icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
13. mar 2013

s tymi zubami mame uz asi vsetci ''na male''... 🙂

alyze
autor
13. mar 2013

Caute baby, no ani my sa este nepretacame, ale aj to pride 😉
Vcera som zacala skusat, ze ako mala dlho vydrzi bez papkania a cuduj sa svete, z dvojhodinoveho intervalu sa nam stava trojhodinkovy 🙂 😉 a dnes dokonca vydrzala s nami behat po meste aj 4.5 hodinky bez papkania, tak sa tesim 😀 😀 😀
No a vstavanie sa nam nejako posunulo na 04:30 za svitu, ale po hodinke bdenia ju este ukecam na hodku 😀 takze supis 😅

alyze
autor
13. mar 2013

inak, bola som dnes s manzelom na policii, zapisat tazne do technicaku, bolo tam mrte ludi a myslite za nas niekto pustil, ked som mala zo sebou aj dieta ? nikoho to ani nenapadlo !!! tak sme po 2 hodinach 😠 isli znechuteny domov, kam tento svet speje !

ivinka77
13. mar 2013

@alyze ja som zas minule ''testovala'' v bratislavskej MHD kolkym ludom trkne pomoct mi s kocikom bez toho, aby som poprosila... necuduj sa svete...ani jednemu jedinemu... 🙂 takze asi tak...

evamarcel
13. mar 2013

ja ani neviem ako je to s tymi zubami snazim sa tiez zistit lebo pri prvom mozno sa aj budil zubami ale ja vzdy kojila takze vlasten od 4m som kojila az do 13m aj 6-8krat....tak som dufala ze aspon mala bude lepsi spachtos🙂)) pozerala som si forum kazde dieta sa vie naucit spat....a jedna mamicka pisala ze od narodenia babo dala do postielky a odisla a uz ma 8mesiacov a nebudi sa tiez isli aj zubky a ked isli zaplakalo poplakalo minutku dve a zaspalo same lebo bolo tak naucene samo zaspat.

evamarcel
13. mar 2013

@ivinka77 to je smutne - akosi kazdy je zahladeny len do seba

adel22
13. mar 2013

Ahojte babule. Tak uz zase u svokrovcov🙂 chi chi...no dobre nam je, vsade sa o nas staraju a malu rozmaznavaju.
Uz pijem aj stavy a aj tak kakame pravvidelne- raz za 4 dni a vzdy po papani pred prechadzkou🙂 ale dnes nam to akosi neslo do nocnika...kym som sa prezliekla a ze uz teda idem ju tam dat...tak ona uz mala nalozene v gatkach....tak isla hned pekne do umyvadla🙂 Moja chyba no...mala som ju tam dat hned...clovek sa uci na svojich chybach🙂

A aspon daco pozitivne, holcina sa dnes konecne sama prekoprcla z chrbatika na brusko a nastavvila do pozicie pasenia konikov a to niekolkokrat...bola to sranda🙂 som sa smiala, ako bojuje a nevzdava sa🙂 sa jej to zapacilo...a uz aj hracky chyti oboma rukami....som pysna mama🙂

PS: piekla som super kolac dnes- Baronkine rezy- odporucam vygooglit a ukuchtit..mnam mnam, ale radsej s masielkom, ako s herou 😉

Majte sa krasne....idem zehlit

adel22
13. mar 2013

Takto som ju dnes nasla, opicu skoricu🙂

ivka228
13. mar 2013

@mirkov myslim si, ze 2x kojenie v noci vobec nie je vela. Iba podla Francuzov.

ivka228
13. mar 2013

@evamarcel ja by som to radsej mohla skusit s tym kojenim okolo 3 a ked sa zobudi prvykrat okolo polnoci tak mu vlozim iba cumlik. Skusim dnes v noci. Uvidime kam sa dostanem. Ale isto viem, ze 10 minutove plakanie nevydrzim ja, ani manzel a predpokladam, ze ani susedia.

Inak ako si pisala, ze cumlikom sa pricina zobudenia neodstrani, tak sa chcem spytat aku mate teplotu na spanie? Mozno mu je fakt horuco alebo zima. Ja uz neviem.

ivka228
13. mar 2013

@ivinka77 tak aj ja som dnes testovala nasu kosicku MHD a musim priznat, ze zakazdym sa mi niekto ponukol. Dokonca aj jeden cca 60 rocny pan. Ale potom ho vystriedal mlady chalanisko, takze ja som mala zatial dobru skusenost. Musim zaklopat na drevo, aby sa to nepoazilo, lebo v lete sa chystam chodit MHD castejsie.

emmka9
13. mar 2013

@ivinka77 nnnnnaaaaaaaadherna 😀

sssiska
13. mar 2013

@ivka228 ked sme sli domov tak nam nizkopodlazny spoj zastavil cca 40 cm od chodnika 😀 Ale mlady chalanisko pribehol ci moze pomoct 😉

sssiska
13. mar 2013

@adel22 sikovna...mamka uz moze byt v pozore 😉

tinuska1112
13. mar 2013

@mirkov my vstávame presne tak isto, spať chodíme medzi 19,00-19,30.. ja síce nekojím, dávam UM, ale hladná je rovnako často.. 😉

tinasc
13. mar 2013

@slady dúfam, že ti je už lepšie 🙂

tinasc
13. mar 2013

inak dnes som sa rozhodla, že drobca naučím spať v postieľke, no po veľkom revu spal tam doobeda pol hodinu, potom sa napapal pohrali sme sa, bol unavený, dala som ho do postieľky a rev a rev a rev... no neutíchajúci, som ho hladkala, čičíkala, utišovala nič... tak som to vzdala, praštila som ho do kočíka, dala som ho do chladnej predsiene a spal 4 hodiny 😕 nuž len v kočíku a v overale sa mu páči... čo mi budeme robiť keď bude teplo... pomoc...

tinasc
13. mar 2013

@ivinka77
@slady
@mata884 kráááásne deťúrence 🙂

tinasc
13. mar 2013

@evamarcel ja som dnes v noci skúsila dať cumel, ukľudňovala som ho, nechcela som ho kŕmiť, ale spustil taký plač, že som musela mu dať papať... no čo už...

tinasc
13. mar 2013

@alyze aj nám sa predlžuje interval v papaní, kľudne aj 4 hodiny vydrží 🙂

tinasc
13. mar 2013

@ivinka77 v Blave sa ani nečudujem...

tinasc
13. mar 2013

@adel22 no šikovnica, krásna 🙂

alyze
autor
13. mar 2013

@tinasc uz konecne viem co je to mat naliate prsia 😀 ked papka az za tri hodinky 😀 😀 😀
len nech jej to tak vydrzi aj v noci 😉

mata884
13. mar 2013

@alyze ja uz som tiez dlho nemala riadne naliate prsia. Tak dufam, ze sa mliecko bude a bude tvorit. 🙂

ingeborgnicol
13. mar 2013

@ivka228 NO jednoznacne so ju musela nechat vyplakat. najprv niekolko krat sme juuspali ci na rukach, alebo vo vaku a tak polozili do postielky a nechali ju spinkat. pred tym tiez nechcela, ale teraz uplne v pohode tak ostala spinkat. a ked nechcela sama tam zaspavat tak sme nechali zase vyplakat ale tu stacila chvilka, zatiahnut zaluzie (idem kvoi nej dat garnize a zavesy ytmave, kedze spinkate od 19tej a v lete bude svetlo) odobrat kolotocik, pozakryvat dat pusu a spinkat a dovi dopo a denne spanky su tu. az na to, ze ja dnes pocuvam ze mala ani nemrnci kokos a pride taky vysmiaty chlap"ze ja som ju uspal vo vaku aby nemrncala a dal ju spat" a NEZABI HO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! este ze uz ide prec 🙂

No a pauzu medzi spankom poslednym dennym a prvym nocnym mame my presne 2 hodinky a ked natahujeme a posuvame vsetky psnaky ako napriklad dnes, tak vstala o 17.30 namiesto o 17tej a teraz zaspala v pohode, ale to je preto ze je to vynimka. inak mame rozdiel 2 hodiny a pocazujem to za dobre, lebo cim je dieta dlhsie hore tym je nervnejsie, aspon nasa. cez den nevydrzi ani hodku hore, oona je taky zaostalacik 🙂)))))

@evamarcel no asi si ma necitala nasa mala potvora mi zamenila nocny rezim. sice aspava aj nadalej okolo 19tej, ale zacala si hadzat prve kojenie o hej cca a potom dalej , a dokonca posledne dva vecere od ockovania sme vstavali tri krat v noci. to ockovanie to nejak zase narusilo, tak ja len dufam, ze to uz nebude taketo zle a vrati sa to. no a skusala som aj to prikazane jedenie o 23.30 a hovadina, lebo sa mi budela aj tak aj tak. presne ako keby som jej to jedlo nedavala. a chodila so pozerat podla knihy co som ti pisala vcera ze si treba stiahnut z uloz to. a tam je presne ako to mas prve dni chodit pozerat aj v akych casovych intervaloch, asi si ma necitala 🙂 mas tu knizku stiahnutu? lebo vknihe A Dost je vysvetlena len v´filozofia zaspavania a v tejto druhej knihe aj postup. a ja s tym suhlasim, ale ja si myslim, ze vase deti vstavaju tolko aj preto ze maju cumel, moja nema, ale to je len teoria, neni som si ista fakt...

@mata884
@slady Matejko clapik krasny, Zorcula babika aj s mamkou, ste kocky!

@mirkov Nie je to vela podla mna sa ti budil normalne ako priemer nasich deti 🙂 a myslim si, ze kazde tri hodiny je malo, ale len z dlhodovej perspektivy dojcenia. ale nepisala si ci kojis z oboch alebo len z jedneho. lebo ked z oboch tak este ok. ale ak si kojila len z jedneho a kazde 3 hodiny, tak z jedneho prsnika kojis teda kazdych 6 hodin a to je veli malo, mliecko a kojenie sa moze skoro vycerpat a skoro mozes dokojit, a ked kojis z oboch tak je tvorba kazde tri hodiny a to sa este da 🙂

Ja kojim na poziadanie ked treba kazdu hodinku aj, ale vecsinou kazde 2 hodiny. Baby vy ako kojite, tie co kojite?

@adel22 Juuuj a nenabila si šušku? chudatenko hehe ale som sa aj pobavila z nej 🙂 Pocuj a to ju mavas s holou araňkou? no ja som vcera volala laktacke ze sa na BKM vybodnem, uz dva dni na to ale vobec vobec nefunguje a iba odchytavam jak blb. aj to minimum. fakt minimum. uz dva dni a potom sme skonstatovali ze je po ockovani ze mozno preto, tak som zvedava.a sa hnevam ze uz dva dni to nefunguje. no c uz dufam, ze sa vratime k tomu, lebo potom zakazdym vyhadzujem pampersku s iba jednou stankou. ty mas dobre ked mas latkovky....ale ja sa bojim zeby prepiskala, ona dopoludnia piska kazdych 10 minut. nechapem, to aj ty musis davat tak casto nocnik? lebo kazdych 10minut to ja len skacem s nocnikom hore dole jak u deilov na dvore.

evamarcel
13. mar 2013

@ivka228 no mame v izbe 20-21stupnov, a davam ju do perinkovej ulitky a deckou este prikryjem ked jej pozeram nostek tak ho ma tak normalne teply tak snad nie je horuco...ja tiez fakt neviem ale urcite take caste budenie nie je v poriadku je to uplne rozbity spanok a dnesne zaspavanie sme mali strasne rev dlhy a az hodinu sme ju uspavali s revom a cumlom a to sa z posledneho spanku zonudila o 16 dala som na 18tu spat a az o 19tej zaspala...ja uz neviem co pomoze davam ju po hodine a pol spat rev davam po dvoch rev...juj to som u syna nepoznala ten mi krasne zaspal s cumlom

slady
13. mar 2013

@tinasc co ja viem, aspon uz nesrackosim ale este nie som fit. a ta moja koza mala sa zacal strasne casto tiez v noci budit a krmit... och.

slady
13. mar 2013

baby, dakujeme za komplimenty - k tomu nasmo kojivemu boju som sa prave docitala, ze v tomto veku uz babatka cez den pri papani lahko hocico vyrusi, lebo uz maju dobre ocka, a preto, ak vraj chceme mat v noci pokoj, mame trvat na poriadnom nakojeni cez den, najlepsie v tichom kludnom prostredi kde ich nema co rozrusit, inak si to budu v noci vynahradzat. cize nie ze babatko nepotrebuje v noci jest, ale iba take babatko potrebuje v noci vela papat ktore sa nenapapa poriadne cez den, teda tak som to pochopila a na nas to sedi, bo cez den pocucka strasne rychlo a uz konci a v noci potom taha aj za troch, potom sa mi samozrejme okolo piatej zkadi jak lion a je po spanku. skusim, uvidim ci pomoze a zacne v noci menej papkat.

sssiska
13. mar 2013

..dnesne uspavanie....🙂...najprv sa krutila po celej postielke...ale nakoniec to vyhral zas palcek 😉

ivinka77
13. mar 2013

@adel22 zlataaaaaaa je , neublizila si s tou tyckou medzi nohami uff ???