Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@monika0001 tak to je super, ja velmi neviem ako to je, lebo mne zle nebolo este, snad uz ani nebude, som v 14tt+2 dni, ale sem tam ma pobolieva v slabinach a dnes ma neskutocne svrbi brusko...asi ho treba natriet kremom...
@monika0001 to fakt si mala kontrolu? to je sila lebo aj na gynekologii mi hovorili ze tehotne kontrolovat nechodia, jedine tak zamestnavatel..ale mozno to je tym ze mas PN od obvodnej
@monika0001 hm, podla mna je to tym, ze mas pn od obvodneho lekara
@irenea Iren,vies,ale sere ma,ze toto riesi doktor- ze uprimne vam poviem ,ja NECHAPEM,NECHAPEM taketo zeny,ako ste vy,co sa im nexce chodit do roboty a pritom im nic nie je,radsej budu sediet doma. ..no take nervy som chytila, co on to riesi,ked jeho ma zaujimat, aby rodicka bola v psych.pohode,fyzickej detto a aby dieta sa vyvijalo v bezstresovom prostredi...to mu este vytmavimo tyzden na odberoch
@irenea - juj moja ja som prevracala niekedy aj celé dni a noci, ale teraz mám už niečo týždňa relatívne kľud.. raz som síce vracala ale to bolo už nič proti tomu čo bolo predtým 😝
a mňa zasa dnes strašne prsia svrbia.. a bolia jak sviňa dnes. ale tak inak ako doteraz boleli.. ale tak zvykám si 😀
@alena24 - moja segra bola na pn asi 2 mesiace ku koncu a mala kontrolu tuším dva krtá. a raz dokonca cez víkedn.. takže asi tak.. ale tiež som bola v šoku keď sa pani objavila medzi dverami. a to sa ku nám tak ľahko niekto nedostane. 😀 pokiaľ si návštevu sama nepustím nedostane sa hore.. asi jej niekto pomohol 😀
@irenea - môže byť...
@irenea Radsej vysvetlim, kym dojde k nedorozumeniu:
Kazda sa cudujete, ako to ze su mozne celodenne vychadzky....a ze sa spytate. Logicky mozne nie su, tym by sa vlastne podkopal ucel PN.
Lekar Vam nezoberie pravo po cerstvom vzduchu, tak ako som pisala len vas zakryje keby cosi, v tom spocivaju tie carovne celodenne vychadzky.
Neverim, ze sa najde niekto kto zavesi svoju fotku na web a nieco v tomto zmysle napise, ak si to stiahne jej sefka, tak ma pruser ako Brno......
MOzno som nieco ostrejsie, ale uprimne napisala, ale neutocila som, nemam pravo nikoho posudzovat, kazdy si je strojcom vlastneho stastia. Je pravda, ze toto je web o niecom inom....ale tieto veci s tym suvisia.
@irenea oddychujem, nemam na vyber.. 🙂 to krvacanie je pravdepodobne z toho polypu.
@monika0001 napisem, idem si dovarit obed,lebo umriem od hladu 😅
inak baby, co sa tyka tej PN. mna lekar pre predch. tehu vypisal az ked som zacala krvacat a vychadzky mi nedal, ze sa to neda, ked mam taku diagnozu. az neskor mi povolil, ale len jednu denne tusim a teraz som sa pytala, ci ma vypise na cele tehu a povedal, ze mi nepovie, ze to zavisi od zdravotneho stavu v akom sa budem priebezne nachadzat..
@alena24 tak mne sa zatial paci tento typ http://www.e-kociky.sk/?472,touran-xl pre chlapecka v zelenom (tie kruzky)prevedeni a pre dievcatko v cervenom kvetinovy . Potom pre chlapecka aj tento modry http://www.e-kociky.sk/?434,tako-warrior-vertigo . a tento pre dievcatko http://www.e-kociky.sk/?139,tako-jumper-x-minerals ale urcite pojdem popozerat aj v reali 😀 😀 ale zatial rozhodnuta niesom ani pre jeden 😀 😀
@monika0001 ja som mala raz kontrolu ked som mala strasnu chripku,tak mi prisli zo socialky.Inak som nemarodila.Ako zivnostnicka som si to dovolit nemohla ☹
Mne pri laparoskopii nasli cystu a maly nador a robili mi prefuky a cistenie a zistili endometriozu.Som tam toho mala viacej a trosicku problemi z narkozou...uf ani spominat nechcem ☹
@mmmarta aha,ty nevies,co ma vytocilo?no asi ked mi niekto vyhadzuje na oci,ze mi plati moju PN,akoze sorry,absolutne ma nezaujima,ake mas ty pocity z mojej PN,ani sa necitim majster sveta,za to,ze sa informujem na veci,ktore teba nenapadnu. A ked nemas rovnake pocity,ako ja,cize vobec nechapes,v akej som situacii,aspon ma neosocuj,ze som hlupa,dobre? sa uvedom,co pises
@l.lara - jasné. dnes som konečne pri pc dlhšie tak ťa počkám 🙂 pekne sa napapaj 🙂
@pepi_petra - mne raz tak prišli ale to už som dva týždne pracovala 😀
ale teraz som bola v šoku, nečakala som, že prídu.. ale tak nech chodia ak sa im chce.. teta bola celkom milá. 😀
a tie problémy- je mi to ľúto, ale už je to preč a som rada, že to dobre dopadlo 🙂
@eviitka vobec sa nerozculuj, nestoji ti to za to, vo vsetkom mas pravdu a mas uplne pravo byt na pn, nikto ti nemoze prikazovat co a ako, nie vsetky sa citime krasne a zdravo, kazda mame iny organizmus, a okrem toho, je najdolezitejsie vela oddychovat, tak preco sa zbytocne vystavovat stresu v praci....klud moja, je to tvoj zivot a nad hlupostou inych sa nezastavuj
@pepi_petra kociky su fakt krasne, sa necham asi inspirovat kedze maju tie moje chcene nafukovacie kolieska 🙂 aj ja sa chcem ist este pozriet po obchodoch lebo takto cez net to nie je uplne ono, ale je ich tu straaaaaasne vela. Kociky pozeram len druhy den tak ratam s tym ze svoj vyber zmenim aspon 5 krat 😅
prepac, zobrala si to prilis osobne, tak som to nemyslela. Rozhodne ta nechcem nijako osocovat. Ja som len uprimna, moze sa to vnimat zle. Nevnasaj do diskusie o PN emocie, k comu je to dobre? Ved si uvedom, ze si tu zavesila nieco co je nemozne, ak ti to tvoj lekar zakryje, je to jeho a tvoj problem, ale nie je to koser. Ak to vyuzivas s jeho suhlasom tak to nevesaj na web s fotkou, ved budes mat z toho len problemy (tuto diskusiu si moze najst ktokolkvek co i len nahodou), ked som ti napisala, ze ti platime PN vsetci, tak som tak trochu dufala ze ti to dojde.
Myslim, ze tuto diskusiu mozeme ukoncit. Ak som sa ta dotkla, tak sa este raz ospravedlnujem.
@mmmarta fajn, mohla si to napisat takto, vies zautocila si na nu, ona tento system nevymyslela, ale preco by mala brat ohlad na niekoho ineho??? je tehotna, preto je dolezite aby na seba davala pozor, my nevieme jej problemy, kazda mame ine...tiez pracujem kopu rokov, tiez si dobrovolne prispievam a teraz som na pn, lebo som na rizikovom, ale preco by som mala svoju nespokojnost s nejakym systemom SP a vyplacania pn prenasat na niekoho, kto za to nemoze? myslim, ze dost na tuto temu, treba si vazit kazdy den, ktory prezijeme v poriadku s babatkami
To ze som sa ospravedlnila za to, ze som ju nechctiac urazila je jedna vec a druha vec je, ze fakt netusim kde ste obe zobrali ten utok a moju nespokojnost.
Fakt sme sa vobec nerozumeli, ved to bola diskusia o celodennych vychadzkach na PN, nie o PN ako takej. Vlozila som prispevok ku diskusii a uz to islo.
A uz fakt koniec, nikam to nevedie a nic pozitivne z toho nie je.
@eviitka vyzera super a ma strasne vela prevedeni, teda aspon na tejto stranke http://shop.aladdin-kociky.sk/index.php?main_pa... Nerozmyslala si nad trojkombinaciou?
Koceny,teraz je tolko kocikov na trhu,ze je ozaj tazke vybrat ten spravny.Kludne hadzte linky,nech mame inspiraciu.... 😝
@alena24 Ja kocik menim kazdy tyzden 😀 takze budem mat urcite dilema ktory bude ten nas vyvoleny 😅 😅
@monika0001 mnamky, konecne som sa najedla.. 🙂 no vidim, ze mas uz skusenosti s kontrolou. ja by som sa bala..my nemame oznaceny byt na zvonceku, tak neviem ako by sa k nam dostali. a vacsinou aj tak tie zvonce nefunguju..inak, kamoska mi pisala, ze zomiera v robote a natahuje sa s tazkymi sanonmi a to uz raz potratila. lekar jej povedal, ze ju nemoze vypisat, ze je este skoro..a to chodi uz k druhemu lekarovi, ta predtym bola tiez pripad..
@mmmarta Vies, podla mna by mal len a len doktor urcit,ake vychadzky ma pacientka mat vzhladom na diagnozu, vobec by nemuseli byt v tom istom case,kedze sme kazda ina a kazdej to inak moze vyhovovat. DOst je zena na Pn potrestana vyskou prispevku,kedze prisla o prijem,preco by mala byt este uvaznena doma?? Ci tehotenstvu prospieva byt v jednom byte furt,bez pohybu?? preto si myslim,ze ked zena chce a nijako jej to neuskodi,celodenne vychadzky by nemali byt problem,ved doktor by mal podporovat pohyb,ja napr xcem ist cvicit kazdu stredu,teraz nemozem ist kvoli blbym vychadzkam..
@eviitka no vies kazda minaca ma dve strany.DR ta vypise na PN preto,ze nieje nieco v poriadku.A ked nieje nieco ok,ma clovek doma oddychovat,preto su prace neschopenky.Teraz to beriem ako zo vseobecneho pohladu.Na nikoho tu z diskusie neukazujem.Takze nieze sa toho kocky chytnete ze niekoho ja sudim!!!
Dalsia vec je ta,ze svoj stav nevieme ovladat podla vychadzkovych hodin.Co ja viem kedy mi bude na grc...ze ano... 😒 momentalne ja som vychadzky prelezala a pregrcala.A von som isla len doma na zahradu. Ja som sa stretla uz aj stakym ohlasom na moju osobu ,ze naco som PN ,ked tehotenstvo nieje choroba,ze mam ist do prace!!! Takze ludia su vselijaky,bohuzial.
Takze sa tu babule nehadajte,kazda sme tu sama za seba a spaja nas radost s noveho zivota,tak si to nekazme.My to tu aj tak nevyriesime..... 😉
@pepi_petra 16:22 pekny prispevok 🙂
@pepi_petra Peti,ja som zivnostnik,cize sama si urcim,co je pre mna vyhodnejsie..
Ved prave o to ide, ak si praceneschopna a cvicenia schopna tak niekde je chyba....viem si predstavit ze by som do prace nechodila a vobec by som sa nenudila. Som unavena ako kon, teraz mi pada hlava na klavesnicu, doplazim sa domov cca o siedmej, zvladnem sprchu a spim ako drevo, v noci 3 zobudena a rano sa budem citit tak ze nebudem schopna ani vstat. PIatok uz melem z posledneho. V 1. trimestri som mala problemy, spinenie ktore vyvrcholilo krvacanim, no nic moc. Lekar mi dal moznost PN ale zaroven pridal, ze to velmi neoplyvnim, ak by som mala pracu kde stojim alebo vela beham ci cestujem idem na PN a je mi jedno, ze prichadzam o peniaze. Poctivo by som doma lezala, aj tak toho cez vikend viac nenarobim. Nakolko moja praca je za PC, stres mam ako kazdy, takze som sa rozhodla radsej do prace chodit, aspon na to nebudem mysliet (to by ma omnoho viac ubijalo). Preto ma udivilo, ze niekto ide na PN a chce celodenne vychadzky, je to nelogicke a fakt nemozne. Lekar sa musi tiez zmestit do nejakych pravidiel, ak mas oddychovat nemozu ti predsa dovolit aby si sa mala moznost cely den sa niekde motat, ci uz to urobis alebo nie. Chapem dievcata s detmi tam ani neviem ako to robia, musi pomoct partner, inak riskuju. Lekar ti moze dat max. tie 4 hodiny predpoludnim a popoludni. Ak ti nezapise vychadzky tak nemas ziadne, ten papier ide do poistovne a z toho sa oni odpichnu pri kontrole, ved mi to doktorka spravila nezapisala vychadzky a ked som sa jej na to potom spytala, ved ja blba 1x PN, tak mi povedala, ze zabudla a ze smola (urcite by s ato dalo doplnit ale jej sa nechcelo)bolo to par dni a bolo to jedno, ale odvtedy viem ako to je. Je to blbe, ale byt PN je fakt blbe, co uz dodat. Ved si daj zapisat aspon tie 4 hodiny a ak ste dohodnuti tak potom nie je o com....

@irenea - nič prišla a že mám jej dať on , podpísala ju a odišla 🙂 to bolo všetko. nič sa nepýtala, nič nehovorila. akurát som bola ešte v pyžame tak to bolo tak celkom super 😀