Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@alena24 ano ja určite ešte pred Vianocami !!! ceny sú rovnaké, aspoň, čo som si všimla, ved mrkni na cenníky. http://www.gyneka.sk/index.php?pg=5 tu je Jankovský a tu Kaščák http://www.cegys.sk/cennik.pdf
a toto sa píše na stránke u Kaščáka :"Optimálny vek plodu (t. j. gestačný vek) na vyšetrenie 3D/4D ultrazvukom je 24. - 26. týždeň tehotnosti. Samozrejme je možné zobraziť plod pomocou 3D/4D ultrazvuku už medzi 13. až 17. týždňom tehotnosti."
no mne to tiež nebude vychádzať optimálne, ale určite pôjdem. to bude cca medzi 18-19 tt. Ked bude sono škaredé resp.bábo stále otočené, zavolajú ťa znova, zdarma. Citujem stránku : "Dĺžka trvania vyšetrenia sa nelíši od bežného ultrazvukového vyšetrenia. Čas potrebný na vyšetrenie je viac limitovaný polohou plodu, či akustickými podmienkami zobrazenia. Vyšetrenie je považované za nadštandardné a nie je hradené zdravotnými poisťovňami. Vyšetrenie 3D/4D ultrazvukom v prípade nedostatočnej kvality záberov, resp. nepriaznivých podmienok na zobrazenie plodu (nedostatok plodovej vody, nevhodné otočenie plodu a pod.) je bezplatné, s možnosťou opakovaného vyšetrenia."
Tak ako si sa rozhodla? 😀
@hedka17 no mne toto by abslutne nepomohlo, mam aj homeogene9 ale len trosku tlmi bolest hrdla ale nic viac. ja ovocie moc nemozem mam problemy s crevami, taze jedine tak jabko a tym to hasne a banan. som dosla prave od dr., malinke je zlate skace tam jak na trampoline je velke uz kyvalo nam, 🙂 zatial je to ok, len musim tu anginu vylezat ,som po tych horuckach slaba jak mucha. A vies co je sranda? ked som bola 18.10. na sono tak som bola v 10tt+3dni, a teraz mi povedala ze som 14tt, tak ja fakt uz nechapem, sa jej pytam ze ktory vlastne ze mne vychadza 12tt a ona nie 13-14tt, ze to je podla velkosti mimi, tak to sa potom neda pocitat na tyzdne, ale podla toho jak rastie babo, no sranda. ale je to fakt super, necakala som ze to budem az tak prezivat, zobralo ma to dost. len este to hrdlo, kazala mi kloktat tantum verde, tak aj tak robim, uz nech je ta angina fuc, je to hnus. ☹
@honeybunny81 ma to vobec nenapadlo ze to najde aj na webe, no blondinka 😎 no myslim ze uz je rozhodnute po tom co si mi napisala 😉 mne napr kazdy ovori inak kedy ist, niekto koniec 6 mesiaca, niekto zas na konci 4 ale urcite to risknem a pojdem aj ja pred Vianocami, mala by som byt tiez tak cca 19 - 20 tt. Dnes sa mi dokonca snivalo ze sa uz babo narodilo, bolo to fakt uzasne a neviem sa dockat.
@alena24 no super, som vedela, že sa rozhodneš pre !! 😀 však si dáme všetky vedieť, že čo a ako, hlavne aby sme sa stihli do vianoc objednať a že nebudú mať nejakú dlhú dovolenku, lebo ja to chcem ako taký vianočný darček, tipujem, že aj pohlavie sa nám tam hádam podarí už vidieť, takže to bude tiež darček 😀
@henika81 dolezite je,ze je ok a treba to vylezat no co uz s tou chorobou 😒
Tak tebe tam tiez lietaju dni, tak doktori to rataju podla velkosti plodu, kamoska mala dietatko dost velke a preto jej doki zle vypocital datum ona prenasala 3 tyzdne, a to posledny mesiac navstivila viac doktorov a kazdy jej potom ratal podla posledneho menzesu a zistili jej, ze ten termin nesedi a tie 3 tyzdne co akoze prenasala, boli zle kvoli velkosti plodu vypocitane. Ved jej maly je teraz druhak a vyskou ako ten 3-4.
@hedka17 no vidis to? tak len dufam ze nebudem prenasat tak dlho, ale to sa este uvidi. Ale je mozne ze babo bude velke lebo ocko je vysoky a fajny macko, 🙂 ja tiez niesom najnizsia aj my mame v rodine vysokych. ta sak nech je velke take ake ma byt nie? nech rastie do krasy. uz sa teraz neviem dockat na dalsiu poradnu mam ist az o 3tyzdne, som zvedava ktory tyzden mi zahlasi potom, to fakt. a kolko malo to kamoskine babo ked sa narodilo cm?
moja martinka bola zase drobnucka. cely cas mi vraveli, ze je o tyzden mensia, raz dokonca, ze az o tri tyzdne. nakoniec som tyzden prenasala. asi fakt ten tyzden v brusku este potrebovala. a mala len 3.000g a 48cm.
inak sa mame celkom dobre. vo stvrtok idem na endokrinologiu, lebo som mala nejake hranicne vysledky, tak ma preistotu doktor poslal. tak som zvedava, ci mi nieco zistia.
baby,ja si asi kupim k narodkam tento test: Intelligender , najdete hona stranke mamaaja, stoji 50 eur a od 10 tzydna zarucene na 90% urci pohlavie dietata..ak urci zle,po narodeni vam peniaze vratia..co si o tom myslite?
@honeybunny81, @alena24 - kocky ja som bola na 3D uzv pri prvom tehu s martinkou a bolo to supeeer. mame z toho DVD a par fotiek. fakt to stoji za to. ja som bola na tom asi tak v 20.-21. tt. a vtedy to vychadzalo najlepsie v Hlohovci. neviem odkial ste vy dve. ale vrelo to odporucam.
@eviitka - tiez som o tom citala, ale sa mi to zda strasne draheee. to by som radsej isla na ten 3D uzv. z toho mas aspon pamiatku.
@sloniiicek ahoj ja som bola tiez na endokrinologii, nakolko hodnotu tsh som mala vo vysledkoch 5,25. Bola som tam po 2 tyzdnoch a tie boli pre mna riadne tazke,lebo som sa bala ked som citala co vsetko s tym suvisi,uz by som to nerobila a vlastne u mna nastastie uplne zbytocne som sa trapila. Brali mi krv a vsetky hodnoty som mala ok, aj na sone hned povedala, ze je to v poriadku,ale pre istotu mam tam ist 3 mesiace po porode, ze vtedy sa menia hormony tak preto. U nas v rodine ma teta zvysenu stitnu zlazu, ma 2 zdrave deti a berie na to lieky.
@hedka17 - hej mas pravdu, vela veci tych najmensich netreba kupovat. ale ono vela zalezi aj od velkosti babatka. moja martinka bola drobnejsia, ked sa narodila. ako som spominala mala 48 cm a my sme najmensie oblocke tusim 52 nosili az 3 mesiace a 62 od 0-3 mesiacov az do pol roka. ona si tu svoju velkost drzi doteraz a rastie si svojim temtom. teraz ma 2 roky a 4 mesiace a este oblecie 86 od 12-18 mesiacov.
@hedka17 - to si ma velmi potesila, lebo ja som mala vysledky este nizsie. tusim 5,06. ale preistotu ma doktor poslal, mam takeho pedanta, co nechce nic zanedbat. sam mi povedal, ze si mysli, ze je to skor zbytocne, ale preistotu... nakolko pri prvom tehu sme mali rozne problemy.
@sloniiicek tak ale nemas to presne, kamoska bola aj na 4 D a namieto urceneho syna,porodila dceru..a modre veci nakupene..je rozdiel spoliehat sa na nejaku skrvnku a mat to na zaklade faktov, ktore nemozu klamat.
@eviitka - tak hej, nemusi to byt stopercentne. ale ani pri tom teste to nemas uplne stopercentne. stale je to 50 na 50. tiez ti to nemusi ukazat uplne presne. hoci tam garantuju, ze ak to vyjde nespravne, tak ti vratia peniaze.
@sloniiicek ved to kazde babo je inac velke,takze doktor by mal prihliadat aj na poslednu menstruaciu nielen na velkost plodu. Moja segra mala tiez malu taku malinku a drobna je aj teraz ma 5 rokov,ale vyskou je na 4,ale tak aj rodicia nie su vysoki tak nema byt po kom vysoka
@sloniiicek tak 90% je u mna dost...hoci viem esteo jednom na www.chlapecdievca.sk, kde to rovnako garantuju a tiez vratia peniaze, a stoji to len 21 eur..ale nie je to z mocu,ale podla lunarnych zalezitosti,ci astralnych..
@sloniiicek tak ja som rada,ze moja doktorka tiez radsej posle na vysetrene ako to nechat tak. Vysledky co som dostala som jej prefotila a ona si ich zalozila do mojej karty,lebo tieto vysledky som si mala nechat aj v kartoteke. Skoda,ze som sa zabudla tam opytat ako je to mozne,oni sa predsa do toho vyznaju viac ako gynekologovia.
Pred pol rokom som bola na krvi a ked som si porovnavala vysledky teraz ked som tehu tak niektore boli zmenene,ale nastastie stale boli v norme.
@hedka17 - presne ako pises, ved ani ja nie som vysoka a moja svokra je tiez drobna. to mi hned pediatricka v porodnici povedala, nech sa neobavam, ze ved aj ja som drobnejsia, tak preto je aj ona.
@eviitka - ved jasne. no, tomu druhemu by som tusim este menej verila. 🙂 inak ja som tiez rozmyslala nad tym testom, ale zda sa mi to dost vela. keby to stalo nejakych 15 eur ani nevaham. to si asi radsej pockam a popripade sa necham prekvapit. 😀 ale mozno to teraz uz inak beriem, ked mame jedno babatko. ked som cakala martinku, tak som bola ako odtrhnuta z retaze. vsetko mozne som si kupovala. 😀 teraz je uz tych financii pomenej. 😀
@evittka ahoj evka, ja som pocula toho uz pomerne dost o Intelligeneru, su aj pozitivne aj negativne nazory. Skus pozriet tiez tuto linku https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/skusili-ste-intelligender-boy-or-girl-test/ Moja kamoska si ho tiez kupila a mal to byt chlapec ale bolo to dievcatko. Niekomu to vsak vide ale ja by som sa podla toho urcite nezariadovala, napr nekupovala by som modre veci az kym by mi to doktorka nepotvrdila. Niekedy sa dokonca stava ze ten test ani nevide takze nie je jasne co to bude a mas 50 eur prec. Okrem toho, na niektorych 4D ti daju dokonca druhy termin ked je babo zle otocene a nie je vidiet pohlavie. Kamoska ma odtial fotky a ti poviem, je to teda dost vidiet ked je babo dobre otocene. Dolezite je ale neist tam moc neskoro lebo potom babo moze byt dost velke a nemusi sa tolko hybat.
Kazdopadne, ak ho budes skusat, daj vediet ako ste dopadli 😉
@eviitka - to som si aj ja hovorila, ze budem kupovat neutralne veci. dokonca, ked sme nevedeli este pohlavie, tak som kupila aj par modrych veciciek, ved aj dievca moze nosit modre veci. ale prisli prve navstevy - tety, prababky a vsetci prinasali darceky oblecko a neuveris v akej farbe. na 99% nam priniesli vsetko ruzove vecicky. takze teraz ako to bude chlapcek, tak bude sranda. este som nepozrela, kolko akej farby mame oblecka. mam to este poschovavane. ale na druhej strane sa spolieham, ze akt o bude chlapcek, tak tetusky a rodina sa budu cinit a pokupuju v modrom a podobnych farbach. 😀 😝 😀 😀
od nas si robila kocka tento test na pohlavie dietata a nevysiel dobre a inak ja som si myslela, ze 4D ma tiez vysoke % uspesnosti, som zostala prekvapena, ze jej zle odhladli 😒
@alena24 najdi si stranku www.cegys.sk a cennik tam to mas..) 😉

@henika81 tak ja som jedavala vtedy len tekute ine som do ust nedostala. Mne na hrdlo kupil manzel propolki a po 3 mi preslo :°) A vela ovocia som jedla kedze tabletky vo mne nevydrzali dlho.