icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

avenev
13. feb 2011

@duracelko Aha tak to som nevedela, myslela som ze staci vlozka, no dakujem za radu.

adka47
13. feb 2011

Ahojte , chcem sa Vás opýtať či mate počas tehotenstva problémy so zubami, u mňa je to od začiatku hrôza, v treťom mesiaci mi trhali dva zuby múdrosti a samozrejme s injekciou, bála som sa či neuškodím bábätku , ale čítala som že vraj nie , dneska som zase musela isť na pohotovosť a zubárka bola zhrozená z mojich zubov -vraj hrôza tri kazy a zase další zub múdrosti pôjde asi von , len teraz mi nechcela pichnúť injekciu lebo som v siedmom a je to riziko -má ešte niekto takýto problém čo myslíte škodia tie injekcie -ach keby to tak nebolo aj hlava a potom zo zubu aj ucho ☹

alena24
13. feb 2011

ahojte baby, ja mam dnes strasnu smolu, som bola dnes na WCku a samozrejme zapcha a co cert nechcel, trosku som potlacila a krv. Som myslela ze ma porazi. Ale mam pocit ze to mi len praskla nejaka cievka v konecniku. Co je ale horsie je ze mam taky ruzovy vytok, co som nikdy nemala tak som z toho zhrozena. Volala som aj kamoske co je sestricka na gynde a ta mi povedala ze pokial sa to nezhorsi, netreba ist na pohotovost. Tak teraz nic ine nerobim len chodim na Wcko a skumam ci sa to nehorsi. Zajtra kazdopadne chcem ist na gyndu ku svojej ale neviem ci nahodou nebehnem este dnes na pohotovost, aspon pre pokoj v dusi. Maly zatial kopka tak dufam ze to prestane a bude vsetko ok. Nechcem zbytocne stresovat ale tiez nechcem nic podcenit. Mala niekedy niektora z vas podobne problemy? Ak ano, ako ste ich riesili?

lucia80
13. feb 2011

@adka47 ahoj. tak to mi je ľúto, zuby sú najhoršia bolesť. Ja síce teraz žiadne problémy so zubami nemám, ale na začiatku tehu, asi tak v 12-13 tt mi tiež začalo opuchať ďasno pri zube múdrosti, asi dva dni taká mierna bolesť. Ale v piatok poobede to už bolo horšie a v sobotu som sa zobudila opuchnutá celá a bolelo to dosť. V lekárni mi povedala, že od bolesti si ibuprofen nemôžem dať, že keby som už vôbec nevydržala, tak myslím že paralen odporučila, ale neni som si úplne istá. No tak som do pondelka nejako vydržala a v pondelok u lekára mi nechcel dať žiadne lieky ani antibiotiká, a vraj sa ho pokúsi ukľudniť a uvidí neskôr či ho bude musieť trhať, lebo vraj to nie je dobré dať injekciu a bez nej by ho netrhal. Ja som mala šťastie, každý deň ráno som chodila k nemu, on mi to potieral nejakým roztokom, z ktorého som sa skoro pogrcala, fúj, nemohla som asi hodinu nič jesť ani piť. Na doma mi dal peroxid vodíka na vyplachovanie. Po týždni som šla asi každý druhý deň a on sa ten zubisko nakoniec umúdril. Kaz na ňom nebol, ale vraj zvykne niekedy v tehotenstve takto šarapatiť. Takže odvtedy mám pokoj a ani žiaden ďalší ma nebolel.
Neviem posúdiť na koľko tie injekcie škodia a či to je horšie v prvom ale treťom trimesti, keď to nie je nutné určite by si to žiadna z nás nedávala, ale keď to je na nevydržanie, je na lekárovi aby ti povedal riziká. Veď sa môže stať aj úraz alebo niečo iné a vtedy aj tak nemajú na výber, a musia zasiahnuť aj keď je žena tehotná. Ak ťa moc bolí, choď k zubárovi a popýtaj sa ešte raz, prípadne čo by si si mohla na to dať, pretože takto sa trápiť dlho nevydržíš.

pepi_petra
13. feb 2011

@alena24 ja osobne by som isla na pohotovost a necakala,do zajtra je este daleko.drzkaj sa

mia_m
13. feb 2011

@adka47 je to normalne, zuby sa pocas tehotenstva viac kazia, aj dasna krvacaju, maly si kradne vsetky vitaminy, tak co uz, preto sa ma ist k zubarovi pocas tehu a po nom, mne zubar injekcie pocas tehu a kojenia nechcel davat, boze uz sa tesim, ked tam pojdem na prehliadku, kolko mi toho zas najde 🙄

honeybunny81
13. feb 2011

@alena24 zlato sup sup na pohotovost ruzova farba nie je ta najlepsia, kludne sa ti moze skracovat krcok. Nic za to nedas, aspon sa kuknes na maleho princa 😎

honeybunny81
13. feb 2011

@adka47 tie injekcie riedia krv neskodia priamo babatku ale mozu vyvolat predcasny porod a silne krvacanie. Hm... Ale je to na prd tu bolest ti nezavidim ☹

adka47
13. feb 2011

@alena24 no tak k tomu sa ti presne vyjadrím , ja som mala presne toto isté čo ty , už som mala bolesti brucha a zadku tak mi bolo strašne treba na wc, nakoniec som tam sedela asi pol hodinu , nohy strpnuté a tlačila som veľmi na stolicu tak ako píšeš aj ty , a potom:krv samozrejme nie z konečníka myslela som , že sa zbláznim , vytekali zo mňa také ružovkasté hrudky , trvalo to asi tri dni ale tie posledné dva boli tie hrudky do hneda, čítala som si o tom na nete , a tam píšu , že v tomto prípade je to spôsobené tlačením na stolicu , a tým ti praskla cievka .Ja som ku dr.nešla lebo sa to každým dňom zlepšovalo a tratilo,potom som to spomenula doktorovi , on ma pozrel a povedal , že je všetko v poriadku a dal mi sirup na stolicu , a aby sme obmedzili pohlavný styk , lebo to môže byť aj z toho , ale mi sme žiadny nemali a ja som vedela , že z čoho to mám (tak ako aj ty),samozrejme ak ti to neprechádza zajtra choj aby si sa ukľudnila k dr.dúfam som ti aspoň trochu pomohla drž sa a napíš ako asi dopadla papa

adka47
13. feb 2011

@lucia80 ja som bola dneska na pohotovosti rozvrtala mi dva zuby a aj tak mám strašnú bolesť , lebo just mi nespravila ten ktorý ma boli ,tak sa už pripravujem na ďalšiu prebdenú noc , a zajtra zase k zubárovi a trpieť☹čo je toto za víkend?

adka47
13. feb 2011

@honeybunny81 no veď to a som v siedmom mesiaci a v tedy sa nič také neodporúča -tak neviem ako dopadnem , ale bolesť je príšerná,každopádne ďakujem

katkanova
13. feb 2011

ahojte
som asi trochu paranoidna a potrebujem ukludnit 🙂 doteraz sa maly v brusku tolko hybal az som sa bala ze sa prekopne von, no posledne dni ho len obcas citim trosku sa pomrvit a dlho dlho zas nic - moze to byt tym ze ma menej miesta? alebo cim to moze byt? nechce sa mi verit ze by za par dni o tolko narastol... mate niektora podobne pocity?

kakakina
13. feb 2011

@honeybunny81 ,dakujem,po piatich mesiacoch mam kludnejsi,nezavracany vecer.Mandle super zabrali 🙂 !!!

arusska
13. feb 2011

caute baby, tak ja som tu uz dlhsie nebola. Bola som na tom kardio holtery, zajtra na obed budem mat vysledky a sa mi kardiologicka vyjadri ci treba alebo netreba sekciu. Dufam ze nie - strasne sa toho bojim. Ale zasa ked som jej to vravela porad ma sprdla ze ci chcem mat problemy pocas porodu so sebou, ci nestaci ze budem po porode sa musiet o mimco starat a nie este o seba ak by nieco zle dopadlo. Tak zasa na druhej strane ma pravdu. Ale aj tak by som bola rada ak by mala vysla normalne zo mna von. 😵

mia_m
13. feb 2011

@katkanova kati, aj mne sa maly hybe menej casto a menej intenzivne, uz nemoze robit kotrmelce, takze uz len kope alebo ma stuchne rucickou, hlavne v noci, ked chcem spat, protestuje, ani na jednom boku nemozem spat, co sa mu to nepaci

katkanova
13. feb 2011

@mia_m tak som rada ze nie som sama - zdalo sa mi to velmi zvlastne lebo predtym fakt stvaral divociny 😀 v noci mam nastastie pokoj - mam pocit ze spi so mnou, len vecer kym sa dohodneme na nejakej polohe, tak je zabava 🙂

pepi_petra
13. feb 2011

@katkanova @mia_m aj mna dost v noci pri spani mala bucha,nepaci sa jej ako lezim.Mam dni ked kope a kope a niekedy skoro za cely den nic a to sa tiez vzdy zlaknem a cakam na stuchanec.
😉

katkanova
13. feb 2011

@pepi_petra hned som kludnejsia ... uz som si zvykla ze bol taky akcny az mi to bolo podozrive 🙂

pepi_petra
13. feb 2011

@katkanova a na nete som citala,ze ak si cez den aktivnejsia babatka menej kopu,lebo tie pohyby ich uspavaju.A ked si cely den v klude viacej kopkaju,viacej to aj vnimas.Tak som si to otestovala aj ja 😅 a naozaj to tak je.Ked sme boli niekde na nakupoch a cely den som mala zhon,tak nic a ked som teraz lezala v nemonici tak kopala stale pri kazdej polohe. 😅 dolezite je ze nejake pohyby citis.Ked som bola v nemocke kazdy den sa nas sestricky pytali na pohyby.

katkanova
13. feb 2011

@pepi_petra tak to je mozne - posledne dni som naozaj pobehovala viac nez inokedy ... no kebyze necitim vobec nic, to uz by som asi narobila vacsiu paniku 🙂

avenev
13. feb 2011

Aku postielku si budete kupovat? Pri tych drahsich keď dieta dokaze same zliezt/vyliezt na postel, mozete jednu bocnicu posunut dole. Tie co su na pevno stoja zas o polovicu menej.

honeybunny81
13. feb 2011

@kakakina to som rada 😀 Ja ich mam vsade, po kabelkach, pri posteli, aj po vackoch 😀
Mandle nase kazdodenne 😎

honeybunny81
13. feb 2011

@katkanova petka ma pravdu, babo sa riadi podla teba, ked mas zhon tak spinka a ked si chces oddychnut tak ono ani za svet 😝
Ked ho niekedy dlhsie necitis lahni si vystreta na chrbat, tak ma najmenej miesta a zacne kopat. Mne sa to osvedcilo 🙄

katkanova
13. feb 2011

@honeybunny81 hahah - no dufam ze az vylezie tak ho podobne maniere prejdu - ze bude vyvadzat ked budem chciet oddychovat 😀 to s lezanim na chrbte som si vsimla aj ja - ani sa im nedivim ze protestuju ked ich tak pripucime 🙂

dankakk
13. feb 2011

@alena24 ja tento problém so spinenim riesim od začiatku tehu. Niekedy mám pokoj aj dva týždne a teraz zase posledne dni ruzovy hlien. Zajtra idem tiež k dr. - mám strašne veľa hlienu, je hustý skoro hrudkovity, taky zltkavy, a dnes ráno bol zase ruzovy. Som z toho nešťastná :( ale mavam často jemne krvácanie z nosa- mám pocit že mám slabé steny cievok a ľahko praskaju, možno aj v posve. Aspoň ja si to tak vysvetľujem, pretože žiaden dr. mi to nevedel vysvetlit, prečo mavam ruzovy hlien, niekedy biely s krvavymi vlasockami.

Inak baby, som rada že nie som sama taká paranoidna. Aj ja riesim, či sa babo hýbe veľa, či malo... Aj vy máte pocit takej plnosti a toho že z vas každú chvíľu vypadne? Mne hrozne tlači na konecnik, kope do rebier, stucha do pupka... Ani si neviem predstaviť, ako je tamulozene 🙂

lucia80
13. feb 2011

@adka47 a nepovedal ti či by si si mohla dať niečo aspoň na utlmenie tej hnusnej bolesti?

alena24
13. feb 2011

@dankakk
@honeybunny81
@adka47
ahojte babulky, tak my sme uz spat z pohotovosti. Bola tam strasne mila pani doktorka a aj sestricka bola uuuplne super. Celkom ma ukludnili bo som uz fakt bola v strese a stale som sa sledovala. Mam mensi zapal a ten sposobil ten ruzovy vytok, tiez mi pozerala krcok a ten pekne drzi takze super. Inak kocky, ten zapal mi sposobil ze sa mi vonkajsia blanka/tak nejak to volala dr./ otovorila tak na pol centimetra, ale vnutorna je stale zavreta takze nic sa nedeje. som sa aj pytala ze z coho to mozem mat a ze z hocicoho napr len zo stresu, z jedla, z ineho sprchoveho samponu atd. Ze tehotne to mavaju a tak mi dala vaginalne kapsule na 7 dni.
A teraz nieco pozitivne, robila nam aj sono a malinky zas vystrajal 😉 momentalne je hlavickou dolu a kopka o 106 😉 momentalne vazi 1390gramov takze pekne pribera a bude riadny chlap 😀 strasne moc ho lubim a neodpustila by som si keby sa mu cosi stane kvoli tomu ze cosi zanedbam. Muz tam bol tiez so mnou a cely cas ma drzal za ruku tak som bola strasne rada bo som tam sla s malou dusickou 😅

lucia80
13. feb 2011

@alena24 tak to je super, vidíš, aspoň si sa ukludnila, je lepšie sa ubezpečiť že je všetko v poriadku ako byť v obavách. A mala si aj šťastie na dobrý personál, nie všetci sú takí bohužiaľ.

alena24
13. feb 2011

@adka47 juj Adka, zuby vedia riadne zneprijemnit zivot, mne rastol zub mudrosit ked som bola asi v 4 mesiaci a davala som si panadol ale to tusim len jeden a potom len lad som cmulala aby mi to trosku utisilo bolest. Po par dnoch mi to preslo. Vela babam sa vraj kazia zuby v tehotenstve, kamoska viem ze mala 8 kazov ked sla k lekarovi po porode. Som zvedava ci sa mne moj prvy kaz objavi po tehotenstve. momentalne som hrda na to ze okrem zubov mudrosti som nikdy so zubami nemala problem a ani kaz.

alena24
13. feb 2011

@lucia80 no veru, aj mne povedali ze radsej tam ist aj pre hlupost ako nieco podcenit. boli fakt mily, este aj doktorka hovorila ze sa pokusi mat sluzbu ked budem mat termin 😉 uz len drobec aby si nastavil budik na 6.maja 😀