Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
jaj ešte sa musím pochváliť ,dnes ma odhalila moja kamoška susedka 😀 i ked čosi tušila nakoľko vedela ,že xceme mimi a tak ma vystískala až mi do očí slzy vyhrkli ako sa so mnou tešila 😀
@henika81 ďakujem, už som prišla na to...a podľa čínskeho chlapec...jak som bola presvedčená že to bude chlapec, ale nie som si istá...dúfam že to nebude napoly chlapec a napoly dievča 😀 to by sme dopadli....
inak kočky ako sa cítite? ustúpili už nevolnosti? Najhoršie u mňa je to že mi nechutí nejak jesť...až keď som veľmi hladná, inak nič také že by som jedla za dvoch, zjem jeden rohlík a mám dosť...a žiadne extremne chute...proste nemám ani pocit že som tehu..keby som nevidela to malé na usg asi tomu ani neuverím....
@dominika1988 kašli na to a pokračuj v hladkaní,uvidíš tu odozvu maličkého 😀 ja si hladkám bruško už teraz a to je tam mikrochrústik ,keby si ma videla určite sa pobavíš
ahojte babulky, dakujem vam za podporu, som tu len na skok, uz sa citim trosku lepsie, uzivam ten duphaston a ked sa da, tak oddychujem..
@monika0001 dakujem monika, viem, citala som, ze aj tebe sa to stalo. a este k tomu dva krat.. ☹ ☹ ☹ to su hrozne stavy, ale hlavne nech je vsetko v poriadku..nech sa nase babatka citia v domceku dobre a nech su zdravucke.. 😵
@mukky dakujem, mala bude mat v januari 3 rocky 😵
@henika81 ahoj, dobre ranko, precitala som si to az teraz, tak odpisujem.
ja ked som bola na sono v 10 tt tak malo male 3,69 cm a teraz ked som bola v utorok tak malo 5, 08 a to som bola v 11+6 tt. a teraz mi robila aj meranie sije a bolo to v norme 1, 7 a moze byt max do 3 cm.
takze ok.
bol to dobry zazitok vidiet take male aj s ruckami a nozkami a telickom, ze?
ja som chodila na kontroly kazdy tyzden-dva, teraz ma objednala az na 16.11. teda o 3 tyzdne, povedala ze je vsetko tak ako ma byt, tesime sa 🙂
ahojte dievcata, ako vam zavidim to sono, ja som bola este len raz a to uz skoro pred mesiacom, objednana som na 2.11. a uz sa neviem dockat, vtedy malo malicke 7,3mm, som strasne zvedava, ako narastlo.. este nemam ani tehu knizku ☹ toto je uz druhe tehotenstvo, ale prezivam to viac ako pri prvom 🙂
inak mne je uz brusko dost vidiet, kazdy sa pyta, ci uz som v piatom, ale mne to bolo tak skoro vidiet aj pri prvom.. kamoska je v piatom a ma ho mensie ako ja a tak ju ukludnujem, ze moze byt rada, ze sa zmesti este do normalnych nohavic, aspon usetri 😎
a tiez mi moc nechuti, ja nemam tehotenske chute, ale skor nechute, pri prvom som pribrala 25kg a teraz zatial nic a tak ma to aj tesi, lebo tolko pribrat by som uz naozaj nechcela... vy ste uz nieco nabrali?
@henika81 na poradne sa chodi raz za mesiac, lebo len tolko ti preplati poistovna, vcera som sa na to pytala dr., lebo tiez som mala mat poradnu az 26.10, ale isla som vcera 21.10.lebo som mala pichanie v podbrusku, tak som chcela vidiet male, no a ona mi hned povedala, ze si to musi vykazat az 26.10., tak asi tak) 😉
Ahojte Májovky. Máte skúsenosti s vysokým krvným tlakom v tehotnosti? JA áno len sa chcem opýtať, či ste s touto diagnózou pracovali alebo ste boli na PN. Pri mojom prvom tehotenstve to bola Preeklampsia a pri druhom hypertenzia. Len vtedy som nepracovala a mala som kľud.Teraz sa bojím následkov čo by bolo keby som naďalej pracovala.Alebo sa len zbytočne obávam? Dr. povedala že zatial porozmýšľa či budem pracovať alebo nie, no na par mi dala diagnózu riziková tehonosť pod dohľadom.Ďakujem za odpovede.Lucia
Ahojte babule.. 🙂 potrebujem od vás poradiť.. včera večer som mala dosť veľké bolesti v podbrušku.. máte s tým niektorá skúsenosti? neviem či je to normálne.. v pondelok idem k dokimu.. no dosť ma to naplašilo.. ☹
je to naše prvé mimčo.. bola to taká bodavá bolesť, že som sa skoro nemohla postaviť..a asi taký pocit ako pri takej veeeľkej zápche.. no zápchu nemávam..a trvalo to asi 10 minút a potom to prešlo.. tak neviem.. ☹
a mám pocit že sa mi po včerajšku aj zväčšilo bruško.. väčšinou som ho mala ráno malinké a trošku väčšie až večer, no dnes ráno som ho mala asi také aké mávam večer.. 😒
Krásny dník prajem všetkým a ďakujem
@lucia2207 🙂 ja som prve dve (neuspesne -aj ked dlhe) tehotenstva absolvovala na Slovensku...tam mi robievali zo zaciatku aj vnutorne sono,ale predosle (uspesne) tehu som absolovala v Anglicku a tu prve sono robia az v 12tt-13tt a to vonkajsie(mne minule robiliv 8tt kvoli mojej historii) ale aj to bolo vonkajsie. No a este taka pikoska-tu pocas celeho tehu nevysetruju palpacne,co mi dost vyhovuje 🙂
@lucig ahoj, myslim, ze tohto sa bat nemusis, ja to pri tomto tehu zatial nezazila, ale pri prvom si pamatam takeho stavy, raz som isla busom a presne toto ma chytilo, este som aj stala, tak som sa pomaly zviezla k zemi.. ale vsetko bolo ok.. viem, ze tak pri prvych pohyboch to vsetko uplne zmizlo.. hlavne si kontroluj vytok, ak by bol ruzovy, alebo tmavy, tak treba ist okamzite k doktorovi.. a taktiez, ak by tie bolesti boli celodenne, tak to tiez uz asi nie je cekom ok.. drzim palce 😎
ahojte babeny, my sa mame celkom k svetu, konecne som zacala priberat a aj brusko zacina pomaly rast/uz bolo na case po tej redukcii vahy/. V pondelok som bola na sono a babo ma cez 4,5 cm bez noziciek, dokonca mi aj zakyvalo rucickou. Uplne uzasne. Mam uz konecne aj doma fotku tak muz sa na nu nevie vynadivat🙂 Babo sme sice planovali az tak za rok ale som nesmierne stastna ze nas to takto prekvapilo, ved na to sa ani neda netesit 🙂
@lucig ja som mala tiez raz taketo bolesti a doktorka ma ubezpecila ze v niektoych pripadoch je to normalne, pokial si mala napr operaciu appendixu tak sa ti mozu aj zrasty trhat, ale to je normalne. Vela krat je to hlavne kvoli plynom ktore byvaju najhorsie asi vecer, z toho si tiez nic nerob🙂 a presne ako kakajka hovori, uzivaj si tehotenstvo 😉
ahojte ja si dnes uzivam dovolenku upratala som prvy krat od kedy viem ze som tehu domcek do teraz upratoval manzel nic mi nechce dovolit robit
a urobila som moje naj jedlo palacinky mnam mnam 🙂
idem si kupit vacsiu podprdu ,lebo moja mi uz je mala 😝
uz si kremujete bruska? ak ano aky krem pouzivate?

@dominika1988 a eviitka nebojte babenky bábätká sú tam v poriadku ,stačí aby ste vy boli v pohodičke,čo sa týka bruška ja som v 6 týždni a mám ho na moje prekvapenie veľké ako asi v tretiom mesiaci pri prvej,dominika viem pochopiť že si smutná že nieje vidieť riadne tehu ,ale neboj ku koncu si to riadne vynahradíš mne každý do 7 mesiaca vravel že však ani brucho nemáš a bolo mi z toho do plaču a teraz mi to pánbožko vynahrádza!A ešte jedna moja skúsenosť čím menšie bruško tým rýchlejšie sa Vám pokožka na brušku vráti do pôvodného 😀 stavu-takže budme optimistky