Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
No ja som dnes isla k dule malu odvazit a mame pekných 5180g a 60cm🙂 ale mam dlhanu dlhu doma🙂 no a vcera sme mali dva mesiace...tak sme po prichode z porodnice pribrali cez 2Kg. Som spokojna!🙂
Adel gratulujem!!!! krasne miery!!! A fakt je dlha 🙂
Alyze: no naozaj nezavidim, ddaaj vediet kedy ti zaspala poto.
Mne zacali galeje. Okupkane, napapkane zaspala na rukach, ulozila som ju, a samozrejme o dve minuty hore. a teraz uz placeme, som zvedava do kedy dnes ☹ta ma ale vydrz
@alyze Gratulujeme k nausnicka, nezavidim ten krik, ale gratulujem ak vysledkom poradne.
@ingeborgnicol Nepremyslala si, ze to moze mat aj suvis s tym, ze kaka raz za 6 dni? Ja viem ze je to vraj normal, ale preco niektore tie deti co su plne dojcene kakaju aj niekolkokrat za den a tvoja raz za 6 dni? mozno sa puci, alebo ju stve, ze to z nej nejde...moja je vzdy taka stastna po vykakani🙂 mozno by si si mala dat tu kapustu🙂 ja som dne szjedla uz dva taniere kolozvarskej,,,tak cakam co bude🙂
no baby, takže dnes poradňa, 3 mesiace a tri dni, váha 6800g a 62,5 cm 😀 očkovanie do obidvoch nožičiek a jedna proti rotavírusom... a o 7 týždňov znova preočkovanie na to isté 😉 malý bol celkom v pohode, poplačkal si, nechcel papať vakcínu, kloktal to 😀 ale nakoniec to dal 🙂
@alyze a nebalis ju do perinky? ja ju budem asi aj cez den...lebo asi kvoli tym rucickam nepospi moja dlho cez den.
@ingeborgnicol no vynimocne ani my nespime :( po dlhom case snazenia,ked sme prisli na vychod,takmer cely den reveme a vynechali sme aj vecerny spanok a teraz sme hore,akurat ze si len dudle v postielke,ale vidim,ze tato zmena jej urcite neprospela!hadam som si to tym popokazila,ale inak sa nedalo :(
joj baby nezavidim s tym zaspavanim, ja mam teraz problem svihnut certa do postele, s nim mam problem so zaspavanim asi od roka a pol ale preto ze je tvrdohlavy po tatovi a tato mi tiez prave nepomaha, prave mu dovolil lahnut si na gauc len preto ze ked som ja zavelila do postele maly sa rozvrieskal ako bensi... super vychova mama povie tak a tato inak, parada, takze mamu netreba posluchat a este je aj ta zla... vrrr. tak ale ked tato povie tak sa s nim hadat nemozem pred malym, to zase ja nemam rada, pfff...
Maminy,neviete mi poradiť...Malý má už mesiac soplík.Dávali sme nasivin pre novoredencov,libenar a odsávame.Najviac soplíka má ráno..Dr.nič iné neporadila,vraj je to na dlhšie aj na 2 týždne.Po tích 2 týždňoch soplík nebol skoro žiadny, ale o pár dní sa zase vrátil a je už dlhšie ako 2 týždne.Ak mali aj vaši drobci soplík čo im pomohlo a po akej dobe? Kúpila som aj Cebion na podporu imunity, ale zdá sa mi, že to má už dlho.
@adel22 Ano uvazoala, ked som presla z dokrmovania na cisto materske mliecko. Vtedy mi prestavala kakavat, kym sme dokrmovali, tak kakala denne ihned ako sme do nej UMnalilali, z druheh strasny vyslo. a poto zacali byt pauzy a cim menej dokrmu, tym menej hovienka. boli sme uz aj po lekaroch, ale skonstatovali, ze materske mlieko je na 100%stravitelne a moje je presne taketo a teda ze moze kakat minimalne. Ona sa vobec nepuci, ma prdiky, aj normalne funguje, ak ju nenechavame samu v postielke dlho ze vyrevat, lebo chceme od nej spanok, tak sa v kuse smeje je spokojna 🙂 a vsimla som si, ze ked davam jablka, tak kaka, tak som jedla teraz denne a sa vykadila predvcerom aj vcera 🙂 Vcera dokonca dva krat, asi som zjedla nieco a neviem co, este mi napada Vinea, tu s mala prevcero aj vcera....alebo si nam kakanicko privolala 😝 jo a este. ked sme prestavali kakat, tak som jej zacala podavat espulmisan preventivne proti kolike, ale uz ho nepotrebuje, nepuci sa a je spokojna, aj brusko masirujeme a zoiadna zmena.
No a to samouspavanie nejak nefungje inak. vcera vystrajala a plakala zas do 1v noci v postielke a mne to uz pride ako tyranie, darmo ze ju vzorne podla knizky utisujem kazdych 10 minut, zaspala aj tak az na cecku ked som ju krmila po leziacky ako pred vcerom. ale o 22 nie az o 1 rano. a teraz ju neviem ani za svateho zobudit! je na najlepsej ceste si pretocit zas den aj noc kurnik sopa. Aj fen so jej pustala predvcerom 15 minut aj vysavac vcera a nic, potom som ju uz aj kolisat skusala ale to pomohlo iba na 5 minut take uspatie poto sa prebrala. a sama ako hovorim do jednej rana a nic akurat vyrevana a ja ej este pruh nazeniem. neuspatelne dieta!
Adl a este ta poprosi s akymi stavami mam zacat? uvazujem dnes nad mrkvovou ale to asi na kadenie nie je, nieco porad. s kapustou rovno sa bojim :P
@ingeborgnicol no ako ti vravim, ja som s tym zacala uz v porodnici🙂 a mas dobry odstavovac? prepusti ti aj taku kasu do stavy? alebo je to cisty vycuc len voda? lebo ja mam taky drahy pomerne a ten prepusti aj duzinu.... vidis, ked jej pomohlo jablko, asi vlakninu jej treba, resp. tebe a potom aj jej....ja neviem, svagrina pije jablkovu a tiez jej to pomaha aby mala kadila...tak skus tak a potom pridaj mrkvu....no o mrkvicke sa tak hovori, ale myslim ze to plati ekd to dieta papa, nie ked to prejde do mlieka.....ja mam mrkvu kazdy den🙂 tak vyskusaj to jablko a mozno troska zeleru.....tej kapusty tiez endavam vela..lebo tot ak stipka...resp. mne ju robi muz,,,ja ani neviem, kolko jej tam dava🙂 a ta repa tiez neublizi....
no ja nemam odstavovac, musim si kupit stavu, alebo rucne urobit ale mam kuchynsky robot mozno ta taka funkcia je, neojavila som ju zatial, ale bol drahy ako pol nasho domu idem sa pozriet.....cize jablkovu kupujem v obchode tu dam dnes a potom dam mrkvu nasledujucu a napriklad zajtra kyslu kapsoustu?
a mam velku otazkoprosbu
co mam robit dajte radu ako uspat neuspatelne dieta okrem nosenia. akehokolvek. vak, satka, manduca, ruky, to v ziadnom pripade, ale ako ho uspat v postielke jej. bez revania.
@ingeborgnicol tak moja nakoniec zaspala o pol desiatej.sama v postielke a bez revania,najprv som ju ale nakojila este raz a potom este cumela do blba,dudlala si a potom zaspala,cize noc ako kazda,az na ten vecer. mrzi ma, ze to u teba nefunguje ,rada by som pomohla. ale asi na kazde dieta plati nieco ine.moja je len nervozna asi z tej zmeny prostredia.
@slady no tak to by ste mali byt za jedno,lebo ked to tak ostane, tak si bdue robit maly co chce,podla mna..dohodni sa s nim,nie pred malym,ale ked ste len samy
@adel22 Aj to som skusila.Bola som radsej u doktorky a predpisala Pamycon-antibiotikum ☹ a Sinupret, ale vraj soplik u takych malych deticiek trva takto dlhsie.Nastasie ma iba ten soplik a nic ine.Dufam, ze to uz do tyzdna prejde, bo ho nechcem trapit tolkymi kvapkami.Chudatko moje malinke ☹
@aliatko nedavaj antibiotika zbytocne,ked nie je chore. aj my mame soopliky,sem tam yvsajem, dam akurat sprej,neboj to prejde aj bez toho.
@ingeborgnicol noooo ja si myslim, ze tie stavy z obchodu. nic moc:( no ja to pijem dokopy /mrkva, repa, kapusta/ samotne napr. ta kapusta- to sa neda, to stipe jak svina....myslim ze jablko mozes kombinovat s hocicim...aspon sa to tak hovori....tak skus jablko a mrkvu
NO moja teoria adel overena nachlastala som sa aj dnes rano jablcneho dzusu a vysledok? KAKALA pred chvilkou. sice viac menej riedke a s usmevom na perach..., ale co chcem z dzusu nie? 🙂
@jgiovanna504 joj hovor mi o tom! ale moj starec ma taku teoriu ze ved ked je unaveny tak ide spat aj sam tak naco ho nutit... proste zle, nic, musim to sama tak zmenezovat aby neprotestoval a basta, lebo tatko nas je moc maky a ked W protestuje tak tatko ho necha nech si robi co chce len aby preboha nevrieskal... mne je uplne jasne kam to smeruje, preto ma to neskutocne srdi, ale co spravis ked sa s muzom rozchadzate vo vychovnych teoriach? a ja nepovolim, sorry, radsej sa budem rozchadzat a nech ma aspon nejaky disciplinu, bo nas tato by ho nechal nadivoko...
Baby, teraz fakt neviem... 😒 Aj ja som iba odsavala a davala iba libenar a visin, ale stale sa to nezlepsilo.Dokonca soplik uz neni iba priesvitny, ale aj trosku dozelena..Dr.hadam vie co robi...Ale fakt mu nechcem davam zbytocne to co nepotrebuje.Tie pamycon ma na 7 dni a dost.Aj vase babetka maju tie sopliky zelenkave a obcas zakaslu?Moj hlavne rano z toho soplika aj kasle.
@alyze
@adel22
@jgiovanna504
ahojte, aj my sme mali soplík, tiež len libenar a odsávanie, zlepší sa to, potom zas zhorší, ale nie je toho moc, odsávam len raz denne. Zakašle sem tam, ale to skôr zo slín bo strašne sliní.
ingeborgnicol - Inak ja pijem každý druhý deň vyvyrenú vodu zo sušených sliviek cca 2 dcl a kakáme každý druhý-tretí den a bez problémov, skús to.
a pijete aj čajíky pre kojace matky ? ja pijem aj tri krat denne a od kedy ich pijem tak nasa malinka kaka pekne kazdy den 😉 klop klop 😀
@slady ja mu poviem, "kto vystudoval ucitelstvo?JA!takze,ja viem.... 😀 resp, mu to tak vystvetlim kadejakymi sposobmi,ze ta moja alternativa je najlepsia, a on uz potom len so mnou suhlasi,hii.no nie vzdy to vyjde.ale argument "ucitelka" u nas funguje 🙂 ale vacsinou sa nastastie zhodneme,ale neviem ci to bude tak stale,ak vyrastieme. povedz mu, ze ty studejes rozne knihy,citas clanky,zaujimas sa,takze VIES,a nech sa radsej on do tychto veci nestara.ved potom ti podakuje.
@aliatko ako casto odsavas? nam doktorka vysvetlila,ze tym ze je zeleny,nemusi to hned znamenat,ze je chory, to by mal aj horucku alebo ine priznaky. ale ten zeleny soplik,je bud stary,teda ze je tam dlhsie alebo je to z prachu.takze nie hned choroba,tiez som hystercila,ale toto ma upokojilo. a kaslanie,je len znak ze mu to vadi,resp.ak slintate tak aj z toho. a odsavanie urcite len raz denne,lebo potom mu mozes narusit sliznicu a bude horsie.
@jgiovanna504 noo to si nevidela takeho tvrdohlaveho chlapa, aj on totiz studuje clanky a cita a vzdelava sa a je silno za attachment parenting ale obcas si to myli s vychovou a la dzungla zjavne 😀

Pomoooooooooooooc ta moja krasavica dnes cely den spi, ma sice narok po tych nausnickach, ale ta nocna ma netesi ☹ ani tuto noc to nebolo nic moc, kazdu hodinku sa budila, sermovala rucickami, no jo musim sa pripravit...