Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@simisk ale veď v pohode,mne to nevadí. Ja len zato že si dosť pred nami😘
@martina2621 to mas pravdu 🙂 v uk je vsetko ine. Na jednej strane si nieco pochvalujem a na druhej sa mi vlasy dupkom stavaju 😂 ze kriste pane.
Ale pre mna stale zlate slovenske zdravotnictvo 🙂
@forinerka hmmm, všetko má svoje pre a proti, starostlivosť počas tehotenstva mohla byť aj lepšia. ale zase čo sa pôrodu týka, tak tu si to musím zaplatiť v súkromnej nemocnici, aby som mala to, čo tam bola samozrejmosť. Inak sme s lekármi všeobecne nikdy nemali žiadne problémy, manžel bol aj operovaný a starostlivosť bola dokonalá. Takže za mňa je to trochu citeľný rozdiel. Najmä aj to, že za lieky sa neplatilo vôbec nič. Neviem, kde v UK si, lebo aj na tom záleží a viem, že boli veľké rozdiely v starostlivosti naprieč krajinou.
@forinerka ja som bola len u GP. ktoremu som len tak 'mimochodom' povedala,ze som asi tehotna, spytal sa na poslednu menstruaciu a to je vsetko. Dva tyzdne som nic neriesila a teraz v sobotu mi prisiel papier, ze mam ist na prvy ultrazvuk 1.novembra, dokonca si aj dobre tipli, ze vtedy bude 12tt 😀 no ja zasnem... Oni inak maju vsetko tazko na haku,.. a ty mas preco rizikove tehotenstvo? Ako vlastne prebieha navsteva u midwife, na co vsetko sa bude pytat? Lebo sa ma pytala ci mam dobru anglictinu a ci zvladnem otazky zdrav.charakteru no tak dufam ze ano...
@martina2621 ved to. Vsetko ma svoje pre a proti.
Pre mna co sa tyka starostlivost o normalne tehotne zeny je nedostatocna. 2 sona? Fuu
Ja som rizikovo tehotna a tu v uk, tak o mna sa staraju zatial kralovsky, ale uvidime dokedy 😁
Ja mam Gp uplnych dementov, ale v nemocnici to je uz ina liga 🙂
Ja som na severo-zapade v Liverpoole. Keby som mohla, porodim tu velmi rada, ale tym, ze cakam dvojky, asi pojdem domov, aby mi mal kto po porode pomoct troska.
@angela5 tu ked si normalne tehotna, tak mas 2 sona. V 12tt a v 20tt. Inak zevraj nic naviac. Kamosku tu mam a ona to ma len takto.
Tu do 12 tt sa to nejak velmi neriesi, nechava sa to na prirodu.
Ja som mala uz 3 potraty a teraz som zasa tehotna a este cakam dvojicky, tak povedali, ze ma budu viac kontrolovat. Ja som tiez v 9tt a uz mam 3 soma za sebou. Ja idem 19.10. prvykrat k midwife, tam potom ti poviem lebo doteraz som chodila na miscarriage clinic a tam mi robili sona a vysetrenia.
@forinerka jaj no úroveň anglického zdravotníctva bola horšia vždy, bohužiaľ v porovnaní so škótskym. takže toto sa ani nečudujem veru. ja som mala 2 soná tiež v nemocnici a potom súkromne som mala tiež 2. Ja som kvôli tej starostlivosti počas tehotenstva rodila predčasne :( Nebola tá starostlivosť zlá v pravom slova zmysle, ale nebola dostačujúca
@forinerka gratulujem k dvojickam.. a dobre robis ze ides na slovensko. V ktorom tyzdni chces letiet? Ja pocitam ze okolo 27 - 28 tyzden, je treba okolo toho vybavit este vela veci, nejake formulare ohladom poistenia, maternity allowance, atd...uz teraz mam z toho husiu kozu, ci mi vobec tu matersku priznaju.. keby som nemusela cakat do toho 6 mesiaca tak kludne letim uz teraz.... lenze na slovensku by som nemala narok na rodicovsky tak musim cakat bohuzial...
@martina2621 ahojte baby, nahodou citam ze byvate v UK, presla som si tu prvym tehu do 30.tt (to sme sa stahovali), a predtym som o babo prisla cize som si presla systemom, ak sa chcete nieco spytat kludne napiste, ked budem.vediet, pomozem🙂 a zelam uspesne tehu🙂
@angela5 tak ja nemam narok na matersku ani na sr ani v uk 😀 lebo som dobrovolne nezamestnana.
Uvidim ako mi dovoli lekarka, snad v januari budem doma (okolo 22tt). Ja by som tiez hned letela, ale chcem pockat do druheho trimestra a potom sa obaja s muzom chceme natrvalo prestahovat na SR 🙂
@kwr ja tam nebývam už 🙂 žili sme tam 8 rokov takže ja mám skúseností až až 🙂
@forinerka na slovensku by si ale mala mat narok na rodicovsky prispevok okolo 200eur mesacne, ked im donesies papier, ze v anglicku ti to nepriznali. Takisto aj kocikove. Urcite sa na to chod spytat na urad na slovensku a nenechaj sa odbit, lebo aj 200 eur mesacne sa zide pri dvoch detoch..
@forinerka este som zabudla povedat, ze pred odchodom si o to musis poziadat v anglicku, o matersku rodicak aj kocikove, a vsetky tie papiere o zamietnuti priniest na slovensko... inak ti ten rodicak na slovensku nedaju.. takze oplati sa chvilu pockat v anglicku a potom ist na sk
@angela5 tak ja sa tu budem odhlasovat este pred porodom, takze automaticky nemam na nic narok a tym, ze muz ide naspat zit so mnou na sr, bude ekonomicky aktivny na sr, tak by mal byt narok aj na rodicovsky prispevok a aj na to kocikovne ci ako sa to vola.
To budem riesit, ale az ked tam dojdeme 😊 nech je uz januar a ideme domooov! 🙂
baby..tak ja idem zajtra na moju 2. kontrolu..po 2 tyzdnoch..velmi sa tesim na drobceka ❤
.teraz by som sa uz chcela aj viac popytat..kedze je to moje prve..ake kontroly..odbery a pod. ma cakaju..dufam ze sa dozviem viac ☺
@forinerka no ja nie som expert na toto, ale podla toho co viem, ked si chces podat ziadost na maternity allowance od Jobcentre, tak musis byt 26 tyzdnov tehotna. Takisto si podat ziadost o kocikove. Oni ti to zamietnu, kedze nepracujes, normalne sa odhlasis a s papiermi o zamietnuti ides na slovensko... Mozno je moznost si to podat aj elektronicky s tym, ze vyrozumenie ti pride na slovensko, ale to som si neni ista. Ved pokial si este tu v UK, behni na Jobcentre, spytaj sa tam.. povedz im ze co mas robit presne, ked potrebujes papier o zamietnuti toho maternity allowance a oni ti poradia... Ako je mozne, ze na slovensku tie papiere od teba nebudu pytat, netusim, ale ja by som to neriskovala...

@angela5 9+0 začina treti mesiac