Májovky 2017
Ahojte... je tu niekto kto čaká bábätko? 🙂 🙂
@lenicka2609 no ešte čakám do zajtra na ďalšie výsledky a potom pôjdem k endokrinologovi a on rozhodne čo ďalej tak najradšej by som nejedla žiadne ale ak budem musieť tak čo už, ževraj to je bezpečnejšie pre bábo tak uvidíme..ani sama neviem uvidíme či sa to zajtra potvrdí
@cukruska1920
@sisi59 aj ja som z NR baby,teda skoro z Nr
@leenkaa2708 tiež som mala včera zle vysledky štitnej od dnes beriem vyssiu davku
@cukruska1920 ano?
@nivea777 chcela som dať že sa mi to páči😂 a odkiaľ si keď píšeš že si skoro z nitry
@cukruska1920 Vrable..
@06lienocka a nie je ti z tych liekov zle aleob nemas busenie srdca alebo tak?
@leenkaa2708 dufam ze nebudes mat nic vazne,ak mam pravdu povedat tak ja ani neviem ze co by ta stitna zlaza mohla sposobit dalej,,a co vsetko s nou suvisi. Podla mna nasadia lieky ktore babu asi neskodia,vsak takych je hadam kopu.dufam teda 🙂 ale uz mi bolesti presli cca tyzden uz mi neni ani zle a teba este bolieva?
Baby ja mam problemy s funkciou SZ... Uz 5 rokov, tabletky poriadne beriem polroka, ked som otehotnela isla som za svojou endokrinologickou ta ma prehliadla a liecbu ponechala... Babatku to neskodi pokial mas tabletky, lebo tie tabletky napomahaju tvojej SZ aby fungovala normalne a tak ako ma 😊 nemyslim ze ti bude z liekov zle... 🙂
@leenkaa2708
@dominini a co sposobuje ta SZ ? Vobec o tom nemam ziaden prehlad,ake priznaky su pri nej?
@wendysendy Aj ja mam taky termin 🙂))
@lenicka2609 Tak bud je znizena funkcia - to znamena ze tvoja SZ produkuje menej hormonov ako by mala, zvysena funkcia - to znamena ze tvoja SZ produkuje viac hormonov ako by mala... Este je aj autoimunne ochorenie to znamena ze tvoja SZ funguje spravne, produkuje potrebne mnozstvo hormonov avsak tvoje telo ju vyhodnotilo ako skodlivca, nejaku bakteriu a preto same tie hormony likviduje.. Toto posledne ochorenie mam aj ja.. Zistila som to tak ze som bola hrozne unavena, prisla som zo skoly musela som ist spat na 2 hodiny nedokazala som sa sustredit ani ucit, a velmi som zbledla... Priznaky mozu byt rozne napr. mozes pocitovat busenie srdca, padaju ti vlasy si unavena ... Ale chod radsej k lekarke a necitaj veci na internete... Len sa vyplasis ako som sa aj ja. Ked bude uzivat tabletky tak tvoja SZ bude fungovat normalne.
@dominini fuha tak to su mi novinky teda...pockam do pondelka,idem na krv tak uvidim potom na vysledky...a to sa budes na to liecit uz do konca zivota alebo sa tpo case upravi?
@lenicka2609 poviem ti tak keby som brala tu liecbu zodpovedne od vtedy co mi ju zistili a brala lieky od zaciatku tak by som sa s toho asi dostala..Zacinala som 25 euthyrox polovica tabletky kazde rano na lacno... Ale uz mam dost vysoke cislo liekov tak to budem mat az dokonca zivota .. Beriem 112 euthyrox.. Ale je to nic, len rano si dam tabletku nalacno polhodinu predjedlom 😊
@lenicka2609 vieš čo akurát som včera písala do makoviek že mi je konečne týždeň fajn a dnes zas des na vracanie bolesti hlavy..tak som to zariekla asi tak ktovie či to nebude ztých hormónov, aja dúfam, že nebudú problémy trochu sa bojíme, pretože sa to ževraj malo odchytiť skôr, ťažko povedať ja sa tiež moc nevyznám a všade sa píše ináč ale ževraj je to problém preto lebo do 20. týždňa je dieťa závisle iba na matkinych hormónoch až potom si postupne vytvára svoje zo svojej štítnej žľazy a keď nie sú dobré hladiny ovplyvňuje to vývoj bába z tých ľahších problémov tam uvádzaju poruchy pozornosti, horšie učenie, hyperaktivitu, nižšie iq a podobne a z tých horších už to môže škodiť na vývoj mozgu psychomotoriku a inteligenciu tiež tak neviem to so m sa dočítala v literatúre, ale zas neivem kedysi to ženám nesledovali na to krv a nestrašili ich iba tie čo vedeli že to majú aj mimo tehu, čítala som aj že niekedy sa to prudko rozbehne aj po pôrode a aj z toho môžu byť depresie a tak ..no a väčšina žien ma tú hladinu TSH zvýšená normy písali niečo od 0,35 do 5 tak si potom pozri keď Ti zoberú krv, no a ja som mala na poslednom vyšetrení 0,1 čo je nižšia hodnota a zvýšená činnosť štítnej žľazy čo je už zriedkavejšie viac mi povie asi endokrinolog sama som zvedava ako dopadnú vyšetrenia a dúfam, že ma čo najskôr vezme, lebo som čítal aže to by samalo podchytiť v 5 tt najneskôr v 8 tt kvôli tomu vývoju bába, no mne už za chvíľu končí 11 tt a ešte kým sa tam dostanem..no tak uvidím aké asi to bude, držte sa
@dominini super lebo čo som zisťovala vo fóre niektorým babám dali naraz vyššie dávky a mali z toho problémy, predsa len z umelými hormónami sranda nie je..a hlavne to moje zdravie a imunita :( a aké máš hodnoty ty máš zvýšenú funkciu alebo zníženú?
@dominini a pomoholo ti to? mňa na štítnu žlazu sledovali v detstve presne kvôli tým príznakom čo opisuješ ale tabletky som nejedla potom ma vyradili keď som dospela no a mňa pri problémoch ani nenapadlo ísť tam , pri prvom tehu mi nehovorili o žiadnom probléme tak som neriešilaa že to treba ísť preveriť raz za 5 rokov ak je človek ok, a teraz pred druhým tehu to bude 5 rokov aj dačo po druhom no a mňa ani len nenapadlo tam skočiť :(
@dominini a iné veci v tele ti to neovplyvňuje nemáš aj iné vedľajšie účinky? na pečeň alebo pod..?
@leenkaa2708 Ja mam autoimunne ochorenie vyssie som o nom pisala inej Lenke 😊 to znamena ze tvoja SZ funguje spravne, produkuje potrebne mnozstvo hormonov avsak tvoje telo ju vyhodnotilo ako skodlivca, nejaku bakteriu a preto same tie hormony likviduje.. Nie praveze sa citim super, a som stale v sledovani ci moje hodnoty niesu ine aby nahodou stihli liecbu zmenit 🙂 Myslim ze tie tabletky velmi na pecen neskodia, kedze su to jedine tabletky co beriem od mojich 15 rokov... 🙂 A citim stiahnute hrdlo a dost mi busieva srdce.. Bola som s tym aj u internistu nic nezistil aj u mojej endo a vysledky krvy su take iste ako aj na poslednej kontrole.. Krv mi brali na vsetko mozne aj nemozne tak neviem s coho mozu byt tie 2 veci.. Je to neprijemne ale vzdy si hovorim ze na svete je kopec inych ludi ktory maju omnoho horsie a tazsie choroby ako je tato.. Tak sa stym nezatazujem a ucim sa s tym zit 😊
@dominini však jasné sú oveľa horšie, áno áno viem že sú tie tri poruchy som si hore nevšimla že si písala sory, no to aj baby viaceré písali, že to búšenie srdca majú odvtedy čo jedia tie tabletky..tak neviem ..a hrdlo možno kvôli štítnej žľaze že ju to ovplyvňuje ale to s tým srdcom tu už písalo viacero báb jedna sa smiala ž emala naraz vysoké dávky a skončila na kardiológií lebo jej nepovedali že si ma na tie lieky zvykať postupne ..a tak..ale ktovie,,,mne teraz búši srdce niekedy aj bez liekov tak ak to začnem brať hádam ma nevystrie 😀
@leenkaa2708 no tak mne nastastie uz tyzden nic neni ani hlava neboli,ani nevolnosti nic,akurat mam stale taku pachut v uustach,uz zacinam premyslat ci to od zubov nebude,musim k zubarovi zajst nech sa na to pozrie. No dufam ze ti vsetko dopadne super. Hmm podchytit do 5tt ale ako vsak ziadne testy sa nerobia a ani krv sa neberie.no ono teraz ma napadlo asi mesiac dozaxu som uz bola u obvodneho na krv,aby som mala uz preventivku hotovu,potom uz len razitko do knizky dat a vysledky boli vsetky dobre,nic zvysene ani znizene.tak hadam uz vtedy by to vyslo zle ci
@leenkaa2708 Ja som mala to busenie uz predtym ako som ich zacala brat, tak som sa nalakala ze to je koli tomu ze som ich nebrala tak som ich zacala uzivat 🙂 No ja neviem ja som ich nebrala dlho a potom som zacala tou davkou a sa mi podarilo aj otehotniet a som stale v pozorovani tak verim ze je vsetko ok 🙂
@lenicka2609 no ve´d na to som sa presne pýtala aj mojej gynekologičky lebo preventívne si robím a ona mi povedal aže pri obvodnej nerobia testy na hormóny štítnej žľazy :( noa stou krvou asi ako kto kamoške brali hneď keď prišla v tom 5 tt..tak neviem mne sa tiež zdalo ísť skoro takto aj tak dávajú po novom knižku až v 12tt a tak tak preto som šla neskôr no a takto to teraz vyzerá :( pri prvej som šla 7 tt a tiež mi nebrali nič tak aj preto som šla neskôr že načo teda..no človek sa učí na vlastných ale aj tak tiež neviem ako by som to zistila asi len keby som šla pred tehu ..ale to ma ani za pána nenapadlo ..aj keď som bola ako decko na to sledovaná...
@dominini jasné sama najlepšie vieš ako sa cítiš..niektoré baby aj písali že sa i m to časom upravilo alieky vyradili ale v tom tvojom prípade zápalu žľazy neviem či sa to dá..ale dobre že sa cítiš fajn..
@leenkaa2708 Netreba verit vsetkemu co sa pise, treba verit sebe samej a svojmu telu. Lebo kazde telo je ine, a inak reaguje. Neboj sa hlavne necitaj vela aby si sa nedoplasila, isto vsetko dopadne dobre 🙂
@dominini jasné po včerajšku radšej ani nečítam uvidím čo povie dr lebo už mi z toho šibe aj manžel je v strese tak ale mňa halvne vyplašilo to že je tých hormónov nadbytok teraz neviem čo je horšie ale toto je ževraj zriedkavejšie tak uvidíme..už aj tak s tým nič nespraví tak na čo sa nad tým budem trápiť ako bude tak bude

@leenkaa2708 ahoj,no ja este len 24.10 idem na odbery tak som zvedava...no a co bude teraz? Budes nejake lieky uzivat ci?