icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
8. mar 2013

@mirkov booooze to si neviem predstavit... to keby si videla tu moju malu piranu, ako cuca...neviem si ani predstavit, ze by vystrajala a robila nejake caviky 🙂 asi by som prisla o nervy... :( drzim palce... nevzdavaj to este... hm ? skus aspon do pol roka potiahnut, kym pridu prikrmy... hm ? drzim silno palce !!!

mata884
8. mar 2013

@mirkov skus mu poriadne prezriet pusu. My sme tak mali len jeden biely pupencek, skoro ho nebolo ani vidiet a ked sme mu ho natreli tou fialovou vodou hned bolo lepsie

evamarcel
8. mar 2013

@mirkov ahoj chapem ta uplne ja som presne to iste zazivala a aj teraz mame cez den dost krizy ale dohana to v noci sak to plienky nenormalne tazke pokaka sa nacudo rano niekedy aj v noci ...ked chces odsavat tak velmi vela musis pit aby ti neodislo mliecko pre istotu ber aj homeopatika na tvorbu mlieka, a teda je to dost pracne ja som dokonca potrebovala aj ohrievacku na flasu lebo mi mala nechcela uz troska vychladnute mlieko inac je tu aj forum nekojim ale odsavam tam sa da tiez kadeco pozistovat ...su aj take mamicky co odsavali 15mesiacov.

evamarcel
8. mar 2013

@mirkov a v noci chce papat? nie je to z toho ze je viac unaveny ako hladny? Lebo u nas som musela malu uspat a az ked sa aspon pol hodinu uspala az tak chcela potom jest aj to som striehla len zeby sa este pomalicky preberala a rychlo k prsniku a stlacala som ho akoby som vytlacala jej mlieko

petuska55
8. mar 2013

ahojte babule, drobec klasika drichmá na balkone a ja som trochu cvičila, vidím že ste rozoberali zas priberanie, tak ja som dala dole pol kila, prestala som jest bekomplex - strašne ma z neho nafukovalo, tak som začala papať radšej viacej maska.
Dnes som vážila malého 6750 g, tak už spomalil priberanie, tak cca 20 g denne max, ale zas sa natiahol do dlžky.
Aj u nás je oslava v sobotu jedna čast rodiny, v nedelu kamošky a budúci týžden druhá čast rodiny a zvyšné kámošky 😀 mojej dcérky- slávime 5 rokov, bože to ubehlo. Ja nepečiem tortu, prvý víkend donesie svokra a na budúci sme s drahým objednali Hello Kitty - to bude radosti.

mirkov
8. mar 2013

@evamarcel ako on papa aj cez den, len mam pocit, ze ho nutim 🙂. Prisaje sa, cuca, potom zareve, vymenim prso, cuca, zareve, vymenim a tak dokola. Mliecko vidim, ze tecie, ved mu cez kutik steka 🙂. Pomaha trochu skakanie na fitlopte. V noci sa niekedy jeduje, niekedy nie, no konec...

mirkov
8. mar 2013

Jedine cim sa mozem pochvalit, ze ja som o 4 kg chudsia ako pred otehotnenim. Ale to je tym, ze som diabeticka a pocas tehotenstva som pribrala koly diete iba 8 kg a v podstate som este aj schudla. Drzim Vam palceky nech sa Vam dari!

ivinka77
8. mar 2013

@mirkov nooo ja som prve mesiace grcala jak prepnuta, tiez som schudla 8 kg, ktore som potom pribrala, takze rodit som sla vlastne na nule...vaha ako pred tehu... no za to po porode to ide hore a hore a vyssie a vysokoooooo pomooooooc :( otras...

adel22
8. mar 2013

Damy, po dlhej dobe som tu opat🙂

Mame sa dobre, 3 mesiace su fuc a tahame na ten stvrty. V noci spime bez plienocky a mame pekne sucho, aj prechadzky mame suche /3hod/. Uspavam uz o 19hod. a papame okolo 1 a rano ju este budievam tak okolo 5, lebo to uz citit na ceciku, ze nie tak casto papa🙂 no a zvykne spat tak do 7 rano...lebo tu je akosi skoro svetlo a ona pri svetle nechce spat:( ale sak ej zlata...ja na nu nic zle povedat nemozem🙂 snad ani ona na mna🙂🙂🙂

Len ta kaka sa akosi zo dna na den pokazila, uz len raz za 3 az 4 dni...ale sak pokial prdka neplace, tak som len spokojna🙂

N a teraz sa spytam, ako sa maju tie vase ratolesti? 🙂

slady
8. mar 2013

@adel22 no vitaj 😀 moja sa ma dobre, trochu cez den vymysla tiez s papkanim, cucka pomenej ale cez noc to dohana, kaka kazdu noc/rano straasne vela 😀 este sa nepretocila celkom, iba na bok, po zuboch ani chyru ani slychu zato do sedu sa taha riadne a hlavu uz sa jej nechce ani polozit 🙂 a na brusku je radsej ako na chrbte teraz, na chrbte uz sa nudi. ruky si ide zozrat a zacali sme nosit podbradniky lebo sa zaslinta inak az za usi 🙂

slady
8. mar 2013

ja tiez dnes vypekam - cheescake mam v trube, uvidime co z neho bude 🙂

ivinka77
8. mar 2013

@slady daj recept 🙂 ja som minule skusala nejaky od svagrinej, ale dajak nevysiel... :(

slady
8. mar 2013

@ivinka77 ja som si len tot na nete nasla ze falosny cheescake, este chladne tak neviem aky bude, ale nesla don citronova kora, co som si az teraz spomenula ze by do originalu asi aj celkom mala ist... neviem, uvidim aky bude a recept dam ak bude jedly 🙂

ivinka77
8. mar 2013

@slady oki tesim....zvedava som.... 🙂 lebo ten moj bola taka tuha guca 🙂 dooost daleko to malo od cheescaku 🙂

slady
8. mar 2013

@ivinka77 alebo vies co, na: http://varecha.pravda.sk/recepty/nepravy-cucori... a dam vediet ci je dobry, ale ide don nizkotucny tvaroh co osobne moc nelubim...

tinuska1112
8. mar 2013

Ahojte dievčatá.. tak tiež po dlhšom čase idem napísať čo nové.. Naša Ellka je asi magnet na choroby ☹ ... Od minulého týždňa nám strašne plače už aj v noci, tak bolestivo. Minulý pondelok sme šli k lekárke, lebo bola plačlivá a mala teploty do 38,3 tak nám povedala, že asi nejaká viróza.. vo štvrtok som šla do poradne,lebo som už nemohla pozerať, ako trpí .. viditeľne plakala od bolesti... lekárka nám kázala dať homeopatiká od bolesti, že zrejme ju bolí od choroby celé telíčko.. Samozrejme že máme problémy aj s papaním.. stále papáme len 60 - 120 ml , na striedačku, čo sa prejavuje aj na priberaní.. O týždeň máme štyri mesiace a vážime len 5400 g. Nie je to až taká hrozne nízka váha.. ale sme na spodnej hranici tabuliek.. No a keď vkuse pchala palce do úst a strašne bolestivo plakala, tak som jej poriadne pozrela ústa a našla štyri afty... tak som volala lekárke, že na čo som prišla a prečo sa už dva týždne trápime. Dnes mi kázala prísť, že jej začneme dávať B12 injekcie, aby sa nám trošku pozbierala a rozpapala, tak prvú injekciu už máme za sebou.. Nabudúci týždeň nás čakajú ďalšie 3 ☹ . Tak namiesto očkovania , ktoré sa nám posúva o mesiac, musíme absolvovať toľko bolestivých injekcii ☹ Nechápem, kde to schytala, keď afty sú vlastne herpetický vírus.. a nehovorím, že to je už druhá naša choroba..Dúfam, že po tých injekciách sa rozpapáme, priberieme a obídu nás už všetky choroby..

janulka_s
8. mar 2013

@tinuska1112 Drzim palciska, nech ste rychlo zdravucke!!!!

tinasc
8. mar 2013

@tinuska1112 nech ste rýchlo zdravučké a nech sa bambulke dobre darí a pekne papká a priberá 🙂

alyze
autor
8. mar 2013

@tinuska1112 prajem skore uzdravenie a nech vas choroby obchadzaju na kilometre 😉

mata884
8. mar 2013

@tinuska1112 zlatucka je velmi...je mi luto, ze sa tak trapite..a co ti dala na afty lekarka?... ja som davala len tu fialovu vodicku gencianovu a bolo po troch dnoch lepsie ovela... dala som to na tu vatovu tycinku a potrela. Ak ti to nedala skus to.

ivinka77
8. mar 2013

@tinuska1112 vela zdravicka, nech ste cim skor fit !!!

tinuska1112
8. mar 2013

@mata884 dávam aj ja fialovú vodičku na to, tak dúfam, že to zaberie... lekárka mi kázala tú fialovú vodičku, cebion - to je vitamín C v kvapkách a tie injekcie B 12 na posilnenie imunity... ja už som z toho chorá.. kým bola maličká, stále ju bolelo bruško z nutrilonu, tak sme skúšali kvapky Espumisan, Sab Simplex.. teraz dávame už druhý mesiac Bio Gaia - probiotiká a aj tak sa stále na nás niečo nalepí. Už by som chcela fungovať bez kvapiek a zdravučká..dúfam, že keď zavedieme prvé príkrmy, prestane nás trápiť aj bruško a vysadím aj tie probiotiká.. 😒 A všetkým vám baby ďakujem za povzbudivé slová.. 🙂))

ingeborgnicol
8. mar 2013

@mirkov Ahoj, ja osm prestala uz dokrmova, dlho som nedavala, lebo nechcela do flasky a cez cievku uz odmietla ona. Cize preto sme davali kasicky, ale uz nebolo dost dlho treba tak sme nedavali nic, ale vcera a dnes vecer aj mne dajak strasne sa hadze aj mne normalne so sa musela s nou prejst s hlavou na prse a tak sla...hlavu hore prejde to musime si verit! vydrime!spomen si v noci ked ides len vyhodit cecku vonku, ako by sme sli varit mlieko! nechces kontakt na moju laktacku? ak jej zavolas hned ti poriesi problemy....

ingeborgnicol
8. mar 2013

@tinuska1112 mrzzi ma ako sa trapite vela zdravia prajem!

mirkov
8. mar 2013

@ingeborgnicol si zlata, dakujem! Zatial bojujem, jasne, ze nechcem varit 🙂. Tosa len raz zacas opustim. Dnes som si odsavala. Za 20 minut som odsala z oboch 100ml. Tok bol spociatku pomalsi. Myslis, ze to je postacujuce?
Ja uz som kontaktovala laktacnu, ale moc mi neporadila, vsetko co mi povedala som uz mala vyskusane. Tak ja uz fakt neviem 🙂

mirkov
8. mar 2013

@tinuska1112 krasna baba! Na to, ze ste chorucky vyzera spokojne 🙂. Drz sa a nech ti len uz radost robi!

ingeborgnicol
8. mar 2013

@slady ajja chcem recept na cheesfras! ja som nikdy nerobila!

ingeborgnicol
8. mar 2013

@mirkov skus skontaktovat moju, keby jej nebolo nekoji z mojho okolia uz nikto ani ja vazne, minimalne ta podpori a vsetko mozne pomoze vazne. a okrem toho aj mne fakt zlyhava mliecko dneeeeeeees pomooc. a 100ml ja nikdy! ale nikdy nemam! ja odsavam kazdy vecer o 21:00 a o 23.00 a nikdy som nemala z oboch dokopy este viac ako 60! niekedy len 30-40, ver mi! to ze mas 100 je uplne skvele, a cez den to ani nehovorim cez den ja nic neodsajem a to mam elektricku odsavacku tak sa neboj nic! si na to vyborne.

snehulienka1986
8. mar 2013

moj krpec chcel dudlik hned ako vysiel s bruska,hihi a aj doteraz ho ma rad,no ked zabuva tak ho vypluje.A inak mi prespi celu noc,co som dost prekvapena,uz od 1 mesiacika spi az do rana.Stale sa usmieva,place iba ked je hladny aj to je taky plac ze chvilu a hned na to sa zacne smiat,niekedy mam pocit ze sam nevie ci je lepsi plac,ci smiech.

slady
8. mar 2013

@tinuska1112 drzte sa!!