Máj 2011. Je tu niekto, kto sa teší tak ako ja?
Ahojte 🙂
Je tu niekto, kto sa teší na MÁJ 2011 tak, ako ja?
Baby, sem sa sem! 🙂
@honeybunny81 tak som sa pytala "skusenejsich" v inej teme a ze to pulzovanie je aorta,lebo srdce teraz viacej pracuje. 😉
@pepi_petra hadam ste nemysleli ze pohyby 😀
@zajo79 😀 😀 😀 no co...neber nam iluzie... 😀 😀
Ahojte dievcata, idem sa k vam pridat, asi nebudem stihat docitat, ale sem tam nakuknem. Jak pisete o udeninach, ja som ich nikdy velmi nejedla, ale teraz mi strasne chutia parky ☹ predtym tlacenka a ine zvrhosti 🙂) Snad to prejde. A nechuti mi vobec cokolada, co je teda u mna zazrak, cely zivot absolutny zavislak na sladkom.
Ja som v 14tt, termin 16.5., mam po NT screeningu a vieme uz aj pohlavie. Bude to opat chlap, uz jedneho mam 4r, takze sme chceli dievcatko, osud chce inak, hlavne aby bol zdravy. A bude problem vybat meno, aj pri prvom sme mali strasny problem.
@zajo79 ja mám tiež podozrenie na babu, raňajky chlieb s maslom a medom či lekvárom, alebo niečo sladké, veľa mlieka a jogurtov a mäsové výrobky len občas...čož predtým som bola každý deň na saláme a klobásach a tak...tak uvidíme...podľa 3D ultrazvuku mi kamošky hovorili že to vyzerá že bude dievka, lae tak šikovne malo bábo položen nožičky že si zakrývalo presne to čo nás zaujímalo 😀 prefíkané bábo...nechá nás v napätí 😝
jaaaj, ste ma potesili,my xceme syna a tie moje chute vyzeraju na syna,supeeer,inak parky nie su udenina 😠 Ivi,fakt ti zelam babu,akoze troch synov mat,,.dovi dopo. 😝 ..nebudes sa predsa opičiť po sefovi svojom,nie? 😅
Zajo, ty mas 2 chlapcov? Ja si to zatial neviem predstavit, furt som mala predstavu ze budem mat parik, prip. 2 baby a teraz toto 😀
Zazrela som nieco aj o kocikoch, ja uz pomaly obzeram, aspon na nete a paci sa mi tento:
http://www.gessleincz.cz/cz/produkty-gesslein/k...
Konkretne ten hnedy s modro-zeleno-bezovym doplnkom. Daju sa tam vymenit predne kolieska za male, do mesta. Je to nemecka vyroba, tak snad kvalita. Este som ho ale nevidela na zivo, nikde ho v okoli nemaju.
clovek to neovplyvni...ale ked budem vediet co to bude, nechcem to nikomu povedat..teda mm jedine. uz teraz ked zazivam tie reci,ze co ked to bude chlapec...a podobne. ved to je uplne jedno... co by dali za troch chlapcov pary, ktore nemozu mat deti??
a inak...uz je rozhodnute predsa, tak neako nad tym sa nezamyslam.
a mam pocit, ze kto chce ake pohlavie, tak ma opak...aspon v mojom okoli to tak vychadza. 😀
a uz som zvyknuta prebalovat chlapcov... sup sup a je to. taku posratu babu prebalovat..to by som sa musela nanovo ucit. 😀 😅
zajo79 ved o to išlo že som sestričku poprosila a odbila ma, tu nejde o to či niekto ma naladu alebo nie, ona je tam od toho aby mi tieto informacie poskytla kedže lekara mi nechcela dať k telefonu ☹
Ale asi to poriešim ako ste mi pisali že sa objednam lebo aj tak mi stale tvrdne brucho a pri vyšetreni sa budem informovať o tie vysledky.
čo sa tyka jedenia, tak pokial sa citi mamina dobre, tak môže jesť hoci čo aj udeniny, väčši pozor si treba davať pri kojeni nakolko to ide do mliečka 😀 aj ked môjmu malemu nevadila ani kukurica, hrach a vôbec z ničoho ho nebolievalo bruško klop klop ale každe dieťatko a mamina su ine takže každa na sebe zbada čo jej dobre robi a čo nie, z čoho jej byva ťažko 😀
a ozaj čo ste dnes porabali babule? my sme boli v Galandii na kupalisku, maly sa vyblaznil a každy na mna pozeral či mam take brucho po pôrode alebo čakam dalšie🙂 jedna aj nevydržala, tiež mamina čakajuca babo a spitala sa ma potom v šatni🙂 som sa aspon pobavila ale zavidela ostatnym v tom horucom bazene ako sa tam vyvalovali, bola som aj ja ale samozrejme len tych 15min. 🙂 malemu sa potom moc nepozdavala horuca vodička🙂
Ahojte baby! Citala som tu niekde na nejakom tehu portali ze v tom 14tt a viac uz pocut srdiecko babatka tak silno ze je ho pocut aj cez stetoskop. Co vy na to? je to mozne? Ked ma niektora z vas s tym skusenost tak napiste. 🙂
dievčatá čaká niekoho amniocentéza - odber plodovej vody?? ja mám ist na na konzultačné vyšetrenie či áno alebo nie. sama som sa na toto vyšetrenie opýtala svojho dokyho, tak ma pre istotu poslal budem mat 37 rokov. lenze este mi nerobili tripple testy z krvy, tie budu robit až 2.decembra. ked som si prečítala všetky riziká pri tom odbere plodovej vode behá mi mráz po chrbte ☹ ☹ nevidím dôvod aby som na to išla, som optimistka a viem že sa mi narodí zdravé dieťatko 🙂
@zajo79 ja som nikdy nehovorila o pohyboch, ale o pocitoch
@pepi_petra všetko čo nie je tak ako bolo predtým je spojené s mojim dieťaťom, preto som rada aj za viacej pulzujúcu aortu 😀
@duracelko ja som mala 37 teraz v septembri, to som akurat zistila, ze som tehu, samozrejme moja dr. mi hned na poradni v 10 tt ponukla kopu vysetreni, takze uz som absolvovala NT, PAPP-A testy z krvi a teraz 25.11.ma cakaju triple testy a potom sa to vraj vyhodnoti, samozrejme podla veku matky, cize si myslim, ze vzdy je to ine pri kazdom veku, ale ja by som na amnio nesla, co poznam mamicky, je to napor na nervy a ja som dost bojko a slaba povaha, ale viacej sa priklanam k tomu, ze nie ako ano, verim, ze sme oki!) 😉
@honeybunny81 ja mam tiez tie pocity, akurat zacinam 15tt, pri malom som citila pohyby v 17tt aj moja mama povedala, ze prvorodicky citia skor, zalezi to od tela maminky a viem o akych pocitoch pises, aj ja ich mam) 🙂
ahojte tak konecne mam za sebou navstevu doktora
je to uzasny pocit mame 10+5tt a 8 cm
vsetko je v poriadku je to uzasne vidiet ako dietatku bije srdiecko , vidiet jeho rucicky , nozicky neuveritelne ze nieco take rastie vo mne 😀
stale nemozem tomu uverit 😀
@duracelko ahoj... a nie je to po 30tke uz povinne? Myslim, ze kamoska, co cakala prve po 30tke na to musela povinne, ked jej vysli zle nejake testy.... ale potom nelutovala..... musela sa chvilu setrit, al ehned vedeli aj pohlavie dietatka... 🙂 Neviem, ci je to povinne aj ked uz mas viac deticiek....ale drzim palce... ved teraz uz to robia bezne a rutinne... myslim, ze su sikovni a hadam sa nic nestane.
ahojte ako sa vám darí májovky, ?? no občas vás pozriem a pospomínam ale mám pocit, že budem asi patriť do júloviek to by bolo krásne, no uvidím ešte musím počkať pár dní, zatial je to len môj pocit.
@paula1234 aj mne robil doki PPAP testy, len im akosi nerozumiem, mam tam sice napisane, ze nizke riziko, ale HCG mi pride vysoke, mozno to len citat neviem, hranicne cisla tam chybaju, tak preto neviem, akurat som sa na tom pobavila, ze mi ako rasu uviedli - kaukazku 😀 asi to tam zabudli prepisat

Ahojte,
udeniny - sa maju obmedzit ked uz,kvoli vysokemu vyskytu soli a tukov, pecen - obsahuje vysoke mnozstvo A vitaminu, tiez sa nema moc jest, tak isto tuniak - pravdepodobnost, ze tuniak v konzerve obsahuje vysoke mnozstvo ortute je vysoka, tak isto surove maso - riziko nakazy toxoplazmozy, niva- riziko nakazy listerie, trescia pecen - vysoke davky vitaminu D - to vsetko hrozi riziko poskodenia plodu.
no ale.. nejeme toho na tony, aspon udenin... sem tam niva, tresciu pecen radsej neriskujem.