká málo napríklad niekedy sa snážim zobudiť ho (ju), lebo mám strach keď dlho nekope , alebo kopne raz taku poriadnu a dosť , a zase niekedy tak ako aj ty píšeš hlavne večer kopká dosť ako kedy ktovie prečo?asi sa im niekedy nechce a spinkajú 😝

adka47
7. feb 2011

@majulienka27 joj my už tretie nechceme , na druhé som musela manžela prevrávať a dosť dlho jaj len dúfať aby to bola naša vysnívaná Danielka

aaddeell
7. feb 2011

@kubinca presne toto robi aj nas ked urobi vecer nejaky pohyb a dam ruku tak hned prestane, a tych pohybov je tak malo
zajtra idem na kontrolu tak som zvedava, keby bol aj taky kludny ked sa narodi to by bolo fajn 😉

kubinca
7. feb 2011

@aaddeell to iste si aj ja vravim, ze keby bola taka kludnucka aj potom, by si mamina aj skolu v pohode dorobila ... 😉 ja som bola na kontrole v utorok, ale ultrazvuk mi nerobila, akurat ten odspodu aby skontrolovala krcok.... takze som malu ani nevidela.... 😒

aaddeell
7. feb 2011

@kubinca mne robi vzdy ultrazvuk tak dufam ze aj zajtra som strasne zvedava ako maly vyzera nechce sa nam ukazat do tvare

dankakk
7. feb 2011

ahojte... baby, ked hovorite o tych pohyboch... nase male doteraz robilo take kotrmelce, ze to bolo viditelne az vonku na bruchu. no a teraz posledne dni len take stuchy obcas, raz do mechura potom do rebra - nic bolestive ... ale podstatne menej. niekedy mam az strach :( (som dost paranoidna:( , posledne mam strach, aby sa mu nezamotala pupocna snura) myslite, ze je to tym, ze je vacsie a ze uz ma menej miesta? a aj vase baba tolko stikutaju? niekedy nic, potom aj dvakrat za den...

macka381
7. feb 2011

Moje bábätko je dva dni kľudné a dva dni si tam mrví od rána do večera a hlavne v noci sa mu páči asi ked je hore, lebo sa na to budím, že sa mrví alebo kopká.

Inak babule, Vám robí doktor pokaždé sono bruška?? My robila doktorka iba 2-krát a to na začiatku tehotenstva a 1-krát morfologické sono, ktoré robil iný doktor na základe odporúčania. A tak by som chcela vidieť nášho drobra ako rastie...
Vraj to niektorí doktori takto robia, iba 2-3 krát za tehotenstvo, ale sú aj takí, ktorí robia pokaždé. Aké máte skúsenosti?

honeybunny81
7. feb 2011

@macka381 nám tiež len 2x + morf.uzv, tak ako je to predpísané. Niektorí robia častejšie, pre istotku. Ale my jej nechceme toľko svietiť do izbičky 😀

dankakk
7. feb 2011

@macka381 moja dr. ani nema ultrazvuk, na kazdej poradni si vypocuje len srdiecko takym pristrojom a to je vsetko. na ultrazvuk ma posiela do nemocky. ja som mala tiez dva utz na odporucanie, myslim v 12tt a v 20tt ... ale kedze som mala problemy a lezala v nemocke, ultrazvukovali ma castejsie... teraz ma caka ultrazvuk v 30tt, dufam, ze sa nam male ukaze 🙂 stale nevieme pohlavie.

pepi_petra
7. feb 2011

Ahojte koceny,ja som dnes prisla z nemonice.Bola som tam od stvrtka,lebo som velmi vracala.Behom 8hodin az 25x a stupnovalo sa to.Bola som dehydrovana a na odpadnutie,tak som musela na infuzie.Len sa bojim aby sa mi nevratili,lebo to bolo fakt strasne.V pondelok nastupujem do rizikovej poradne a uz mam vybaveneho aj primara k porodu. 🙂

vemako
7. feb 2011

@macka381 mne robi moj dr. ultrazvuk pri kazdej kontrole,co som teda rada,inac by som bola v strese ci je vsetko ok 😉 @pepi_petra fuu tak to ta riadne lapilo,ale to som zazila aj ja tak pred 2 rokmi,ale mna aj prehanalo,na zachod som chodila uz len kolenacky,inac by som odpadla a tiez som skoncila na tyzden v nemocnici na infuziach,som myslela ze zomriem ☹

henika81
7. feb 2011

@macka381 mne robi sono zaa kazdym ako pojdem ci uz na poradnu alebo na vysetrenie ked mi je zle, teraz uz chodim kazde 2 tyzdne, pre istotu mi ho robi stale, lebo som rizikova.

@pepi_petra a zistili ti z coho si vracala,alebo nevies? tak zle ti prislo? a uz ti je lepsie pomohli infuzky?

no baby , by ste neverili socialka chodi na kontroly tak ak nemate vychazdky tak sedte doma radsej, zacal mi 5 mesiac marodky a beriem len smiesnych 44 € a 13,5€ a uz ma prisli skontrolovat, boze to su zakony, na tych co nerobia a beru aj socialky a marodky zaroven piju cuco a na alkacov tak na tych nepridu ti mozu marodovat aj rok, a my cakame babatka a nas pridu je to spravodlivost? ☹

alena24
7. feb 2011

ahojte babulky, tak mi mame dnesnu poradnu za sebou a dopadla dobre, drobcek je zdravy a srdiecko krasne bije. Dnes nam dokonca ani nebrali krv tak som rada bo zily mam poriadne potrhane a este sa nestihli zregenerovat 😅 Tiez nas Dr objednala na 7.3.co je o mesiac, vtedy uz budeme v 31.tt a povedala ze to bude taka velka poradna ze budeme robit aj UZV, merania, a krv a moc treba priniest. Tiez mi povedala ze teraz by sme mali ist dost do objemu tak som zvedava bo mne pride moje brusko uz dost objemne 😀 Dnes som si uvedomila ako to straaasne rychlo uteka, len teraz som zisitla ze som tehotna a uz pomaly 3/4 tehotenstva za mnou 😀
@macka381 tak sme na tom s muzmi podobne 😉 ja mam tiez znamu sestricku tak sa trosku spolieham aj na nu, len toho muza by som tam naozaj chcela. Ale ved uvidime ako nam to vide a mozno budeme rodit cez vikend a to ti nasi buduci tatinkovia budu snad domka pekne 😉 Inak, ako si na tom s kocikom? Uz si bola pozerat v Dubnici?

majulienka27
7. feb 2011

@alena24 tak to ti nezávidím, naplánovať ???? tak to je 5O na 5O, ale môžem potvrdiť že manžel pri pôrode to je pomoc na nezaplatenie, mne to strašne pomohlo ani si neviem predstaviť ako by som to znášala bez neho bol mi neskutočnou oporou 😉

majulienka27
7. feb 2011

@aaddeell neboj to určite stihneš aj zo zápchami v meste, iba ak by si fakt šla na poslednú chvíľu, ale to by si určite neriskovala, keďže to je prvé tak budeš stresovať a chcieť ísť čím skôr, lebo sama nebudeš vedieť na čom si, aj keď je lepšie doma vydržať čo najdlhšie a až potom ísť. Mne pri prvom pôrode začali kontrakcie o 11 na obed ale len slabučké ale každé 4 minúty od začiatku, po obede sa začali stupňovať ale okolo 19 už boli dosť bolestivé tak sme nasadli do auta a vyrazili a to som mala pôrodnicu 5O minút autom takže dosť ďaleko, pred ôsmou sme dorazili a 22 50 sa narodila naša malá, prišla som tam len tri hodiny pred porodením malej ale zdalo sa mi to tam ako celá večnosť 🙂

majulienka27
7. feb 2011

@dankakk my sme asi rovnaké, mne sa malý tiež hýbe viac ako dosť a tiež myslím na to isté ako ty, myslím tým to omotanie šnúry okolo krka, keď už toľko prípadov som počula že sa to stalo, tak sa bojím že od toho jeho jašenia sa zamotá ☹