icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

alyze
autor
12. mar 2013

@ingeborgnicol merala som autosedacku, do nejakych 75-78 cm by tam mala byt v pohode a potom...
jasne ze oproti smeru jazde, tak by malo byt upevnene kazde vajicko 😉

ingeborgnicol
12. mar 2013

@alyze No len aby im nohy z toho nevyliezali 🙂 lebo ja ked ju tam mam vo fusaku uz jej nohy tlacim a to nie je velka ma iba 62cm.

ingeborgnicol
12. mar 2013

a tiez sa chcem opytat ci nosite este hlboke, alebo uz aj sportove kociare. Ja mam v sportovej casti tzv novorodenecku vlozku, tzn. ze mi tam skoro lezi a laka ma ju do toho vytiahnut, tak neviem, ale zase iste je jej komfortne teraz kvoli spanku vo vanicke tak preto ju davam este do vanicky aby spinkala.

ivka228
12. mar 2013

@ingeborgnicol Ja mam kamusku, ktorej dcerka oslavila 1 rok koncom februara a vtedy jej kupili aj novu autosedacku. Vajicko pouzivali minimalne do 12 mesiaca. Takze sa asi fakt netreba ponahlat. A kedy sa planuje tvoj chlap vratit spat?

ivka228
12. mar 2013

@ingeborgnicol ja budem pouzivat vanicku pokym mu bude dlzkovo dobry. Je to pohodlnejsie. A my hlavne ideme do leta, takze odlozime fusaky a hrube overaly a hned v nej bude viacej miesta.

jgiovanna504
12. mar 2013

@gabikaadam toto presne robi moja Sofi!! od minuleho tyzdna spi max polhodku,a to je presna ako hodinky!!kedysi som ju mohla kocikovat aj 4hodiny,a spala ako zarezana este aj ked sme prisli domov,ale teraz..viem ze su uz vacsie tie nase deticky,ale toto je nejak malo aj na mna..da len polhodku ci v kociari,ci vnutri..nechapem..u nas mozno od ockovania,teda..namyslam si,ci to tym nebolo..ale v noci spi v pohode,hoci sa kojime aj 3-4krat,ale to hned zaspi,ale cez den nechapem zrazu..

emmka9
12. mar 2013

@ingeborgnicol super som za 😀 je t 😀 o chlapček šimonko 😉

emmka9
12. mar 2013

@ivinka77 dakujeme 😀

alyze
autor
12. mar 2013

@ingeborgnicol no my budeme hlboku pouzivat az kym nebude sediet, takze cca do maja ? Lepsie sa jej tam bude spinkat, ako v sportaku😉

slady
12. mar 2013

@ingeborgnicol do 9 kil je to moje, maly sa mi vosiel tusim do 9 mesiacov a to bol velky dost aj dlhy aj tucko 🙂

alyze
autor
12. mar 2013

Ahojte baby, uz sa vam deticky obracaju z chrbatika na brusko a naopak ? 🙂

ivinka77
12. mar 2013

@evamarcel napisem ti, ako zhruba fungujeme... vstavame okolo 7 - 7.30 prebalim, prezleciem, pocvicime, pohrame sa... napapame... potom je take cca 2 hodky hore a ked vidim, ze uz si sucha oci, tak jej dam cucnut, ale vacsinou len malinko tak 3krat potiahne a je neboha... a dam ju spat na balkon... spi od tej 9-13 potm vstane, zase sa prebalime, pohrame, napapame a vydrzi zas tie 2 hodky...okolo 15 zase dam cucnut , zaspi na cecku, dam ju do kocika a ideme vacsinou von po starsiu do skolky , na nakup a tak a to mi vydrzi spat v kociku zase 3-4 hodky...ked sa zobudi zas to iste, napapat, prebalit, pohrat...a ked je den, kedy kupeme, tak okolo 20 kupeme , potom sa normalne napapa a okolo 21-22 ide spinkat....vydrzi tak ako som pisala , cca do tej 4-5 vtedy ju prelozim k nam do postele nakojim, ale ani neprebalujem, snazim sa ju co najmenej zobudit... a spi do rana...a niekedy sa jej v noci stane, ze sa zobudi aj 2krat....cize uz po prvom raze ju prelozim do postele k nam a tam jej dam cucnut aj druhy krat...

alyze
autor
12. mar 2013

a tie co tu spominali zubky, co uz vysli ? nasa teraz tak žuje hryzatko, ze ho asi zje 😀

slady
12. mar 2013

@ivinka77 diki, hej hej historku s chvostikom si pamatam, no my chvostiky nemame 😀 neviem co jej bolo ale celkovo je daka nervoznejsia teraz. a mne je dnes zle jak fras, fuj, som sa bola dnes von najest tak neviem ci to bol ten "kuraci stroganov" alebo co ale zaludok mam naruby ☹ uz len odpocitavam do siedmej kedy dam skriatkov spat a dufam ze pospia a odpadnem s nimi do postele...

ivinka77
12. mar 2013

vajicka su vacsinou do 9 alebi 13 kg , moja prva dcera bola vo vajci do roka a vraj nie je dolezite, ci trcia nohy, ale ci trci hlava...ak netrci, moze sa s kludom este pouzivat....

alyze
autor
12. mar 2013

Ach ta moja baba ukecana 😀 teraz objavila moju tvar, taka som vychytana 😀

evamarcel
12. mar 2013

@jgiovanna504 a chce ti papat cez den ked kojis tri az styrikrat lebo moja normalne odmieta cez den hlavne rano vobec nechce a potom ked aj papa tak len minutku a uz keca so mnou a odtahuje sa.

mirkov
12. mar 2013

@alyze ake krasne nausnicky 🙂 a mala samozrejme tiez!

evamarcel
12. mar 2013

@ingeborgnicol no citam tu knihu zaujato juuuuj keby som len bola vedela ze to netreba hned letiet k babu a kojit ale pockat aspon 10min. urcite by som nemala teraz tolko budenia ale normalne sa obavam nechat celu noc plakat aj ked si myslim ze je pravda ze v noci sa jest nema ale spat a deti sa to maju naucit. Ked si ucila malu pisala si mi ze dlho plakala to si nesla ani za nou? nepopises mi presne ako si to robila ked si ju ucila v noci spat? Dost som zmatena tolko literatury som uz precitala o spani v jednej som sa docitala ze dieta ked sa zobudi ma vzdy pricinu a ked to riesime iba kojenim tak sa nam to vypomsti v starsom veku co je pravda potvrdilo sa mi to na prvom len ako prist nato co ju trapi ked sa mi tolko budi ja ju potom kojim ona sa mi preje zrejme ma vetriky a rano uz sa zacne budit ze sa potrebuje vykakat a boli ju brusko a dokonca mi rano ani papat nechce pri prvom som podobne prezivala do roka a to mi potom aj prikrmy dost odmietal lebo asi bol najedeny z noci, ale zas ked jej nedam hned ked sa mi v noci preberie tak sa za pol hodku resp. hodku zobudi zas a ked ju kojim tak pospi dve hodky vkuse..tvoja malicka semtam v noci nezaplace a potom sama zaspi? a vecer ked ju das do postielky spinkat zaspava uz bez placu? My stale s placom zaspavame nakojim ju je v perinkovej ulitke a dam cumel ked jej vypadne rev ale niekedy rev aj s cumlom ale nechame poplakat dame znova cumel a niekedy po dvoch troch podaniach niekedy po viacerych zaspi.

jgiovanna504
12. mar 2013

@evamarcel no vies co,mam pocit,ze napapa sa lepsie cez tu noc,lebo to normalne ze hlce.a cez den tak nehlce,ale kojime sa aj cely den niekedy.niekedy len minutku ako vravis,ale niekedy dost dlho (nepozeram na cas vacsinou).ja nemam druhe dieta ako ty,tak mne nevadi ak sa kojime casto,lebo sa venujem len jej.podla mna tebe by bolo vhod naucit bez cumla,ked tak place ked jej vypadne a stale sa nan budi...my ho pouzivame,ale sanzim sa minimalne..moj nazor..

aliatko
12. mar 2013

Ahojte 🙂 Ste fakt rýchle nestíham čítať. Ja tiež pridávam fotečku nášho malého herca 🙂

ingeborgnicol
12. mar 2013

@evamarcel no my sme to mali velmi brutalne. fakt. Prvy den plakala od 19tej do 01:00 rano. Druhy den plakala do 24.00 tusim a tereti den do 23.00. Stvrty den uz spinkala hned a poto uz stale hned. a chodila som pozerat kazdych 10 minut. Po 2 hodinach som kojila. Niekedy som ju hladkala po brusku a chrbatiku, snazila som sa vsetko urobit ako pisu z tej knizky"kazde dieta sa vie naucit spat" ona plakala v spalni a j av obyvacke, neviem ktora viac. ale to nie je taky plac "zalostnik" ale iny. samozrejme tie prve dni, alebo den je vlemi zalostny ten plac. lebo nechape chudatko co sa s nou robi, doteraz stale niekto pri nej ked bola hore a zrazu nikto a nic a ona tomu nerozumie chudatko........je to strasne strasne drasticke a skoro nikto to nevydrzi. ale ako vidis sa nam to vyplatilo. a Musis si byt ista, ze nie je hladna a ze jej nic ine nie je. niekto by ti povedal zenesmies, lebo dostane pruch, co clovek to nazor. pred 19tym rokom som to iste urobila so synom, muz ma zavrel do kuchyne jeho do izby a dovi dopo tiez sme kazdy revali inde a tiez zabralo ako teraz. ale najlepsie si precitat tu knihu, kde sa presne opisuje taktika, lebo kazdy v tom vidi nieco ine...

mata884
12. mar 2013

@ingeborgnicol urcite ti este postaci vajicko. Je do 9 kg . Takze mas este cas na klasicku. 🙂

mata884
12. mar 2013

@ingeborgnicol vlastne az do 13 kg... opravujem 🙂

ivkasendy
12. mar 2013

@ingeborgnicol my mame vajicko do 10 kg, mala by si mat dakde naboku alebo zdola nalepku ze do kolko je tvoje... v kociari hlbokom bude ako baby pisali pokym sa nenauci sediet alebo kym sa zmesti - lebo sa smejeme ze jej zachvilu bude treba prevrtat otvory na nohy, aby mohli trcat von 😀

@jgiovanna504 presne tak aj nasa uz isty cas - kazdy denny spanok len polhodina 😒 ked nahodou potiahne trochu dlhsie az pozeram ci zije 😀 a papame tiez cca kazdu polhodinu, niekedy mam pocit ze aj po 15 minutach, a vacsinou trosku pocucka a uz vysmiata jak leco ze: ok, nateraz mam dost 😀

ivkasendy
12. mar 2013

@ingeborgnicol ja som to skusala s tym vyplakanim a zaroven s hladkanim a upokojovanim kazdych par minut, ale zatial som nikdy nevydrzala 😖 je to podla mna dobra metoda, velmi pekne opisana v tej knihe, no presne ako pises, je to hlavne na zaciatku dost drasticke... a mozno by som to aj nejako vydrzala v inej izbe, no my byvame v panelaku a mam pocit, ze susedia by na mna zavolali socialku 😀 chcelo by to nejaky domcek "na samote u lesa", kde by sme len srnky a medvede plasili 😀

vonicka
12. mar 2013

@ingeborgnicol - ahoj, mozem sa len spytat, to si nechala tak dlho revat svoju malu stvormesacnu?

ingeborgnicol
12. mar 2013

@vonicka Ano, ale to nie je tak ze dieta place 5 hodin v kuse, to by nevydrzal nikto, to by bolo tyranie dietatka. teraz so si vsimla ze so to nie celkom dobre napisala. ale tolko vydrzala byt hore bez tohoaby zaspinkala. a ano dcerka mala dva a pol mesiaca skoro tri tusim

@ivkasendy no v bytovke si to neviem predstavit ta by vsetko na na doliehalo o to viac, my byvame v domecku a fungujeme na vysielackach ak by neco....

ale cela ta metoda je o tom ze si musime uvedomit co od toho chcee. My sme MUSELI. Nasa dcerka vobec nespavala dva a pol mesiaca, mala vymeneny den aj noc a ked sme jej to chceli vymenit nazad museli sme nieco urobit, tak namiesto nocneho nosenia na rukach sme muslei urobit toto. my sme nosili 12 hodin, od 19tej do 7nej do rana. a ani minutu nespala chudatko. jedine par minut v satke a dakedy par minut v batohu ale to nie vzdy...vecsinou cely den spala non stop a celu noc bola non stop hore. bez minutky spanku, pre nu to bolo uz hranicne so zdravim, a skusali sme milion veci a nic nezabralo, az toto. neviem keby mi spala tak ako vam ja by som to nevydrzala a asi ani neurobila. Ak by som vedela ze neviem kedy, ale proste ze zaspi.

tinasc
12. mar 2013

@ivinka77 ja malý to robieva, že vyberá a dáva si cumel 😀

tinasc
12. mar 2013

@ingeborgnicol mne dnes malý odignoroval poobedňajší spánok, som s ním bola aj vonku a oči veliké, ani v aute nezaspal, nechápala som... takže bol riadne protivný, kým večer zaspal...