Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 aha 😉 , tak teraz viem, o čo ide - doteraz som netušila 🙂
@alena24 no my vlastne nevieme či čakáme chlapca, nakoľko chceme mať prekvapko, ale ja už tiež prestávam dúfať, že toto bude baba, aj keď ja som mala 3800g keď som sa narodila, tak uvidíme 😎
Skúsim si dať trochu pozor, aj keď sladké skoro vôbec nejem, a ešte spolieham na to, že tie merania nie sú úplne presné, tak sa stresovať nebudem.
Rodiť budem v Piešťanoch, je to najbližšie a nemala som nejaké výhrady pri prvom, tak dúfam, že to hladko prebehne aj teraz 😉 Prečo sa pýtaš? Zvažuješ aj ty pôrod v Piešťanoch?
@lucia80 som zvedava co sa z toho nakoniec vykluje, ci chlapcek alebo dievcatko, urcite budete mat z neho/nej velku radost. 🙂 Kamaratka je z Hornej Stredy a viem ze dost zvazovala kam pojde rodit, rozhodovala sa medzi Piestanmi, NMnV a Trencinom a nakoniec vyhral TN aj ked to moc blizko nema. Ja ostanem verna TN, narodila som sa tam ja, moj muz a mam to aj najblizsie a uz to tam ako tak poznam a maju vyborne novorodenecke oddelenie. Tak my dve sa asi v TN nemocnici nestretneme. Dufam ze budeme mat obe lahky porod 😉
ahojte,boli ste niektora uz na kontrole prietokov? ja idem v pondelok..neviem co to vysetrenie zahrna, je to nieco ako normalny ultrazvuk, uvidim babatko? a moze ist so mnou aj manzel?
@lucia80 fíííííha, tak to je už iná káva 😉 len nech je bábo zdravé a možno to naznačuje aj to že to možno bude chlapček čo ty na to? chlapčekovia bývajú väčší, ale nepredbehujme...
ja už sa neviem dočkať pondelka kedy sa ja dozviem váhu toho nášho chrobáčika 😵
@alena24 mne sa tam v tom zozname páčila aj čokoláda, čo čokoláda sa nesmie lebo je alergén, neskôr hej ale nie hneď v pôrodnici 😒
@alena24 no to sa asi nestretneme 😒 , ale snáď nám to aj tak dobre dopadne 😉 Ja volím najbližšiu pôrodnicu a ako som spomínala, pri prvom som nemala žiadne negatívne skúsenosti, tak snáď ani teraz. A dokonca ani to prostredie nebolo nejak moc deprimujúce. A hlavne tých 5 dní vydržím aj keby v pekle, len nech to ide hladko.
@majulienka27 no to som aj ja bola veeeeeľmi prekvapená a prvé čo ma napadlo, že tak to teda asi baba nebude ☹ , ale to by nevadilo, len nech je všetko OK. A nech to nie je skôr, lebo som dostala taký blbý pocit, že o 3 týždne môžem rodiť, a to ešte chodím do roboty, nič nechystám a trochu ma chytila panika, že si taj materskej pred pôrodom ani neužijem.
No a som zvedavá na tvojho drobca, koľko váži, potom napíš 🙂
@honeybunny81 @aruusska @cokoladka79 @alena24 babulky dakujem za rady. Tu madrom koníkovi som našla jednu diskusiu, kde sa dosť rozoberali pôporodné vložky a väčšinou maminy odporúčali tie vložky z lekárne, aj ked mi jedna kamoška hovorila, že stačia úplne tie obyčajné z drogérky, že to je to isté podľa nej, tak neviem.....
Inak ten zoznam z toho časáku, som sa aj ja dobre pobavila, že aróma lampa....myslím, že pri kontrakciách aj zabudnem ako sa volám, nie tak zapalovať nejakú lampu 😀
@hoota ahoj, je to sono vysetrenie, mne to robil v 30tt, raz som sa musela nadychnut a zadrzat dych, lebo nasa mala sa tak mrvila, ze nemohol chytit nejake cervene svetielko....potom to spustil ako ked ked pocuva tlkot srdiecka, a podla toho zhodnotil, ze je dobre vyzivovana....so mnou bol manzel a videli sme malu
@lucia80 Ahoj, ja som bola na sone minuly tyzden, maly ma 1862 gramov, a to ma upozornovali ze bude velky. Ale vidim, ze veru rekordy lame niekto iny 😉 . Normalne zacinam mat bobky, aky bude velky pri porode, a ci to vsetko zvladnem. Zaciatkom aprila mam prist na posledne sono, tak som zvedava, ako na tom bude stupel velkostou 😀 .
@hoota Ano, je to vramci obycajneho sona a keby si o tom nevedela tak si to ani nevsimnes 😀
@macka381 neviem ake maju vlozky maju v drogerii, ale ja som tiez kupovala v lekarni tie po porode aj nohavicky pretoze v nemocnici nechcu aby boli tie nase klasicke koli tomu ze oni potrebuju kontrolovat kolko krvi dotieklo a take alwaisky to popiju.
Tak baby ja vlastne ani neviem kolko nasa vazi pretoze ja ked sa na to opytam tak mi doktor povie ze je primerane velka na termin tak ja sa uz ani nesnazim sa to dozvediet a zevraj to je len tak priblizne urcena vaha podla velkosti.
ahojte babule tak ako tehotkujete? ja uz ledva hybem.. strasne ma boli panva a panvove kosti a cely spodok... mala je otocena ritkou zatial este stale takze uvidime ci sa otoci.. ak sa do 2 tyzdnov neotoci tak asi na predoperacne zacnem chodit aspon tak hovoril ujo doktor...
@lucia80
@irenea
@zuzana0905
vdaka za odpovede, takze beriem aj manzela, neviem sa dockat 🙂 dufam, ze aj mne konecne povedia, kolko maly vazi a meria... citim sa dost neinformovana 😒
Caute koceny,tak som doma s poradne.Vsetko je v poriadku pani dr mi potvrdila na 100% dievcatko.Videla som jej male pysteky 😀 😀 😀 vazi 1480g a hlavickou sme zasa dole....co viac si priat 😀 😀 😀 😀 som maximalne happy...juchuuuuuu 😅
@pepi_petra gratulujem 🙂
@lucia80 tak to mate pekne miery, ja dufam, ze sa v pn stretneme, mozno budes rodit skor ako ja, ale hadam sa neminieme
@alena24 ona sa asi rozhodovala medzi pn a tn, v nmnv porodnicu nemame, chodime do pn alebo tn 😉
mne rosalgin velmi pomohol v hojeni, ale mne ho dali v porodnici sami, nic som si nekupovala, ani si tentokrat nebudem, ked bude treba, tak si ho vypytam, ale podla mna staci casta hygiena vodou maximalne nam odporucali pouzit detske mydielko, ja sa spolieham nato, ze pocko bude akurat, ziaden hic, takze sa nebudeme parit, ako ked som rodila v juli a boli 30-tky horucavy 😝
jaaaj a este som sa zabudla pochvalit ze na MD nastupujem 5.4. 😉
@lucia80 a cukor mas v poriadku?
@pepi_petra super 😉
@pepi_petra gratulujem k dievčatku, som rada, že ste aj s malou Ok potom čo ste si prešli v nemocnici a taak 🙂
A termín nástupu na MD máme rovnakú, len aby to už bolo, lebo ma začína v práci porážať a k tomu ešte robím daňové, ach jaj, nech je ten apríl, lebo aj nôžky mi začali akosi viac opuchať a to chodim menej a menej ...
@mia_m dakujem 😵
@macka381 dakujem som uplne ohromena stoho sona.Bolo vsetko krasne vidiet,aj ustocka vrchna pera a ocicka aj suska 😀 ,no nadhera,dr sa aj pousmiala,ked videla ze mi vysli aj slzicky. 😅
No ved mame rovnaky termin porodu,tak aj na MD pojdeme spolocne.Ja mam vyhodu ze som na PN.Mne opuchaju aj ked nepracujem,tak si viem predstavit ako sa citis.Ale celkovo uz to mame za par... 68 dni 😀 😉
no ja nastupujem na MD 30.3. ,podla PM. Maly je uz otoceny dolu hlavickou.
@pepi_petra takže ty oddychuj aj za mňa do nástupu do MD 🙂 ja mám stále nejaké aktivity, snad v klude budem až na tej MD, teda aspon do pôrodu 🙂
Ja idem na sono na budúci týždeň a už sa tiež neviem dočkať až uvidím maličkého, som hrozne zvedavá aký je veľký, lebo mi každý hovorí, že mám veľké brucho na 7. mesiac....tak neviem, asi to bude tým, že som pribrala tých 17 kg naviac ☹

@honeybunny81 @cokoladka79 tam v tom zozname co do porodnice bolo pisane ze ceresnove kostky v sacku...ja som si hned predstavila ze budeme musiet povinne s muzom par dni pred porodom zjest aspon za pohar ceresni a potom mozme pri porode masirovat 😀 😀 😀 no sila, a super je tam aj ten walkman a fotoaparat s filmom 😀 ach jaj, dnes som nejaka rozrehotana 😀 😉 ved ma smiech rychlo prejde ked pridu kontrakcie 😅