Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
Baby a da sa to dychacie cvicenie najst aj niekde na nete?Lebo u nas take nic nemame a rada by som si to vyskusala... ☹
je tu niekto z KE a ternin okolo 21.5.2011??
@pepi_petra ja ti neviem ci je to niekde na nete, ale co tu baby dali ten clanok o porodnych dobach tak tam mas vysvetlene to dychanie vo faze 1 a faze 2 po psie dychanie ked mas kontrakciu a nesmies tlacit a ked nemas kontrakciu tak hlboke dychanie a ked uz sa ide tlacit tak potom je to tlacenie do konecnika so zavretymi ocami a bradou na prsiach a medzi tlacenim zasa to psie dychanie... Neviem ci si to pochopila ale da sa to celkom dobre po leziacky cvicit. 😅
@pepi_petra http://tehotenstvo.rodinka.sk/index.php?id=dych... peti tu je to celkom dobre vysvetlené, a aj tie suvisiace články na spodku sú celkom zaujímavé. kuk na to 😀
@macka381 aj ja mam stehná jak záhumenka, ale neriešim to už teraz, po porode to dám do poriadku, u mna najlepšie funguje švihadlo 😀
@arusska hej presne si to naplísala, teda aj pochopila....len ja by som to nenacvičovala v lahu, treba to vraj skúšať v sede, lebo napr. by ti mohlo prisť aj zle z toho, ako nám na predpôrodnom cvičení pri predýchvaní prvej kontakcie sa niektorým dievčatám zatočila hlava.
No a tie prsia, tak som to zanedbala a mám "pekné" strie, ale to plavky zakryju 😉
@honeybunny81 asi to začnem aj ja riešiť až po pôrode a dobrý tip s tým švihadlom 🙂
@macka381 Maci, ja mam tiez stehna take, a to som ich vzdy mala svalnate bo som byciklovala a na koni jazdila a teraz, uplne ochabnute a este ta celulitida. Radsej sa ani do zrkadla nepozeram, ale verim ze po porode sa to da do poriadku, a teraz sa hlavne nechcem stresovat nejakymi obmedzeniami alebo extremnym cvicenim 😉 Uvidis, este budeme kocky 😉
@macka381 maci,ja rovnako,proste viac sedime a viac sa nam udrzuje voda v tele,ono sa to spravi,ked porodis-vela pohybu po vonku v babatkom + kojenie...teraz by som sa na tvojom mieste len vela kremovala,lebo tym si aj masirujes nohy a teda aj lymfaticky system,co ti moze znizit vidietelnu celulitidu-a naozaj je jedno,cim sa kremujes, ide o tie pohyby pri tom, urcite neverim na zarucene kremy proti celulitide
@honeybunny81 to som uz videla, tu u nas tiez jedna mamicka pri dome skace a male sedka v kocariku a pozera na nu a smeje sa, zlati su, ale ona fakt, ze fachci na tom svihadle, vyskusame..))) 😉
@arusska
@honeybunny81 dievcata dakujem,budem nacvicovat 😀
@eviitka u nas porodnice vobec neposkytuje ziadne tehulkovacie ani predporodne kurzy.Akurat ponukaju exkurziu po oddeleni,to je vsetko. ☹
@macka381
@alena24 baby aj mne sa zacali na prsiach robit strie hlavne okolo bradaviek a na stehnach sama celulitida 😠 kremujem sa kazdy vecer,ale prd to pomaha! 😒
@pepi_petra ja na strie úplne kašlem, po prvom tehotenstvo som úplne doriadená, ešte som horšie strie ako mám ja ani nevidela, takže teraz jedna či dve navyše ma už nezabijú, brucho komplet aj prsia to zakryjú celé plavky a aj stehná a boky , ale zas nenosím až úplne krátke kraťasy ani sukne tak sa to dá, horšie je to s pohľadom do zrkadla ale čo narobím, detičky sú aj tak dôležitejšie ako nejaké strie 😉
@petra1004 ahoj ja síce nie som priamo z Ke ale rodiť budem v KE v starej, termín mám 22. máj takže máme skoro rovnaký termín, kde ty budeš rodiť
@paula1234 nooo svihadlo vela ludi podcenuje ako cvicebny nastroj, ale funguje najlepsie aj samotne aj v kombinacii s inym cvicenim. Nie je sice uplne pre kazdeho lebo treba davat pozor na klby a mat obutu kvalitnu obuv pri skakani, ja som sa tomu venovala pred tehotenstvom hodinku kazdy den skoro rok a veru lepsie som sa nikdy necitila. Snad sa mi podari k tomu vratit aspon na par minut aj pri tanicke 😀
@alena24 @pepi_petra @eviitka dakujem za rady a povzbudenia 🙂
Bubulky neviem či sa to tu už preberalo, ale v poslednej dobe tu vela dievčat riešilo čo do nemocky pre bábo, výbavičku a taak....len ja som začala teraz v poslednej dobe riešiť čo si všetko zobrať do pôrodnice, teda hlavne intímny materiál.
Na predpôrodnom kurze nám odporučila zobrať si so sebou vložky Kotex (ktoré však nikde nemôžem kúpiť, alebo som riadne slepá), dalej popôrodné nohovičky (najlepšie jednorázové), podložky pod seba aj pre dieťaťko (myslím prebalovacie), dalej z lekárne Rosalgin na rýchlejšie hojenie rán a kopec iného.
ČO ste si už nakúpil, aké značky, čo viete odporučiť ako najlepšie, možno už v minulosti rodiace maminy majú viac skúseností, tak sem s nimi...DAKUJEEEM.
@macka381 tak ja mam pozbieraných niekolko takýchto skúsenosti hádam aj od 20 kamarátiek, ale asi sa nezhodneme 😅 ale sto ludí sto chutí. ja mám takto: poporodné vložky mothercare, (tie ale asi dostať len v BA, neviem presne), popôrodné nohavičky nie jednorázové ale sieťované (dajú sa preprať) elastické Chicco (tie mi odporučila hádam každá, dajú sa objednať na nete http://www.babymarket.sk/sk/1119/1498/chicco-ma... nie tie jednorázové ale tieto), tie podložky pre inkontinentných tie jednoznačne áno (alebo prebalovacie podložky), to je jedno ake si myslím, no a s tým rosalginom si dovolím nesúhlasiť, mala som ho raz a okrem toho že nepomohol tak som mala z neho opuchy, neviem si predstaviť ho mať ešte na šité rany...na nástrih je dobrý odvar z repíka, ale najlepšie čistá voda a sprcha, niektoré kočky si nosili do pôrodnice aj fén a po toalete si ranu fénovali, lebo toaletný papier nechceli ani vidieť 😕
Maci, ale každému vyhovuje niečo iné, ja som sa riadila pri výbere hlavne sebou, mojou sestrou a skússenosťami kamarátiek a to som už vyspovedala všetky 😀
@macka381 ja som vychadzala z tohto članku http://www.dietaaja.sk/taska-do-porodnice.php . Ale niektore veci podla zoznamu som vyradila (hoci nemam žiadne skusenosti, iba inštinktivne), napriklad tu gazu, lieh a pod. Navyše zasa beriem odsavačku, nechcem mat erarnu. Čo treba sa dost liši aj od nemocnice, preto je dobre mrknut aj na konkretnu diskusiu, ja chodim aj na Porodnica Trnava, su tam tiež dobre rady čo treba........... Vela zavisi aj od vlastnych požiadaviek, napriklad župan dostaneš na prijme, ale to nebrani mat vlastny a podobne
@macka381 tie vlozky kupis v kazdej lekarni ako vlozky do porodnice (uplne postacuju aj najlacnejsie vlozky z obchodu). Ja som si ich pri prvom neniesla lebo nam davali v nemocke zdarma kolko si potrebovala ale je uplne jedno aka znacka to je, len aby si si kazdu chvilu vymienala aby sa ti nezaparovala suska 🙂 a hlavne vela sprchy. To mi odporucil porodnik, ziadne mydlo ani sprchovy gel medzi nohy, len stale sprchovat. Tak ja som vzdy aj po malej potrebe vliezla do sprchy a osprchovala sa zo spodu. Rada sa potom hoji rychlo, voda velmi pomoze. No a potom tie podlozky pod seba a babatko tiez dostanes v ktorejkolvek lekarni. A vacsina porodnic ma zoznam co si treba brat a co nie, lebo ked som rodila maleho v Ruzinove tak ani plienky som nemusela pre babatko nosit, lebo tam davali huggies 10ks na den, ale teraz idem rodit do DS a tam mi dali zoznam.
@pepi_petra nase maminy nechodili na ziadne cvicenia a su tu a vedeli ako maju dychat 😉
Ahojte baby je tu niekto aj z BB?
@aaddeell jasne mas pravdu 😉 ved mi tam povedia ako co mam robit.Nebudem prva prvorodicka 😀
@alena24
@majulienka27 ahojte kočky. tak ja len tak krátko, bola som dnes na tom sone a som skoro odpadla, naše mimi má 2343g a zodpovedá 34+5 a to som teraz 31+4. Nesmiem nič sladké, ani zemiaky a mám nasadiť normálnu diabetickú dietu lebo bude tučné ☹ Inak je otočené dolu hlavičkou a ostané je v poriadku, aj na mňa mrkalo očkom, no nádhera.
Idem pre malú do tanečnej tak vás dočítam potom.
@lucia80 Ahoj lucka, no maly je uz veru riadny chlapisko a neboj, trosku sa budes obmedzovat a urcite sa dostanete do normalu. Hlavne ale je ze je zdravucky a ako baby hovorili vaha na UZV je len orientacna a este aj v porodnici schudne, tak sa len drzte a hlavu si z toho urcite nerob. 😉 Lucka, vidim ze si z Piestan, vy kde planujete rodit?
@cokoladka79
@macka381
ahojte kocky, ja som sa teraz tak nasmiala s muzom na tom zozname, si to viem normalne poredstavit ze pridem do porodnice, vytiahnem aromalampu, dam levandulovy olej, zapalim, muz ma medzi tym bude masirovat kvostkami z ceresni a ja si budem zrkadielkom pozerat ako som otvorena 😀 😀 😀 a super je aj ta babika pre babo, si viem predstavit ako sa dnove dietatko bude s nou hrat 😀 😀 😀
Tak a teraz vazne, je urcite dobre mat zoznam pre babo do tej nemocnice do ktorej planujete ist rodit lebo sa moze dost lisit. Mne tiez odporucali dokonca v nemocnici umyvat si ranu len cistou vodou, ziadne masti, alebo telove gely, len voda. A co sa tyka tych nohaviciek a podloziek, a vloziek ja ich mam z lekarne. Urcite ich v nejakej vacsej lekarni tiez najdes 😉
@alena24 inak presne si trafila 😀 😀 😀 😀 , tie kôstky z čerešni som vylučila aj ja 😀 😀 😀
@cokoladka79 😀
@cokoladka79
@alena24 baby sa nesmejte ja som ten nahriaty vankus s tymi kostkami pouzivala pravidelne pri menst.bolestiach a fakt to pomahalo, zostalo to dlho horuce. 😀

Babulky, ja som dosť pribrala a prejavilo sa mi to na stehnách a zadku tak, že mi nabehla celulitída a to som doteraz nevedela čo je, keďže som doteraz bola riadne chudučká. Máte nejaké osvedčené prípravky na to, ktoré by aspoň čiastočne zabrali???