Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Tak baby, hlasim sa po 3dnoch konzumacie kolozvarskej kapusty🙂 Viem, ze jedlo by sa tak dlho jest nemalo /skladovat/, ale mne to bolo luto vyhodit a cele som to spapala sama🙂 no a na malej som nevidela nejake zmeny, akurat viacej prdkala...tak smelo do tej kyslej kapusty, ja si spravim buduci tyzden kapustnicu🙂
A uz druhy den som ju vecer polozila do postielky a ona pekne sama zaspinka....v noci si ju uz nechavam pri sebe🙂 Nocne dojcenie sa nam skratilo na 2x, co uz citim aj na prsiach, preto som si dnes odcapovala do flasticky a zamrazila na horsie casy /snad take casy nanastanu/🙂
A uz aj kolotocik dorazil, tak ma mala zabavku....ale uz zhanam niekoho, kto mi to prerobi na adapter...bo menit baterky casto- to nemusim.... 😖
A vy co nove?
@adel22 dojdi mi navarit!! ja som dnes nevykryla a boli parky... este k tomu z kauflandu... humus jak prasa ale co narobim, zajtra daco skuchtim uz aj ja, alebo pojdeme do mesta, ,mame tu take ze gartro walter a fasa tam varia, tak po domacky 🙂 my sa mame super, dnes rano som sa zobudila s tym ze jeej Zorka prespala celu noc nonstop len neskor som si uvedomila ze sa vlastne zobudila, ale bola som taka unavena ze som jej len prso strcila a zaspala som, ani som ju neprebalila huderu, ale prezila to bez zaparenin a krasne mi pospinkala az do pol siestej a potom este potiahla do deviatej, baby ja som sa pri Wilkovi vzivote takto dobre nevyspala a teraz ked mam dve to je jaka pohodka!!! 😀 nikdy by som si nebola pomyslela ze to bude take leharo 😀
Adel, my uz kakame dalej dva krat denne, odkedy som prisla na tu fintu s jablkami 🙂 aj ked to druhe velastene povazujem skvor za prdinec.....ale slo to 🙂 a ja som vcera pridala paradajku a papriku a tu sme, len ja cela zduta a vysypana.ale tukapustu sa bojim, mna z nej prehana aj ked nekojim :d:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Slady ty si ina masina, zvladla si to sikulka 🙂 ja som dnes bola total neuzitocna, akurat osm si kupila dve nove knihy a odporucam "A dost!" a "spoved sialenej matky" obe odporucam velmi!
Jgiovana, no dnes som za pomoci Slady, ktora o tom ani nevie prvy krat uspala dcerku priamo bez kozy v puse, alebo kolisania, alebo revania. VZala som si ju ako Slady pise do postele, vedla seba a ked sa uz prilis metala, tak na seba, to uz strasne cuvhala ocka, potom so ju troska v perinke kyvala a nakoniec ked uz bola hotova som jej predsa strcila kozu ale to uz iba ako na doraz.......cize Slady dik za dnesok 🙂)) lebo povodne som ju chcela uspat na koze aby som ju nemusela nechat revat ale po hodine s vytahanymi bradavkami som to vzdala. boze to dievxca nemoze zaspat ako vase deti? ze lahnem a spim? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Jo a adel gratulujem ku kolotocu
Btw a zabudla som povedat,ze sdom ju dnes uspavala od 19.30 do 23hod
Beriem nazad to uspavanie,zobudila sa hned ako som dopisala.bola hore este 36odky a zas zaspala az ukolisanim.nocna jak oci.
Ahojte baby, mam taku otazocku 🙂 tie co plne djcite, davate detickam aj cajik ? 🙂
Do leta ani ja ani pocut.
@ingeborgnicol no my sme mali tiez dnes v noci rusnejsie. chcela spat vyslovene s cumlom,inokedy ho vpylvune a spi,ale dnes ked ho vypluvla,tak sa vzdy zobudila,a chcela cumel.az som si ju vzala do postele,lebo sa mi nechcelo furt vstavat k nej,ale cela noc takto vyzerala.a teraz je cela taka umrncana a len by spala. :( nevies odkedy deti vnimaju noc a den?
@slady ja som dnes tiez prvykrat zaspala pri kojeni.ja vzdy po sediacky,kedze spi v postielke,ale teraz vynimocne po leziacky som ju kojila.ale o chvilu sme boli hore,cize prd platne 😀
@alyze aj mna sa pytalli stare tetky,no ako pise @adel22 zaspali dobu 😀 .ked sa hra dlhsie tak jej dam cucnut od smadu,ved tiez ani my nepijeme vodu len kazde tri hodiny.raz sa napapame,inokedy len napijeme 😉
presne, tiez kojim aj ked je mala len smedna, napriklad je jej teplo lebo ju mam vonku v nosici a v mojej bunde a ked zabehneme do obchodu tak mam pocit ked mrnci ze jej je horuco a musi byt fest smedna 🙂
ale tak hej, my sme odrastli na pigi caji 😀 hlavne ja teda, mamka prestala po 3 tyzdnoch kojit a to mna vraj kojila z nas troch najdlhsie... lebo v nemocnici kazali kazde tri hodiny a striedat prsniky a mamca do troch tyzdnov prisla o mlieko... jaaaj to bola doba!
Ahojte babule, malý spí na balkone, ale už bude vstávať, je celkom fajne zima, brrrrrrrr. Posielam vám link na super cvičenie, 35 minut ale makačka, ja som už dvakrát cvičila a svalovička fajna 😉
Ja tiež nedávam čajík, tiež radšej dám cucnúť prsko ako flašu.
JA by so si cvicila a kolkoooooooooo 20 kil treba dat dole.....ale mne moja Michelle vyleizla na svet za uz spominanych okolnosti, ale s nespominanou aj mojou maternicou. Cize po tazkej operacii mi rok zakazali hocico dvihat aj cvicit . dieta pri kojeni nemozna a cvicit tiez ne, to je vyhladka na chudnutie co?
pocujte baby davam do pozornosti knihu "A Dost" prave ju citam a bola by riesenim asi per 3/4z vas co riesite nocne kojenia. mne tato francuzka filozofia vyhovuje ja osm prisna natura, aj ked polovicku si predstavujem po svojom.,
Deti vnimaju ak s anemylim den aj noc od 5-6 tyzdnov....apit treba davat, aj na upokojenie aj na smed aj podla mna....a nie pigi caj, ale didu 🙂 nekojenym detom by som ano cajik, alebo cistu vodu davala ved aj my sme smedny aj mimo stravu....
ingeborgnicol - to škoda, treba si dať pozor a po roku začneš 😉 Ja sa cítim lepšie ked si trošku aj zacvičím, hned mám lepšiu náladu.
Ahojte dievcata, rada by som sa pridala 🙂
Mam chlapceka narodeneho 19.11.
Doteraz som riesila koliku, medzitym este kaslik a prechladnutie, stratu mlieka a aj lahsiu depku.
Teraz zas riesim kojenie...
Neviete mi poradit? Maly place hned ako ho prilozim k prsniku, odtahuje sa ale ked konecne chyti bradavku tak pije.
Netusim preco ten vzdor. A este by som rada pocula, aky mate rezim pocas dna s drobcami.
Som prvorodicka a vseeeetko je pre mna uple nove 🙂. A okrem toho som aj riadny uzkostlivec..
@mirkov Suhlasim s adel. Podla mna len tok mliecka je slabsi este ako by ona chcela. Ale mliecko tam je, nevzdavaj. Koj na poziadanie. Stale ked si pyta. Cim viac jej das, tym viac sa ti dorobi 🙂 A kazde kojenie z oboch prsnikov. Najneskvor kazde dve hodiny, ak mas pocit ze nieco ostalo tak aj odsaj, ak si chces zvysit tvorbu. a ak mas proble s mlieckom da sa tvorba zvysit, presne ked toto budes robit. popripade ak ma malicke v noci pauzu tak aj odsavat, v nahorsom homeopatika, ale to by som dala ako uplne poslednu staciu. toto predchadzajuce co som napisala by moho stacit 🙂)) Co sa tyka rezimu aj my nastavujeme, ja sa snazim podla Giny Fjord a ostatne baby netusim 🙂 ale vo vseobecnosti by malo platit cca dve hodiny hore a dve hodinky spinkat, alebo hodinku a pol hore a hodinku a pol spat. vstavat cca rano o 7mej a okolo 19tej ist spat. ale ja vobec netusim, ci to tu niekomu tak funguje 🙂 asi nie. jo a vitaj 😉
@ingeborgnicol dakujem dievcata 🙂
No moj drobec ma asi nejaky gombicek na tele, hned ako zaspi ci v satke, na rukach alebo hrudi akonahle ho polozime do postielky do par minut je hore 🙂
Takze to vyzera tak ze od pol deviatej do polnoci spi na hrudi manzelovi a potom najlepsie v posteli s nami ale obcas sa zadari aj v postielke par hodin...
Inak je zlatucky, len mna obcas pocas dna prepadne uzkost, ze ci to vsetko zvladnem, ved je to na cely zivot a ten stereotip...ufff. Mate taketo myslienky alebo som v tom sama? 🙂
@mirkov no ten stereotyp- ani mi nehovor....furt to iste, dni su take jednotvarne...uz aby boal viacej cula a hrava...lebo toto je fakt nuda...a je pravda, ze ja tu ani nemam moc znamych, tak aj preto taka nuda...nuz, aspon ze to babatko je furt pri mne🙂
Ani moja cez den dlho nepospi, len prechadzka vonku a potom cca 2hodky su cez den zarucenym oddychom- to mi spi vzdy, nastatsie🙂 ale ja som to tiez vyhrala, zatial nemozem na tu moju bambulu nic zle povedat...ved ona ani plakat nevie🙂 ked uz zacne, rozkasle sa...tak radsej hned prestane🙂
@mirkov nazdar! vobec v tom nie si sama 🙂 ja som s prvym otehotnela na vyske, porodila kusok po statniciach, cize vsetky kamosky cerstvo odidene, nikoho som tu nepoznala a uz vonkoncom nie s babatkom, vsetky baby uspesne rozbiehali karieru a ja som skriabala drobne na plienky, z kocikoveho som zaplatila muzickovi dlh ktory si so svojim biznisom nahonobil a pocas celeho mojho tehotenstva mal depresiu 😀 ale taku tu naozajstnu, ze fest... lebo mal dost velke financne problemy a tiez si este nevedel velmi predstavit ako sa ide starat o rodinu ked sa ani o seba poriadne nevie, mali sme to burlive ale vsetko sa ukludnilo, kamosky som si nasla, na stereotyp som si zvykla a co najviac si ho sama spestrujem, drahy sa spolocnymi silami dostal z financnych sraciek a sme happy aj ked na zaciatku to bolo tazke pretazke, financne, psychicky, emocionalne, celkovo. takze hlavu hore, o chvilku si zvyknes na privesok ktory mas neustale so sebou, zacnes chodit po kavickach s kamoskami, najdes si daku naplnajucu cinnost lebo aj babatko ti necha viac volneho casu a bude fajn 🙂
jo a pre zaujimavost, otehotnela som nahodou, s mojim drahym sme spolu chodili mesiac 😀 po dvoch mesiacoch ma poziadal o ruku a ja ze okej zlatko, ale asi by si mal vediet ze som tehotna... 😀 to ste mali vidiet tie oci!
ale musim dodat ze je z neho teraz prikladny otec a svoju rodinu by nevymenil za nic, fakt muz pri ktorom som si na 100% ista ze by neurobil ziadnu blbost ktora by mohla ohrozit nas vztah alebo rodinu a to si ja velmi vazim 😉
@ingeborgnicol ja malého uspávam tak, že si lahnem vedľa neho a hladkám ho po čele a nose, tak zaspinká, trošku mu pridržím ručičky a zatiaľ to ide.. no a dnes so spaním veľká bieda, tiež netuším ako nemohol zaspať, uťahaný ako šteňa a predsa nič.... ☹

@ivinka77 daj vediet ako ste zvladli zmenu prostredia 🙂