icon

Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?

zuzanaca
25. aug 2010

Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂

zajo79
30. okt 2010

bioparox kupite aj v lekarni, bez predpisu,ten je dobry.

irenea
30. okt 2010

@l.lara ahoj, tak ja sa mam vcelku dobre, bola som na NT v Martine a dopadlo to dobre, mala som to 1,7, povedali ze je vsetko v poriadku, kontrolovali aj nosovu kost, mechur, chlopnu...babo malo vtedy skoro 7cm, to som bola 18.10. a vraj som podla sono tehotna o dva tyzdne viac, no asi je babo trochu vacsie....sem tam ma picha v slabinach, neviem cim to je, ale inak sa citim zatial dobre, za to NT som platila 20eur a objednal ma znovu v 20tt, co vychadza okolo 15.12. tak som zvedava ci uz bude vidiet co to je....velmi sa tesim,ze to dopadlo dobre, tak snad to bude aj v 20tt dobre, inak robil mi to skoro 45 minut, lebo babo bolo hyperaktivne a stale skakalo, bolo to uzasne, moj manzel ani nedychal a vraj som mu tak silno stlacala ruku....no bala som sa, ale potom som odchadzala stastna, prehupla som sa do druheho trimestra, tak snad to najhorsie mam uz za sebou..ci nie? stale som na pn, uz ani nenastupim do prace, bojim sa aby sa nieco nepokazilo, kvoli veku som velmi opatrna a davam si velky pozor,
a ty sa mas ako? co brusko? mne uz riadne vystupilo, ale je to krasne....kazdy den si velmi vazim

henika81
30. okt 2010

@paula1234 diky za rady uz som poslala manzela do lekarne, uz mam aj teplotu a splha sa na 38, dufam ze to nebude horsie,

mandy29
30. okt 2010

@paula1234 ta neviem, každá kočka čo bola u Dankovčíka tak platila....neviem prečo je to u nás tak a inde inak...ale to je jedno...hlavne nech je bábätko zdravé...

nikam
30. okt 2010

@henika81 Ak sa to do vecera zhorsi, radsej chod na pohotovost. Teploty nad 38,5 uz treba zrazat dole, aby neuskodili babatku. A pripadny zapal v tele treba cim skor utlmit, odstranit pricinu. Zelam skore uzdravenie.

henika81
30. okt 2010

@nikam diky, dufam ze budem musiet ist, zatiaal mi to trochu stlmil paralen, no uvidime co bude dalej.a co by so mnou urobili na pohotovosti? daju mi nejake antibiotika alebo dajaku infuzku?

nikam
30. okt 2010

@henika81 Myslim, ze ak by zvazili, ze je treba, tak Ti daju antibiotika - take, ktore mozes.

henika81
30. okt 2010

@nikam hmmm...., ved toho sa bojim, no uvidime. a ozaj niekde som citala ze mimi uz citi aj bolest,ale aku?citi uz aj to ako som teraz ze ma priserne boli hlava, a vsetko mi lame od teploty, a tak isto aj bolesti hrdla? neviem ale zeby az takto? co ty na to?

nikam
30. okt 2010

@henika81 Neboj sa, lekari vedia, kedy treba zasiahnut. Ak by to nebolo nutne, prikazu Ti len vylezat to a nebudu Ti zbytocne davat lieky. A s tou bolestou, myslim, ze babo neciti Tvoju bolest, ale napriklad aby sa ono nejak udrelo alebo by mu nieco bolo. Ved to je, ako keby Teba bolel zub a citila by si to aj na nohe, nie?

mandy29
30. okt 2010

@hedka17 ja som ti moja poslala do IP údaje už dávnejšie...asi si na to zabudla 😀

mandy29
30. okt 2010

@jankaslamka my máme presne takú kombináciu krvy ako si spomínala že nie je dobrá ja 0- a manžel 0+, brali mi krv na protilátky a zatiaľ je všetko ok, lekár povedal že mi budú akurát častejšie brať krv na protilátky...

paula1234
1. nov 2010

..ahojte babule, vidim, ze sviatkujete 😉 , mam taku otazocku, ktore cakate teraz druhe babo, kedy su asi citit pohyby, vravi sa, ze pri druhom je to skor) pri malom som pocitila asi v 16tt) 😉

jankaslamka
1. nov 2010

@mandy29 ved ano..ti to budu sledovat..lebo tvoje telo si moze vytvarat tie protilatky 🙂 ale teraz uz na to su figle a vsetko bude fajn 🙂 oni si to uz odsleduju 🙂

mia_m
1. nov 2010

@paula1234 no vidis, to je zvlastne, ja som citala v knihe, ze prvorodicky v 20 tt a druhorodicky uz v 18 tt, ja som prve citila niekedy okolo 20 a teraz este nic, jedine co citim, su moje creva 😀

paula1234
1. nov 2010

@mia_m ..no ved nechame sa prekvapit) 😉

honeybunny81
1. nov 2010

@paula1234 ano poznám aj ten Cegys, tam je Kaščák, že? len mi o tom nehovorili ľudia až tak často ako o Jankovskom, tak som rada, že to spomínaš. Tak ked sa tam budeš chystať, daj vedieť, ak by si náhodou išla sama, môžeme ísť spolu. Ja som to chcela dať ako vianočný darček, takže chlapa so sebou brať asi nebudem 😀
Ak pôjdeš s mužom, tak mi potom nezabudni referovať aké to bolo a čo sa tam dialo, jasné 😎 ?

paula1234
1. nov 2010

@honeybunny81 hej, ja chcem ist Kascakovi, chodila som k nemu aj doteraz, len od zac.tehu ma uz poslal do poradne k mojej dr. a na tie dolezite uzv chcem ist k nemu a potom iba k nemu, ja som k nemu chodila aj s malym pred porodom, aj som u neho rodila))), No a co sa tyka Jankovskeho, svagrina ku nemu chodi a uz nadava, ze tam ma toho vela a nema cas na svoje pacientky, ze aj teraz isla na rocnu prehliadku, a v amb.ju privital nejaky dr., ktoreho nepoznala volal sa Krkoska a ten mu tam robi aj tie 4D uzv cez vikendy..)))

honeybunny81
1. nov 2010

@paula1234 fúha, no hej, aj teraz mi volala kamoška čo je u Jankovského, že bola objednaná na štvrtok a že sestrička ráno vyšla a oznámila, že doktor si zobral dovolenku, a že ho zastupuje ten, čo ho spomínaš, nejaký mladý. No tak to nie, to aj ja pôjdem tam kde ty. Kaščáka poznám, takže fajn, tak mi daj potom vedieť, prosím, že čo a ako a tak, dobre? ďakujem moc 😅

paula1234
1. nov 2010

@honeybunny81 jasnacka, ze sa ozvem, ved sme v kontakte, budem mu musiet aj zavolat kedy tam bude, lebo aj teraz tam je az 9.11., takze tie NT merania mi robil ten Hlavacik, ale oki, takze vyzistime a zorganizujeme sa, aj so sestrickou som super, takze nebude problem))) pekny vecer 😉

majulienka27
1. nov 2010

@lamonika0907 s niektorými pachmi sme na tom rovnako, mäso mi strašne smrdí a obľúbenú aviváž nemôžem ani cítiť, zvláštne ako sa to takto zmení 🙂)

majulienka27
1. nov 2010

@barborkach ahoj ja mam 0+ a manžel AB-, pri prvom tehotenstve sa ma na manželovú krvnú skupinu nikto nepýtal, neviem či to bola náhoda ale zato sme mali poriadne problémy so žltačkou, teraz pri druhom si na to dám sakra pozor, prepúšťali nás z pôrodnice s klesajúcim bilirubínom no za 4 týždne nám nehorázne stúpol, ešte že nám kontrolne brala krv pediatrička, v momente keď jej prišli výsledky nám hneď volala aby sme momentálne utekali do menocnice, lenže ani tam sa im nedarilo zbiť bilirubím, znížil sa jej toľko čo bola pod lampou, akonáhle ju vybrali hneď stúpal, nakoniec sme si v nemocnici odbili dalšie 3 týždne, a cez infúcie, antibiotiká a už ani neviem čo všetko podarilo pomaly sa tej hnusnej žltačky zbaviť. Teraz si na to už dám poriadny pozor a z pôrodnice neodídem kým si nebudem na 100 % istá že je všetko Ok.

eviitka
1. nov 2010

a dva + RH faktory su ok,aj ked krvne skupiny su rozdielne?

barborkach
1. nov 2010

@majulienka27 no tak to ste si "uzili"...vela mamiciek mi odpisalo, ze maju moju krvnu skupinu a ze vooobec ziadna zltacka ani ziadny problem, ze nik nezistoval skupinu otca.. a ze nexapu, na co to dr zistuje..dr mi povedal ze kvoli zltacke, tak ako vidim, malo to vyznam..tak nech pri druhom vas to obide!!!

mukky
1. nov 2010

ahojte,
som Vás prišla vsetky pozdraviť a vítam nové tehulky 🙂

@hedka17 ja idem zajtra na USG a krv a mám platiť tých 29 eur,je super že si nič neplatila...bloček si prefotím a pojdem sa opýtať na poistovnu ci to nepreplácaju náhodou,som v Dovere...

čítam ze ste niektoré choré,ja som bola pri malom chorá v prvom trimestri a bola som na bioparoxe/angína/ a teraz pri druhom som bola tiez chorá nedávno ako som písala s horuckami ale bez ATB chvalabohu,no je oslabená imunita tak s tým musíme bojovať...

inak ja som do porodu mavala velmi casté angíny od detstva aj pár krát do roka a od porodu klop,klop ani raz som nemala anginu čo je neskutočné 🙂

mukky
1. nov 2010

@paula1234 ja som mala prvé pohyby ako prvorodička tiež v 16.týždni a asi 3 dni 😵 😵 mám to este poznačené v mobile,presný den 😵 a bolo to niečo krásne....ležala som na lavej strane a šla spať a vtedy som synceka prvý krát pocítila 😵

mukky
1. nov 2010

@henika81 ako sa máš?hlavne je dolezité zrázať teplotu vlaznými sprchami a zábalmi a ak to nepojde tak potom tabletou 😒

ak to zvládneš tak kloktaj slanu vodu na bolesť hrdla,ale dufam že Ti je už lepšie

henika81
2. nov 2010

@mukky ahoj dik za starost, ale este furt to nevyzera ruzovo, zacalo to herpesom a vyustilo do hnisavej anginy, beriem penicilin a paralen a biopraox, ale ten nic moc nezabral, som pocas teplot brala kazde 4 hodiny lebo som mala uz 38,6, teraz uz teploty ustali ale to hrdlo je strasne boli jak cert, dufam ze ten penicilin zaberie, som myslela ze zdochnem a ze mimi sa vo mne uvari, este nie som v poriadku ale idem dnes na sono, sme volali dr., a povedala ak mi prejdu tepploty ze nech dojdem a skontroluje ci je vsetko ok, tak som zvedava. a jedno co som si este vsimla tak je ze mam stale vysoky tep uz viac ako tyzden, neviem ci aj to moze nejako suvisiet tak uvidim co mi dnes povie. urcite este minimalne tyzden sa budem z toho vylizavat, angina je hnus ☹

alena24
2. nov 2010

ahojte, tie ktore chcete ist na 3D/4D, v ktorom tyzdni pojdete? Chcem ist este tento rok ale vychadza mi to tak na 20 tt a neviem ci to nie je este skoro. Aky je vas nazor?

simonka99
2. nov 2010

@eviitka ano to je v poriadku 🙂 ja mam Rh - a manzel + ....po porode som dostala injekciu,ktoru musia dosat Rh negativne matky do 72hodin po porode,tak dufam,ze to toto tehotenstvo bude bez problemov 🙂

alena24
2. nov 2010

@ honeybunny1 @ paula1234 a neviete nahodou ake su ceny u Kascaka? Ja ho vobec nepoznam, a viac som pocula o Jankovskom. Obe sa chystate pred Vianocami?