Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
tak ja som nakoniec sla na pohotovost zobrali mi krv a o hodinu budu vysledky
radsej nech viem ze je vsetko ok ako byt v takom strese v akom som mam z toho az hnacku, nemohla som spat celu noc
@aaddeell , no dufam ze budes v poriadku, ale z z hndeho vytoku si nerob nic, ja ho mam kazdy den od 6.tt, horsie je ked uz budes mat krv, vtedy fakt treba lezat, ty si mala len ciarku a ja ho mam aj taky so zltym vytokom a dr. hovorila ze je to normalne ked som kravcala tak mi dvihla davku duphastonu a klud na lozku 🙂 a pomaly to preslo, a to spinenie hnede mam kazdy den tak bud v pohode, ale hlavne nedvihat nic tazke. Ale hlavne nesttresovat ak budes mat na vlozke spinenie, ja menim vlozku 3 krat denne, za kazdym spinenim, a bola som uz 3 krat na ultrazvuk a stale je vsetko ok. akze uz som si zvykla to patri k tomu dokym placenta neprevezme ulohu, a potom po 3. mesiaci to uz nebudes spinit.. Hlavne klud arelax. 🙂
ahojte baby dakujem vsetkym za povzbudenie 🙂
takze krv viac ako 10.000 a sono bolo ok a uz nespinim, spinila som iba vcera a iba chvilu
doktorka na gynekologii bola velmi mila povedala ze je vsetko v poriadku
zlakla som sa lebo sme sa snazili vyse 3 rokov a ked som uz prestala verit ze by to mohlo raz vyjst tak to vyslo
teraz som aspon kludna a mozem ist dospat co som celu noc nespala 🙂
a este som zabudla dodat vyzera to ze som 5tt+4
ale musim povedat ze som fakt bola milo prekvapena aka bola super mila sestricka na gynekologii a doktorka ani nehovorim a to som moc dobreho na ruzinovsku nemocnicu nepocula
@klba ja sa nemozem stazovat nikoho, jaj mm sme boli obaja riadne sidla, takze maly je po nas 🙂 naozaj vazi 14kg. 😅 nie je to sranda. Ale on sa narodil 4370g a 53cm, ja som dost mala 163cm a mm 175cm, neviem po kom je taky valibuk 😉
@sedem tak sa aspon mozeme podelit a skusenosti s detvakmi 😉 uz sa tesim
baby v ktorom tt uz vidno byt srdiecko?
@henika81 Ahojte baby chcem sa poradit...picha ma v podbrusku do teraz ma nepichalo vobec.....Mam obavy pretoze este neviem ci srdiecko byje....Presne takouto istou formou som prisla o 2-babetka uz ze som isla na ultrazvuk a nebilo im 😢 mam obavy a preto chcem ist k doktorovi uz v Pondelok a povedat mu ze by ma mohol dat skor na ultrazvuk lebo by som chcela vediet ci to srdiecko byje do prvej poradne mam ist vsak az 20-teho myslite si ze robim dobre ked pojdem skor? 😒
ahojte,
tak u nas sa uz spinka 🙂
@dadqa86 podla mna ti lekar nemoze povedat nie, ak mas obavy a uz si prisla o babenka, urcite chod, predsa len stres nam ani babatkam nerobi dobre..neboj, urcite bude babo v poriadku..drzim palce! 😉
inak tiez ma vcera nejako popichavalo v podbrusku, aj take zvlastne akoby stahy som citila, ale tak zatial som v klude, dnes uz zase necitim, tak asi sa len maternica pripravuje..
@aaddeell ja som bola na sone pred tyzdnom a srdiecko sme zatial nevideli, teraz mam ist zas v piatok, tak dufam, ze uz ho uvidime, uz sa neviem dockat 🙂
@mystery7 noo, 14kg je na nosenie celkom dost, moja ma 10 a mam co robit..tak ale ona by bola na rukach najradsej stale 😝 a jedna moja znama ma chlapca, ktory mal v 3 mesiacoch 15 kg, ufff, to este len bol maly miselinko a to bol plne kojeny..ale uz z toho vyrastol 🙂
mna tiez obcas popicha v podbrusku, ale mala om to aj pri prvom tehu, maternica sa pripravuje.
@dadqa86 radsej ist zbytocne ako neist a potom lutovat. Dr ti nemoze nic vycitat. Drzim palce, nech je vsetko ok a srdiecko nech bije ako zvon 🙂
@sedem tak take dieta si ani neviem predstavit. A bolo zdrave?? Nechcela by som to zazit. Ja som bola po cisaraku a mala som co robit ked bolo treba maleho viacej nosit. Teraz som uz riadne vytrenovana 😉
@sedem Nepicha ma to stale,ale len tak ze lezim alebo sedim kludne a z nocoho nic ma poriadne pichne ze sa musim zkrcit a niekedy aj tak ze ked sa postavim prudko tak ma pichne ja uz som rozhodnuta zajtra idem k doktorovi ja potrebujem vediet ze male je v poriadku ja ani spat nemozem v noci...Musim vediet ze mu bije srdiecko ☹ sa bojim ako blcha 😒
@mystery7 Dakujem velmi pekne sak aj doktor mi povedal ze ak by nieco nahodou bolo tak mam okamzite prist
ahojte,
noo, tak my sme dnes mali dlhy den, boli sme na navsteve a ked sme podvecer odchadzali, mala bola plna dojmov z ineho prostredia a zaspinkala nam v aute a teraz bol problem ju uspat 😝
Ja som dnes zase mala "plavajuci" zaludok, tak hadam zajtra bude lepsie, zatial to vychadza tak, ze mi je kazdy druhy den tak divne...
@dadqa86 tiez ma tak obcas pichne, ze sa az za brucho chytim, nastastie je to vacsinou len take jemnejsie popichavanie...ale nevahaj, urcite zajtra chod, nech mas dusu na mieste..a uvidis, srdiecko bude pekne klopkat 😉
@mystery7 no hej, maly je uplne zdravucky, teda ma trosku slabsiu imunitu, ale to s tym nesuvisi..on bol asi riadny papkacik a maminka mala kvalitne mliecko 🙂 ale tiez si to neviem predstavit, ja som tiez po cisaraku a zo zaciatku som teda mala co robit aj sama so sebou 😝 a nebojis sa dalsieho porodu po tak kratkom case? ja mam celkom bobky, predstava nejakych komplikacii ma desi, ale taaak velmi by som chcela rodit prirodzene..no uvidime, hlavne, aby bolo babenko zdravucke 😵
@klba ahoj klba🙂) ja spim presne ako ty, prebudim sa, musim bezat na WC a potom neviem zaspat.....asi je to normalne v tehotenstve, nie? a ako sa mas? uz mas aj brusko? mne sa nejako vyduva, ale asi je to len take nafuknute...a pribrala som, co ma vlastne neprekvapuje lebo naozaj mi chuti jest....
caute baby, chcem sa opytat na nazor. stava sa vam, ze mate obcas krce? mne sa to stalo uz dvakrat. raz len tak chvilku pocas dna a v sobotu v noci tak intenzivne, ze som myslela, ze porodim jezka..dala som si magnezium a potom to preslo. poradnu mam 11ho a neviem ci mam ten tyzden vydrzat alebo tam ist skor...este som nebola nikdy tehotna, tak neviem ci je to normalne alebo nie.
Ahojte, konecne som sa rozhodla k vam pridat. Cakam prve dietatko a som z toho uplne rozhodena. Aspon ze neobjimam misu, ale tie bolesti a spinenie poznam a strasnu unavu, moj priatel nechape ako mozem stale spat, lenze ja stale nespim, ked si on v noci spokojne pochrapkava ja cumim do stropu. Pijete pocas tehotenstva kavu? Vraj niekomu vadi vona, mne teda nie, prve tyzdne som sa jej radsej vyhla, hlavu mi islo roztrhnut, ale teraz som sa akosi odhodlala, lebo mi strasne chyba, ked si kolega robi kavu, tak by som mu ju najradsej vytrhla z ruky.
V praci som sa zatial nepochvalila pretoze sa deju trochu zmeny a radsej este chvilu pockam kym sa to utrase a potom sa pochvalim, som zvedava ako to bude vseobecne prijate, cisto muzsky kolektiv len ja sama zena, fakt som na nich zvedava, ako prezuju, sa im vykaslem na nadcasy a vikendy a terminy budem mat dost v pazi, teda nemozem to brat zase takto lahkovazne, rada by som sa potom aj vratila....no uvidime. Ako ste to riesili v praci vy?
@irenea mne sa deje v noci presne to iste co tebe aj s tym jedenim a priberanim, ale mne sa zda, ze jem veci ktore som predtym jedla fakt obcasne a cim su nezdravsi tym viac mi chutia.
ahojte ja to mam tak iste s tym spanim v noci sa zobudim ze sa pocuram idem na wc a tak cumim do stropu skoro rano som uz hore nemozem spat je pravda ze som nikdy nevyspavala dlho tak okolo 7 som bola hore ale teraz som uz hore aj o 5
co sa tyka priberania myslim ze som nepribrala , moc mi nechuti jest a hlavne ja milujem sladke a teraz nic ziadne chute ziadne sladke
@mmmarta v praci nic nevedia a tak rychlo to nepoviem tiez to tu mame veselo ale povedala som si nebudem stresovat po piatkovej prihode so spinenim sa budem snazit byt v klude len este neviem ako na to 🙂
a este mam otazku vam tie tyzdne co ukazuje konik sedia?
mne nie ja som 6tt a ukazuje mi 7 tt
Ja som z tych tyznou uz uplne zmatena, moj sukromny vypocet sa vobec nezhodoval k lekarovym lietaju tam 4 dni, myslim vypocet podla prveho dna poslednej menstruacie. On ma na to nejake koliesko a si to len nastavi a vypadne mu tyzden a termin porodu, ja to pocitam uplne klasicky podla lunarnych tyznov. Kaslat na to, aj tak podla sona stanovil datum blizsi k svojmu.
Ale tyzdne podla konika mi sedia, teda ak sa uvadzaju prave prebiehajuce nie ukoncene.
@mmmarta nestresuj sa , to nie je dôlezite, keby ti lietali tyzdne vtedy by bol problem par dni hore dole je ok
viac budes vediet ked zmeria plot a vtedy sa stanovi predpokl.datum pocatia aj termin pôrodu a to carovne koliesko co ma pan doktor mam aj ja, to mi dala kamaratka gynekologicka. V podstate od posledn. menstruacie odpocitas 3 mesiace a pripocitas 7 dni a mas datum porodu 😉

@jejo som v 6 tt tak myslis ze nemusim ist na pohotovost?