Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
zeny zijem! bol to brutal, ale mala som tu segru prave na navsteve tak aspo n sa mi o domacnost postarala kym som bola nemozna, neviem vobec co to bolo ale bolo to krute, no uz je dobre, dnes som uz bola aj vonku nachvilu, dieta umorit, no podarilo sa to tak dokonale ze poobede zaspal, takze uvidime co bude vecer za cirkus humberto. co sa kojenia tyka dnes to natahujem minimalne na dve a pol hodiny a vela pijem a papa zatial celkom pekne, uvidime co bude v noci.
@lucinda310 dakujem za tip! urcite to pozriem 🙂 uz som daco precitkala aj, znie to zaujimavo 🙂 prave mam v trube experiment pohankovy tak uvidime ako to dopadne, som si kukla dake recepty online a skombinovala som to do jedneho tak dufam ze to bude jedle 😀
som to tu tak narychlo presla co som zameskala a fotecky rozkosne kazda jedna 🙂 jooj no nemame stastie ze mame take krasne zdrave dietky? to bude ten november :-P
@ivinka77 moja dala vcera rano 4x tale take ze sa presrackosila na vsetko! som davala chvilku jednorazovky lebo som nebola v stave hovienka prepierat, som mala co robit vobec malu prebalit, a ona 4x po sebe dala take palky do plienky ze som nechapala KDE sa to v nej vzalo 😀 ale dnes dala daco podvecer tak dufam ze uz si da v noci pokoj, bo furt sa mi v nosi skadi a potom ju to samoska zobudi, ale bo vlastne este predtym kym sa vypuci... 😀
No moja tiez posledne noci sa puci a potom prdkne....uz uvazujem ze ju dam nazad na espulmisan, lebo vcera som jej dala pred vecerou a potom mi v noci vstala okrem toho co som ju zobudila zase len raz.......az na tu polnoc co so ju zobudila ja. No a na plavani sme neboli, lebo chlap sa tu hadzal o zem a cirkusoval ako ryba na suchu........
Ja velmi zvzazujem ze prestanem brat COsti to je ten liek co beriem na lieky. mam odkojenych skoro 5 mesiacov a vyzeram uz ako skrina....naizaj uvazujem ze s nimi skoncim a ked mliecko nebude tak nebude, ved kolko zien dokojilo lebo nemali mliecko a ja sa tu trapim uz 5mesiacov, odsavam, skinujem, aby som ho mala, zeriem lieky, denne so na zaprazenych polievkach beriem 9-12 liekov denne kvoli tomu mliecku a zozrala by so sz nich aj konovi hlavu. oni su na travenie a niekto mudry vymyslel ze ked sa beru 9-12 denne maju vysoku laktaciu z neho zeny. ale to ze sa cely den trapim hladom a zeriem jak svina to nikto nedomyslel a ne sa asi nechce uz trapit.
@ingeborgnicol och chudatko moje. Mas pravdu. Urobila si aj tak pre malicku co sa len dalo. A lepsie je ked bude mat babatko spokojnu mamicku .
@mata884 ale este som sa nerozhodla. uvidim, dnes mam depku asi z toho.
@ingeborgnicol ty mi z duse hovoris. Presne toto ja vnutorne riesim. Na jednej strane huciace dieta na prsniku ktore so mnou bojuje pomaly 4 mesiace. To kojenie mam fakt vydrate.. Na druhej strane si vsak uvedomujem, ze umele mlieko nie je vyhra ale tiez starosi. Vyvaray flase, zarabat v noci, vsade to nosit so sebou..baby co ste na umelom, ako to riesite aby ste mliecko zarobili co najrychlejsie, ako to riesite v noci, na cestach... Neviem sa rozhodnut, ci sa trapit dalej alebo to vzdat! A tiez mam dnes depku... To pocasie.. 😒
@mirkov moj prvy bol na UM a je to o dost narocnejsie na organizaciu ale da sa to, pravidelne sme chodievali 3x rocne od jeho 4 mesiacov na dovolenky k svokrovcom, dokopy celodenna cesta, a dalo sa to vykryt aj flasami, v GB dokonca uz predvaju aj taku haluz ze UM uz zarobene v krabicke ako dzusik - len prelejes do flasky a trochu prihrejes 😀 ale uz som aj tak zarabala ze som si v lietadle pytala teplu vodu a nemali tak mi "zarobili" z vriacej a studenej, supla som do prasku co som mala vo flaske a bolo 😀 alebo som si nosila rovno zarobene a maly vypil aj take nezohriate, len som to vzdy musela na letisku pri bezpecnostnej kontrole chutnat a potommi z toho bolo zle ☹ lebo osobne si myslim ze to chudi dost zle... no niekedy je to aj praktickejsie - ked je babo starsie das mu flasu do ruky a napije sa samo, alebo ked si fakt na blbom mieste s blbym svetrom nemas mindrak ze teraz ides pol cloveka odhalovat len kvoli prsu, nehovoriac o tom, ze ti babo dlhsie vydrzi napapane. ja si momentalne uzivam ake je kojenie prakticke, ale s malym sme to na UM zvladli uplne v pohode, nijak sme sa nemuseli obmedzovat kvoli tomu, vravim, nosit flase bolo narocnejsie na priestor aj organizaciu, bolo treba planovat dopredu kolko coho a kde budeme prihrievat, ale ked si zvyknes nie je to nic hrozne.
inak babeny, uz je to tu, zajtra idem tlmocit a tak sa tu dojim po mililitroch a dufam ze daco do zajtra poobedia odstavim, keby nahodou vyhladla, aj ked vraj to nema trvat dlhsie ako dve hodiny, no neviem, mam zatial asi pol deci a uvidim ci dnes v noci daco odstreknem, ale nemam odsavacku a rucne je to o nicom, tak drzte palec nech dam dokopy aspon 120... bo cez den mi mala vsetko vypije do poslednej kvapky...
@mirkov a este, v noci som to riesila tak, ze som vodu neprevarila, ale ju iba zohriala, alebo som so odlozila prevarenu a zohriala som tu v hrnceku na presnu teplotu - taka troska vody sa ti zohreje hned do minutky, takze ta priprava netrvala dlho, vstala som ked sa zacal mrvit a mala som to hotove este pred tym nez zacal plakat.
ahojte, tak dnes to bolo lepšie, ale stále som mala dozvuky migreny, ale zvládla som to bez tabletky dnes. Včera som dala panadol a o 2 hodky mig 400.
Dnes som si chcela lahnut s malým o 15 a samo že nezaspal, tahal 3,5 hodiny hore až kým neodpadol od unavy, takže zajtra to balkon istí.
Malú si nechala riadne vymrznúť 🙂, ale zas ked sa jej tam dobre spí, aj Davidko na balkone spí najlepšie.
tak u nas bolo dnes okolo -2, brutalna fujavica, sneh - a v tomto necase som sa musela s malou trepat na rehabilitacne cvicenie ☹ doteraz nas vsade vozil manzel, ale akurat dnes jak na potvoru nemohol, takze prvykrat od porodu som isla s kociarom v mhd (to sa este dalo)... potom nam trebalo prejst pesi nejakych 700 metrov, mala bola podozrivo ticho, som rozmyslala ci spi ci zamrzla, ja na hlave 2 kapucne, vlasy co mi trcali von uplne biele od snehu... 🙂 cestou naspat mala strasne plakala tak som sa rozhodla ze nepojdeme na bus ale pesi - cca 2 km 😒 trmacam sa s kociarikom a placucim babom tak rychlo jak sa da a po asi 150 metroch ma zastavila jedna teta a hovori: Pani, mate na nohach navleky... 😀 😀 😀 krasne modre igelitove, zabudla som ich vratit u doktorky a urcite by som v nich dosla az domov 😀
@petuska55 fuha, no tak to neviem ako vies fungovat s migrenou a babatkom, ja nastastie migreny nemavam, ale moj chlap obcas hej, a to je potom absolutne nepouzitelny dva dni, grcia, nevidi, len lezi a "umiera", klobuk dolu ze to zvladas, ja som mala dost co robit s obycajnou blbou virozou... inak vsimla som si ze moj chlap dostane migrenu ked ma nedostatok horcika. pije pravidelne magneziu a ma pokoj, no ked na par tyzdnov vynecha tak ma zarucene ze migrenka sa dostavi...
Pribera ukazkovo, laktacnu som mala predtym a aj som volala a poradili vsetko co uz som skusala 😒 a nic nezabralo...

@alyze nie este...ale uz zase 🙂 poobedny spanok zahajeny....tak uvidime, ci ju neodfukne... 😀 😀 😀