Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
vidím, že rozoberáte bryndzové halušky. baby ani neviete ako dlho už mám na ne strašnú chuť.. no tiež sa bojím...
a tiež som si vravela, že šak po pôrode... a potom mi napadlo, že to budem kojiť.. 😀
som rada, že nie som jediná, ktorá má na ne chuť... 😀
ahojte babulky. mne je uz trosku lepsie, vcera som si veru aj poplakala, ked mi vystupila teplota na 37,7..ja nemavam teplotu, len ked je uz fakt zle tak som sa strasne bala.. ☹ dufam, ze je babo ok.. ale po tych homeopatikach sa mi polepsilo. nechcem to zakriknut..klop, klop, klop...
@monika0001 dakujem moni. 🙂 juuuj, sa tesim, ze je vsetko v poriadku... 😵
@paula1234 dakujem 🙂 to ma mrzi... ☹ mas aj teplotu? skore uzdravenie ti prajem..
@mirka212
@zuzana_k vitajte maminky.. 😵 mne uz bolo vidno riadne brusko, hoci som pribrala max. 1,5kg. ale vcera mi bolo zle cely den, tak hned mi aj splaslo..robi si co chce.. 😅
@l.lara - zlatík ale to je normálne, že v tehu si mohla mať pri chorobe vyššiu teplotu. Veď máš oslabenú imunitu. Neboj bude to v poriadku. Uvidíš!! 😉
@monika0001 moni, ale mne bolo tak strasne zle...vsetko ma bolelo ako pri chripke..nechapem, ako to mohlo takto prejst..teda, Chvala Bohu...nehovorim, ze to je super, ale oproti vcerajsku... 🙂 🙂 🙂
@l.lara - myslíme na vás a silno držíme palce. som rada, že je ti lepšie a neboj ozaj bude všetko O.K. 😉
máj je náš 😉
@monika0001 dakujem.. 😵 😵 😵 aj my vam drzime palciskaaaaaaaaaa........... 😵 😵 😵
Ahoj baby, tak som si myslela, ze mna obidu vsetky tie nevolnosti 🙂 ach aka naivka 🙂 prave som prisla domov a sak preco by som si to nehavala pre nas zachod..parkovisko pred tescom s ludmi naokolo bolo ovela lepsie 🙄 Teda, ale luto mi je, ze sme isli z vecere prave.. Skoda penazi 🙂
@l.lara a ake homeopatika si si kupila? Ja beriem ten stodal a ten septisan na cmulanie to je aj pre tehotne a minuly tyzden ked som mala tiez 38 tak som si dala 1 paralen ale na dvakrat, cize polku a v noci druhu a potom druhy den som zvladla 37,3-5 bez a stiahlo sa to, len mi to preslo do toho hnusneho dusiveho kaslu no a na ten mi dala dr.ten bioparox, ze su to iba lokalne antibiotika..)))
@paula1234 ja si toez myslim,ze sa bryndza moze, a uz 2x som pocula od roznych doktorov nazor,ze mzoes jest vsetko,co ti chuti,kamoska sa nicomu nebranila,ani ked kojila a detom nic nebolo..zas nebudme z cukru, telo nam samo povie,co je pre nas dobre...uz veeelmi lutujem,lze som si k steaku nedala predsa len dubakovu omacku ale nivovu-mama ma naplasila
@monika0001 prosim ta neblazni a daj si,co ti chuti...este nikto nepotratil z halusiek,alebo niekoho poznas?
@monika0001 ty sa mas,ze uz ides po knizku,mne ju doktor neda skor,ako na konci tretieho..cize si este tyzden pockam..az po odberoch
@eviitka - no hej to nie... ale keď mi to nechcú dovoliť ani doma 🙄 😀 😀 😀
a čo sa tej knižky týka ver mi radšej by som bola keby som ju mala dostať až na konci tretieho mesiaca ako takto rizikovo ...
a neboj ani sa nenazdáš a dočkáš sa 🙂 uvidíš 😉
@monika0001 ja som tiez prve potratila,resp.vobec nevzniklo kvoli hypofunkcii stitnej zlazy,o kt.som vobec netusila,kedze som nemala priznaky,proste sa vypla,ked som otehotnela..bolo to v marci...cize tiez mam dovod sa bat,ale stitna je uz ok.Mam kamosku,ktorej srdiecko prestalo bit v 11tom tyzdni len tak,z nicoho nic,bola zdrava ako ryba..takze sa nevzrusujem kvoli knizke,radsej veru nech mi ju da,ked to uz bude iste..idem na odbery o tyzden.dufam,ze aj na ultrazvuk,mam v gestacnom vaku nejaky utvar vacsi ako plod...doktor netusi,co to je..dufam,ze druhy plod..
@eviitka - no štítku liečime aj my. bez liekov by sme tehu veru neboli.
a budem silno držať palčeky!!! moc moc moc!!!!!!
potom mi napíš...
@mirka212 vitaj a gratulujem! 🙂
Juujj kocky, moc vam zelam, nech ste vsetky cim skor zdrave! Akurat je celkom rozsirena chripka, tak si treba davat vacsi pozor, aj ked niekedy si nepomozes..no klop klop, nech nas to vsetky obchadza...
A s tou bryndzou ste mi narobili takeeee chute, ze hned zajtra si ju letim kupit, samozrejme tu pasterizovanu, nech nema listeria ziadnu sancu, ufff, uz slintam 😝 😀
@eviitka noo, ja som tiez este nepocula o nikom, kto by potratil kvoli haluskam, ale predsa len, ked na to odbornici upozornuju, asi maju svoje dovody, neviem presne, ake "skody" vie napachat bakteria listerie, ktora sa v nepasterizovanej bryndzi a plesnovych syroch moze nachadzat, ale asi mi ziadne komplikacie za to nestoja, hlavne, ak sa da kupit pasterizovana 😉
A drzim palce, nech najdete dve krasne srdiecka! 😉
@eviitka tak to mas celkom realnu sancu, ked to mate v rodine 🙂 nooo, ja kludne aj dva krat tehotna, ten pocit, ze v tebe rastie zivot je krasny a este ked sa babo zacne ozyvat a klopkat na brusko, je to uzasne..len do toho porodu sa mi moc druhy krat nechce, ale tak asi to bez toho nepojde 😅 Ja inak obdivujem vsetky maminky, co vychovavaju dvojicky, trojicky atd., fakt, klobuk dolu, musi to byt dost narocne, ale verim, ze tie deticky to aj dvojnasobne vratia 😵 Musi byt krasne vidiet, ako si uz take malinke babetka hladaju k sebe cestu a buduju si nadherny vztah..noo, drzim ti moc palce, nech sa ti tvoj sen splni! 😉
dobre rano, neviem ci to je normalne ale ja uz niekolko dni idem spat okolo 19.30 a vstavam o 6.15 do prace a aj tak sa mi chce strasne spat, v robote sa mi nic nechce robota sa mi kopi som ako slimak
a najhorsie je to curanie a v nocei ani nevravim predtym som spala celu noc a traz idem curat aj 4 krat a kamaratka mi hovorial ze to bude iba horsie
@paula1234
tu je niekolko clankov na tuto temu, z viac ci menej doveryhodnych zdrojov:
http://www.diva.sk/clanok/23522/jedla-ktorych-s...
http://www.najmama.sk/clanok/225497/plesnove-sy...
http://www.choredieta.sk/index.php/chorobyvteho...
...babulky asi kazda z nas ma nejake tie problemy, ja mam tiez stitnu zlazu, potom si picham fraxiparin kazdy vecer, a B12 lebo mi na hemato zistili nejake mutacie a hustu krv, takze asi tak..))) ja mam poradnu na buduci utorok a teskam sa na moje zlaticko..))
baby teraz som citala na fore , ze co treba vybavit pred nastupom na matersku
jedna baba tam pisala ze mala nedoplatok v socialke 5 eur a nedostala matersku
myslite ze je dobre si to skontrolovat na socialke ci je tam vsetko ok?
nevyznam sa v tomto , skor budu vediet asi poradit baby co uz maju deticky
ahojte kocky, chcem sa spytat, som 8tt6d tehu a posledne dva dni mam ozajste mrchovske bolesti v podbrusku, ale uplne dole az pri kosti a lavy vajecnik ma ubija...mali ste to aj vy? je to normalne? prejde to ci mam ist k dr?? moze to byt to roztahovanie maternice? ze by to bolelo tak, ze si musim vziat paralen? dakujem za kazdu radu
😕
nezávidím maminkám čo vstávajú ráno do práce, ale musíte vydržať. ja som tiež pred rokmi tak vstávala a vydržala som do 8-mesiacov. teraz som na MD s dcerkou tak si môžeme dovoliť vyspávat do 8 hod. paráda 🙂
hlásim že som minulý týžden dostala tehu knizku a prenatálny kufríček z ktorého sa tešila najma moja dcérka( ale bola tam len plechovka Caro káva, minerálka budiš, cumlík, knižka a potom už len samá reklama .... aj vy ste už dostali ten kufrík?

@mmmarta ja som tiez mala chut a strasnu ale radsej som si dala kapustove halusky pockam si par mesiacov a snad potom si uz dam
ale potom zase budeme kojit