icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zojka05
4. mar 2011

@anna249 no stvrdne len a chvíločku,ale skoro vždy pocítim tlak tam dole akoby sa celé natlačilo do podbruška a potom sa zasa narovnalo......inak sa cítim celkom dobre občas trošku kríže zabolia,ale inak som doteraz nemala problémy,len toto ma trochu vystrašilo,asi sa už moc pozorujem 🙂
@pepi_petra no vieš ja neviem či íst s tým na pohotovost,už som nad tým aj včera uvažovala,ale zasa čo im tam poviem?len to že mám pocit,že mi tvrdne často bruško?nepomyslia si že panikárim,a otravujem...........?

duracelko
4. mar 2011

@erika12345 ja som tiež nič zatial neprala, nežehlila... tiez si myslím že to by bolo skoro. ja budem 12.marca 2 mesiace pred pôrodom tak sa potom pomaly pustím... pri dcerke som chodila do práce, ozaj na to nebol čas, až ked som v apríli zostala doma som začala všetko chystať... oblečenie do porodnice pre malú som žehlila večer pár hodín pred začatím kontrakcií lebo som už mala také tušenie že to začne, boleli ma strašne kríže 🙂 a to oblečenie mi doniesol manžel až ked prišiel po nás...

klba
4. mar 2011

@zabkatt podobne ako ty som na tom aj ja, 😅 uz 2x v priebehu dvoch dni som mala falosne kontrakcie, (bolesti ako pri MS mi vyrazala do chrbta a brucha, aj predychavat som musela) naposledy vcera, sice sa to opakovalo len 2x v priebehu par minut ale vydesilo ma toi aj tak. 😝
Ja mam teraz rizikove tehu, po operacii mam skrateny krcok a este viac sa mi po poslednej poradni skratil, tak musim byt sledovana kvoli hrozbe predcasnemu porodu. 😒
velmi ti drzim palce aby to bolo ok a nevratilo sa to, 😉 viem ze to je tazke oddychovat pri drobcovi, moc oddychu pri no nemas, ale nejako to dobojujeme, ved si uz 33 tt. 😉

majulienka27
4. mar 2011

@zojka05 tak to sme dve, ja som tiež nič také pri prvom nemala, a teraz mám dni keď celý deň mám tvrdé ale aj má bolí a inokedy nič, doktorka mi dala magnézium a povedala že keď neprestane mám prísť zbalená do nemocnice. Tie tabletky mne veľmi nezaberajú lebo aj keď si dám magnézium aj tak mi tvrdne a nepomôže nič len si ľahnúť.

paula1234
4. mar 2011

@erika12345
@honeybunny81 ja som si vsetko poprala minuly tyzden a po veceroch pozehlila a mam pokoj, uz budem len dopierat a zac.aprila si nachstam postielku a prislusenstvo a zacnem si chystat tasku pre mna a malinkeho do porodnice), chcem mat uz april pokojny a hlavne ide velka noc a dr.povedal, ze uvidime vsetko v 36 tt na prietokoch) 😉

zojka05
4. mar 2011

@erika12345 ahoj ja už mám poprané vecičky,aspon tie ktoré budem potrebovat zo začiatku,máš pravdu,že nikdy nevieš čo sa môže stat,tak som si pochystala také najnutnejšie dečku zavinovačku,súpravičku do pôrodnice a ešte zopár vecí......a ked napáchnu skrinou,tak sa nič nestane ak ich preperiam znovu,ved čo budem robit,ked už budem na materskej??? 😀 😀,ja pôjdem asi 8 týždnou pred pôrodom tak budem mat ešte čas sa znova hrajkat z praním,teda ak sa nič zlé nestane,čo dúfam že nie....

klba
4. mar 2011

no s tym pranim a zehlenim, ja som rada ze mam uz potom, 😉 aj ked je to radost zehlit pre mimi, nie ako pre nas velke veci, 😉
ja mam mat teraz kludovy rezim, dost divno sa stale citim a neviem si predstavit teraz zehlit a pod...
a nerada sa spolieham na pomoc, aj ked mi svokra navrhla ze by ozehlila, ale jej pomoc si setrim na inu prilezitost, trebars ked bude s drobcom kym ja budem v nemocke. 😉
takto som aspon nachystana a uz sa mozem zaoberat inymi vecami, aj preto som to robila skor nech sa stihnem este povenovat drobcovi kym je jedinacik, 😉 teplucko sa blizi tak si vychutname dlhsie prechadzky a nemam stres ze nemam hotove. 🙂

zojka05
4. mar 2011

@majulienka27 no ja to mávam tak nárazovo,počas dna,ale nie na dlho,začalo mi to tento týžden,tak som z toho vystrašená...ked som sa chcela objednat dokimu,tak mi sestrička povedala,že má všetko plné a dala ma až za dva týždne,tak dúfam,že sa dovtedy nič nestane..... ☹

erika12345
4. mar 2011

@duracelko , @paula1234 , @zojka05 , @klba dakujem vam, ste zlate, lebo ja som vobec nemala prehlad, kedy by bolo treba zacat.. Tasku si pre istotu pobalim skor a nachystam par veciciek do nemocnice...Tiez som raz mala pocit tvrdnutie bruska spojenu akoby s ms bolestou, bolo to take cudne 1 vecer, tak to mohli byt uz akoze kontrakcie? Tak to znamena, ze porod moze prist aj skor? Lebo den predtym som bola u dr. a ten mi tvrdil, ze krcok je zatvoreny, ze som o.k. a na 2 . den som mala tie bolesti. Ale uz sa to potom nevratilo.
@zojka05 ty si teraz ktory tt? Len tak, aby som vedela, ked si uz prala, ci mas termin predo mnou..

monika26
4. mar 2011

ahojte, vidim, ze uz ste sa dali do prania a zehlenia. Ja som tento tyzden akurat povyberala malinkate veci po dcerke a ulozila do komody, ze ich niekedy na buduci tyzden poporiem. Ale akosi sa do toho nemam. Ale pri preberani tych vsetkych malickych veciciek bolo super pozerat ako male babo k nam pride. 🙂

zojka05
4. mar 2011

@erika12345 no ja som tiež 29tt,termín mám 24.mája,takže ešte dost daleko,ale som za to že si radšej nachystám veci dopredu pri prvom som bola zbalená už od konca siedmeho mesiaca,ked som brala tašku tak bola trochu zaprášená..... 😀 😀 😀 ,ale aspon som bola nachystaná, prišlo to v noci takže zbalená taška prišla naozaj vhod..... 😀

erika12345
4. mar 2011

@zojka05 no tak to sme tak pri sebe, tak uz pomaly zacnem s tou taskou a este pokupim nejake vecicky a hor sa do prania. 😉

cokoladka79
4. mar 2011

@erika12345 Mam na kôpke veci pre istotu keby som potrebovalal ist surne do nemocnice - zatial len pre mna (kozmetika, župan, nočne košele, uterák a pod.). Do porodnice sa pobalim a operiem v 35 tt, dovtedy najneskôr chcem mat už aj všetko doma nachystane....

alena24
4. mar 2011

@monika0001 moni, nadherne fotky, moc vam to pristane a tie fotky az prekypuju vasim stastim, takze len tak dalej a pekne sa drzte a oddychujte 😉

co sa tyka prania, ja som este nezacala. Zacnem az na nastupe na matersku co je o dva tyzdne, tak si to aspon trosku uzijem a konecne si veci zacnem trosku triedit bo ich mam tolko ze nemam uz prehlad 😅

ja do nemocnice som tiez uz zbalena, odkedy som bola na pohotovosit pred dvomi tyzdnami, tak som sa poucila a radsej som sa zbalila keby cosi. Vecicky pre drobca ale este nemam zbalene a verim ze keby cosi, zvladne to muz alebo mu pomoze moja mamina 😉

my sme mali akusi zvlastnu noc, maly strasne kopal a natahoval sa. Som uz nevedela ako si mam lahnut, tak som to vzdala a citala som si pricom som mala knihu polozenu na brusku, to ste mali vidiet ako skakala 😀 teraz chvala bohu spi bo uz som si robila starosti ze preco je taku aktivny, tak snad si pojdem aj ja na chvilku lahnut aby som to dospala aj ja 😉

anna249
4. mar 2011

kocky, vidim, ze sa uz balite do porodnice, pripadne sa na to chystate, viete poradit, co vsetko si treba zbalit pre seba a pre babätko? alebo kde by som nasla podrobny zoznam, lebo vobec netusim, co vsetko a kolko coho budeme s malickou potrebovat a nerada by som potom pre chybajuce veci posielala muza, i ked vie dobre nakupit 😉 Dakujem vopred za tipy a rady 🙂

martinkaa299
4. mar 2011

ahojte ja uz mam veci taktiez poprate a ozehlene sice nie vsetko ale uz je toho dost.. to zehlenie fakt dava zabrat teda aspon mojim krizom.. zehlim na etapy 🙂 a chcela by som sa vas spytat mna obcas bolieva brusko ale az na vecer alebo ked si lahnem do postele. nie su to krce len bolest na lavej strane je to najhorsie a na pravej ma niekedy ani neboli.. a magnezko papam.. utorok idem do poradne tak uvidim co mi povie doktorka.

paula1234
4. mar 2011

@martinkaa299 aj ja mam niekedy na lavej strane krcovitu bolest, akoby ma nieco tahalo, trva to chvilku a prejde a niekedy aj dlhsie, ale ked si lahnem je to lepsie, mne dr.povedala, ze su to creva, i ked stolicu mam skoro kazdy den niekedy aj 2x, no neviem..))) 🙂

zojka05
4. mar 2011

@erika12345 ty máš aký termín?

simonka99
4. mar 2011

@alena24 aj ja mam velmi aktivne babo...a mam pocit,ze stale 😉 myslela som,ze uz po 30tt bude mat menej miesta a ze to nebude az take brutalne,ale niekedy je to aj dost bolestive,ked sa natahuje a oprie sa do rebier a do mechura 🙂 v predoslom tehu som take vobec nepoznala,to som skor musela cakat na nejaku tu vlnku 🙂

klba
4. mar 2011

@martinkaa299 mna pobolievalo brucho hore ako su rebra pod srdcom, dr mi povedala ze to ma babo tlaci na zaludok, neviem ci sa vtedy tocilo ale potom mi to same po par dnoch preslo, neboj bude to ok, ale radsej to spomen na poradni. 😉
a zehlila som tiez na etapy, jednak toho bolo vela a popri starostlivosti o drobca sa to ani rychlo nedalo, tiez ma bolel chrbat, ruka, ale tesilo ma ze mi z kopiek ubuda. 🙂

@zojka05 ja mam tasku do porodnice tiez uz zbalenu, dala som ju do ulozneho priestroru postele a takto sa na nu neprasi, 😉 aj ked som zvedava ci nebudu hlavne nocne kosele pokrcene, to bude vizitka v porodnici. 😀 😝

@erika12345 to tvrdnutie bruska mavaju tehulky casto, 😉 a tazko povedat ci to boli kontrakcie, je to podobna bolest ako pri menzese, boli ta podbrusko a krize, ale u kazdej kocky to moze byt ine, niektora nemusi mat ani velke bolesti a nevie ze rodi. 😅
mozno to boli falosne kontrakcie, tie sa sem tam mozu objavit, ale nemusia, ja som to prve tehu vobec nemala, 😅

a pokial to nie prilis caste netreba sa znepokojovat, prave kontrakcie sa stupnuju a intervaly medzi nimi sa skracuju a pri nich sa napr. neda zaspat, (co mam overene), narozdiel od falosnych kontrakcii, kedy nemas problem si pospat, prave kontrakcie by ta zobudili.
A neodporucam kupat alebo sa sprchovat v horucej vode, to kontrakcie len zosilnuje a niekedy moze vyvolat porod, na to si treba dat pozor.

Mne v 40 tt+5 zacali kontrakcie a ked som si chcela overit ze je to tu, (plod. voda mi neodtiekla ani hlien. zatka) tak som si napustila teplu vanu a veru bolesti neprestali, tak som vedela ze den D je tu. 😉
Ani spat sa nedalo, kazdu chvilu som mala krce ako pri MS a to som uz zacala dobalovat posledne veci k porodu, co som bezne pouzivala, (tehu knizku, OP...) uz som vedela ze sa mozme chystat. 😉

mystery7
4. mar 2011

kocky, vy si uz vsetko pripravujete a ja nic. Ani pre seba a ani pre babo. Snad to nebudem musiet robit narychlo 🙂
Mna dost boli hlavne kostrc, niekedy ma picha akoby zospodu a vo vnutri. Tiez beriem magnezium.

macka381
4. mar 2011

@paula1234 ja mavam niekedy to iste co ty, len zrazu citim takú kratku krčovitú bolesť vždy je to na lavej strane, ale asi po dvoch minutkach to prestane. Svojej dr. som to nehovorila, lebo si myslim,ze maternica stale rastie a naťahuje sa....lebo tieto krcovite bolesti a omnoho väčšie som mala na začiatku tehu, ked mi dost rastlo brusko a dr. mi povedala, ze sa natahuje maternica. No keby mi to vsak neprechadzalo urcite by som sla na pohotovost alebo k dr.na kontrolu.

Inak pekne sa sa rozbehli s tym pranim a zehlenim. Ja mam nakupene uz asi dva mesiace komplet vybavicku, ale prat budem az na materske, co bude v aprili, tak snad to bude stacit 😉

macka381
4. mar 2011

Babulky, tie ktore trpite zapchami teraz pocas tehotenstva, urcite odporúcam vyskusat laktobacily Dophilus http://www.dophilus.sk/?id=92. Ja ich neberiem však kvôli zápche, ale kvôli mykoze, odporučila mi to tu na diskusii jedna holka a tiež som sa Dr. na to pytala a ta mi to tiež len odporučila. Aj mam pocit, ze svrbenie je miernejsie, no uvidime co to bude robit, ale za to na stolicu by som sla aj dva krat denne, co to ma take ucinky na creva 😉

pepi_petra
4. mar 2011

Baby ja mam zasa problem taky ,ze pri chodzi(prechadzke)mam v podbrusku tlaky.Vzdy na chvilu cca 30sekund.Potom to prejde a za chvilu zasa tlaky do spodku.Mate to niektora? 😒

honeybunny81
4. mar 2011

@pepi_petra ano ja, vtedy sa mi ani chodit neda, musim sa zastavit. Po tej pol minutke to prejde. Ale teda prijemne to nie je 😠

pepi_petra
4. mar 2011

@honeybunny81 Peti a nevies co to znamena?To niesu nejake kontrakcie,lebo to ja mam take pravidelne.

honeybunny81
4. mar 2011

@pepi_petra peti neviem, aj ja to mavam niekedy velakrat za sebou ale pripisujem to natahovaniu maternice, kontrakcie by boli silnejsie.

mia_m
4. mar 2011

@pepi_petra to je normalne, cim blizsie k porodu, tym intezivnejsie to bude, treba sa setrit a nenosit tazke nakupy 😉

paula1234
4. mar 2011

@mia_m tak s tymi nakupmi je to pravda, okrem toho, ze nakupovat chodim s manzelom a vsetko tazke vlaci on, ale ked idem tuto k nam do maleho obchodu, kupim chlieb, vianocku, rozky, salamu, maslo, veru, take tlaky citim v podbrusku..a to skoro nic nenakupim..))) 😉

honeybunny81
4. mar 2011

@paula1234 jaaaaj, a ja ze z coho to mam 😀 😀 😀