icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

tinasc
4. feb 2013

@ivka228 hej hej tak nejako... ale viem, že keby mi zaspal o 20.00 tak ho mám trikrát v noci hore, to na 100% 🙂

ingeborgnicol
4. feb 2013

@tinasc no ja nastavujem presne podla tohoto, toto mi vyhovuje. Aj ked dopoludnajsi aj popoludnajsi spanok pretiahneme stale minimalne o pol hodinu lebo jej hodina ale vobec nestaci, vsetko ostatne presne dobodky. pockaj teraz musim najst link

tinasc
4. feb 2013

@ingeborgnicol tak tie časy ja vôbec neviem dodržať... tým, že sa mi skoro ráno budí, tak je unavený už pred 8.00 😉 teraz mi spinká od 10,00, pretože ráno ho strážil manžel a on ho ráno neuložil... tak možno sa vlezieme do toho spánku od 16.00 😉

adel22
4. feb 2013

@ingeborgnicol No ja to pijem od porodnice- to mi muz nosil kazdy den liter stavy priblizne a doma tak kazdy druhy den a musim klopat- brusko nas este nebolelo🙂 Ale ja to pijem hlavne z dovodu, ze vraj kapusta obsahuje vela vit. K a my sme ho malinkej nedavali ani po porode a ani teraz.....a ked som videla, ze pekne kaka a prdka a nenaduva ju z toho, tak v tom pokracujeme aj teraz🙂 a tento tyzden si spravim kolozvarsku🙂 a mozno aj kapustnicu /lebo to mam moc rada/ a vianocna nam tiez nerobila problemy, tak vyskusam a podam info. Sosovicova polievka papana 2dni na obed a veceru nam tiez neublizila🙂

ivka228
4. feb 2013

@tinasc a kedy zvycajne chodite spavat? my sa snazime okolo 21:00 - 21:30, len uz teraz sa bojim zmeny casu. potom sa nam to o hodinku posunie a to uz bude podla mna neskoro.

ivka228
4. feb 2013

tak ja mam este z kapusty strach, ale postupne to zacnem pridavat aj ja. tento tyzden sa chystam na fazulkovu polievku. minuly tyzden sme mali hraskovu a bolo to ok.

jgiovanna504
4. feb 2013

@ingeborgnicol wuaw,to nemyslis vazne,to sa strasne tesim 🙂to ani moja nedokazala spat celu noc este :D my sa vzdy budime na dve kojenia este. ale vobec mi to nevadi,ak hned zaspi. no som rada,ze kniha uistila a potesila :D ale podla mna,ako sa tam aj pise,ze to potrva este aspon tri dni placu az potom to bdue 100percent ucinne,teda,bud alebo ...

Baby, a ked vynechate nocne kojenie,nebojite sa, ze sa vam nebude tvorit tolko mlieka? viem,ze na stranke mamila bolo pisane,ze by sa nemalo,ale ja by som ju hadam aj zobudila na papanie,keby ze chce prespat celu noc :D

a my kakame aj 3 -4x na den,a prebalujem uz len rano,ked sa nepuci a teda nie je pokakana,ale ked ju az rano rozbalim z perinky tak sa az vtedy pokaka.

alyze
autor
4. feb 2013

Ze sa budite na jedno alebo dve kojenia, ta moja pyrana stale kazde dve hodinky ci rano alebo noc 😀

ingeborgnicol
4. feb 2013

@jgiovanna504 kokos tomu neuveris.ona zaspala aj teraz.sice po tristvrte hodine cirkusu,ale spi.prvy krat zaspala cez den a sama v postielke,ja iumrem.mas u mna obrovsku cokoladu.obrovsku.a v noci ja odsavam jeden krat.este stale mam strach zo straty mliecka.nebud ju,ale niekolko dno po sebe si odsleduj kolko casu uplynie od jej zaspania do prveho zobudenia a v strede si odsaj ak ti to bude vyhovovat.ja to tak robim,ale nie vzdy,ale robim.a na druhy den pred spanim ju s tym natankujem,ona ma rada pred spanim plne brusko.

bozenkad27
4. feb 2013

Ahojte kocky. Chcem sa spytat, ako zaspavaju vase deticky? Mne mala zaspi len na rukach. Cez den, Ked je unavena, zacne zurit/plakat, zoberiem ju na ruky, upokoji sa a zaspi... Nemusim ju hojdat, staci jej ze je na rukach... Ked zaspi, polozim ju a spinka. Ked lezim pri nej tak potiahne aj 2h. Na noc je este v perinke, ale zaspi tiez len na rukach alebo tak, ze si s nou lahnem a priviniem ju. To spi okamzite... Lenze mame 10t, viac ako 6kg, zatial mi ta vaha nevadi, len sa bojim, ze sa nauci zaspavat len takto... Idealne by bolo, ze ju dam do postielky a spi, len by sm asi nezvladla ten plac, ktory by spustila. ☹ zaspinkaju vase deti same v postielke bez placu? Dakujem za odpovede a rady...

slady
4. feb 2013

zeny, tu som!

zijeme ale bolo to tesne - mali sme na navsteve mamicku takze vsetka energia isla na udrzanie mojho psychickeho zdravia 😀

a tu sa jaka party rozbehla?? 😀

tak aj ja nepisem teda - Zorah este furt kadi minimalne 4x za den, ale vacsinou este stale prdi do kazdej plienky, co ma nesmierne tesi, vzhladom na to, ze latkuem 😀 spi ako kedy, vacsinou rano do deviatej, potom cez obed a potom okolo stvretej, piatej. obcas spi pekne dlho, okolo 2-3 hodky cez den, a obcas len po 15 minutach... v noci spi od 8:00 obcas sa zobudi o 11 na kojenie ale vacsinou potiahne do druhej alebo do tretej a potom sa budi o siestej a potom o tej deviatej.

mojho sarkana rozbolel zase zub chudaka, tak nas asi zajtra caka zubarka, uz teraz mam nerv ze ako to tam ustoji, ma 3 roky a zatial vemi nespolupracuje, ma deravy zub a pred vianocami mu ho vycistila a zapecatila ale vrtat nemohla lebo to zdrhal a mala som problem ho vobec presvedcit aby otvoril pusu potom na to pecatenie, tak sa trosku obavam co bude teraz, ci otvori, ci budu musiet vrtat a tak vseobecne... tak nam drzte palce. ako je tej Zorke dobre ze ete neni zubata 😀

slady
4. feb 2013

@bozenkad27 moja zaspi sama v postielke, trochu si mrnka, sem tak musim prist a vratiti jej dudlik do pusy ked poplackava ale zaspi pekne, ak place, co sa vacsinou nestava tak ju beriem na ruky. ale zaspava v nasej posteli, vo svojej nechce spat ani za nic.

ingeborgnicol
4. feb 2013

Slady cau uz som sa zlakla ze co s tebou

@bozenkad27 ahoj, si na najlepsej ceste k tomu ako sa v jej 3 mesiacoch zblaznis ako ja. tiez som robila presne to iste a teraz sa neskutocne trapime, lebo ju od tych ruk odnaucam. ono zacinalo to u nas presne ako u vas, ale nakoniec uz sme museli kolisat, potom nielen kolisat, ale aj na pleci nosit a tak kolisat a na koniec uz inak nespavala, lebo ked sme ju chceli dat dole z ruk tak okaite bola hore. cize nam cele noci bola hore okrem kolisania a cez den dospavala. prehodila si komplet dni a noci. Ak ti mozem poradit cim skvor ju od toho oducit, lebo sa potom naozaj zblaznite ono sa to bude fakt horsit denne.

ingeborgnicol
4. feb 2013

jo a moja cica nezaspala berie spet. ked som to napisala len prestala plakat a ja som si myslela ze spi. takze tak. Moja cicka je pekne hore a vresti v posteli, chlap to uz vzdal a vypadol z domu nezabudol mi vynadat a trepal nieco o tyrani dietata 😝 asi tolko....uz dve hodiny tam streckuje, je mozne ze tak dlho vydrzi a nezaspi?

alyze
autor
4. feb 2013

@ingeborgnicol Obdivujem ta, ja by som nevydrzala pocuvat ako mi mala vresti niekde v postielke ☹ a kolisku alebo kosik nieco na kolieskach nemas ? nam to pomaha pri uspavani 😉

ingeborgnicol
4. feb 2013

no o 15 minut bude druhe krmenie, co znamena ze plrave preplace 3 hodiny a nc...je toto normalne? teda od 12.30 so ju ulozila a teraz je skoro 15.00 a ona nezaspala........

ingeborgnicol
4. feb 2013

@alyze ved ja som 3 mesiace robila to co ty....ale vystupnovalo sa to tak ako so pisala. mam koliku, mam hojdacku, satku na nosenie a kopec veci kde zaspi. mne ale ide o to, aby mi zaspala prave v postielke. ak by som ju vzala na prsnik, ci do kolisky ci do manduci, hocikde vsade by zaspala taka je unavena....

aj tak ju o 15minut pojdem kojit tak mi iste zaspi na prsku, cize som sa minula cielu dokelu tak ci tak.

jgiovanna504
4. feb 2013

@alyze ja sa nestazujem,len konstatujem 😀 ja cez den tiez casto kojim, okrem toho ked je vonku 3-4hodiny.
@ingeborgnicol no uz som ti isla pisat,ze mam rada orieskovu cokoladu,ale ked to nezabralo,tak radsej nepisem 😀 no, co ju tak trapis,hihi.no mam asi vyhodu,ze moja az ak neplace.ja ju chodim len hladit,ked zacne, a ked zacne az tak velmi plakat,tak ju na ruky vezmem,bud ju nakojim alebo prebalim alebo uz co jej je,ale znova polozim do postielky,ona mi pritom zaspava uz na rukach,ale znova ju do tej postielky polozim. aj mne niekedy dlhsie trva kym zaspi,ale podla mna sa inak ani nenaucia,treba trpezlivost,ale ked tak velmi place,tak bude v tom nejaky "figeľ". a ten cumel stale nechce? ci jej ho uz nedavas? ci ho nechces jej davat?
ale inac mne vcera tiez skoro vobec nespala,ale to bude tym cestovanim,lebo vecer zaspala normalne ako vzdy a dnes tiez v pohode. dokonca spala tych vynimocnych 45 min cez den 🙂

alyze
autor
4. feb 2013

mate aj vy niektore deticky ktore nechcu cumel? my sme skusali uz vseliake a nechce ani jeden, teda poviem vam je to fuska ju ukludnit, alebo uspat ked nemame cumel 😒 mate niektora tiez babatko ktore nechce cumel ? 🙂

alyze
autor
4. feb 2013

Tak dnes sme boli vonku, aj ked tam teda snezilo a snehu bolo tolko, az sa mi na kolesach robili snehove gule, ktore som musela kazdu chvylu rozkopavat, no hruuuuza 😠 a to mam este kocik, ktory si chvalim celu zimu, ze je do kazdeho pocasia, ale mokry sneh je na nic 😀

emmka9
4. feb 2013

ahojte my tiez nepouzivame cumlik .simonko zaspi kam ho dam jemu to je jedno.🙂uz sa stalo ze zaspal pri kupani🙂

mata884
4. feb 2013

@alyze ahoj.. moj Matej (2m.) nechce cumel a ani flasku. Pokusam sa ho naucit aspon na cumlik. Podla mna sem tam keby sa s nim ukludnil by bolo dobre. Ale nebude ho mat v puse ani 10 sekund 🙂 . Berie to ako srandu. Zacne sa usmievat a vytlaca ho stale s jazykom.

tinasc
4. feb 2013

@ivka228 tak okolo 22.00 zvykne byť už tvrdý tak ako treba 😀

tinasc
4. feb 2013

@alyze my dudlujeme ostošesť 🙂

tinasc
4. feb 2013

@alyze jej dobre vám nasnežilo aj u nás síce, ale teraz je to už roztopené a je tu plačkanica ☹

ivka228
4. feb 2013

Tak my sme dnes trhli rekord s popoludnajsim spankom. 13:10 zaspinkal akonahle sme vysli von na prechadzku a pospal do 18:00. Nebude on chory?

ivka228
4. feb 2013

@alyze nas snezenie caka asi az zajtra. A cumlik pouzivame takmer od narodenia. Je to super pomocka na ukludnenie babatka.

alyze
autor
4. feb 2013

@mata884 presne ako ta moja herecka 😀

aliatko
4. feb 2013

@alyze Ani náš nechce cumlík.Máme 3 druhy a zo všetkých ho po čase napína keď mu ich tam stále po vypľutí dávam.Vraj pomáha namočiť ho do medu, ale neskúšala som to, bo potom sa rýchlo pokazia zúbky.