icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

mukky
19. okt 2010

ahojte,
možem sa k Vám občas pridať?Dočítané Vás takmer mám 😎

jankaslamka
19. okt 2010

Babulky, existuje nejake jedlo, z ktoreho vam nie je tazko ak mate nevolnosti? mne doteraz nic nebolo a od vcera vecera mi je uplne na hovno.. kazdu chvilku mam pocit, ze sa povracam.. poobede mam jedno rokovanie a netusim ako sa tam dopravim a co si dam aspon troska na jedenie aby to vo mne vydrzalo :/

@pitipitipa ak mas take silne bolesti urcite skoc k lekarovi

jankaslamka
19. okt 2010

@duracelko ahojky..ja som tiez dostala ten prenatal balicek..ale zistila som ze ich je viacero druhov 🙂 ty mas asi ten co ja..tiez som tam mala caro, budis bazovu, cumlik a vlozky do podprsenky, praci prasok s avivazou

nikam
19. okt 2010

@mukky Ahoj, jasnacka, vitaj 🙂

@duracelko Ja som tiez taky box dostala v piatok. Potesilo ma to, aj manzela, ze konecne vyskusa tu Caro kavu. No mile, ze to ponal ako spolocny balicek 😀 . Mne sa pacila aj ta knizocka, co tam bola vlozena, som si ju vcera precitala.

v.elen
19. okt 2010

Ahojte,
aj ja sa pridávam k Vám.. Mám predbežný termín 25.5.2011.. A už sa teším 🙂 🙂 🙂 Je to moje prvé tehotenstvo, tak sa aj bojím, aby bolo všetko v poriadku.. Inak mne dal lekár tehotenskú knižku už v 6tt.. Nie je to trošku skoro? A žiadny kufrík som nedostala! 😉

monika0001
19. okt 2010

ahojte.

ja od rána zasa vraciam všetko čo zjem.. ble..

o hodinku a pol si ideme po knižôčku. teším sa... 😵 😵 😵 😵

@v.elen - vitaj 🙂
dr vie prečo ti ju dal tak skoro asi, neboj nič, dobre bude! 😉

aaddeell
19. okt 2010

ja si idem po kniziku az 8.11. ☹
a dr mi povedal ze pojdem aj na EKG aj vas poslal?

kormelia11
19. okt 2010

@aaddeell @v.elen ahojte pozeram ze sme v rovnakom tyzdni 🙂
@v.elen uz mas tehotensku knizku aka si šikovna 😀 ja si po svoju idem 3.11 mohla som ju mat sice aj skor ale kedze som mala problemy tak mi ju lekarka este radsej nedavala ☹

jankaslamka
19. okt 2010

@monika0001 ahoj moni..sucitim s tebou.. ja som na tom rovnako..do vcera ziadne nevolnosti a vcera vecer ako keby utalo..je mi zle..vracam.. dnes som zjedla do rana 4 lyzicky polievky a cakam kedy zas pojdem na wecko :/

monika0001
19. okt 2010

@jankaslamka - tak to si ale šťastná žena keď iba od včera 😀
ja som na tom tak od začiatku 😀 výnimkou je hádam iba pár dní 😀
Ale som v pohode. držím... viem prečo 😀

jankaslamka
19. okt 2010

@monika0001 ved ja viem, ze to bolo doteraz super..sa mi ani verit nechcelo 🙂 ale tak toto a teraz na konci prveho trimestra? ked to ma prechadzat?? vcera som hodila tyku na parkovisku pred tescom pred ludmi jak taky ozran..vsetci po mne kukali 😕

mukky
19. okt 2010

@nikam ďakujem za privítanie...
ste spomínali choroby,ja som bola pri prvom tehu chorá riadne a brala som antibiotiká lokálne a cca 3.týzdne spať som bola tiez na smrť chorá,najprv mm,potom malý a ja...

teploty vyskocili nad38,2 co je nebezpecné pre dietatko,tak som vela pila,sprchovala som sa vlaznou vodou,dávala si mokru vreckovku na čelo a ruky...odmietala som akýkolvek liek užiť...kedze teploty neustupovali,volala som na pohotovost a mojej sestričke obvodáka co možem užiť...mm šiel do lekarne a aj tam odporucila lekárnicka ze acylpyrin,ale ten sa nesmie užit v tretom trimestri tehotenstva
tak som to po polnoci ked uz som nevládala vzdala a užila jednu tabletu....po hodine neskutocne ulava a opať "chut žiť" a na druhý den po teplote ani stopy....len kasel a soplenie este cca týžden 🙄

no a jedna lekárnička mi poradila že v tehu určite nejesť petržlenovu vnať,sposobuje sťahy maternice...myslela som že som sčítaná dosť 😝 😀 ,ale toto som ja osobne nevedela.....

v.elen
19. okt 2010

@kormelia11 neviem či som šikovná ja, alebo môj lekár 🙂
Inak neviem, či som nejaká divná, ale mne teda nie je až tak zle.. (musím si zaklopať na drevo) Je mi zle ráno, ale keď sa najem je to celkom v poho.. A samozrejme musím jesť skoro každé 2 hod. niečo malé 😉 Baby, ktorým je zle nezávidím a dúfam, že mne už nebude až tak zle 😒
@jankaslamka , tebe vôbec nebolo zle až teraz? Tak sa mám asi na čo tešiť, že? ☹

mukky
19. okt 2010

a všetkým tehu všetko naj,naj 😅

mne pri malom absolutne ani raz zle nebolo,sice chute som nemala ziadne ani som vela nejedla,pribrala som len 8 kg a to vsetko len okolo bábatka...po porode mi ostalo 1 kg...ň

no a toto tehu je uplne iné,pretrváva nechutenstvo,byva mi nevolno vacsinou poobede do neskoreho večera...prestali mi chutiť sladkosti a celkovo jedlo....mozem jest len na čo mam chut...

schudla som teraz v tehu 2,5 kg a nepribrala som uz nic odkedy som tehu...

jankaslamka
19. okt 2010

@v.elen ja som doteraz ani nevedela, ze som tehotna.. obcas mi bolo tak divne, ale nikdy som nemala pcoit, ze mi je zle od zaludka a na vracanie uz vobec nie...a vcera vecer z nicoho nic..no tak verim adfuam, ze ako rychlo to prislo, tak rychlo to aj odide 🙂
A neboj..mozno sa budes citit super cele tehotenstvo 🙂 budem drzat palce, aby to tak bolo 🙂 nemysli nato, ze co ked..proste si to uzivaj

jankaslamka
19. okt 2010

@mukky ja som na tom podobne s tou vahou..od zaciatku tehu som schudla 2,5kg a nie a nie pribrat a to uz zachvilu zacinam druhy trimester

monika0001
19. okt 2010

@mukky - jeeej vitaj.. toto sa mi áči čo vidím.. cmuk mojka... teším sa!!
idem po knižôčku. apappapapa

mukky
19. okt 2010

@monika0001 ahoj 😀

už som ti písala do albumu predvčerom a ty nič 😀 😔 ,strasne sa teším ze sa Vám to konečne podarilo 😅

mukky
19. okt 2010

@jankaslamka ahoj,na začiatku tehu je to vačšinou normálne že žena trosku schudne a tak isto aj na konci schudne..ja som pri prvom tehu schudla 5 kg asi do 4 mesiacov a to som ani raz nevracala...

je to zvlástne,ale je to tak 😨 😵

mukky
19. okt 2010

Večer nakuknem,ahojte 😉

mukky
19. okt 2010

ja idem zajtra na poradnu a dufam že aj na sono 😅 ,bola som este len raz...

inak podla mna som v 8.týzdni aj asi 3 dni a podla lekára cca o 2 týzdne viac 😕 ,ja viem presne dátum otehotnenia tak mi to nesedí,ved zajtra uvidím ci sa nieco zmenilo...

no a Konik mi pridáva pár týzdnov tiež 😀 😕

eviitka
19. okt 2010

@mukky vzdy to doktori rataju od posledneho dna menzesu,je jedno,ci vies,kedy si otehotnela..takze vzdy je to +2 tyzdne,na to kasli,oni si rozumeju a budu ti sledovat plod,aby rastol ako ma,to je podstatne..a ci porodis +- 2 tyzdne je tiez jedno.,radsej skor,ako prenasat a porodit obrica

mukky
19. okt 2010

@eviitka ahoj,viem že je to tak aj dr.mi to tak povedal aj ked viem ze je to menej 😀
poslednu ms som mala 1.8. a otehotnela som 18.8.

ty sa citis dobre?ale už naozaj idem-spinkať 😀 /s chlapmi,už spia hodinu a ja sa tu stale motkám/

sedem
19. okt 2010

ahojte, ste sa pekne rozbehli 🙂
@aaddeell ta unava je uplne normalna, tvori sa nam teraz vela novej krvicky , kuk na stranku tehotenstvo.academy.sk , deviaty tyzden, tam je to pekne vysvetlene 🙂 a behanie na zachod je tiez normal, ako sa nam zvacsuje maternica, tlaci na moc. mechur a to nas nuti behat castejsie na zachod a pravdou je, ze ked uz bude babo vacsie a bude aj to tlacit, bude to asi este castejsie, ale zvyknes si, neboj, ja som sa pri malej uz vycvicila na taku automatiku, ze som ani rano nevedela povedat, kolko krat som bola v noci na wcku, len priatel mi to vzdy zratal, lebo on ma dost plytky spanok.. 😅

sedem
19. okt 2010

@aaddeell a este s tou socialkou, urcite si to daj vsetko do poriadku, najlepsie je ist tam osobne alebo aspon si zavolat a opytat sa , ci nahodou tam nevznikol nejaky nedoplatok, je pravda, ze s tym potom robia dost problemy, takze odporucam urcite si to skontrolovat!

sedem
19. okt 2010

@pitipitipa ak mas take silne bolesti, asi by som nevahala a isla k lekarovi, radsej nech ta skontroluje, predsa len, uz to tu bolo par krat spomenute, radsej ist 10 krat zbytocne ako raz prist neskoro..drzim palce!

sedem
19. okt 2010

@duracelko tiez patrim k tym stastnym, co si mozu rano pospinkat, my tahame s malou tak do deviatej, tak som celkom rada 🙂 inak ten kufrik som ani pri prvom tehu nedostala, uvidime teraz, menila som lekara, tak mozno, ked dostanem knizku, ale pochybujem..ja som dostala taky kufrik az po porode, tak mozno to bolo ono 😕 ale ved je to v podstate jedno 🙂

pitipitipa
19. okt 2010

dakujem kocky za rady...dala som si 2 paraleny a 2 magnezia...volala som dr...vraj mi maternica rastie, ze co cakam od dvojcat...ze ak s tym viem bojovat tak nemusim ist k dr...ak nie, aby som sla na pohotovost a urcite si ma tam nechaju, aby kontrolovali bolest...pokial nekrvacam, tak je vsetko ok....tak po tych paralenoch a magnezkach...nemam take bolesti...len akoby precitlivele...uvidim ako bude do vecera, ci sa to zhorsi...ak hej..tak poletim ..

eviitka
19. okt 2010

@mukky ja sa citim fajn,len to bruchooooo...take pocity mi nechybali,ked viem,ze sa tam nieco deje..tesim sa na pohyby,snad sa to vo mne zmeni,zatial si to bohvieako neuzivam

sedem
19. okt 2010

@mukky @v.elen vitajte a napiste aj hedke, nech vas prida do tabulky a do sukromnej temy, nech sme vsetky pekne pokope 🙂
@jankaslamka noo, kazdej asi vyhovuje nieco ine, asi to treba len odskusat, ale hadam ti telo napovie, na co ma chut, hlavne skus papat po troskach, tak, aby si nebola ani prejedena, ani hladna, mozno skus jablcko, to pomaha traveniu..no drzim pakce, nech je lepsie! Mne napr. aj voda na pitie nerobi moc dobre, treba to asi odsledovat, co ti vadi..drz sa!