Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@monika26 moj maly lezi zatial krizom - stale citim rovnake pohyby na rovnakych miestach. dieta sa vie otocit aj v neskorsich tyzdnoch, ale zavisi to od jeho velkosti. neboj sa dopredu, a tie recicky......niekedy mam pocit, ze ludom robi dobre strasit tehotne. Prveho syna som rodila na cisarsky, bol dobre otoceny, plodova voda mi sama odtiekla v den terminu a nakoniec ziadne kontrakcie, nic, tak cisarak. dlhsie uz nemohli cakat. takze neboj sa 😉
@zuzulienka51 och, tak ti nič iné neostáva iba oddychovať, ale veru že lepšie doma ako v nemocke, skoro každá jedna z nás má nejaké problémy strašné 😠 , hovorí sa že tehotenstvo nie je choroba, ale pomaly sa stáva 😀
@mystery7 Dakujem za podpotru, ukludnilo ma to, doteraz som to nejako neregistrovala, ze ako je babo otocene, lebo sak este dva mesiace to je dost casu na otocenie sa hlavickou dolu. Tiez ma kope na tych istych miestach. Ked cloveku nieco take povedia, tak potom zacne pochybovat a uz su to aj sny a clovek rozmysla a rozmysla. Ahoj
@eviitka to co je za pristup lekara ja na tvojom mieste by som mu povedala ze chcem doklad o zaplateni a ze mam narok na 3 sona, mne moj doktor robi sono kazdu poradnu a aj mi vytlacil fotky a nic za to nikdy nezobral aj mi pekne vysvetli kde co je a je pri mne aj manzel
@monika26 babatko sa moze este stale otocit 😉 jedna baba pisala ze mala ist na cisarak a v posledny den sa jej babatko otocilo takze rodila prirodzene 🙂
a co oblecenie myslim tym kabat zmestite sa este? ja uz LTT a neviem co mam robit ale pride mi zbytocne kupovat na par mesiacov novy 😒 a netusim ako to budem riesit
@aaddeell no mne robil predosly lekarr dve sona,tento uz tri!!!a za dve som mu dala prachy,za tretie som sa vyhovorila,ze nemam, on ze na kazdej poradni musim zaplatit 15 eur !! bez dokladu samozrejme. Vymenit ho nemozem, do juna musim unho ostat, hoci by so ms tym nemala najmensi problem aj den pred porodom. Nebudem mat ziadneho poodnika podplateneho, cize az do konca budem chodit k nemu a odrodi ma ten,co bude mat sluzbu. Takze kolko mu este vycalujem do porodu???idem volat reviznych lekarov.
@macka381 ahoj macka, no veru, ja som tiez zvedava co zostane z tych plienok ked ich operiem ale zatial mi pridu celkom v pohode, svokra je pedant takze ich mala super uskladnene aj ked ja by som ich veru 20 rokov urcite neopatrovala 😉 aj tak som si ale pre istotu kupila 10 novych a 4 velke plienky ako osusky po kupkani. Co sa tyka tej kozmetiky, tak mam jej viac, nieco mam z Babylove, nieco z Johnson, a aj Bubchen .Kamoska mi hovorila ze ona dostala dost kozmetiky ked sa jej babo narodilo takze ja som nejak extra velke zasoby nekupovala, mam samponik, tekute mydielko, take mliecko do kupela na hydratovanie pokozky a este olejcek po kupani. Mam aj ten olivovy olej z Lekarne a aj jeden z DMky. tiez kremik na ritku mam babylove. Mne osobne sa pacia znacky Babylove a Bubchen, takze asi sa neskor zameriam len na ne, ale uvidim ako ich bude maly znasat 😉
@eviitka tak to mas teda `genialneho` gynekologa, takto zdierat tehotne zeny, mal by sa nad sebou zamysliet a ja byt tebou menim ho, sice teraz pred porodom je to asi moc narychlo. Co sa tyka sona, jedna baba viem ze ho odmietala tiez kvoli tomu ze od nej zakazdym pytal peniaze, a on jej to zobral, len potom v 30-32 tt ti bude musiet robit sono a potom este v 36 tt prietoky. A co sa tyka tej PNky, tak to by ma dorazilo. Vacsina lekarov je takych ze si nedovoli ohrozit zdravie nenarodeneho dietatka a ked buduca mamicka povie ze chce ist na PN bo sa neciti najlepsie, tak to plati. Tvoj lekar je asi unikat v tom horsom slova zmysle. Vela stastie a dufam ze to dopracujete do uspesneho konca aj ked s nie prave idealnym gynekologom. Mimochodom, gratulujem k dievcatku 😉
@alena24 vies co,ani mi nehovor,furt mam stastie na debila gynekologa, normalne mam stres z toho zajtrajsku, lebo neviem,ako zareaguje,ked to odmietnem. Nastastie mi v poistovni povedali,ze po dohode mozem od neho odist aj skor ako po polroku,to by bolo fasa,kebyze sa dohodneme :🙂))
Inak by tu uz riesite vybavicku-ja to nemam kam dat,nemam detsky nabytok,tak nerieism🙂)oblecenie mm ako pre tri deti v krabiciach,este mi nejake dojdu,mala bude prezliekana 3x do dna. Ale take ze plienky,kocik,vana,lehatko a pod este nemame,pojdeme na velke nakupy do Polska,tam sa zozenise vsetko v jednom meste a vyhodnejsie ako tu.
@aaddeell ja mam ten isty problem s kabatom, mam pocit ze este take dva tyzdne vydrzi ale no neviem neviem, uz aby bolo trosku teplejsie bo sa mi nechce kupovat novy kabat bo ich mam doma uz teraz dost a po porode sa do vsetkych urcite budem mestit. Ja rozmyslam ze popresivam gombiky, no ale to mi tiez pomoze tak na mesiac najviac 😉
@mystery7 tento sonuje kvoli peniazom,kvoli nicomu inemu,ved mu to ide bez blocka do vrecka,je to okate....no zajtra sa tesim, aj cukor mi robili vysetrenia uzasne-ze doma vypit cajik so 4 lyzickami cukru a o dve hodky prist na krv,to je vsetko..no a ked nezavolaju,je vsetko v poriadku...no nemam slov na tuto Sered,uz nech je maj..
@pepi_petra no tak to je tak -to poznám xi-xi
@monika26 nestresuj, neboj nic, babo sa moze otocit aj posledny den 😀
@eviitka mne moja dr tiez na kazdej poradni robi sono a tiez platim.Od 5-15euro.Je to dost penazi,ale na druhej strane odchadzam s ambulancie spokojna,ze babatko skontrolovala a je ok.Tiez mi neda doklad o zaplateni.Ale ja to neriesim.Mam ju blizko v meste bydliska,nemusim cestovat.Ale myslim ze ked sa nejedna o povinne sono,odmietnut mozes.Su to tvoje peniaze a tvoje rozhodnutie....nenervuj sa a bud v klude kvoli malickej. 😉
@alena24 mne jedna zimna bunda praskla na bruchu ako je zips 😀 .Vysla som na ulicu a puk puk a hotovo.Teraz mam taku ,nie peknu,ale ine nemam a tiez dufam ze uz vydrzi nez porodim.Stym obliekanim je to hruza.Aj tricka su mi male,mikyny ani nehovorim....
@monika26 ja som mala malu doteraz otocenu dole hlavickou a od poslednej poradne je dole ritkou.Tiez stoho nadsena niesom a dufam ze sa pretoci 😠
@eviitka aj moja sesternica si vsetky taketo vacsie veci kupovala v Polsku, najskor tam sli raz okuknut co tam maju a potom na druhy krat uz s privesom za auto 😉 bola spokojna s nakupami a hlavne s cenami, aj ked kocik jej uz ku koncu moc nevyhovoval bo si vybrala taky dost tazky a u nas su dost kopce takze sa natlacila az az. Ja som tiez rozmyslala nad Polskom ale potom som to zavrhla bo vzdy som byvala strasne unavena uz len z cesty a teraz muz nema moc casu tak by som musela ist len s nasimi bo ja taku dlhu cestu nezvladnem odsoferovat este aj s malym futbalistom v brusku 😉 potom daj vediet co si pokupila, som zvedava aj co sa plienok tyka su tam vraj o moc lacnejsie.
A co sa tyka toho doktora, skus mu povedat ze jednoducho si nezelas aby ti robil stale sono, mne moja robila sono dokopy asi 3 krat a keby som nebola na 3D tak maleho od 20tt nevidim 😅
@aaddeell na začiatok len mydlo detské... aj to vraj na ritku a dietatko oplachovat len vodou...nakremovat sa dá aj olejčekom alebo telovým mliekom, aj to len tak že ty si rozotrieš trošku na ruky a len zlahka natrieš bábo, nie nejaká hrubá vrstva olejčeka. v pôrodnici nám kupali deti johnson & johnson na kupanie to bolo...
@pepi_petra @alena24 baby, co sa tyka toho oblecenia, nemusite sa bat, kamoska mi hovorila, ze uz v strede marca ma byt 14°C a ze uz sa ma potom len oteplovat. tak ja jej verim, lebo tejto hnusnej zimy uz mam dost... hoci ja sa do oblecka zatial zmestim nastastie v pohode... ale bude mi treba jarnu bundicku, lebo do tych co mam moje brusko veru nenarvem... alebo by mohla prist hned taka jar, ze nebude bundu ani treba, to by bolo super 🙂
@monika26 ja mam malu tiez otocenu nejak divno a stale sa hlavne podla mna este otaca, lebo ju citim kazdy den inde... no a je pravda, ze otocit sa moze stale aj tyzden pred porodom, takze nad tymto nemusis fakt vobec zatial rozmyslat....
@macka381 tie plienky su zatial stale u svokry... nebudem jej ich ja radsej zatial ani pripominat, kupim si zopar novych a tiez nejake velke ako osusky aby som mala, a potom ked ona donesie tie jej, tak operiem, vyhodnotim a uvidim. ale hovorila ze su to cisto nove este nerozbalene, tak som na ne fakt zvedava, ako sa podpisal zub casu 😀
@mathildica168 no uz aby sa veru oteplilo, ja mam totizto vsetky kabaty dost vypasovane a uzke na pase a teraz ked mam brusko tak mi to moc nesedi, mam este aj budny ale tie su vsetky nad zadok a to nechcem bo mi zas fuka na krize 😅 muz ma ale super jarnu bundu tak mu asi tu znarodnim do porodu 😀
@alena24 ja praveze nemam teraz problem, lebo som si kupovala zimnu kabato-bundu naschval trosku vacsiu a aj strihovo tak aby sa mi tam zmestilo brucho, a aj kabat zapnem zatial v poho... ja nemam moc velke brusko. ale bude problem s jarnou, lebo tie mam vsetky krate nad zadok a vypasovane a tie teraz nezapnem, a ked hej, tak mi bunda vyskoci do polky brucha.... 😀 a v muzovej by som sa dost topila... on je sice chudy, ale je zase dlhy a to mne konci ruka niekde pod jeho laktom 🙂 takze takto to nepude... a zase kupovat bundu na par tyzdnov sa mi zase tiez nechcel... no ved uvidim. este mam taku vestu, musim si ju dnes skusit, ci sa do nej zmestim, ze by som dala nejaky sveter alebo mikinu a vestu... ale to tiez asi neobleciem, uz to vidim...no ved uvidime aka pride jar. ale uz nech je tu!!!!!!!
@mathildica168 pri najhorsom budeme posledne tyzdne vychadzat von len ked bude slnko svietit a to len v svetrikoch 😀 ja som si dnes po dlhej dobe obliekla jeden sveter a za normalnych okolnosti mi bol pod zaok a teraz mi len tak tak zakril brusko a to ho tiez nemam nejak moc velke 😀 a to mi este kazdy hovori ze teraz sa najviac rastie ... 😀 sa tesim, posledny mesiac budem behat len v nocnej kosely 😀 😀 😀 😀
Baby, poculi ste o tom, ze od januara ako sa predlzila ta materska sa uz nastupuje 8 tyzdnov pred terminom porodu a nie ako to bolo predtym 6 az 8 tyzdnov? Ja som bola dnes na poradni a toto mi doktor povedal. Skoda, lebo ja som chcela ist 6tyz. pred terminom. Takze uz 21. marca nastupujem na MD.
@majulienka27
@pepi_petra
@weronika187
Dakujem baby, ved ja som si v nemocnici vravela ze ak ma pustia domov, tak sa budem setrit najma kvoli malej. Doktori sa bali, ze by som predcasne porodila, takze pre mna i pre malu by to nebolo dobre. Tak radsej budem poslusne lezkat doma, ako v nemocnici. A ma to aj svoje vyhody - nemusim varit, upratovat.... 😀
@alena24 Ali,ja som povodne zo Svitu,cize pojdem k rodicom na 4 dni a odtial cestujeme do polska,tiez by sa mi nexcelo odtialto zo zapadu vyrazit..Kamosky odporucali jendoznacne pampersky new born alebo premium care,ci ake..ceny ovladam,uvidime,ake su tam
zajtra drzte palce,ale ved vlastne ja o nic prist nemozem,v najhorsom od neho odidem-a to sa mi nic lepsie stat nemoze.
kocky, ja som teraz pustila malemu vaznu hudby / Bacha/ a pekne spinka tak asi sa mu to bude pacit bo kopal riadne predtym 😀 neskusali ste vaznu hudbu pustat babatkam?
@eviitka zajtra daj vediet ako ste pochodili, som zvedava, mna by dost nastval s tym sonom ale asi este viac s tym ze ta nechce dat na PN...neskusala si mi hovorit aka si unavena, ze ta boli chrbat a nohy....vies, nech si nemysli ze tehotenstvo je med lizat a ze potrebujes klud a pokoj kvoli babatku....ja odkedy som doma si to neviem vynachvalit, nemam ziadne chripky, ani nevraciam, drobec pekne pribera a celkovo je to take viac kludnejsie
@alena24 no ja este mesiac v praci, tak musim vydrzat ale aj ja uz sa tesim na to, ako budem doma a budem nosit fakt len teplaky a pyzamo 😀 😀 😀 no a ta vesta mi je samozrejme mala... takze budem musiet asi prikupit bundu.
@eda28 to fakt??? to som nevedela a tiez som si myslela, ze sa nastupuje bud 6 alebo 8 tyzdnov podla toho ako ti urci doktor, ale ja som rada, lebo uz mi to v praci zacina liezt na narvy... take veci sa tam deju, ze som rada, ze odchadzam 😠 takze to uz budem v robote len 26 dni... juchuchuuuu
@eda28 @v.elen @mathildica168 ja idem zajtra ráno do poradne, tak sa na to opýtam gynekologičky, lebo ja už by som šla na materskú tiež tento mesiac, t.j.22.marca. Takže dúfam, že nezabudnem a opytam sa na to, ked nie, tak to prezistím potom inde.
Baby inak s tým oblečením to je hrozné, som ako slonica, už som pribrala 17 kíl a tiež už len tŕpnem, aby mi na dalšej bunde nepraskol zips, na kabáte mám poprešívané gombíky, čo je také divné, ked som inak štíhla v páse ako prútik, ale čo už....inak vraj sa má otepliť od polovice marca, ako to tu niekto spomína, čo by bolo ideál, aby som mohla vynosiť moje nové tehotenské šatičky 🙂
mne hovorila moja doktorka ze oficialne sa ide na MD 6 tyzdnov pred a iba ak by boli problemy alebo sa zena zle citi tak ju moze vypisat uz 8 tyzdnov pred(ze nemusi ist na pn),ja zatial idem normalne tych 6,uz som sa s nou na tom dohodla.

@eviitka
ahojky tak s tym sonom je to divne. mne dr. urobi sono, take kratucke, kontroluje stdiecko a ako je maly ulozeny. vzdy mi na chvilu otoci monitor-ja vidim machulku, ktora sa hybe a je to. skus sa ho popytat, ci je nutne stale robit sono a co nim vlastne zistuje. lebo mna dr. vzdy vysetri najprv zospodu a sono zriedkavo robi. teraz v 30.tt by malo byt posledne velke sono a potom by sa mali robit uz len prietoky. Pri nich sa zistuje, ci ma dieta dostatocny prisun zivin cez pupocnu snuru. moja dr. za prietoky pyta po 300sk-10e, ale ja som aj pocas prveho tehu chodila do nemocnice kde chcem rodit a tam mi ich urobili zadarmo.
nerozculuj sa nadarmo, ale skus sa ho popytat, pripadne mu povedz ze sa ti zda drahe platit za sono, ked nemas ani foto, ani nic nevidis a bezne sa vlastne tak casto nerobi.
potom daj vediet ako si dopadla.