icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
8. feb 2013

a vikend ide baby!!!!! huraaaaaaaaaaaaa! teda sobotu rano nemusim ale nedelu obed milujem! to su chlapi na plavarni a my mame doma babsku jazdu 🙂

ingeborgnicol
8. feb 2013

Baby my sme okupkani, vycvyceni, pomasirovani, napapkani, dokonca som sa dnes spreneverila aj mojim zasadam a svihla som aj UM aby som si bola ista, ze na 100%nie je hladna a dala som do postielky, cakam strasny a 5 hodinovy plac. zatial nic, asi je oamena mlieckom este ale to pride. Normalne sa uz teraz klepem, ale musime dajak vydrzat....🙂

Slady velmi pekny pribeh, ja som take stastie v zivote nemala ale somvelmi rada, ze Vam to tak dopadlo 🙂))

Ja priatelov mam, aj by sa chceli stretnut, ale co ja mozem, aj rodinu stade vyhanam. svojkra cela urazena, lebo som ju poslala prec, lebo sme sli kupat a potom uspavat. U nas je rezim sialene dolezity aby si zase nepretocila noc aj den....strasne a teda zatial nemozem nikam ani nikto k nam, maximalne tak dopoludnia...tesim sa ze bude leto a bude vecsia a budem chodit s nou na dlhe predlhe prechadzky.ta sa stretnem na kavicke uz s kamaratkami 🙂 teraz si netrufam este, kym nema stabilny den aj noc......a spinkanie........

ingeborgnicol
8. feb 2013

@tinasc no to som skusala aj ja, ale u nas neplati a cim je viac hodin, tym je viac tenzna a potom uz ju ani ukludnit neviem a nieto uladkat....vcera mi tak zaspala. so si myslela ked so tu pisala, cize na 20 minut.
Ale z toho co som citala, kym nezaspi sama od seba, nic nezaberie. ziadna metoda. preto uz od dnes ziadnu neskusam a velmi lutujem ze som to plakanie prerusila po 3 dnoch, lebo mi jej ololuto. uz sme to mohli mat za sebou dnes by bol 6ty den a tak je prvy. tentokrat neprestane ,je to iba pre jej dobro. vcera som o pol 2 uplne odpadla, nezvyknem byt taka unavena ale vcera som bola. a co urobil chlap? uspal ju na rukach....ale aspon zaspala.ale zas tie ruky, a ja ju tu oducam.

Slady to asi vsetci chlapi sa narodili aby nam urobili naschval. to aj moj, ved on ju na tie ruky naucil a teraz ked sa mala zase dnes mrvila na hojdacke uz ju behal tahat na tie ruciska, raz mu ich polamem 🙂)))

tinuska1112
8. feb 2013

@ingeborgnicol nechcem chváliť, ale na 80 % tak fungujeme... ale tie dve - tri hodinky pred večerným ukladaním sú naša nočná mora, toľko plaču,nervov... ale tak nemôžem chcieť ideálne dieťa 😝 . No a jasné, že v noci 2- krát vstávame, ale to sa len napapá a spí ďalej. A ešte k tým čajíčkom čo ste tu dnes rozoberali... naša je na UM a čaj mi úplne odmieta.. som zvedavá, dokedy 😒

ingeborgnicol
8. feb 2013

Mile maminky,
s radostou Vas pozyvame na prve obnovene stretnutie dojciacich mamin na Furci ;)
Samozrejme, aj s detickami ;))

KDE: v priestoroch pizzerie Rodinka na Furci, OC Laborec (Modrak)
http://www.nasa-ke.sk/sk/nasa-restauracia/pizze...
Pizzeria momentalne rozsiruje svoje priestory, este stale sa tam trochu pracuje, budeme vsak mat samostatny kutik. V priestoroch je tiez herna pre vacsie deti.

KEDY: 13.2.2013 (streda) 10.00 do cca 11.30/12.00 (podla zaujmu)
(Restauracia otvara o 10.00.)
Vstupne 0.5 Eur.

ingeborgnicol
8. feb 2013

@tinuska1112 to mate super 🙂a tie dve tri hodky lezka v postielke a place ? ci ako?

No ja pochadzam este z tej generacie, ktora kojila kazde tri hodky z ineho prska a davali sme deto cierny caj s cukrom 🙂)))dobre co? Maloktora z nas kojila dlhsie ako 2-3 mesiace. a ked mi"doslo mlieko" odstavovalo sa. a pri tom, teraz by sa iba posilnilo, mozno trosku dokrmilo a nazvali by sme to rastovym spuertom. Boze aka som bola hlupa....ale co uz ved to bolo pred 19timi rokmi jedna genreacia v prdeli dozadu 🙂

tinuska1112
8. feb 2013

@ingeborgnicol to by bolo moje zbožné prianie, keby ležala v postieľke... ona tam chodí naozaj len spať . Máme ju pri sebe v obývačke, chvíľu leží na sedačke, chvíľu je v hojdacom kresle, chvíľu na rukách, potom s ňou na striedačku chodíme po byte a ona je vkuse nervózna..Ona si vkuse vyžaduje pozornosť, keď je hore. Dnes som ju doobedu tiež nechala vyplakať, potom bola aj chvíľu kľudná a ležala bez plaču... ale to je taký malý zázrak. Ale nesťažujem sa, lebo naozaj tie večerné ukladanie je ukážkové - klop, klop.. nechcem zakríknuť..

slady
8. feb 2013

@ingeborgnicol tak drzim palec! moja mi zaspala este pred kupanim a uz som ju nechcela budit, tak som len rychlo prebalila a supla dudel a do postele a zatial je ticho. ale mam tu horu zehlenia tak mam dnes zase raz o zabavu postarane 🙂 no moj chlap je najvacsi tvrdohlavec sveta a syn si s nim za chvilu zacne konkurovat, dneska uz som kricala po nom (po malom) lebo uz som mala nervy, v izbicke ako po vybuchu a on namiesto upratovania (ktoremu predchadzalo polhodinove dohadovanie a motivovanie) hadze, hra sa, blbne, uaaaa nervy som mala riadne ale ako som sa ho spytala ci chce po riti tak sa ukludnil... bodaj to tak fungovalo furt, len ked vie ze ked je doma daddy tak mu nedam, bo ten sa potom na mna diva ako na tyrana a co je horsie, smeje sa mi ze mi praskli nervy a to mi potom prasknu znova a nasierem sa dvojnasobne a potom uz je to cele v prdeli 😀 ach. ale sak aj horsie by mohlo byt, ze, budme radi ze sme zdravi 😀

slady
8. feb 2013

@ingeborgnicol a tebe aj matriosku vyberali? to je celkom hardkor, ako to zvladas fyzicky a zdravotne, uz si zotavena (ako tak) po porode? ja som si to teraz studovala kvoli myomu, bo volakedy sa tusim len tak riesili myomy, ze vybrali vsetko a dovi, ale vdakabohu teraz uz je to zase o kusok dalej. co si mala za problem, ak sa smiem spytat teda, tu placentu, ci to sa mi len mari??

ingeborgnicol
8. feb 2013

NO teda hardcor dobre si to nazvala 🙂)))))))))asi hej...no po tom umelom oplodku mi ostali nejake zvysky po vajickach v atrioske a neprislo sa na to. Nemalo sa ako. a ked so otehotnela vytvorili sa z toho miomy a bolo ich 7 rastli zarovno s plodom a maternicou, mali vyzivnu podu tehotenstvom. najvecsi mal okolo 7cm priemer. placenta sa prevracala a deformovala. tlacila Michellku zo vsetkych stran a mala som konktrakcie od zaciatku tehu silne bolesti fakt silne krce. tehotenstvo jak oci....preto som celu druhu polovicku musela lezat v nemocnici,labky hore a v 36tom tyzdni hned prvy den museli tehu ukoncit a Michellku vybrat. ale aj to bolo len tak tak na poslednu chvilku ledva stihli....dusila sa a bola postlacana strasne. preto mala aj tie provblemy po narodeni. Ked ju vyberalo tak ako som tu uz pisala nedala sa tak rychlo vymotat ako by bolo treba na jej zachranu, tak mi smykli rychlo co sa dalo aby ju aj mna zachranili a z toho som sa zase rozkrvacala ja. a zacala som exovat, tak som dostala nejake transfuzie a prebrali ma. Mishellke ale tak narychle prerezali hlavicku a ked na to prisli isli jej sit (4stehy) a tareagovala na anestezu saturaciou a sup ho zas musela po kyslik, ale prezila! potom ked ma previezli po par dnoch na isku tak som dostala silny pooperacny zapal z toho vsetkeho a tlmili mi ho infuziami lebo nic nezaberalo. Ale vsetko preslo a sla som domov s babankom. Teraz som bola na kontrole a kedze mi nechali vajecniky tak mi na jednom nasli cystu 4,5cm a toto jedine ma uz fakt dozralo a rozplakala so sa co za debilna situacia. nieco neskutocne nespravodlive. ale co uz. Ja dakujem bohu, za to, ze malicka je tu. Je ziva a zdrava dnes ma 5500gramov a 62cm co je na jej vek neskutocne dobre!ja som naozaj stastna maminka a kazdy den co ju mam mi pride ako zazrak. 7 rokov som na nu cakala den po dni a dockala som sa. ak by mi povedali ze mam na ranajky a na obed a na veceru jest dazdovky tak by som to urobila len aby som ju mala 🙂

Btw a spinkae 🙂Neplakala, iba pomrncala, sla som ju po cca 10 min prebalit a potom cicho...a ona spala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ja som si zatancovala s bohovskym pokrikom indiansky tanec lasky. a to vo svojej postielke! 🙂 (asi dospava vcerajsok, kedy vystrajala do pol2) oslavovat budem ked takto zaspi aspon 3 noci po sebe, to sa tu verejne ozeriem!

slady
8. feb 2013

@ingeborgnicol dam si s tebou, mas co oslavovat, ze ste obidve zive a zdrave, normalne si ma dojala, som hladna a ked som hladna tak som emocionalne nestabilna 😀 tak to je krasne ze ste obidve ok 🙂 tak zase tie myomy poondiate, pfff, ja sa dozviem co je s mojim(i) o daky ten mesiac pri kontrole a hlavne ci su to vobec myomy, bo dokina si ani nebola ista vlastne ze co to je 😀 a najviac sa cudovala ze si to v porodnici nevsimli ked ma kyretovali a ked mi robili sono pred prepustenim... naa nevadi 🙂 tak prajem noc! ja som prave dozehlila... a nedelna chvilka kludu sa nekona, chlap vymyslel vylet na donovaly 😠

ingeborgnicol
8. feb 2013

Juj tie donovaly ti zavidim,beriete aj babatinko?ako to s babom zvladnete?preco ti pred prepustenim robili kyret ak sa mozem opyat?tak ja to verlmi budem drzat palce aby to nebol miom.

ingeborgnicol
8. feb 2013

Jo a zatim spime.

slady
9. feb 2013

@ingeborgnicol heh, ta my sme mali tiez dobru kowbojku v spitali, bo ked som odrodila (krasne prirodzene bez jedneho lieku) a po dvoch hodinach som sa postavila, tak som sa nepostavila a ked ma odkolieskovali na izbu a prisla ma kuknuc doktorka tak zistila ze mam zvacsenu matriosku, tak sa trosku posmatrala (ze AU) a zistila ze brutalne krvacam alze vsetko zostavalo dnu, taaakze krvi bolo ako z vola a mudr skonstatovala ze asi tam budu nejake rezidua z placenty, potom sa prislo vo mne posmatrat este zopar ludi, zase krvi ako z vola, to uz bol moj drahy ktory to sledoval obdalec zlty zeleny a zacinal sa prezehnavat 😀 tak ma rychlo odsupovali na operacku, kyret, a naspat, tranzfuzku do jednej zily, oxitocin do druhej, ten nezaberal tak skadesi vytahli daku potencovanu pecku o com ani doktor nevedel ako sa to davkuje 😀 tak dobeho opaleny primal ktory sa prave v ten den vratil z dovolenky, vsetko im to tam zmenezoval, povedal kolko kedy coho vdakabohu a bolo po kowbojke 🙂 a moja gyndoska mi vysvetlila, potom ako tam vydela dake podivne utvary na sone, ze to sa pri myome celkom lubi stat ze placenta prirastie k maternicy a potom je z toho takato ostara...

slady
9. feb 2013

aj uz som hore, o 5 min ucim :-/ typek je v dubaji, tam ma dakych 11 hodin rano, vyspinkany do ruzova a ja tu taka matoha 😀

slady
9. feb 2013

jeziiiiiiis maternicIIIIIII makke I jeziskove oci!

ingeborgnicol
9. feb 2013

@slady No to si mala iny harcore aj ty, clovece....tak sme sa troska prilblizili k tomu hore po nasich porodoch aj ty aj ja 🙂)))

Michelle spala do rana do 07.30 😉 som zvedava na dnesok, dnes dodrziavame rezim G.F na bodku tak dufam a a modlim sa aby prinieslo ovocie.

ingeborgnicol
9. feb 2013

@slady to fakt nemas inu zabavu ako pracovat? 🙂)) ak budes mat cas napis ako prebieha vyucba cez skype, ci by sme aj my nedali 😎

evamarcel
9. feb 2013

ahojte mamičky ja mam dievcatko narodene 3.11. chcem sa spytat ako vam spinkaju cez den a v noci? My mame za sebou tazku noc kazdu pol hodinku hore davala som aj cumel aj prsnik, celkovo mi spinka dost slabo v noci casto sa budi od malinka prveho som v jej veku dojcila max.2krat cez noc a spinkal. Cez den spinka tiez len po 45min. ked je vonku v kociku a kocikujeme tak pospi aj dlhsie.

mata884
9. feb 2013

Pomoooc..ja budem dnes asi vrazdit. Jeden sused preraba byt od minuleho roka, t.j. od juna(to napisal upozornenie, ze poprosi o trpezlivost, ze bude prerabat od juna do septembra) a asi ho bude prerabat cely zivot, lebo to nema konca akosi. Ulozim maleho a on zacne stale vrtat a buchat. Byt uz musi mat ako emental prevrtany. Na nervy. ☹

ivinka77
9. feb 2013

@alyze sak ja drichmem v kuse, tak som total prespata 🙂

mata884
9. feb 2013

@ivinka77 zavidim 🙂

mirkov
9. feb 2013

@evamarcel ahoj, tak nas maly zaspal tuto noc v posteli s nami o 22.00 o 23.00 som ho prelozila do postielky a spal do 2.00. Po nakojeni spal v postielke este do 4.00 a potom sa uz mrvil az do rana... 🙂
Teraz akurat spi na balkone...

ingeborgnicol
9. feb 2013

ako Vas tak citam tak okrem Ivinky moc vase babatinka nepospia, musi byt zle cele noci hore na striedacku so spankom.

Ivinka a ty co ako bolo na vychode?Ši še neodučila hutorec?

ingeborgnicol
9. feb 2013

@evamarcel opslala som tu nedavno link na perfis rezim , ktory super funguje, neviem ci si ho nasla....podla GIny Fjord je tam denny rezim, po ktorom zarucene pride neprerusovany spanok....skvela vecicka.

ingeborgnicol
9. feb 2013

@mata884 prave mi toto doslo do emajlu 🙂)))))))))))))) poziadat suseda o preplatenie he
http://www.facebook.com/potichu.sk?sk=timeline

mirkov
9. feb 2013

@ingeborgnicol a prosim ta dodrziavas casi presne?
Ked ja si neviem predstavit to dodrziavat koly kojeniu.. To je zatial kazdy den inokedy.
Daj radu ako si sa na rezim nastavila 😉

evamarcel
9. feb 2013

@ingeborgnicol ahoj neviem najst akosi ten link ... moja je zavislak na cumliku , ked ho ma vkuse v ustach tak pospi cez den aj 2 hodky ak ho nema vypluje tak uz je hore a place, no a vnoci to bolo vkuse som jej davala cumel tak ja neviem ci ho treba zrusit ci ako?

evamarcel
9. feb 2013

@mirkov a ako spi cez den a v noci len dvakrat papate v noci?

ivinka77
9. feb 2013

@ingeborgnicol u nas nas spisi se nehutori ale rečuje 🙂 a nezapomla som, neboj , to nezapomnem nikdaj ! 😉 😉 😉