Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@leenkaa2708 ja si pri prvej pamatam ze som 1xgrckala, lebo som si dala dzus na lacny zaludok, teraz sa mu vyhybam a chodila s9m do prace tak som tomu zaludku nevenovala tolko pozornosti 😂 .. ale pamatam si ze mi vraveli v praci ci nie som chora lebo som tak zle vyzerala, unava a nevelnost urobila svoje😂 .. potesilo.. ale teraz som na MD a viac sledujem tak mam pocit ze mi je viac zle..
Baby k tym nevolnostiam,ja ich mam cele dni s migrenami no ale cely vikend sme mali navstevy lebo ja som mala v septemrbi 25 a mm par sni dozadu 30 tak sme slavili spolu,no ludi bolo dost a o hluku ani nehovorim a ja nic,ziadne nevolnosti ani migreny a ako nahle vecer odisli tak sa mi to vratilo,tak ono je to asi fakt sposobene aj tym ze ci sa od toho nejako odputate. A ja som zatial nic nepribrala,pocitujem hlad ale nejem.
@lenicka2609 urcite mas pravdu, ja som tiez na to prisla aj ked niekedy je tazko sa nejak zamestnat
@simkanati ja som bola pri prvom doma ale sme prerabali tak možno ako vravíš že som to tak miestami nevnímala ale myslím že teraz to je o dosť horšie mávam tak pár dní do týždňa k tomu aj migrény a závraty..ale tak hádam sa to zlepší pri prvej som zas mala na krivo kostrč dosť skoro už a to ma tak rezalo jak nožík a vôbec som nemohla sedieť od 4-5 mesiaca normálne tak to bol masaker tiež plus ešte iné veci sa pridružili a po pôrode tá oslabená imunita a rana ani nevravím 🙂 ale ty máš určite veselšie veru pri malej ..moja je už staršia chodí do škôlky tak trocha aj vydýchnem robím z domu, tak keď to príde viem si chvíľku aj pospať no som taká slabá že keby som v inej situácií tak neviem ako to zvládnem asi to tak pán Božko dobre zariadil. :D
@alexandraala no hlavne rano ked uz vstavas so zaludkom na vode alebo ako keby si predoslu noc stravila v bare a nasavala alkohol 😉 ja mavam aj zavrate,asi nizky tlak tak ale este som na rano neskusala vinko ze ci by nepomohlo 😄😂
@leenkaa2708 ono vswtko je to asi o psychike, kolkokrat ked to na mna pride tak si opakujem nie je mi zle a prejde to 😂 .. mala si sekciu?
@leenkaa2708 o tych migrenach mi nieco hovor,mam ich skoro kazdy den od rana do vecera! A ak nahodou rano vstanem a ze ma hlava neboli som rada,ale akonahle si lahnem s malou naobed a zobudim sa tak koniec,to potom umieram. Ako si s tym bojovala? Pri prvom tehu bolo toto tabu😉
@lenicka2609 este tu niekto radil mat piskoty pri posteli a hned po zobudeni si dat par.. vraj pomaha na rannu nevolnost.. 😊
Tak ja teraz vsade nosim piskoty a ked na mna pride zrazu hlad tak chrumem 😂
@simkanati hej? Tak to rano skusim.nahovorit si opak,super napad 😉 nastastie nie ale porod mi trval 20 hodin,aj ked uz som sa bala ze ci aj sekcia nebude a ty?
@simkanati no to som tu raz ja napisala 😀 vidis vam poradim ale sebe neviem,,,no skusim to,,,,tebe to pomaha ?😉
@lenicka2609 no ja akutnou sekciou, lebo isla na supermana rukou vpred.. bojim sa ze teraz pojdem znova tak, ale tak to uz budem 30mesiacov po prvej tak mozno mi umoznia prirodzene, uvidime.. lepsie povedane nebojim sa sekcie, len ako zvladnem dve deti ked nebudem moct dvihat tazke tie prve tyzdne je ta jazva citit.. potom uz som ani nevedela ze ju mam..
@simkanati to musím si tak aja recitovať 😀 nie nemala som sekciu ale pôrod dopadol tak že ma strihli a mala sa mi vrátila naspäť a tlačila som malú zas už znova cez ten nástrih a to dopadlo tak že som bola natrhnutá až po konečník a strašne zle sa to hojilo musela som dávať dlho tie čipky, a ešte ma aj zle zašili tak boli problémy aj ďalej plus strašne dlho sa to hojilo teploty a tak ..celkovo sa mi rany veľmi zle a pomaly hoja tak som tušila čo ma čaká ale že sa natrhnem až ta tak to nie..presne preto sa strašne aj desím sekcie a dúfam, že nebudem mať lebo to by bolo ešte asi horšie..
@lenicka2609 mam pocit ze trosku ano, hlavne ked na mna pride ten strasny hlad akoby som mesiac nejedla.. 😂
@lenicka2609 no ja zatiaľ kým je to znesiteľné bez tabletiek tak len pijem magnesiu alebo jem ten horčík nealko pivo alebo pangamin to mi niekedy zaberá aj na nevoľnosti a masírujem si krk občas aj s konskou masťou, ale to je len veľmi malá pomoc no :( vždy si musím ľahnúť lebo nevládzem kvôli tomu nič robiť a som nemožná vtedy ale ževraj keď bolí hlava treba piť veľa čistej vody..a od nevoľnosti masírovať zápästia to som ináč využívala keď mi bolo zle mimo tehu a dosť to pomáhalo čo som sa čudovala...ale spomenula som si až teraz keď sa pýtaš znova tak to musím skúsiť teraz v tehu aj keď neviem aký to bude mať účinok keď to je z hormónov a nie od vírusu alebo jedla ktoré nesadlo :D
@leenkaa2708 hej ked sa tazko hojis tak prirodzeny je pre teba lepsia varianta.. mne sa vsetko prkne zahojilo, ani teraz vobec neviem ze ju mam, dufam ze to tak zostane az do konca 😊
@simkanati po sekcii vau tak to je super keď sa ti to tak pekne zahojilo.. mne sa akurát rodina rehoce svokor si prepílil ruku a zošili mu všeto a zhora ani zdola nevidno vôbec jazvu a mne vyberali jedno menšie znamienko na chrbte teraz po 3 rokoch to vidno ako keby mi vyberali stehy nedávno ešte aj po nich vidno stopy a svokrovi neboo tu jazvu vidno po 7 týždňoch masaker :D
@simkanati ale asi záleží tiež od chirurga no
@simkanati veru ja sa tej sekcie tiez bojim ako cert kriza,ono stat sa moze vselico aj ked sa porod rozbehne prirodzene. Svagrina mala akutnu sekciu a hovorila ze nikdy viac,prvy mala prirodzeny tak vedela porovnat. Aj o tu starostlivost by som sa bala o dve deti ze co a ako,dcera bude mat vtedy tesne pred 2.rokom tak uvidime,treba verit ze to pojde samo asi. A dr,sa ti vyjadril ze ci mas nejaku sancu ist klasicky?
@leenkaa2708 ja by som si tiez vtedy ked ma to chyti najradsej lahla a spala,len co ked nemozem,na dcerku som skoro stale sama. Asi treba len dufat ze to po 12 tt prejdetak ja uz len odratavam 😉
@lenicka2609 no bola som v 8.tt naposledy a este mi to prislo skoro sa pytat a hlavne ked ma nebude odrodovat.. to si myslim ze rozhodne az lekar na prvej poradni v nemocnici..
@simkanati podľa mňa tam šanca je aj keď každý to ma individuálne sesternica mala dve sekciiou a tretie išla normálne ale neviem po koľkých to bolo rokoch tam tuším musí byť nejaký limit či čo..
@leenkaa2708 no u mna to bude 2,5roka.. inak v skupine na yo zameranej bola aj baba co po 7 mesiacoch po sekcii rodila prirodzene, takze da sa to.. je to individualne asi 😄
@simkanati jaj tak ja ze uz ti povedia hned na zaciatku. Ja uz to aj beriem tak ze aj leby sommalaist cisarskym,je mi to fuk,ak to ma pomoct babatku,tak prenho vsetko,aj ked ten prvy kontakt po porode cisarskym je asi neskor vsak?
@lenicka2609 hej.. aj ja to tak beriem.. nebudem chciet na silu prirodzeny porod, hlavne aby mimi bolo zdrave.. no a daju ti ho na chvilku aj mm do ruk, ale potom musis lezat, niekde aj 24 hodin a to nie si schopna sa o dietatko postarat, ani o seba a tak zacievkuju, lebo tym padom ani na wc.. potom 1x ked postavia ta jazva taaak stipe.. musis to rychlo rozchodit, na druhy den uz mas babo pri sebe..
@simkanati super ze ti ho dali nachvilku a aj mm,bol s tebou? No lebo ja som porodila prirodzene a babo mi len ukazali ako som ho porodila,potom ho zobrali na vazenie a oblecene mi ho zase len ukazali a sli prec. No a vraj nemocnica kde hned prikladaju a telo na telo a neviem co este,ale je vela zien ktore mali mm pri sebe a k nim sa chovali inak,dali na prsia,na brusko a aj na rukyale mne kedze som bola sama tak hold smola a doniesli mi ju potom po 6 hodinach.
@simkanati 7 mesiacov to nejak nevychadza? :D
@simkanati asi nejaká operácia ale že?
@leenkaa2708 boze co som to napisala 😂😂😂 .. myslela som ze otehotnela 7 mesiacov po sekcii 😀

Mne sa pridalo k tym nevolnostiam a nechutenstvu aj zvracanie. Je to tak strasne ze zo zvracanie mi popraskaju cievky na tvari. Vyzera to akokeby som nola osipana a sfarbenie fo fialova