icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zabkatt
18. sep 2010

ahoj babulky, tak po prečítani prispevku od veronkaj aj váham či sa pridať alebo nie, poslednú menštruáciu som mala 23jula a teraz mi už 3tyždne meška a testík pozitívny už týžden, ale dnes som našla na nohavičkách tiež špinenie tak nechcem predbiehať, ale verím že všetko bude o.k. V stredu si to idem dať potvrdiť, ale zavolám v pondelok lekárke či kôly bolestiam bruška nemôžem prísť, trase sa mi cele telo a len dufam že mi všetko v pozitívnom zmysle potvrdia. Zatial vás budem aspon sledovať ako pokračujete, a ked budem mať v rukách papier v pondelok tak napíšem kolko a kedy, inak mi to tiež vychádza na máj 2011 😀

nikam
18. sep 2010

@zabkatt Dufam, ze sa coskoro pridas k nam 🙂

cesalka
18. sep 2010

@zabkatt taky bezny vytok je normalny,nemala by tam ale byt krv,inak ze spinit budeme po troche stale-to mi povedala doktorka tak sa asi nemusis bat.

zumpa
19. sep 2010

@zabkatt bezny vytok je normalny lebo sa maternica roztahu a je to kvoli tomu... aj ja som mala vytok a spinenie a je vsetko ok,ale ze mam vo vnutri ranku nejaku tak uvidime co a ako.. do 2 tyzdnov vysledky pridu... bodaj by bolo vsetko ok 🙂

zabkatt
19. sep 2010

dakujem dievčence mi odlahlo, lebo pri malom som to vôbec nemala, a ani ma nebolelo bruch ako teraz ☹ Niekedy mám take bolesti že nemôžem vstať z postele, takže aj tak pôjdem asi zajtra, uvidím čo mi sestrička ráno povie, hádam ma vezme. Potom vám napíšem ako som dopadla 😅

loveforever
19. sep 2010

ahojte kocky.. dufam ze sa aj ja coskoro pridam k vam.. este som sice nebola na vysetrnie ale 3 krat pozit test uz bol.. 🙂 tak dufam ze bude vsetko o.k. ja som sa vas chcela opytat : plati si niektora z vas to nemocenske poistenie? ja som na MD a predtym som nikde nepracovala, platim si 14 eur od februara,ale som pocula ze cim vacsiu sumu si budem platit tym vyssi rodicovsky prispevok budem mat.. viem ze uz tu podobna tema je,ale nieje tu niekto s takym pripadom??dakujem a samozrejme vsetkym drzim palceky.. nech fazulky rastu!!

akova
19. sep 2010

ahojte

tiez nemam dobre spravy. som nemocnici po operacii mala som tiez mimomaternicove tehu. v piatok som zacala spinit tak som sla k dr. a ten na UZV nic nenasiel ale v lavom
vajcovode bola dutinka. poslal ma hned do nemocnice kde to potvrdili.

prajem vam krasne tehulkovanie a zdrave babetka.

nikam
19. sep 2010

@akova Ahoj, ja som na Teba myslela, ze si tu uz dlhsie nebola. Prajem cim skorsie zotavenie a vela sil.

@loveforever Vitaj medzi nami 🙂

mystery7
19. sep 2010

uff, tak to mi je naozaj luto. Drz sa

Mna dnes rozboleli krize a mam este aj nervny den :-/

letnykvietok
19. sep 2010

@veronkaj to mi jluto, ze to takto dopadlo, aj ked som sa pridala len pred par dnami. Drzim palce, aby vsetko ok dopadlo.

vitam nove tehulky a gratulujem k tehu.

Tiez mavam k veceru nafuknute brucho, a dufam, ze este dlho to na mne nebude vidiet, chcem pockat do 12 tyzdna, kedy to poviem v praci aj ked rodine by som chcela skor povedat. Termin u lekara este nemam, zajtra idem na krva aze potom da termin na prvu prehliadku.

Ja mam pocity divoke. Tesim sa najma tomu, ze budeme mat tretie dieta, lebo to bol moj sen mat minimalne 3 deti a uz som aj prestavala dufam, ze sa k tomu odhodlame a osud to zariadil, tak ako sme si priali.

@duracelko ja som si test robila 16.9. kedy som mala dostat mrchu, kedze do poobedia neprisla, hned z prace som si robila test a dve ciarky boli takmer okamzite. A tiez viem priblizne termin kedy som asi otehu, ale uz som nechcela cakat, lebo som zacala mat priznaky, drobne aj ked nevolnosti sa mi zatial vyhybaju.

Ozaj kedze doteraz nemam nevolnosti moze sa stat, ze este mozu prist? Teraz sa citim ozaj fajn, len pri prudsom pohybe ma pichne v podbrusku,, co som mavala aj pri prvych dvoch tehu, kedze pomaly sa hybat neviam a citlive prsia mam, inak nic extra.

letnykvietok
19. sep 2010

inak tento vikend sme boli na navsteve u rodicoch a veru ma palilo im uz cosi povedat, ale zdrzala som sa. Asi pockam kedy budem mat poradnu prvu.

hedka17
19. sep 2010

@loveforever ahoj ja mam dnp. Najvyssie VZ je 1116euri co cini 50 euri mesacne, ale musis si to dat tak aby si ich platila tych 26 tyzdnov kym pojdes na matersku. Ja zajtra idem do socialky potrebujem si to tiez zmenit, najprv sa treba odhlasit a na dalsi den sa prihlasis s tou najvyssou vyskou, ak chces dostavat tu najvyssiu sumu. Ja kedze tam mam uz 2 dni medzeru(ale presny datum terminu zatial neviem to je len podla kalkulacky)ak to nebude neskor, ze som otehotnela si budem musiet dat posunut matersku o tie 2 dni neskor ako by som mala, ono to bude zalezat ako mi vypocita termin potom uvidim.Ale aby som mala splnenych tych 26 tyzdnov, esteze som si na to spomenula.

henika81
19. sep 2010

@akova juuj to ma mmrzi, tak sa cim skor uzdrav a drzim prsty 🙂

hedka17
19. sep 2010

ahojte tie co ste sa za poslednych 3-4 dni sem prihlasili poprosim vas napiste aky mate termin porodu, kolko mate rokov, odkial pochadzate, ak mate tip na pohlavie tak aj to, ak mate vybrate meno napiste ho a ak mate deti tak potom kolko maju rockov a ako sa volaju. Dopisem do tabulky najskor ako sa bude dat. Prajem pekny zvysok vikendu :°)

cesalka
19. sep 2010

@hedka17 ja si tiez priplacam uz od noveho roku a mam najvyssiu sumu okolo 40€,ale asi je rozdiel ze som zivnostnik a nie zamestnana.Ale mne hovorili ze si musim priplacat 9 mesiacov aby som to dostala.Ked tebe staci dopredu 26 tyzdnov tak sa asi priplaca viac.

shellynka
19. sep 2010

Ahojte dievcence. Vsetkym cakatelkam velmi gratulujem. Ja som nasla tuto temu, tak som sa potesila, ze uz su tu majovcatka 2011 a chcela som sa pridat. Som v 6tt a este som nebola u doktora, ale vidim to tak, ze asi ked tam zajtra pojdem povie nieco zle. Tak sa strasne bojim zacala som vela spinit a uz aj krvacat tak neviem, neviem.
Vsetkym tu drzim palceky nech to prebieha ako ma.

loveforever
19. sep 2010

@hedka17 dakujem za radu, ja by som mala mat termin podla vsetkeho koncom maja.. (podla kalkulacky 26.5 ) taktiez sa zajtra chystam na socialku,tak dufam ze si to bez problemov vybavim.. a vies mi potom povedat kolko by som mohla dostat materskej? alebo rodicovskeho prispevku? kedze nastupim z MD na MD.. 😅

klba
20. sep 2010

@akova je mi to velmi luto, 😢 drz sa, prajem ti vela sil, budes mi tu chybat.

o tom dnp som rozmyslala aj ja, ale bola som pred tym zamestnana, odvody platil zamestnavatel, nevedela som ako to funguje, co treba vybavit, tak som si to nakoniec ani nedala a asi by som to uz ani nestihla. 😅

@letnykvietok, ja to tiez stale tajim, 😉 mamina a segra to uz vedia, ale svokra este nie, ona sa dost obava kedze som mala operaciu krcka maternice a stresuje nad vsetkym, tak jej to poviem az ked prejdu prve tri mesiace, totiz sama tomu stale neverim, 😅 zatial bolo vidiet len dutinku, ale verim ze teraz v stvrtok uvidim uz aj nieco viac a snad uz bude bit aj srdiecko.

@shellynka vitaj a gratulujem. 😵

irenea
20. sep 2010

@hedka17 mozem sa spytat preco iba 26 tyzdnov? ja som sa bola prihlasit na socialke na dnp zaciatkom augusta, to som este nebola tehotna a potom o tyzdne som orehotnela, doplacam si 21eur mesacne, tak ni to vypocitala z rozdielu, ktory mi plati zamestnavatel, ale doslovne mi povedala, ze ci nie som tehotna, lebo ta dlzka musi byt presne 270 dni, ak mi bude chybat co i den, tak mi to prepadne a nedostanem z toho nic....tak sa modlim, aby som neporodila pred 1.5. lenze teraz si ma zmiatla, nerozumiem o com ste tu pisali...vysvetlis mi to?

irenea
20. sep 2010

@letnykvietok ahoj mas priznaky ako ja, nafuknute brucho a citlive prsia, inak to pichnutie citim sem tam aja ja...ale inak mi nemam ziadne nevolnosti a to by uz nemali prist ked doteraz neprisli...tak ti drzim palceky, ja tiez cakam tretie babo a velmi sa tesime

irenea
20. sep 2010

@akova to ma mrzi.....velmi...tak ti prajem aby si sa co najrychlejsie zotavila

cicci
20. sep 2010

ahojte, pridavam sa aj ja, podla vypoctov lekatky by som mala byt v 7t, termin by mal byt 6.5.2011, tak sa zatial tesime s manzelom tak potichu...v piatok idem na odbery a potom o 2 tyzdne na 1. poradnu....
baby, ako je to s tym platenim? ja som zamestnanec, nasa ekonomka mi povedala, ze by mi mala vyjst ta najvyssia materska, treba si teda nieco doplacat?
prosim o radu, aby som to v pripade ak treba, stihla, pozdravujem Vas a tesme sa spolu z nasich majoviek 2011 😵

cicci
20. sep 2010

@irenea mna tiez sem tam pobolieva dolu v podbrusku, citlive prsia na dotyk, ze az, a zle mi vobec nebyva, len citim strasne vela rozne vone, aj take, co som si doteraz ani neuvedomovala....a este som zistila, ze to nemozem prehanat s nejakymi dlhymi prechadzkami, hlavne do vyssich terenov....ty uz cakas tretie babo, mala si taketo priznaky /bez nevolnosti/ aj pri prvom? my cakame nase prve babo.

hedka17
20. sep 2010

@irenea vies to o tych 270 dnoch do porodu to ano,ale ja myslim ked si to chcem prerusit a prihlasit sa s vyssou sumou aku platim doteraz, ved ja si to uz platim 2a pol roka to som myslela to zvysenie aby mi vyslo tych 26 tyzdnov kym nepojdem na matersku.

hedka17
20. sep 2010

@loveforever z tej najvyssej vysky to je zevraj 600 euri(z 1116euri). Ze sa to pocita 55% z vysky DNP, ktoru si ty platis a ktoru ti plati zamestnavatel.

hedka17
20. sep 2010

@cesalka nie ja som si to platila uz vyse 2 a pol roka

hedka17
20. sep 2010

@cesalka ano tych 270 dni je dolezitych ja si to platim uz 2 a pol roka, a teraz si to potrebujem tiez zvysit aby mi to vyslo lepsie.

cicci
20. sep 2010

@hedka17 kedy mas presne /zatial/ stanoveny termin v maji?
lebo mne podla lekarky vychadza tyzden tehotenstva inak ako mi vypocital pc podla predpokladaneho datumu porodu... 🙂

hedka17
20. sep 2010

@cicci no ja to mam zatial podla kalkuacky, ale doktorka vravela,ze na to sa nemam spoliehat, o tyzden ked tam pojdem mi to vyrata presne.

hedka17
20. sep 2010

@cicci podla kalkuacky je to 1.maj