icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
8. mar 2013

@mirkov a hlavne neprestan kojit v ziadnom pripade, lebo ked budes iba odsavat, tvorba sa bude inba znizovat a znozovat az kym nevymizne, aj ked je pravda ze niektore baby dlho koja ale riskovat to netreba a vecsina poto musi brat tie lieky co ja beriem

slady
8. mar 2013

@mirkov ja mam taky pocit ze u nas je to ten tok, tiez sa mi tu hadzala teraz vecer som musela tri rat kozu prestriedat, a nakoniec pomohlo ked som si k nej lahla a dali sme to po leziacky to jej asi rychlejsie tieklo

slady
8. mar 2013

@ingeborgnicol sak som hodila link na recept - po slovensky tentoraz tak si spravte kocky, dobry je, teda nechuti ako fest cheescake ale zly neni 🙂

slady
8. mar 2013

@ivinka77 vid co som napisala vysiie o cheescakeu 🙂

ingeborgnicol
8. mar 2013

@slady you skusim a skusim aj to kojenie po leziacky myslis ze to ide rychlejsie?

mirkov
8. mar 2013

@ingeborgnicol
Tak mi to cislo preistotu posli. Ked bude uplna kriza zavolam 😀

slady
8. mar 2013

@ingeborgnicol no moju to ukludni obcas ked sa moc meta a nema preco - akoze nechce sa jej kakat ani prebalit, ze je len unavena a nervna, tak vtedy nam to pomaha a ukludni sa a mam pocit ze jej to asi rychlejsie tecie. a v noci ked sa tak kojime tak sa mi utopit ide ako jej ide mliecko 🙂

mirkov
8. mar 2013

@slady ked ja poleziacky neviem kojit ☹. Mam velke prsia a maly sa nevie prisat a ked sa mu vysmykne prso tak spusti reeeeev

slady
8. mar 2013

@mirkov 😒 tak to potom neviem, ja mam male 😀 tiez mi to neslo od zaciatku, az ked sa zacala zaba poriadne prisavat a tiez sa jej obcas vysmykne ale da sa to...

ingeborgnicol
8. mar 2013

Ja mam velke lebo so teraz cela velka a je to vyhoda. Lebo si ich prehodim kam ja chcem 🙂))) cize prso dat do pusy nie je problem 🙂)))len keby tam nieco bolo ako nie je. a viete jaku mame vahu? na porazenie 5870. Je tu niekto vobec este pod 6 kil? akoze aj tak dobre lebo ako 4 mesacny mame mat vahu 2xtaku ako sa narodila. resp. ako dosla doov a u nas to bolo 2500 cize sme za vodou, ale aj tak. 11teho sme mali 5440 a tolko sme pribrali za 3 tyzdne - 430 gramov, to je 143 na tyzden. je to podla tabuliek dobre, lebo mame priberat 100cca na tyzden ale mne sa to nezda, naozaj pribera pomalicky, myslim ze je to tym castym spanim a teda menej kojenim.

jgiovanna504
8. mar 2013

@ingeborgnicol asi si prehliadla moju otazku 😅 priberas z toho benediktu a senovky???
a inac v pondelok sme sa vazili a mali sme 5660g a 62cm,,cize este menej ako vy 😒 a narodila sa 3500gramova a 52cm.ale doktorka vravi, ze o.k..

ingeborgnicol
8. mar 2013

@jgiovanna504 prepac ano zabudla som ti odpovedat.ano ja som priberala a velmi,7kg za mesiac a pol.a potom mi prestali zaberat,tak som musela prejst na lieky COSTI.z nich priberam este viac,ale mam mliecko.tiez nie na rozhadzovanie a stale on bojujem,ale kojim.spolu som nabrala od porodu 11 kg a iste len s liekov.ale laktacka sa nechala pocut ze nie vsetky priberaju dokonca dve poznam osobne co nepribrali. Na kazdu to zabera inak.a nezaberaju ti caje na kojenie,zaprazena polievka,vinea a pitny rezim?ja to jem a pijem denne,inak by som nemala nic.a vela odsavam.

ingeborgnicol
8. mar 2013

No a nezer. Od syna som dostala crepnikove minianturie a dezert a od chlapa cokoladu na mdz

evamarcel
9. mar 2013

@adel22 prosim ta ako ti spinka cez den mala, ked tak krasne spi v noci ja som uz zufala mi sme hore aj 10krat:(

tinasc
9. mar 2013

@ingeborgnicol ja som tiež dostala od chlapa čokoládu... a kto by odolal...

evamarcel
9. mar 2013

@mirkov to presne aj ja zazivam pri kojeni rev neskutocny len co sa jej vysmykne prsko, najhorsie vsak je to ze cez den mi odmieta normalne sa napne reve ona sa ani prisat nechce horko tazkonieco popije po troch hodinach a v noci to je des ja uz nevladzem som z toho normalne taka vycerpana sak to sme skoro stale hore ja uz ani neviem ci kojit ci cumel davat ved tuto noc mi vkuse asi prespala len dve hodiny a to spala od 19 do 5.50 tiez sa mi zobudi lebo uz je vidno vonku. Ja neviem co sa deje ci to vela cez den spi ci co..ale nezda sa mi zeby az tak vela spala cez den ved dnu su to iba 45minutovky a akurat raz vonku 2hodky a vecer opat 45min. Tiez jej davam ulitku lebo uz som skusala aj rucky vonku a to sa este viac budi, ale ked jej dam ulitku tak sa zlosti ruky vytahuje ...jojjj ja nechapem ze kde to robim chybu ze inym deticky prespia celu noc - nevadi mi ked sa raz dvakrat zobudi ale 10krat ved mam pocit ze ani nespime.

ivinka77
9. mar 2013

@evamarcel skus dat na noc tenku ciapocku na hlavu a natiahni jej to cez oci...mozno pospi dlhsie rano...nezobudi ju svetlo...

ingeborgnicol
9. mar 2013

@evamarcel to nebude problem v rezime ten je vynikajuci ked hovorit ze su to dve 45 minutovky a po obede do 3 hodin.....tam je nejaky iny problem len na neho prist. moze jej-mu (prepac zabusla som co mate) teplo, alebo chladno, skvor horuco, alebo vedi pišanček, ci sa chce len potulit, velmi tazko povedat, ale nieco tam je nedobre. najhorsie je ze na to vobec nemusis prist co ja dufam nebude ten problem.

U nas sa tiez vcera nieco stalo. Uz dva vecery nechcela zaspat bez placu a vstala o 01.30 a od vtedy kadzu hodinku a pol, hodinku!vyzersam jak zombie....a tiez viem ze je to vyniocne u nas nie je taky problem, ale neviem co jej bolo, mozno sme len nieco pojedli. jedla som novu mexicku kuchynu mozno je to tym a vcera som si pridala aj pomaranc prvy krat, tak neviem ci nie z toho

Mirkov, myslim ze ty si sa ma pytala cim dokrmovat. No najlepsie nicim, ale ak uz tak cievkou, lebo ti hrozi ze sa ti nebude chciet uz vobec prisavat. tak bud cievkou, alebo v nasom veku radsej uz mozno poharikom, alebo lyzickou.

ivinka77
9. mar 2013

dobre ranko babule, my sme prave dorazili z nakupu... 🙂 krasny slnieckovy vikend vam zelame...

ivinka77
9. mar 2013

ozaaaaj baby ake plienky pouzivate ??? ste spokojne ? myslim jednorazovky...

tinasc
9. mar 2013

@ivinka77 pampersky... sleep and play ale len cez deň a v noci active baby zelené pampersky lebo v noci malého neprebaľujem a keby som mu dala tie žlté sleep and play tak by sa precikal, to sa mi stalo 3x za sebou... a tieto zelené to ustoja 🙂

ingeborgnicol
9. mar 2013

my pouzivame pampers baby care ale snazime sa co najmenej 🙂 ake ste zlatucke, to si bola v nosici? a aky pouzivate? malicka ma krasnu ciapocku.

a ja sa chcem opytat na kojenie ako casto teraz kojite a ako dlho z ooch psiciek, alebo z jedneho, ja mam nejakeu zas liecnu krizu a myslim ze je to aj z toho ze sa papka cim dallej tym menej.

ingeborgnicol
9. mar 2013

pardon, nie baby care, to je program ktory mame v Procare 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 pouzivame activ baby tie zelene,

tinasc
9. mar 2013

ozaj baby aj ja by som chcela nosiť malého, čo je najlepšie?

ingeborgnicol
9. mar 2013

my sme dnes dodbre dodrbali rezim, skusala som uspat doma, to asi posledne co som urobila a posledny krat. na obed mame mat dva a pol hod spanok, no skusala so doma, ale po hodine oci velke, tak vycikat papat a znova, cisty bordel tak zaspala ale vo vaku a po velkom placi, ak to vyskusam nabuduce dajte i rovno po hube. jednoducho ona viac ako hodnku denne doma neda, ak hodinu a pol tak vela. ale ja som ju nedala z vaku do postielky, ale do kociara, ze ked sa zobudi len podrngam. houby houby zlata rbka po velkom placi som ju aj odtial po hodine musela vziat, nic som nevyhrala.....co ja budem roit ked nebude uz v kociari spat neviem.......ledva sa mi zmesti do hlbokej casti.

ivinka77
9. mar 2013

@ingeborgnicol ano, boli sme rano v obchode...mam tu 100m od baraku tezco a ked sa mi nechce trepat s kocikom , tak ju supnem na brucho a ideme...a potrebovala som len grulky na obed 🙂 tak to sa zvlada, lebo inak je uz Viki riadna grula, takze vacsi nakup takto nehrozi 🙂 dlhsie trasy tiez ee... a nosic mam este po Teri, ale uplne ako novy, lebo Teri v nom nechcela byt... je to Phil & Teds Pepe

inak na tie plienky sa pytam preto, lebo my sme tiez doteraz mali sleep and play, ale som sklamana, ze trojky uz nemaju take tie pruzne suche zipsy... tie active baby to maju aj trojky... len su tusim drahsie...

ivinka77
9. mar 2013

@ingeborgnicol a dakujeme...ciapocka je z HM , mali aj bielu a svetlunko ruzovu, ta by zas velmi pristala tvojej michellke, kedze je tmava....

tinasc
9. mar 2013

@ivinka77 ja som z tých sleep and play hotová, som povedala, že ich už doma nechcem vidieť... ťažko sa mi to zapína, je to nepružné a nič to nevydrží, napr, keď s malým som dnes bojovala, lebo on začne revať ako tur, keď mu dávam plienku a hádže sa, tak som ju roztrhla... novú a suchú... a okrem toho nevydržia nič.. malý je za chvíľku v nich precikaný...

ingeborgnicol
9. mar 2013

@ivinka77 su najdrahsie,ale aj najlepsie, my dalsie dieta nebudeme mat tak sme sa dohodli pre tieto. a ani ich neminiee vela teraz pri bezplienkovani tak max 4 denne.......aj to len preto niekedy ze hoci iba raz curkne ked nestihnem ju dat tak uz jej nedam plienku a to je skoro cela sucha.....a to je co za nosic? aj ja mam 100metrov hypertesco 🙂

@tinasc no pri vahe nasich deti ti odpotucam uz len manducu, alebo ergonosic. Ostatne su zdravotne zavadne na caste nosenie nevhodne-vsetky typy klokaniek, a aj tak su iba do malo kil. A este satka je cool, ale asi sa ti neoplati upit, lebo je to len do 9 kil,vecsina. a manducy je aj do 20, ergonosice tiez, alebo do 90. Len su drahsie. ale su nezavadne na chrbatik, a zdravy vyvoj. Rozdiel medzi nimi je iba v tom, ze manduca sa da prekrizit na chrbte a ergonosic nie. Viac ti poviem popoludni, lebo som si kupila ergo a idem ho tam vyskusat a manducu sme mali do teraz. a okolo 16tej ju uspavam doma len v satke v nicom inom a ked z nej vyrastie tak budem v ergo.

jgiovanna504
9. mar 2013

@ingeborgnicol mne laktacka povedala,ze ak by mi mali zaberat caje,tak to by som ich musela pit na hektolitre a malu by teda "roztrhlo" z toho 😖 a ostatne veci je vraj cisto o psychike,teda mozno to niekomu zabera..ja mam mlieka vraj dost,ale asi jej nestaci,lebo sa niekedy zlosti na nom tiez,ako to tu popisuju aj ostatne.tak preistotu mi dala,nech vyskusam,ci to nebude tym.ale ked som ju prikrmovala cez cievku este dodatocne s UM, tak vypluvala..mozno to bolo tou inou chutou mlieka..a oni asi podporuju chut do jedla,co?? hadam by som si to vedela ustarzit 😀