Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Ahojte baby, ja som mala vcera poradnu a mam velmi malo hemoglobinu, som chudokrvna. Ma niektora z vas nieco podobne? Beriem zelezo a kyselinu listovu. Jete nieco specialne? Moj Dr. si tiez nie je isty tym co to bude. Vraj je stale babo otocene zadockom. Tak sa uvidi, ktori z lekarov mal pravdu ten ktory mi povedal, ze to bude chlapec alebo ten moj.
Baby kolke z vas uvazuju nad Epiduralkou pri porode???U nas v nemocnici stoji 100euro a cim viac sa to blizi,tym viac sa zacinam bat...... 😠 dokonca ked sa v noci zobudim,tak rozmyslam ci som tehotna,alebo ci niesom,ci to nebol nahodou len sen.... 😀 .
Ja epiduralku nechcem, mna strasi to jej pichanie. Mala by som strach ze sa im to nepodari dobre pichnut a co potom..... A ten pocit neovladanie noh, tiez pre mna odstrasujuce. Moj prvy porod bol tiez bez nej a nemala som pocit, ze by tie bolesti boli take, ze sa nedaju vydrzat.
@pepi_petra ja som ju mala pri prvom a bola som nadmieru spokojna. Vlaste stale neviem co je to kontrakcia, kedze som ich pri prvom vobec necitila (vlastne poslednych 5minut pred vypudenim maleho - ale to si od stastia ze mi ho ukazali vobec nepamatam)... vrelo odporucam a hlavne maminkam ktore maju z porodu strach.
@anna249
ahojček🙂 hmmm...ja stále rozmýšlam,čo spravím.Termín mám 10.mája 😉 A ty?
@monika26
ahoj Monika 🙂 Ani ja nechcem epidurálku! Tiež sa bojím toho vpichu a čo ked mi ju pichnu mimo.Tak dufam,že to zvládnem aj bez nej.Odkial si? V ktorej nemocnici budeš rodit? Kedy máš termín?
baby to, ze vam pichnu epidural neznamena, ze nebudete moct ovladat nohy..budete sa moct pohybovat rovako ako pred epiduralkou..epi posobi na nervovy system tak, ze odburava bolest..a myslim casy, kedy ju zle pichli su davno prec..nepicha sa do miechy ak si myslite, ze ano 😉 miesto pred vpichom vam znecitlivia, takze vas to nebude ani boliet.. ak ste poculi pripady v poslednej dobe, ze pichli zle epidural, tak to bolo preto lebo vacsinou mamicky nieco zatajili..ci uraz panvy alebo nieco podobne pri vybavovani epi... jasne, ze sa to da vydzrat aj bez EPI ..ved tak rodili nase maminy uplne bezne.. no ak nebudete mat stastie porodit rychlo a lahko a budete sa trapit vo velkych bolesiach 17hodin napriklad..tak vzdy je lepsie mat tu EPI zaplatenu a mat ju ako poistku pre tieto pripady..aby ste mali dost sil potom babo vytlacit.. nikde nie je napisane, ze ked si ju zaplatite musite ju aj pouzit 🙂 ved peniazky vam vratia
presne ako pise janka, uz su prec casy, ze sa to zle pichlo, ja mam z ihiel strach, ale dala som si ju nakoniec pichnut a som rada, ani som nevedela kedy a ako a uz to bolo, tohto by som sa neobavala, urcite by som sa rozhodovala az na mieste, lebo nie kazdy porod je az tak bolestivy, vo vacsine pripadov sa to da vydrzat, ale urcite neodhovaram od nej, uvidite ako sa budete citit 😉
@jankaslamka
dakujem za tvoje informácie...
ja som počula,že ti potom peniaze nevrátia,ak ju nepoužiju...
Ked si ju nezaplatím a potom ju budem na poslednu chvílu chciet,tak asi mi ju už nedaju,čo?
Ahojte, ja idem rodiť prvý krát, ale epi nechcem. Keď som mala 16 rokov brali mi z chrbtice v krížovej oblasti vzorku mozgovo-miechovej (Liquor cerebrospinalis) tekutiny a bolelo to strašne, najprv sa doktor vôbec netrafil a potom keď sa trafil cítila som ako sa pred tou ihlou uhýbajú kosti. Mala som pocit, že mi tú tekutinu berie z hlavy. Po zákroku som musela 24 hod. ležať na chrbte, kŕmili ma po ležiačky ani na WC som nemohla ísť len misu mi nosili . Bol to strašný zážitok 🙄 😕 😝 a teraz mám panický strach s epidurálu ☹ 😖 . Síce neviem aký je to pocit keď ho pichajú, ale nechcem ho ☹ 😒 .
@veronika105 Ahoj Veronika. Ja som z Trebišova a rodiť budem aspon by som chcela v Košiciach v Saci. Tam som rodila aj svoju dcerku a bola som tam nadmieru spokojna. Tu v Trebišove mam trosku obavy. Termin mam 5.5.. A ty si odkial?
@veronika105 neviem kde budes rodit..ale tu v BA ti urcite peniaze vratia ak ju nepouziju..dokonca kamoske vratili peniaze aj ked ju pouzili..lebo jej ju pichli ked nebolo treba a nestihla dostatocne zabrat.. ale na to by som sa nespoliehala... no zaplatenu ju musis mat dopredu, cize musis si ju dopredu vybavit..neda sa to vybavit na pockanie bohuzial..ak prides rodit a nebudes ju mat zaplatenu tak mas smolu 😖 Ja si ju vybavim a zaplatim pre istotu..neviem dopredu predsa ako bude porod prebiehat 🙂 a preco sa trapit niekolko vela hodin v ukrutnych bolestiach ked nemusim 🙂
@veronika105 mne ju odporucili a ja som suhlasila a hned to zorganizovali, nemala som ju vobec dopredu objednanu, rozhodla som sa az tam v porodnici po niekolkych hodinach
@mia_m
ano? a kolko stojí?A počula si aj o nejom géli?ktorý sa zavedie do ..... aby bábatko vyšlo lahšie von.
@monika26
jééj máš pekný datum porodu 😉 To si teda z daleka.Ja som z Brestovian-to je dedina pri Trnave.
Ja čakám svoje prvé dieta.....a termín mám 10.5
@jankaslamka
Ja budem rodit v Trnavskej nemocnice.S tou epidurálkou si to ešte rozmyslím🙂
@veronika105 premysli si to jasne 🙂 popytaj sa na to porodnika .. ja som bola na prednaske EPI... zisti ako to tam chodi, ci musis mat dopredu zaplatenu alebo nie..v BA ano..mozno v TT to bude inak.. inak je to dobra nemocnica 🙂 kamoska tam rodila a bola velmi spokojna 🙂
@jankaslamka
..si zlatá.Dakujem Ti. čakáš svoje prvé bábatko? Už vieš čo budete mat?
@veronika105 ano prve..a bude to dievcatko 🙂 dufam, ze sa na tom uz nic nezmeni 🙂) lebo teda je tu zopar babuliek, ktorym sa pomenili pohlavia uz 🙂
@veronika105 neviem, kolko teraz epi stoji, musis sa popytat v porodnici, ja som rodila v piestanoch a platila som tusim 2000 korun, kolko je to teraz neviem,
co sa tyka toho gelu, uz o tom niekto tu pisal, ale nepamatam si podrobnosti, pp skus pohladat tu na mk temu o tom 😉
@jankaslamka
aj ja budem mat dievčatko 😉 aj ja dufam,že sa nič nezmení,že doktor sa nemýli..Lebo pomaly kupujem výbavičku-a tá je ružová 😝
@veronika105 tak ja mam uz komplet vsetko nakupene a teda chlapec by mal vsetko vacsinou ruzove..to by nebolo bohvieco 🙂)) takze tiez verim, ze sa to nezmeni a lekari sa nemylili 🙂
inak v BA stoji od januara 2011 EPI 150€ isla riadne hore..ale myslim si, ze tu v BA je asi najdrahsia co sa tyka slovenska
@jankaslamka
Aj ja by som bola nerada keby chlapec nosil ružové veci 😒 Ale keby to bol predsa len ten chlapček,nebudem smutná-len nech je to zdravé!Inak moj manžel si želal chlapca 😅
Už máte vybraté aj meno?
Bratislava je sama o sebe drahé mesto...myslím si že v Trnave epid.bude lacnejšia.
@veronika105 neboj bude to dievcatko 🙂 moj mm si tiez zelal chlapca, ale ked sa dozvedel, ze to bude dievca tak mam z neho pocit, akoby sa tesil este viac..ze bude mat princeznicku 🙂
meno mame..mam aj vo vizitke..Lara to bude
hej BA je draha jak svina..no co narobim..
@jankaslamka ja si tiez chcem epiduralku zaplatit a mat ju pre istotu pripravenu, keby som mala mat tazky porod... a ak nebude treba, tak ju nepouzijem. bola by som teda radsej keby ju nebolo treba pouzit. ale clovek nikdy nevie a trapit sa tam nechcem.
@mia_m no ja vobec netusim ako je mala otocena, ale raz ma kope v strede brucha vpravo, inokedy vlavo, potom zase uplne dolu a dokonca aj pod rebrami... tak bud sa tam stale toci alebo fakt neviem co si mam o tom mysliet 😀 😀 😀
@jankaslamka
ale ved aj moj manželík sa teší dievčatku 🙂 Krásne meno máte vybraté 😵
@mathildica168 no uvidis, co ti dr. povie na sone v 30tt, ale to sa aj tak este moze zmenit, a aspon vies, ze je ok, ked sa tolko hybe 😉 inak moj muz chcel karolinku 🙂

@duracelko aj mne povedali na morfo sone ze je to dievcatko. muz sa este pytal, ze ci to nakoniec predsa len nemoze byt aj chlapec a sestricka povedala, ze nie, ked doktor povedal ze dievca, tak dievca, ze keby si nebol isty tak nepovie radsej nic. no ale aj tak som zvedava... lebo veciciek uz mam ruzovych dost. a to som si povedala, ze budem kupovat vsetko len v neutralnych farbach, pokial nebudem mat pokladik na rukach a budem uz isto vediet ci je to babula. no ale ked vidim tie krasne ruzove vecicky, tak som neodolala... a zopar kuskov som kupit musela 😅 😅 😅