icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

kakajka
9. okt 2010

@sedem
jeej, no super, tesim sa 🙂
ja som pri prvom pribrala 25 kg, posledne tyzdne som sa uz bala doktorovi aj nieco hvorit.. a aj ked mi po predchadzajucom tehotenstve nejake tie kila zostali navyse, toto tehotenstvo nemam moc strach, lebo aj ked mi zacina vidiet brusko, tak na vahe som nastastie este nepribrala a to pri prvom som v tomto obdobii mala uz o styri navyse 😀

h.a.i.n.y
9. okt 2010

Baby gratulujem vam vsetkym k tehu 😵
Chcem sa vas len opytat po akom case sa vam podarilo otehotniet a ako sa citite teraz na zaciatku tehu? Pytam sa to preto lebo na rok mame svadbu a chceli by sme sa zacat snazit o mimi dva mesiace pred len neviem ci to bude dobre. Keby sa nam zadarilo hned na prvy krat tak na svadbe by som bola v 10 tt. Ale bojim sa ze mi pride zle cez obrad a to by bol pruser 😀 A chcem sa vas este opytat ci vam je uz vidno brusko lebo ja nechcem aby mi ho bolo vidno v svad. satach.
A ako vam prichadzaju nevolosti? Hocikedy cez den alebo iba ak vidite, citite jedlo alebo ho prave zjete? 🙂 Pytam sa preto ze aka je pravdepodobnost toho ze mi pride zle cez obrad 🙂
A odporucate svadbu takto na zaciatku tehu? Nemoze to nejako uskodit?

sevgilimbeni
9. okt 2010

@dadqa86 no....super...a budes chcieť vediet co to bude,,,,,????

simonka99
9. okt 2010

@h.a.i.n.y vsetko,na co sa pytas,je individualne....moze a nemusi ti byvat zle...mne byva zle stale od 6tt(momentalne som v 10tt),zvraciam sice len 2-3x tyzdenne,ale da mi to zabrat.To,ci by ti prislo zle pocas obradu ti asi ani jedna z nas nedokaze odhadnut 🙂 Brusko sa takisto ukazuje kazdej inak-prvorodickam neskorsie,mne uz vykuka,ale da a to zatial ''maskovat''....moj osobny nazor na to,ci sa ''teoreticky'' vydavat v 10tt je NIE....obdobie prveho trimesra je dolezite pre kazu tehulku-ziadne stresy,klud,relax.....a to sa pred svadbou asi neda zarucit.Drzim palce,nech sa spravne rozhodnes.

dadqa86
9. okt 2010

@sevgilimbeni Vies co neviem ti povedat asi ano... 🙂

sedem
9. okt 2010

@h.a.i.n.y ahoj,
uplne suhlasim so @simonka99 , ziadna z nas ti asi neporadi, pretoze nevieme, ako bude reagovat tvoje telo na tehu..ono aj dve tehotenstva pri tej istej zene mozu prebiehat uplne rozdielne (to je aj moj pripad, v prvom tehu mi vobec nebyvalo zle, teraz uz skoro od zaciatku, aj ked na zachod som zatial utekat nemusela, ale ten "rozbity" zaludok je tiez nic moc... 😝 ), takze univerzalna rada asi neexistuje..a hlavne by som sa asi radsej v pripade planovaneho tehu vyhla alkoholu, co je na svadbe trosku tazsie, tak mozno aj kvoli tomu by som ja osobne radsej pockala, ale rozhodnut sa musis sama, drzim palce! 😉

sedem
9. okt 2010

@kakajka no ja som tiez mala vzdy obavy, ked sa ma sestricka pytala v poradni, kolko vazim..zakazdym ma spucovali, ze to je vela, pritom este aj lekar, co mi robil sekciu sa divil, ake mam male brusko na to, ze som este aj prenasala..asi si z toho netreba moc robit, babo a telo si jednoducho vypytaju, co potrebuju... 🙂

henika81
10. okt 2010

Ahojte baby, ktora z Vas mi poradi? dnes som trochu viac chodila, a dosla som domov a okrem klasickeho vytoku som mala na vlozke take ako voda. Je mozne, ze zo mna vyteka plodova voda? Je to velmi nebezpecne? alebo co mam robit ak je too tak? Mam ist k doki?

honeybunny81
10. okt 2010

Ahojte, aj ja som tu nová!!! 😀 Termín máme 16.mája, veľmi sa tešíme na naše prvé bábätko 😅 😅 😅
Vopred ďakujem za každú radu 🙂 prajem pekný dník

sicilia
Odpoveď bola odstránená
nikam
10. okt 2010

@honeybunny81 Ahoj a vitaj medzi nami. Blahozelam!

henika81
10. okt 2010

@sicilia diky za radu, tiez som si myslela ze je este skoro, predsa je to este malinke, a ani nemam vobec brusko, tak kde by sa to tam vzalo. Ale dik budem kludnejsia. 🙂

mia_m
10. okt 2010

@henika81 aj ja to mam, je to ok 😉

honeybunny81
11. okt 2010

@nikam Ďakujem 😀

mmmarta
11. okt 2010

@h.a.i.n.y Mne sice nie je zle, ale asi by som to nerobila, ja som hned unavena, v 10 TT nebudes nikomu este hovorit ze si tehotna a preto sa tazko vyhnes alkoholu.

irenea
11. okt 2010

@mmmarta ved ja viem, nejako bude, len je to narocnejsie, ked nemam svoj plat.....treba sa trochu uskromnit, na co som nebola zvyknuta....tak ale to babo stoji z ato, neskutocne sa tesime, bola som na sono v 11tt a malo 41,3mm neskutocne nadherne aj nam kyvalo rucickami....

irenea
11. okt 2010

@l.lara no citim sa kedy ako.....ale nie je mi velmi zle, skor naopak...vlastne ma len sem tam pichne v brusku a mam pocit, ze mi zavadzia..hihi no a to je este len take male, snazim sa oddychovat a sem tam idem von na prechadzku, teraz som bola v 11 tt na sono a malew bolo v poriadku, tak v ramci toho co sa tam da vidiet, ma 4 cm aj nieco a vrtelo sa tam o dusu.....uz len pockat na ortiel v 13 tt, to idem do Martina na 3D, tak uvidim ako to dopadne, mam strach, kvoli veku.....no ale utesuje ma ze mam 2 zdrave deti, tak snad to dopadne dobre....a ako si dopadla u lekara???

h.a.i.n.y
11. okt 2010

@sedem
@simonka99
@mmmarta Dakujem Vam baby za rady 🙂 Ale ja nepijem alkohol ani teraz takze o to sa nebojim aby som sa musela zdrziavat aby som nieco nevypila. Nejde tu o alkohol ale skor o to ci by mi neprislo zle alebo ci by babu neuskodil tanec 🙂 Ale mate pravdu na to mi vy nemozete dat odpoved lebo u kazdej z nas je to individualne. Ale este raz dakujem.

l.lara
11. okt 2010

@sedem gratulujem! 🙂

@honeybunny81 vitaj a gratulujem 🙂 ak chces poradit, kludne sa pytaj. 🙂

@irenea to je krasne, ze vrtelo sa tam o dusu.. 😅 gratulujem, super. 🙂 a na to 3D ta poslal doki? pojdes aj na amniocentezu?

l.lara
11. okt 2010

@irenea lekar mi zatial robil iba utz, povedal, ze je evidentne, ze to je vitalny plod a srdiecko bije, este aj teraz sa mi tisnu slzicky do oci od dojatia.......... 😵 zatial sa ma nepytal na nic, na predchadzajuce tehu, ani na choroby v rodine, na nic..kedze som mala predchadzajuce dve tehu rizikove, tak som myslela, ze mi nariadi kludovy rezim, alebo aspon nasadi duphaston.

l.lara
11. okt 2010

babulky, chcela som sa spytat.. ked ste povedali dokimu, ze ste tehu, v com spocivalo vysetrenie? lebo mne robil iba ultrazvuk a povedal mi, nech sa u sestricky objednam na krv..nic mi nepovedal, na nic sa ma nepytal..je to ok? lebo ja som mala predchadzajuce tehotenstva rizikove, tak som vyplasena, aby sa nic nezanedbalo..

nikam
11. okt 2010

@l.lara Ja som o tom pisala niekde na zaciatku diskusie, skus si najst. Presne vsetky otazky a aj moje zmiesane pocity z toho. Asi ako Ty teraz...

froschka
11. okt 2010

ahojte, dlho som sa tu neukazala, boli sme na vikend u nasich 🙂
rozoberate tusim priberanie, no ja som mavala pred prvym tehu do 57 kil, pribrala som s dvojickami na 74kil tusim a zhodila som po case vsetko a aj viac, kojila som 5 mesiacov obe a po odstaveni som schudla este na 54,55kil...
teraz????ja som sa zagulatila a dost....mam uz 61 kil 😢 a obavam sa ze budem riadna buchticka...uz nosim tehu gate lebo brucho mam jak niektore v 5 mesiaci....pritom fazulka ma mozno 1 cm 😝 😅 😕 🙄 😵
ale neva inak som ok, az na kazdodenne rana, kedy zo mna tecu sliny prudom a trosinku zlce vyzvraciam...a parkart aj pocas dna vyleze este kyselina....tak taketo stavy mavala aj moja mama, prve 2 deti mala dievcata, a tretie chlapca tak dufam ze aj u nas to bude pipis 😀 😀 😀
prajem pekny dnik, ja mam polku okien umytych....nadrabam si aby som nemusela s velkym pupciskom potom 😀

jankaslamka
11. okt 2010

Ahoj baby tak som dosla z mojej prvej poradne vsetko v poriadku, mam kraaaaaaaaaaasnu fotku..sice je z vrchu, nakolko babo sa nechcelo otocit.. ale videla som rucickyyyyyy, hlavickuuuu a vlastne vsetko )
Doktorku troska trapi to, ze som schudla 2 a pol kila aj napriek tomu, ze mi nebyva zle a jem vsetko tak ako predtym a este viac sladkostiiiii , ale ze nehame to tak do buducej poradne a uvidime.. Vsetky vysetrenia z krvy mam v poriadku..
Dostala som prenatal box, tehu knizku a velku kopu vselijakych letakov
A dala mi termin porodu na 1. maja

kakajka
11. okt 2010

@l.lara no mne urobil na prvej tiez len sono, ukazal mi, ako krasne bije srdiecko, malu fazulku odmeral a pytal sa, ako sa citim a ci nemam ziadne problemy.. a na dalsiu poradnu mi kazal doniest moc a co bude robit dalej, tak to uvidim, lebo idem az 2.11. ale nedostala som este ani tehot. knizku, ze az na dalsej poradni, lebo tato prva navsteva ani poradnou nebola, bolo to skor potvrdenie tehotenstva, vylucenie mimomaternicoveho...

l.lara
11. okt 2010

@nikam pozerala som, ale nenasla. skusim si urobit niekedy cas a preluskat to tu..aj tak som to mala v plane.. 🙂

@jankaslamka jeej, a to bolo uz vidno? bola si na 3D? gratulujeeem aj ku vysledkom z krvi..nech je vsetko v poriadku..aj s tou vahou..drzim pasticky.. 🙂

@kakajka dakujem kajka, si ma trosku ukludnila. mne sice nekazali priniest ani moc, ani sa ma nespytal ci nemam ziadne problemy, ale snad po tom odbere budem vediet viac..

jankaslamka
11. okt 2010

@l.lara dakujem 🙂 bolo to obycajne sono.. ona to zastavila a ukazala mi co je co..no na prvy pohlad ze hmm..nic nevidim..ona ze toto je hlavicka, telicko, toto su rucicky a noziciky su neni vidno lebo je to fotene z vrchu 🙂

Inak ja mne nekazala priniest moc. az teraz mi povedala, ze na najblizsiu poradnu mam priniest..a ze odteraz na kazdu ktoru pridem..
A neboj..keby nebolo nieco v poriadku tak by ti to povedal 🙂 tak drzim palceky 🙂

mystery7
11. okt 2010

ahojte koky
Dnes som sa bola obednat na nt utz, ktory sa robi do 13.tt a objednali ma az na 3.11. Uff, neviem ako sa dockam 🙂 uz sa tesim.

klba
11. okt 2010

@mystery7 a to ides na to 3D sono, ci nie? 😉 ja idem teraz k dr az za 10 dni, som riadne nedockava, ale este mi vraj nebude brat ani krv, len spravi sono, aj to ma dr slabe, takze fotecka nebude ☹ a mam priniest moc.

nikam
11. okt 2010

@l.lara Je mozne, ze som to pisala do sukromnej temy majoviek. Ak tam este nie si, pridaj sa.