icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

macka381
11. mar 2011

Babulky zaúčam novú nástupkyňu na moje miesto a som z nej taká vyštavená, mam chuť ist domov z práce, lahnúť si a spať. Už sa tak teším na apríl, ked nastúpim na MD....

veronikam
11. mar 2011

@strudlik My sme si kupili Casualplay S4 a velmi sa z neho vytesujeme, je fakt krasny a presne pre nas, aj do lesa, aj na cesty, lahko sa s nim manipuluje, uzasne rychlo a jednoducho sa sklada, tak snad budeme spokoni 😉 😉 😉 😉 . Uz ho mame par mesiacov,, kocik sme kupovali prvy, aby najvacsia polozka odpadla 🙂 .Vyberala som ho fakt dlho, prezerala som vsetky mozne druhy, typy... Mame cierny, so sedym vnutrom, ja som chcela vyslovene cierny, hnedy, alebo tmavomodry, pacia sa mi take kociky, viem, ze vela ludi sa nad tym pozastavuje, ale nam sa to paci. K tomu som kupila krasnu pestru farebnu deku, takze to bude pekne skombinovane. 🙂

veronikam
11. mar 2011

@macka381 Neboj, to zvladnes, ja som tiez bola vycerpana strasne, ked som odovzdavala agendu a odchadzala som, nemala som vobec nervy na to to vysvetlovat niekomu, pripadalo mi to strasne jednoduche, a pre dotycneho cloveka to pritom bola spanielska dedina. 😉 . Ja som chvala bohu doma uz druhy tyzden, materska mi zacina 25. marca, no od 1. marca cerpam uz dovolenku, tak sa vytesujem, je to doma fajn, uz som naozaj v praci nevladala, najma popoudni to bolo hrozne, od takej jednej uz som normalne zaspavala na stolicke.

mathildica168
11. mar 2011

ahojte, no ja z vas odpadavam... clovek tu par dni nie je a potom nestiiiiiiiiihaaaaaaaaa 😀 uz dva dni vas docitavam 😀 .
Normalne sa zacinam bat toho, kolko bude vazit to nase dítě. My ideme na sono az 30-teho, tak uz teraz sa bojim, lebo ja stale jem daco sladke.... aj obedy si davam stale sladke, lebo mi stale chuti. (žemlovka, dukatove buchty, šúlance s makom, palacinky....) vzdy ked je na vyber sladke jedlo, musim ho mat 🙂 no a ked tu teda pisete tie rekordne vahy babatiek a vraj je to zo sladkeho, fakt sa zacinam potit 😅 😅 😅 cukor som mala sice v poriadku, ale clovek nikdy nevie... zacnem to aj ja obmedzovat. aj teraz by som si najradsej otvorila tu Milu co tu na mna zmurka 😉 ale odlozim ju pekne do suplička. 😀
@strudlik my sme si tiez vybrali kocik Concord vanicku mame cierno-chilli, tu uz mame doma, no a športovu cast mame zatial dilemu, ci to bude tmavohneda, alebo cisto cierna... ja by som viac chcela ciernu, tak asi vyhra ta 😀
@aaddeell ja uz mavam tiez take cudne tlaky a krce v podbrusku, takze zajtra ideme aj my pokupit veci do porodnice, aby bolo uz vsetko nachystane...
v pondelok mam poradnu, tak som zvedava, dufam ze je vsetko v poriadku.

aaddeell
11. mar 2011

@strudlik my sme sa rozhodli pre Jane Nomad mam ho v albume, vanicka sa da v aute prepevnit ako autosedacka takze aj to rozhodlo nakolko nechcem aby sa maly krcil vo vajicku, myslim si ze maleho budem mat v hlbokom aj v zime nakolko bude mat 7 mesiacov

alena24
11. mar 2011

@macka381 juj maci, to ti nezavidim, ale snad sa polepsi a uz to nejak tych par tyzdnov vydrzis 😉 ja som tiez zaucala ale este v decembri a ti poviem, mala som tiez nervy bo niektori ludia maju dost dlhe vedenie a ked to musis 20 krat zopakovat tak som mala dost a to som dost flegmatik 🙂 Mne akurat teraz o dva tyzdne zacina materska tak sa tesim, vsetko si poperiem a uz len na chrustika budem cakat 🙂

pepi_petra
11. mar 2011

@macka381 jaaaj drzkaj sa ,uz to nejako musis vydrzat. 😉

@mathildica168 to sladke je u mna strasny boj kvoli tehu cukrovke,ale sem tam zhresim,priznavam sa.Ale nez mi bola zjistena,stale som jedla zemlovku .Stale!!!Ja som si ju isla urobit aj o 21 a muz sa mi smial....teraz bojujem....
@strudlik my mame oranzovo cierny x-lander.Ja som chcela cierny,ale manzel protestoval,ze cierny vozit nebude...tak kompromis 😅

Dievcata aj vam sa babatka tak hybu?No nenormalne sa mi vlni,skace brusko,co tam ta malicka len robi 😀 😀 tancuje asi lambadu....haha

honeybunny81
11. mar 2011

@strudlik my mame bugaboo cameleon, lahucky, dost miesta aj s fusakom, segra mala taky pri malom 3 roky. Prvy rok vanicku a 2 roky sportak, az teraz kupili golfac. 😉
@mathildica168
To nie je len cukrom, to je proste dané. Ja tiez zerem jak figaro, sladke mam stale, 15 kg navyse ale mala je tak ako ma byt, teraz v utorok idem na poradnu tak ti dam vediet ci sa nieco nahodou nezmenilo 😀

veronikam
11. mar 2011

@mathildica168 Ja to tiez nebudem mat zo sladkeho, lebo cca do 4 mesiaca som sladke nejedla vobec, a teraz si dam poobede vzdy kuso niecoho, ale inak ja sladke nemusim. 🙂 Je to jednoduco dane aj geneticky, ake deti budeme mat, ja uz som pripravena na :"cvalika" 😉 .

macka381
11. mar 2011

@veronikam @alena24 @pepi_petra no ja viem, že to musím vydržať, ved čo mi iné ostáva. Len som si myslela, že to bude jednoduchšie, ked budem zaúčať bývalú pani, čo z tej firmy odišla na dôchodok, ale poviem Vám, to je hrozné, vidno že je to starší človek, dosť rozklepaná a nevie robiť s Wordom a Excelom, tak dookola jej opakujem základné funkcie týchto programov. Tak si asi viete predstaviť, už som normálne nevládala s hlasom, čo mi tak vyschlo v krku. No dúfam, že sa to polepší, lebo som unavená sama o sebe z práce a ešte toto k tomu. Tažke držte palce, snad to bude OK a neprídem pri nej o nervy ☹

Pepi_peťa, ja mám také isté pocity v brušku, mám pocit, že malý tam má prinajmenšom diskotéku, stále sa tam vlní, ale to som rada, nech sa len hýbe stále.....inak teraz jednej holke zomrelo bábätko, lebo sa jej dva dni nehýbablo, išlo o prvorodičku. Neviem prečo sa nechala takto, ved keby necítim dva dni pohyby, tak sa asi zbláznim, ja už som mimo ked ho necítím 4 hodiny, už mu klepem na bruškom, a vždy sa preberie maličký.....Inak na predpôrodnom cvičení nám hovorila, že teraz musíme tie pohyby cítiť doslova neustále až do pôrodu....

pepi_petra
11. mar 2011

@macka381 a to preco ti tam dali taku,co nevie zakladne veci?Ved museli robit daky konkurz,nie?Booozinku.
Aj ja sa tesim ze sa mala hybe a neustale kricim na muza aby rychlo prisiel ku mne ze co mi robi brusko.....uz je nabehany 😀 😀 😀 Fakt je ze ked cuci tak uz sa bojim ci je vsetko ok.Rano sa stane ze nic,tak cakam ,cakam a ako nahle zacitim stuchanec,som uz v pohodicke a den moze zacat.Aj mne dr povedala ze pohyby musim citit pocas celeho dna,takze nech len vystraja.... 😀

eviitka
11. mar 2011

@macka381 pohyby sa od 30tt do porodu znizuju-ich frekvencia,aj ked byvaju intenzivnejsie,lebo babo je vacsie a aj silnejsie buchne,ale nie moc casto.
http://zena.atlas.sk/sprievodca-tehotenstvom-ii...

strudlik
11. mar 2011

@zuzuula @cokoladka79 @paula1234 @veronikam @mathildica168 @aaddeell @honeybunny81 kočky ďakujem vám veľmi pekne za vaše tipy, výber je naozaj veľký... a čím viac je kočíkov, tým sme asi náročnejšie 😒 😀 ja aj mám predstavu aký by som chcela, len zatiaľ žiaden nemal všetky veci, ktoré by som si predstavovala... niekedy mám pocit že naše mamy to mali jednoduchšie, boli dva typy kočíkov, dve farebné prevedenia a nemali nad čím špekulovať 😀 😀

@pepi_petra zatiaľ asi aj mňa najviac oslovil X-lander... len manžela musím ešte nejak spracovať... čo bude asi veľká fuška 😀 😉

inak k tým pohybom - môj maličký sa v poslednej dobe tiež riadne vlní - najnovšie ho volám vlnka žblnka 😀 vždy ho pekne pochválim a teším sa z každého pohybu ktorý cítim, ale aj tak mám strach, aby sa nejak nezamotal do pupočníka, alebo tak niečo... už aby ten mesiac prešiel a maličký sa prihlásil na svet 🙂

babulky a neviete, z čoho vzniká u bábatiek čikutka? moj drobec v poslednej dobe čká aj 4x za deň, aj v noci, hocikedy a neviem, čím to môže byť... snáď mu to nerobím niečim ja.... 😒

pepi_petra
11. mar 2011

@strudlik a ktory Xlander sa ti paci?Ja mam este ten starsi model,lebo nema tak malu vanicku ako nove modele.Ale musim povedat,ze velmi lahko sa snim manipuluje a mne sa celkovo paci 😉
Inak aj ja sa bojim ze sa mala zamota do pupocnikovej snury,tak ked dlho nic,tak stuchnem do bruska a uz sa hlasi 😀 😀
Neviem co ckanie,ale citala som ze je to u babatiek normalne.Par krat aj moja mala ckala.

alena24
11. mar 2011

@strudlik stikutka neviem z coho vznika, ale ja som sa na to pytala mojej lekarky a povedala ze je to uplne prirodzene. Vela babatiek v brusku stikuta a aj viackrat denne. Vraj to nijak babatku neskodi. Aj ked sa narodi tak bude dost stikutat, napr ked sa napapa 😉 Vela krat ale mamicky hovoria ze sa staci napit ale nemam to overene 😉

strudlik
11. mar 2011

@pepi_petra mne sa v podstate X-lander páči vo všetkých prevedeniach 😉 , ale mm chce štvorkolesový a keďže ja by som chcela, aby sa športová časť dala otáčať aj v smere aj v protismere jazdy, tak to vychádza na XQ 🙂 ... len tento model má nafukovacie kolesá len zadné, predné sú asi plastové??? neviem... a s tou vaničkou si ma prekvapila, nevedela som, že v nových modeloch je vanička menšia... ☹

ach bože, to moje drobča už zas štikúta.... chúďa maličké, také bude z toho vytrasené..... ☹

strudlik
11. mar 2011

@alena24 viem, že malé bábatká zvyknú štikútať, ale predtým som nevedela, že už aj tie v brušku... 😀 mne to v podstate nevadí, len mi je ľúto toho drobčeka, keď ho to tak namykuje, až mi celé bruško skacká 😀 😀 ale zas aj to beriem ako znamenie, že malý je v poriadku a žije... 😉 🙂

alena24
11. mar 2011

@strudlik presne, hlavne je ze to babu neskodi a vzdy to prejde, mne maly stikuta tiez dost casto ale po par minutach to prejde. Niekedy ked ma stikutku to zistim az poslednych par sekund lebo som zvyknuta na riadne kopance alebo uzasne je ked sa vystiera, nozicky na jednom konci, hlavicka na druhom, vyzera to naozaj zaujimavo 😉 vzdy len dufam aby uz povolil lebo je to dost bolestive 😅 Inak X-lander ma aj kamoska a je s nim na maximum spokojna 😉

strudlik
11. mar 2011

@alena24 veru, je to sranda, čo všetko tie malé stvorenia dokážu, ja strašne rada pozorujem, ako sa malý v brušku prehadzuje, pučí, otáča... keď sa mi bruško vlní a ja ho naháňam... len ja akosi neviem identifikovať ako je otočené, kde má hlavičku, kde rúčky a nôžky.... ☹ ako to ty vieš? s mm si robíme srandu, že bruško by malo byť priesvitné a celé dni by sme nič iné nerobili, len kukali, čo tam mimi vyvádza 😀 😀 😀 mne sa inak malý vždy sprieči na pravej strane pri pupku, tam má asi svoj obľúbený kútik 😀 😀

majulienka27
11. mar 2011

@strudlik
@alena24
@pepi_petra
ja neviem či tomu môjmu drobcovi sa vôbec nečká alebo ja o tom nemusím vedieť, lebo ja nič z toho čo vy pri tej čikútke necítim

mipolka
11. mar 2011

@aaddeell My mame tiez uz kupeny Jane...ale trosku iny typ Unlimited formula strata...cierno-zelenu kombinaciu. Paci sa mi, ze sportova cast sa da nasadit aj opacne a dietatko tak vidi na rodicov 🙂 A Jane je podla mna jedna z naj znaciek, tak dufam, ze sa osvedci a dlho vydrzi 🙂 A moj manzel sa zamiloval do Inglesie ...podla neho Mercedes medzi kocikmi 🙂 Podla mna len zbytocne drahy a neprakticky aj ked stylovy ...

lucia80
11. mar 2011

@pepi_petra neboj, ono to bude akurát veľké, ja to tiež beriem s rezervou, a od bruška to nezávisí, aj keď ja mám tiež dosť veľké 😉

henika81
12. mar 2011

ahojte tehulky ako sa mate??? dlhsie som tu nebola, lebo nevladzem sediet za pc, mam dost slabu chrbticu a brusko mi strasne taha tak chrbat boli, v noci to je katastrofa uz neviem ako si mam lahnut. Boli chrbat do toho maly kope a este ked aj manzel zacne chrapat tak mam dost. Musim brat zelezo na slabu krv, a doplnat nejako vapnik ale neviem ako kedze nesmiem mlieko a mliecne vyrobky , no des. uz fakt nech je radsej maly von. No a by ste neverili este stale nemam kocik, ja uz fakt si neviem rady nemam ziadne skusenosti s tym, manze drahy nechce , nechce velke kolesa tak ja fakt uz neviem. Ak niektora z vas chce tak poradte prosim, potrebujem hlavne aby vanicka bola velka a by tam bola autosedacka. 🙂

veronikam
12. mar 2011

@henika81 No co sa tyka bolesti, mna trapia strasne bedrove klby a lonova kost, priserne, v noci som dneska skoro zosalela od bolesti... Lekar mi povedal, ze sa s tym nic neda, len treba vydrzat, ine nam neostava. Chodit cez den tiez nevydrzim dlho, ziadne prechadzky nehrozia, po cca 15 minutach mi tvrdne brucho a mam bolesti, takze nic. Dneska idem skusit plavat, uvidim, snad mi to pomoze.
Co sa tyka kocika, tak mozes mat kvalitny a nemusi byt pritom drahy, staci si najst pouzity, popozeraj bazare, urcite nieco najdes tu, alebo niekde inde. Pre mna bolo dolezite aby mal nafukovacie kolesa (s umelymi sa horsie chodi a nie su vhodne na zimu a do terenu), aby sa rychlo a jednoducho dal zlozit, aby sa vanicka dala pouzit ako autosedacka (tzn. schvaleny bezpecnostny system) a aby sa s nim jednoducho manipulovalo, a taktizez sme chceli trojkombinaciu. Cize treba si urcit kriteria a podla toho hladat. 😉

irenea
12. mar 2011

@alena24 babatko stikuta z toho, ze sa naglga plodovej vody....ale nijako mu to neskodi

mystery7
12. mar 2011

@henika81 co sa tyka kocika hlavne si premysli kade budes kocikovat, teren a podla toho vyberaj kolesa. Male nie su vhodne na rozpraskane chodniky, na teren a na dlazbu v meste. Ak si vyberies plastove kolesa, tak nech su odpruzene. Gumene mozu lahko spasnut a musis ich dofukavat a lepit.
Potom uvazuj aj o tom, kde ho budes skladovat, ako sa da zlozit. Budes ho casto vozit v aute? Zvazuj aj vahu, ak si stihla a slabsia, tak si nevyberaj tazky kocik. Nebudes ho vladat vytiahnut hore schodmi.
Planujes chodit aj na nakupy? Ak ano tak si vyberaj aj podla velkosti kosika. Predstav si, ze tam mas prsiplast a deku. Vojde tam este nieco?
A aku ma vybavu? Ma prsiplast? Nanoznik? Tasku?

Ja uz mam jedneho syna narodeneho v maji a hlboku vanicku sme vyuzili tak mesiac ☹ potom uz vobec nechcel lezat. Jedno stastie, ze sa dala vypolohovat. Teraz planujem maleho vozit rovno v sportovom kociku. Mam taky dobre polohovatelny, tak mu budem postupne polohovat.

mystery7
12. mar 2011

@henika81 a aj mna velmi boli chrbat. Hlavne kostrc, panva a stehenne klby. Otacanie na posteli je mozne len so zatatymi zubami. Ale po porode to hned zmizne. Teda minule zmizlo, snad aj teraz.

alena24
12. mar 2011

ahojte baby, chcem sa spytat ci nahodou niektora nemate zoznam co treba jest a comu sa vyvarovat ked mamicka koji. Uz som toho strasne moc precitala a viem take tie zaklady ale chcelo by to skusenost nejakej mamicky, bo jedna vec je teoria a druha vec je realita 😉 Niekde pisu ze sa nesmu jest pomarance a citrusy bo znizuju laklaciu a potom som zas nasla ze treba jest aj cistrusy, 😕

pran
12. mar 2011

Ahojte, ja mam uz doma kocik Peg Perego Classico, chcela som velku vanicku, nechcem maleho davat do sportaku v pol roku do najvacsej zimy. Dufam, ze vydrzime do jari v tom. Ma polovaci chrbatik, takze ked bude chciet uz v zime pozerat, tak ho nadvihnem. Potom kocik predam a kupim si hyper-moderny sportak 😀. Takto som to mala aj pri prvom, lebo ziadnu idealnu kombinacia kocika som nenasla. Co sa tyka vanicky namiesto autosedacky, absolutne nedoporucujem, pozrite si bezpecnostne testy, aj ked je schvalena, tak bezpecnost dietata je mala v nej. Ja budem kupovat Maxi Cosi Cabriofix so zakladnou pre isofix (casto aj dobra autosedacka zlyha, lebo je zle priputana, co u isofixu nehrozi).

pran
12. mar 2011

Tuna je krasna tabulka s autosedackami testovanymi od r 2007 do 2010 podle ADAC: http://www.ondalek.cz/clanky/32/vysledky-testu-...

(pre nas prva tabulka, vahova kategoria do 13 kg).