Mamičky. Február 2010
Ahojte... Je tu už niektorá, ktorá vie, že bude mamičkou vo februári 2010? Ak nie, tak uričte každú chvílu objavíte krásne // a budete rovnako šťastné ako ja. Budem sa tu na vás tešiť!!!
Mne vychádza termín nástupu na 15.1.2010 alebo teda tých 8 týždňov pekne na 1.1.2010, takže sa chcem s lekárom dohonúť, že by som už toho 1.1.2010 nastúpila. Nech nemusím sa ešte po sviatkoch trepať do práce 🙂
alex, no jasne, chod uz toho 1.1.2010 (inak, keby ze idem ja 6tyzdnov pred, tak mam tiez takyto nastup 😵 )
a ked mas aj nejaku dovolenku, tak cez sviatky uz mozes byt doma.
kati, tiez mas vasie babo ? tie nasi deti budu pekny cvalosi 😀
no ja podla MS neviem, lebo neviem presne, kedy som mala, ale podla velkosti mam 5.2. Tak som zvedava, kedy nakoniec sa vypyta 😉
kocky, mozete mi poslat do IP heslo na februarovky, ja som ho uplne zabudla a chcem pridat brusko 🙂
lolka no mám tam ešte dovolenku. Lenže... zmluvu mám do 8.12.2010 a mala by som si sadnúť so šéfom a pokecať si, že čo teda. Určite sa mu neoplatí mi ju do 31.12. predlžovať, bol by hlúpy... A mne by sa viac oplatilo skončiť toho 8.12., ísť sa nahlásiť na ÚP a tri dni pred nástupom na materskú sa zamestnať u kamaráta s max. vymeriavacím základom, tým pádom by som mala vyššiu materskú, ako keby mi to mali rátať z tohto platu.
Tak či onak plánujem prvého pol roka byť určite doma a ak by sme sa aj dohodli na nejakej spolupráci s terajším zamestnávateľom, tak aj tak by som počas materskej a rodičovskej nemohla pracovať ani na dohodu na svoje meno, takže to je úplne jedno, či tu budem alebo nebudem zamestnaná.
alex nie som si ista- ale mam pocit, ze v zak. prace je tak pisane, ze ak si tehotna a mas zmluvu na dobu urcitu tak prac. zmluva Ti konci dnom nastupu na matersku- ale nie som si ista, ci to tak je. idem to este pre istotu pozriet... a este k tej materskej- myslim, ze to obdobie, z kt. sa Ti vypocitava materska je za predchadzajuci rok, ci nie???? toto som nasla na obcanovi- Rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu je kalendárny rok predchádzajúci kalendárnemu roku, v ktorom vznikol nárok na materské. Toto však platí, len ak nemocenské poistenie trvalo celý predchádzajúci kalendárny rok alebo ak nemocenské poistenie vzniklo v kalendárnom roku, predchádzajúcemu roku, v ktorom vznikol nárok na materské.
ak to ale vsak pochopila zle tak ma prosim opravte 😉 ja nechcem mudrovat, ani nic podobne 🙂
no ja mam T 07.02 - 12.02.2010 a nastup na MD ak to bude 6 tyzdnov, tak 01.01.2010, ale ak 8 tyzdnov, tak o 2 tyzdne skor x;o) uvidime, co povie lekar na poradni 18.11.09
alex ak pojdes na MD uz tento rok, tak vymeriavaci zaklad Ti budu ratat z minuleho roka, nie z tohoto...
zmluva ak je na dobu urcitu, konci uplynutim doby urcitej x;o)
caute kocky... ufff... vas precitat... v piatok na obed som odisla a vy zatial zo 13 stran ste popisali... este to budem musiet dohnat... 😀 ja by som chcela na matersku normalne... plus mam dovcu...
inak gratulujem k dobrym vysledkom a tiez vitam nove buduce maminy...
co sa tyka vianoc... nieco uz mam... teda vacsinu, ale s upozornenim, ze tento rok bude jezisko chudobnejsi... 😔
a mna raz boli na PN kontrolovat... bola som vypisana 3 dni a po vikende dosli v pondelok, ked uz som bola v praci... takze tak... a boli zo socialky, nie z prace... 😎
olif, mne ide mangel dnes prec tiez na 3 tyzdne... som sa rano v buse rozbulila jak mala... a samo, ze som bulila aj na zastavke, ked mi daval pusinu... 😢 takze sa mozem po veceroch venovat mk...
z prace uz nemozu prist, zrusilo sa to asi pred...rokom? zamestnavatel uz len moze urobit to, ze napise na socialku ziadost o presetrenie PN u XY z dovodu podozrenia, ze je to vykonstruovana PN, a socialka musi ist a zamestnavatelovi podat spravu. sami od seba idu len ak je PN dlhodobejsia, alebo nahanaju bonusy 😅
olif tak to som nevedela, ze uz nechodia s prace... lebo viem, ze kolegynu este boli skontrolovat... ale to bolo veru viac ako pred rokom... no ocividne mam dost medzery, tak mna neberte moc vazne 😀 😀 este ze ma olif opravi, aspon som mudrejsia zase 🙂 😔 🙂
no neviem, ale ja som sa posledne asi 2x dala vypisat len na 3 dni, lebo inak nevyslo, a tak ci tak to po 5 dnoch prejde... takze mozno to sa im nezdalo... ale prislo mi to divne... hlavne ze clovek aby sa neulieval alebo ostatni su tiez chori, tak chodi do prace a potom este aj tri dni sa im zdaju vela... moja kolegynka tehodna jedna bola taka chuducka a vzdy jej bolo zima, a v lete pri klime bola zababusena do vlneneho svetra, tak jej manazer povedal, ze nech radsej lezi doma... bo to je zabava... a hlavne peniazky su tiez otazne... blbec... 🙄
hajdy to je v pohode...ja s tym aktivne pracujem, chi...
lenica preco si nedas na 3dni paragraf? je to platene ako dovolenka...hm?
baby, nechajte si na Pn napisat cas vychadzky. dohodnite si s lekarom cas, ktory vam vyhovuje a ste v suchu x;O)
olif ja viem, len to com som v skoline ucila, ale kedze koncila v 2006 tak sa asi toho dost zmenilo, a s tou dobou urcitou som si to pomylila, s vypovednou dobou... inak s tym lekarom- zalezi akeho mas, mne sestricka iny cas ako 10-12 a 15-17 nechcela dat, a aj to po 3 tyzdnoch PNky... ale tak mne to bolo vtedy jedno, ja som nikam nechodila, lebo mi bolo tak dobre....
vidim ze riesite to co sa ma netyka ale tiez sa tomu rozumiem 😀
inak som sprvila 1,5 kg zemiakov francuzskych a ostala jedna porcia co ju zjem ja o 5tej...akoze to fakt musim varit 2x za den? ved sme iba 2ja....
olifcek keď sa ide na materskú 8 týždňov pred pôrodom,ktorý termín sa berie ten čo určí lekár?
Čiže keď mám termín 21.2.2009 podľa menštruácie alebo podľa veľkosti plodu?/ berie sa dva mesiace pred pôrodom 21.12.2009 /aspoň také mám informácie
berie sa termin, ktory urci lekar x;O) on da na MD termin porodu, a tiez Ti vyrata nastup na MD 6-8t x;o)
kati je na to lehotnik, ktory vydala socialna poistovna...
termin mas 21.02.2010, cize 6 tyzdnov je 10.01.2010
baby som zavisla na musli tycinkach od helogg's tie s cokoladou uz mam v sebe tretiu 😕
mne urcil lekar termin 3.2. a 3.12. sa musim ist zahlasit na matersku resp. zmenit predmatersku na matersku.... 😨
baby, odpiste niekto maculikovi na to heslo do februaroviek...ja ho asi opat neviem...x;o)
olif, alex diky 🙂
zuci, ja som si vcera doniesla zo Sk sladkosti a polka uz je od vecera v tahu 😅

zuci 😀 no, aby si nesla do porodnice so sampusom v ruke 😀