icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivanaivana
6. feb 2013

@aliatko ahoj, my sme tiez mali problem so soplikmi. Tiez to trvalo asi mesiac az to nakoniec malemu sadlo na priedusky a teraz musime brat ATB sirup Suprax. Najskor nam doktorka tiez predpisala Pamycon, odsavali sme, papal sirup Bronchipret na zriedenie hlienov, aj tak nepomohlo. A tak som nechcela aby sme skoncili na tych ATB. Potom som pochopila, ze keby mu ich dala hned, mohli sme sa tomu vyhnut.

aliatko
6. feb 2013

@ivanaivana Dakujem.Mame tiez sirup sinupret a pevne verim, ze sa toho soplika co najskor zbavime..

ingeborgnicol
6. feb 2013

nevieme sopliky sme zjavne nemali este tak neporadim.........

aliatko
6. feb 2013

@jgiovanna504 Dva krat denne odsavam.Velmi dakujem za rady, zase som o cosi mudrejsia 🙂

ingeborgnicol
6. feb 2013

Michelle mi od rana zaspava vsade a non stop. Pekne sa zenie do nocnej. keby sa dialo aj neviem co ona si to nakoniec vzdy aj tak vymeni!!!Nielenze nevie zaspavat, ale ani dodrzat denny a nocny rezim!!!!!!!!!!OD 9.00 rano ju budim a ona? vzdy zaspi!!!!!!!!!!!!staci ze ju nekukam minutu a to uz zaspava aj ked ju kukam!! zase bude nocna a ideme od znova.m Ma 3 mesiace a ja som tri mesiace nemala zatial z mamickovania na ktore som sa tesila NIC. pretoze jej neustale menim nocny rezim na denny. a bud mi to zabera vsetok cas, alebo sa mi to nepodari a potom nic cez den nevnimam lebo v noci sme hore. uz nevladzem!a to ja sa strasne malokedy stazuujem a hlavne na nu!

mata884
6. feb 2013

@ingeborgnicol och..asi ti nic ine neostava, len si tiez vymenit den za noc. Spi s nou cez den, Aby si telo aspon trosku oddychlo. Lebo casom skolabujes :( .

slady
6. feb 2013

@aliatko zeleny soplik znamena ze uz tam je nejaky bacil, a teda to treba preliecit. ja osobne by som postupovala inak, isla by som na to cezo mna kedze kojim - mega davky vitaminov a bylinky, ale nie kazdy tomu veri ze to pomoze a hlavne kazda maminka ma vlastny instinkt, ak by mi cosi vo mne povedalo ze tuto uz alternativa nepomaha a treba zakrocit dala by som atb, ale az ako poslednu alternativu. babatkam sa sice bylinkove caje davat nemaju ale zase sa mozu v nich kupat - viem ze kupel z materinej dusky je proti kaslu genialny, soplik skusim vyzistit.

slady
6. feb 2013

@ingeborgnicol tak to je radost, moja uz dva dni dako pospava ale prikladam to pocasiu a mozno tam bude aj nejaky ten rastovy spurt 🙂

slady
6. feb 2013

@aliatko a este mi napada, teda okrem odsavania a kvapkania fyziologickeho roztoku do nosteka - zvlhcovat prostredie, napriklad vlhky uterak nad postielku, bude sa v tom babatku prijemne dychat a uvolni to sopliky

ingeborgnicol
6. feb 2013

@slady mne nevadi , nech spi aj cely den, keby potom spinkala v noci. ale nespinka 🙂

slady
6. feb 2013

@ingeborgnicol ved ja viem, dufam ze moja bude bo mam robotyyy, prekladat a zajtra ucit a este som chcela vlniaky sit no to bude musiet pockat...

tinasc
6. feb 2013

@ingeborgnicol včera som na Teba myslela, lebo som si myslela, že aj my budeme mať nočnú, malý mi zaspal až o 1.00 😕 ☹ a potom zaspal, ale tak, že som si nebola istá, či spí, lebo stále sa hýbal... uff, myslím, že to bolo ovplyvnené aj tým očkovaním, ja naivná som si myslela, že aspoň prespí celú noc no a figu borovú zobudil sa za dve hodiny na kŕmenie 😀

tinasc
6. feb 2013

@aliatko to ma mrzí s tými soplíkmi, ale neviem poradiť, lebo malý ešte soplík nemal ani nekašľal... skoré uzdravenie 🙂

ingeborgnicol
6. feb 2013

Teraz som vysla z detskej.oklaslala som dnes taktiku ucenia zaspavat sama v postielke a teda vyrevat,lebo nam hrozila nocna jak oci.tak som ju o 19tej uspala na rukach a drzala 90 minut,ale zatial spinkame.dufam ze do rana

ingeborgnicol
6. feb 2013

Tinka ta mi je luto,a preco ste vcera nespinkali?brusko,ci nevies?u nas su len dve alternativy bud zaspi hned po kupani a vynikajuco,alebo vobec.akurat vynimkou je ked som ju davala vyrevat.

ingeborgnicol
6. feb 2013

Slady to mi je luto,ze mas toho tak vela.ak chces napis co a lkde ucis a ake vlniaky sijes.

slady
6. feb 2013

@ingeborgnicol a zaspi ti vyslovene len na rukach? nestaci ked si k nej lahnes a das cucnut, alebo ked si ju polozis na hrud? ja som aj tak robila ked uz som nevedela ako jej pomoct v noci ze som si ju polozila bruskom na brucho a hlavu na hrud a sem tam ju to ukludnilo, teraz staci ju drzat za rucku ked sa jej nedari samej zaspat.

slady
6. feb 2013

@ingeborgnicol ucim zajtra zopar deciek anglictinu a musim si povytlacat dake materialy, netusim co idem s nimi robit kedze su kazdy v inom veku ale tak dako to hadam zimprovizujem - krpci su to, skolkari, takze sa asi budeme len hrat po anglicky... no predsa by som mala pripravit daky plan hodiny. a vlniaky sijem pre malu ako vrchne nohavicky na latkove plienky a tesim sa na to, len si musim kupit novu ihlu do stroja 🙂 a momentalne prekladam zivotopis typkoi, ktory je o rok mladsi odomna, vychodil tri vysoke skoly a robil uz v troch firmach na menezerskej pozicii. ja mam jednu skolu ktoru by v zahranici opluli, zatial som nerobila nikde, zufalo sa snazim zivnostnicit z prijmom pod hladinou minimalnej mzdy a skusenost mam akurat tak s pranim plienok a menezovanim kuchyne... myslite ze sa to rata? 😀

slady
6. feb 2013

a musim prestat pisat tu na kona lebo potom do prekladu pisem bez interpunkcie 😀

tinasc
6. feb 2013

@ingeborgnicol no asi to bolo ovplyvnené tým očkovaním, ale neviem, možno... aj teraz sa ešte stále necháva prehovárať 🙂 😀

marusik
6. feb 2013

@aliatko nám na soplíky/a na ďalšie iné neduhy u trojročnej/ zberá koloidné striebro. len nedávno sme ho objavili, ale odkedy ho používame, zastaví všetko - sopeľ, boľavé hrdlo... malej som noštek len vytierala s vatovou tyčinkou namočenou v striebre a do 2 dní bolo po soplíkoch. Staršej trojročnej každá choroba začína soplíkmi, potom kašle... a trvá to okolo 10-14 dní. So striebrom sa nám podarilo chorobu už 2x stopnúť do 2 dní... pozri si o tom viac na nete...

aliatko
6. feb 2013

@slady Dakujem krasne 🙂 Mame tu az 80% vlhkost takze zvlhcovat asi netreba.Je mozne, ze by to zapricinovalo aj to?

aliatko
6. feb 2013

@tinasc Dakujeme 🙂 A vam poriadnu imunitu aby sa vam choroba vyhybala 🙂

ingeborgnicol
7. feb 2013

No zvolila som staru techniku, uspala som na prsku, a drzala v ruke, ale 80 minut!!!!!a vzdy ked sa chcela zobudit, tak podrngala. a spala zase 12 hodin s jendou prestavkou na jedlo........moja technika uspavania samej evidentne nepomahala, vratim sa k nej, ked sa naucime pravedlne spat. ale to plakanie pomohlo, uz ju vobec cez edn nenosime na rukach, krasne sa sama hra cely den.

ingeborgnicol
7. feb 2013

@tinasc aj ja si yslim, ze ste to mali z toho ockovania, neboj dnes bude dobre

@slady no te buh, mas toho dostatocne, ale zaujimava praca a ked ju vies popri materskej aj kazdy halierik sa rata....a nahodou mat dobre zmenezovanu kuchynu treba vediet! aj plienky, vies kolko je atiek, ktore maju aj v tomto medzery? napriklad taky moj chlap si to o mne mysli stale 🙂))a to mam teda dve vysoke skoly a 15rokov so pracovala v manazmente 😀 😀 😀 😀 😀 😀 takze si mysli, ze mas byt pravom na co hrda. a kde mas babatinko, ked ides do prace?

ingeborgnicol
7. feb 2013

NO a nestaci jej byt len tak na mne, to nezaspi, ani nebude kludne lezat. vies co to je 3 mesiace neustaleho nosenia na rukach? to nam bude velmi dlho trvat kym ju oducime celkom, zatial som rada, ze sme ju oducili aspon cez den. teda ja.ale diki za tip budem praktizovat. my praktizujeme skin to skin denne pred vecerou 30 minut a vtedy sa po sebe valame tak ako nas panboh stvoril, ale to ma strasne daleko od spanku od narodenia. to cvicime a mojkame sa. cize ja ked uz ju dam na seba, caka ze ideme cvicit a vytesuje sa 🙂)))a ked si k nej lahnem a dam cucnut zaspi, ale tak okolo 1.00 rano, vecer nie. to fungovalo ked bola uplne malicka, teraz uz nie. keby bola vecsia dala by som jej lopatu do ruky aby sa unavila

slady
7. feb 2013

@ingeborgnicol no malu mi bud odkocikuje mamina tych deti alebo ak bude kludna tak si ju necham doma a tak to dako skombinujem 😀 mozu sa ucit o babatku 😀 a ucim ich doma a Wilko mi bude pomahat, kedze inak ako po anglicky nerozprava 🙂 a potom este ucim cez skajp ale to cez vikend takze daddy postrazi, aj ked minule sa mu Zorka rozplakala a on sa mi s nou postavil za dvere a stal a cakal asi kym doucim alebo co, az kym som nezlozila sluchadla a neposlala ho kade lahsie lebo sa mi pri jej riku nedalo sustredit 😀 jooj muzi! 😀 ale na to sitie sa tak tesiiim, to bude asi vikendova odmena za dobre menezovanie 😀 tak ty si riadne sikovna ze dve skoly, ja mam jednu a som celkom rada ze uz je po nej (burlivy studentsky zivot) a mam problem sa po spanielsky naucit, trosku mi chyba motivacia, ale ja sa raz k tomu dokopem, slubujem 😀

ingeborgnicol
7. feb 2013

@slady to as dobre ak je ta mamina trpezliva. si sikulka. a ucis ich Aj tak? mate dobre ze doma hovorite po anglicky, my nie, ale Michell chcem dat do anglickej skolky, muz hovori nemecky a ja trochen z kazdeho. tak ju budeme ucit na striedacku nech nie je hlupa ako ja z kazykov. kazdy sa ucim 10 rokov a ledva sa viem pozdravit. aj AJ aj NJ, cele zle 🙂)) som antitalnet na jazyky. ja mam okerm dvoch VS aj dve nadstavby, mna bavi sa ucit, ale jazyky nie, som na nich analfabet. ale ja mam 120 rokov, so stara korytnacka, keby s mala tolko rokov co ja, aj ty ich mas a ja som mala len jedno dieta, ktore malo v kuse aktivity, tak so mala milion casu.ty mas dve malicke deti to je ine to sa neda.......

slady
7. feb 2013

@ingeborgnicol hehe 120 to hadam este nebude 😀 prave odisli - bola to prva hodina a bude to narocne, slovnu zasobu maju ale poskladat vetu nehrozi takze aspon viem na co sa sustredit. ked je mala v styku s dvoma jazykmi automaticky bude mat lepsi "talent" na jazyky, ja si tiez myslim ze mam len preto lebo ma mamka zacala ucit nemcinu v 4 rokoch a francuzstinu som zacala v osmich, anglictina uz isla sama 🙂 ale nemecky neviem nic okrem par riekaniek lebo potom uz som sa ju neucila... aaaa ani ma NJ nelaka, ked som vcera povedala drahemu ze halo majn šac ich líbe dich tak skonštatoval že to znie asi tak romanticky ako manuál na opravu automatickej práčky... 😀

jgiovanna504
7. feb 2013

@ingeborgnicol ako sa ti dari zo zaspavanim? my stale celkom ok.len skoda,ze je taka placliva v poslednom case :( dufam,ze sa coskoro vratime domov,a budeme zase riadne vesely 🙂