Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@henika81 este neviete čo to bude?? pozri si tie ABC to su tiez nemecke kočíky ako hauck...
http://www.maderna.sk/kociare-a-doplnky/kombino...
pozri si všetky kočíky na tej stránke, doprava zdarma...
@duracelko doteraz som mala vybranu tiez vo farbe dreva,ale mame v spalni tmavy dreveny obklad a tam pojde postielka,tak nech tam pekne vynikne.Ale asi vezneme tu z Ikeji a hned tam kupim aj baldachyn aj navliecky 😉
@pepi_petra kolko tám stojí baldachýn, predávajú aj samostatne len baldachýn v ikei?
@duracelko tak to neviem,len som videla naaranzovane na postielke 😀
@duracelko
@pepi_petra baldachyn je tam pekny akurat ze sa da zavesit len na pevno hore na stenu, pripadne zboku. Nepasuje na bezny stojan na baldachyn lebo je kruhovy s "capickou" . Stoji asi 10 eur. My mame na stropoch sadrokarton a nechce sa mi do toho vrtat, ale stale mi vrta v hlave ako by som to vyspekulovala, mne sa totizto ten baldachyn strasne paci a ladi nam k zbytku postielky 😎
@pepi_petra krasne postielky paci sa mi ta z hrosikom alebo co to je za zviera 😝
@anna249 kamaratka nam ho objednala cez taliansky web, ale znacku Jane maju skoro v kazdom obchode s kocikmi 😉
@macka381 @anna249 ja uz sice nechodim do roboty ale tiez som posledny tyzden strasne unavena iba by som spala
@honeybunny81 diky tak to ja mam taký stojan na baldachyn kde sa navlečie ta látka... len mám doma ružový a chcem kupit nejaký modrý, žltý z mušelínu taký ten priestvitný nie bavlnka...u nás v predajni taký stojí 20 eur...
@honeybunny81 myslis tento? http://www.ikea.com/PIAimages/79130_PE202647_S4...
ten chcem aj ja kupit,je jednoduchy a tiez mi bude ladit k postielke 😀 😀 😀
@aaddeell no ved to su pekne vsetky tri,ale asi tu z Ikei beriem,tak som zatial rozhodnuta 😅 uvidim ako bude za tyzden.Po marcovej vyplate ideme kupit,tak mam este casu zvazovat ktoru,zatial ikeacka..... 😉
@aaddeell @pepi_petra noo je to hrozné s tou únavou, som zvedavá ako to bude dokonca, lebo už mám niekedy pocit, že nevládzem a je to len horšie a horšie....asi zájdem do lekárne a nadopujem sa cez víkend železom 😒
@alena24 ja som nad tým uvažovala, ale som to aj po dlhom zvážení zamietla. Nejde o peniaze v tomto prípade, len presvedčil ma názor jedného človeka-zdravotníka, ktorý by sa osobne k odberu neprikláňal, tak sme sa s mužom rozhodli, že odber si nedáme urobiť pri pôrode.
Na internete je toho vela popísaného, ale som zvedavá čo budú písať mamičky, ktoré už rodili a dali si odber urobiť.
@macka381 to si mozes kupit,nic stym nepokazis,ale netreba to ani vitaminama prehanat.Ak mas zasa vela zeleza,tak trpis zacpou,tak to neprezen🙂 Ja som vycerpana po sprche,nez sa umyjem,utrem a obleciem som zmordovana.Obliekanie je pre mna fakt unavne.
@jankaslamka @macka381 ja som sa este nerozhodla, vela som o tom citala ale akosi sa neviem rozhodnut. Neide ani tak o peniaze ale zas na druhej strane viem si ich predstavit ze ich investujem niekam inam. Svargina si davala odoberat pupocnikovu krv a zatial ju nastastie nevyuzila. Maly ma teraz 4 roky. Tiez som pocula ze vela krat sa stava ze krv nie je vhodna pre viacere typy ochoreni. No neviem, Janka co teba presvedcilo o odbere?
@pepi_petra ano petulka tento, ten sa mi velmi paci. 😎
@duracelko Aj ja mam stojan len na to nepasuje lebo nema co dvihnut tu ciapocku, mrkni na ten obrazok co dala peta.
@alena24 my sme sa tiez rozpravali s niekolkymi ludmi zo zdrav.prostredia a rozhodli sme sa pre neodoberat pup.krv. Ale je to vec nazoru, aj male percento uspesnosti je nadej ktoru clovek v danej situacii potrebuje. 😒 Mozno budeme lutovat, ale uz sme sa rozhodli ze nie.
@dankakk a mozem sa spytat aku si mala hodnotu cukru pred a po teste?
ahojte kočeny. Som tu dlhšie nenakukla, nejak som nachladnutá a po robote som večer zaľahla do postele. Našťastie mi je už lepšie, len blbá nádcha nechce zmizmúť.
@simonka99 máš krásne fotky, aj ja nad niečím podobným uvažujem, je to naozaj pekná spomienka a fotečky sú také milené.
@anna249 s tým pohybom je to teraz ozaj ťažké. Ja keď sedím dlhšie v kancelárii, tak sa ledva postavím a kým sa trochu rozhýbem, strašne ma bolí panva. Pokiaľ sa tak rozťahuje ako bolí, tak by pôrod mal byť malina 😀
@macka381 tiež som najako nemohla spať v noci, ale možno aj preto, že mi nebolo dobre a kvôli nádche, ale ráno ledva vstanem do práce aj dnes som zaspala. Pri prvom tehu som tiež ku koncu spávala aj 10 hodín a necítila som sa oddýchnutá, tak uvidíme ako sa to bude stupňovať teraz. A snívajú sa mi asi samé hlúposti, aj keď si ich nepamätám, ale muž povedal, že celú noc bicyklujem alebo naháňam dinosaurov, tak sa hádžem v posteli, normálne akrobatické kúsky. Včera som mala ale totálne kŕče v bruchu, jak som bola ponaťahovaná a aj ma celý deň bolelo.
@alena24zatiaľ neviem čo spravím, pre seba si ju nechcem dať odobrať a darovať by som aj možno chcela, ale ešte som nič nezisťovala, tak uvidím
@alena24 to čo píšeš, že veľa krát nie je krv vhodná pre všetky typy ochorení, tak to bolo tiež jedna z vecí, že radšej nie. Ja som na to počula skôr negatívne názory na odber, ale zase neber to tak, že nás niekto "nabalamutil", že nedavajte si to...každý si musí zvážiť sám čo urobí 😉
@macka381 ten odber pupočníkovej krvi nie je nič zložité, toho sa nikto nemusí báť. je to len vec penazí lebo to stojí dosť penazí a platí sa ešte aj ročný poplatok... myslím si kto má v tejto dobe navyše aj peniaze na toto, a chce mať istotu keby niečo s deťmi tak si to zaplatí... môj muž tiež chce, ale ja som príliš šetrná a zdá sa mi to veľa penazí 🙂
@pepi_petra aj ja som chcela prehadzovať izby, lebo mi vadí že spálen máme pri kuchyni a pri bianke bol problém aj niečo uvariť lebo som tam štrngala hrncami a buchotala a ona mala vôbec problém spať ked bola bábatko. no ja sa tiež toho prehadzovania izby nedočkám, máme tam totiž rolldor skrinu a ta je tam napevno, treba ju odmontovať a znova montovať, a môj manžel také veci nevie robit. teda na všetko si voláme firmu čo nám všetko spraví, stierkovanie, malovanie, podlahy, atd 🙂 🙂 teraz by som 2 mesiace pred termínom nevládala aj tak riadiť, upratovat tak to necháme možno o rok. ja pôjdem k rodičom a nejak to zorganizujem aby sa to spravilo 🙂 🙂
@honeybunny81 ja si ho kupim a muz vymysli uchytenie,myslim ze to problem nebude 😉
@duracelko aj ja som chcela stahovat izby.Do detskej som chcela spalnu lebo je vacsia.Spalna je mala a ked tam dam vsetko co mam v plane ,bude to tam narvane.Moj manzel dokaze urobit vsetko,ale musi mat do toho chut....zatial ju nema,tak asi ostaneme tam kde sme.Ja sa sni uz rozculovat nebude.Ale on je vzdy taky.Najprv ma na vsetko cas a potom na poslednu chvilu fofruje ze ani spat nechodi....pocitam ze aj toto tak bude.Pridem s porodnice a izby budu prestahovane 😀 😀 😀
@alena24 ja som bola na prednaske o pupocnikovej krvi..ale na takej co robila jedna pani co uci na vysokej skole, nie na takej, ktore robia zamestnankyne Eurocordu.. povedala nam na co vsetko sa to da vyuzit, ake sa robia vyskumy, kedy co a ako sa s tou krvou deje..kmenove bunky a podobne..Ja som ochotna zaplatit tie peniaze za to, ze budem mat poistku pre moju malu a dokonca teraz eurocord ponuka poistenie, takze ti zaplatia komplet liecbu.. No a ta pani robi vyskum o tejto teme, lebo pise nejaku pracu..a teda stretla sa s ludmi, ktori vyuzili tuto krv..jedna mala sa vyliecila z cukrovky, potom jednej starej pani zachranili cukrovkarsku nohu (ci jak sa to vola) a nemuseli jej ju amputovat..potom pouzili kmenove bunky na obnovu srdca u 4rocnej, potom tam boli pripady leukemie, rakoviny a tak.. no je toho este velmi vela 🙂
@duracelko ja viem, že to nie je nejaký zložitý úkon pri pôrode. Problémom tiež u nás nie sú peniaze, ale som sme rozhodli, že radšej nie, lebo sme sa rozprávali s jednou pôrodnou asistentkou a tá nám povedala, že ona ako zdravotník by si to osobne nedala, aj keby na to mala a tiež nás presvedčili rôzne iné fakty z praxe, ktoré sme o tom počuli. To čo píše @jankaslamka , tie prípady, tak to čítam prvý krát živote, práveže my sme počuli, že na Slovensku, ja mizivé % ludí, ktorým táto krv pomohla, tak som rada vedieť kde je pravda.
@macka381 ono pravda bude asi niekde uprostred obavam sa.. ona nam povedala, ze u nas bola velmi malo pouzita darovana pupocnikova krv a ze malo ludi ma odobratu pre vlastne potreby...ak mas pre seba tak to pouzitie nie je take komplikovane ako ked potrebujes darovanu..vtedy sa tam porovnavaju nejake chromozomy a musi sedeit tak ze 10 z 10 pricom pri vlastnej staci ze budu sediet 4 z 10..zalezi od choroby...nasa darovana pupocnikova krv putuje vacsinou do ciech a nemecka..mame podobne genotypy..tak isto aj krv darovana u nich je najvhodnejsia pre nas.. nemozes dostat krv od cernocha, cinana, taliana a podobne..proste je to uplne iny genotyp..ani ty im nemozes neposkytnut..je to velmi komlikovane

@pepi_petra krásne biele postielky, len ja ja mám takú drevenú vo farbe čerešna a je nová po bianke... teraz su tie biele velmi moderné... keby že mám kupovat teraz kupim si tiež bielu...