Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol No 10min? moze byt, ale vacsinou po hodinke od papania🙂 ale skorej nie ako ano....to sa stava malokedy ze tak casto cura....vecer sa uz cura menej...takto to proste je🙂 rano mi cura 3x po kazdy cca 15-20min aj viacej krat....to je rozne...tiez nechytim vsetko🙂
Ano, rano ked sa zobudi hnwed cura a potomm ju necham takto na podlozke, bud nahatu alebo aspon nejake gate jej dam a pekne na podlozke vidim, ci je nehoda🙂 lebo ked kazdych 15-20min bude curat min 3x, tak sa to neoplati dat do plienky🙂radsej podlozku nech pocika...to dam na radiator a sa to pekne uschne a pouzijeme este niekedy🙂 Ved moc dietatka by mal byt sterilny🙂
no a takto je hodinu a potom bud ju necham bez plienky alebo nie....ako sa mi chce🙂 niekedy tu susim same gature🙂
no a bez tej plienky je rada samozrejme, dobre sa kopka nohami vtedy a aj sa jej lepsie pretaca.
Susku si nenabila, len nevedela, ako sa odtial dostat, tak som pomohla🙂
sssiska - malá je zlatučká, palček milučký, my tiež pcháme celú ruku len.
Ja mám dnes brutálnu migrénu, som total KO, aj tabletku som si musela dať. ☹ a to neviem či este aj ibáč za par hodín nedám, bože už sa mi vrátili, som myslela že už nebudem mávať ale zas.
Inak kontrola klbikov OK, vraj baliť na noc do 6 mesiacov - no asi mu šiši, nebalila som ani doteraz, ked je všetko OK tak nejdem.
@jgiovanna504 aj moja spinka v noci celkom v pohode (klop-klop) 😉 len tie denne spanky ma kratke, ale asi mas pravdu, zrejme im to tak staci 🙂
@sssiska aha aj u nas je palcek najlepsi kamarat 🙂 mas prekrasne dievcatko a my sme mali modre a este aj mame ale budeme mat na tuty hnede. UZ ma take slabulilinke bodocky hnede ale vidno iba ked sa tak bokom pozrieme. ale my sme obaja hnedooky tak nema byt po kom modroocka a mame postarku a nie postara 🙂
@adel22 ja som tiez zasobena tymi podlozkami a nie je to zly napad od zajtra by so to tak mohla praktizovat a nenachladne ked je takato holata? lebo iba toho by som sa bala, iste sa to mojej abinke s holou šuškou bude pacit 🙂 uz ju vidi ako sa vyvaluje 🙂
@ingeborgnicol nooo, ja to tak robim dva mesiace a sme zdrave🙂 ale pod teplotu 22 gradov to nepraktizujem🙂 ale tak zase nemam ju takto cely den. Len ked viem ze asi curat nebude tak aby mala volnost chvilku🙂🙂🙂 inak, aj ked niekam ides a nechces trepat nocnik, podlozka je super nahrada🙂podrzis ju nad tym a ides ssssssssssssss🙂
@adel22 n oto my sme vlastne zacali s podlozkou, lebo na podlozke som ju ucla slovicko, pockala som si kedy bude curkat a so jej hovorila pri tom formulku. a potom dalsie dva tyzdne sme sa zabavali na tom, ze akonahle sme ju dali na podlozku sa pocurala 🙂)))))))) a potom sme si pozicali od laktacky nocnik. takze som si tym presla. podlozkou
@sssiska @ingeborgnicol juj, aj my sme kedysi lubili palcek hlavne pri zaspavani, ale nejako si od toho sama odvykla 🙂 a tusim ani palcekovu fotku sme nestihli spravit, myslela som ze ju to bude dlhsie drzat 🙂
Petuska ty uz nekojis?to mi je luto ze sa ti vratili migreny.SLADY zijes?uz vies z coho ti bolo zle?mne uz neni jedno ze od soboty tu budem ako slobodna matka sama samucka.
@ingeborgnicol dakujem za vycerpavajucu odpoved. Asi ho tiez zacnem postupne prenasat do postielky. Vsak on sa to raz nauci, ze aj cez den sa tam spava.
@evamarcel takze ja som dnes v noci skusala metodu podavania cumlika. O polnoci sa mu to vobec nepacilo, takze som ho nakoniec nakojila. Potom sa zobudil o tretej a to som mu strcila cumlik, chytila ho za rucku a pekne zaspal. To iste bolo o stvrtej a o piatej som opat kojila. To som uz mala prso take plne, ze div mi neprasklo. A potom mi spal do pol siemej a bol koniec. Uvidime ako to bude dnes v noci. Zopakujem asi podobny scenar a mohlo by sa to ustalit. Spanok 5 hodin v kuse by som brala vsetkymi desiatimi.
Aku ste mali noc vy?
@ivka228 No pekne 🙂)))) tie plne prsia ti velmi zavidim, ja kojim na poziadanie a take nepoznam a kolko krat som aj v oci nekojila aj od 19tej do 4tej, a ked som aj do 23 odsavala aj tak nic. to je do 4tej 5 hodin a nepraskali mi, ja tolko mliecka nemam 🙂 No s tym spankom ono je podstatne aby mal Filipko rezim, aby vedel ze vtedy a vtedy ma spinkat a ma to mat naucene. a potom uz bude lahsie ho naucit spavat v postielke ked uz vie ze je jeho cas a aj telicko si ten spanok bude pytat. aj nasa vedela pred tym sme chodili v kociku o 9.00 kazducky den mesiac a pol. a teraz je proste o 9tej total unavena a tak v tej postielke zaspi. si myslim....lebo je to jej cas.
Ja som mala blbu noc tym, ze som ju vlastne sama zobudila o24tej nechtiac ked som jej vosla do izbicky, nedalo mi pokoj ze je zakliesnena v postielke a ja som ju dovtedy stamat vyberala kym s anezobudila. a nechcela potom zaspaat. teda prvy krat odpadla ale pol hodinu sa hemzila a nezaspala o pol hodinu so mala zase nutkanie na didku dat. ale neurobila som to tak, vybrala som ju, prebalila, co inak nerobim, a dala spinkat, o pol hodku zaspala. a jedno papanie sme mali o 3.15. cize sa to asi da. a spinkali sme dnes pekne do 06.30 a to zaspala este na prse lebo som ju vybrala a pospala do 07.30 este a teraz uz zase spinka. som ju uozila. My sice nemame cumel, tak to mame horsie. zatial ju teda asi budem kojit.
@adel22 pocuj toto mi neueris. ja som jej dala tu podlozku do postielky a pozorovala som ju. 3 po sebe sa vycurala v casovom intervale 6minut! a potom som ju musela obliect a dat spinkat, lebo ideme na plavanie. takze so to nemohla dosledovat. ale vedela som ze to bude menej ako 10, lebo ked som jej davala dole plienku po 10 minutach uz to tam bolo 🙂 je to normalne? a bolo to uplne tesne po jedle, nakojila som ju a polozila do postielky. a tak.
@ingeborgnicol ty ju mas samu v izbicke? A uz sa ti podarilo naucit ju aj cez den v postielke? Super normalne ti fandim aj ja chcem tak naucit malu.
@evamarcel ano uz som ju naucila.ako som pisala najprv ju naucit spat v rovnqkom case a potom mozes prejst na nove miesto napr postielka.ak treba nechat poplakat alebo pomrncat tak aj to na zaciatku. A nemat pri tom doma chlapa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2eraz som sa na nu bola pozriet ze nejak expresne zaspala a?on ju vlaci vo vaku -lebo mrncala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A teraz ju tu doniesol lebo sa prebrala uz nech je prec.kurnik.
ahojte, mne sa malý nad ráno zobudil a nechcel zaspať, tak som ho šupla nabok a spal až do 7,30 🙂 normálne vždy keď sa trošku prebral, tak sa sám ťahal na ten bok, asi sa mu to páči 🙂
@ingeborgnicol to teraz ti ju chlap vybral z postieľky? no teda a ty že ako pekne spinká čo?
@ingeborgnicol 😀 no keby ta cital sa asi potesi🙂))))))))), si mi nepisala mas ju vo svojej izbicke spi sama?aj v noci? ja toto neviem ze cim to moze byt ze niektore deticky spinkaju celu noc alebo s max jednym kojenim a moja sa budi skoro po hodinke a pol ...mozno je ozaj pravda ze ak sa nauci dieta samo ukludnit a uspat tak spi potom vkuse a aj cumel je zrejme na skodu
@ingeborgnicol nooo je to nezvycajne ale myslim ze je to uplne normalne🙂
a kolko ti vypije cez den um myslim ml., tak 5krat mu davas kazde tri hodky? aj cajik a v noci mu tiez davas mlieko? ci cajik?
@ingeborgnicol presne palcek 😀 😀 ...nausnice ste davali kedy? 😉 Ja sa este rozhodujem ci dam prepichnut ci nastrelit.

@slady no mala som z toho uplne zly pocit,ked ho mala ku mne taky pricapeny.inokedy zaspi tak na boku, ze licko ma oprete a teraz som mala riadny strach s tym nostekom..v kuse som ju kontrolovala 😅