Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@adel22 No my sme zaviedli pyzamka - take tie bavlnene overaliky co cele babo do toho zabalis. Po kupkani dame ciapocku, lebo mame dlhe a vela vlaskov, body s kratkym rukavkom alebo tielkove, a ten overal cely.a mam asi 4 a tie jej striedam.snazim sa dat stale ciste. dnes sa napriklad tiez ako Sldadina komplet dogrcala tak uz mame druhe 😉
@adel22 a vidis? ja ju tiez rano budem umyvat, toto mi nenapadlo 🙂ja debil, a pri tom my sa umyvame ako normalni ludia 🙂))
baby videli ste teraz spravy? liska vosla babatinku v UK do izby a tahala ho k sebe do nory a pri tom mu uhryzla prst, jezisku, prst zasili ale ja chodim dokolecka okolo nasich okien teraz
@weissrose a ako ste ju naucili spinkat cez den?
Alyze daj vediet ako so spankom do kedy ste spinkali 🙂
@ingeborgnicol ja mam problem obliect alexa lebo somnou vobec nespolupracuje, takze chodime von len poobede, vecer :( ale nastastie spanok sa jej upravil asi tak tyzden dozadu a konecne zacinam mat cas aj na syna 🙂
@ingeborgnicol niako sama sa naucila 🙂 uspavam ju na rukach a potom ju dam do kocika ktory mame v izbe ktoru nepouzivame... tam sa jej paci 🙂
babule prosím vás, ktoré máte hojdačku pre drobcov, oplatí sa nám to ešte kúpiť? do koľko kg to je? aby som to nekúpila len na dva mesiace...
@ingeborgnicol oki dam vediet zatial spime 😀
ozaj taka otazocka pre kojace matky, co hovorite na pol deci vinka ? 😝 ano ci nie ?
ja som si raz dala deci a prezila som, malicka mi vtedy prespala prvu noc aj s dnom dokopy 😀 😀 😀 😀 😀 to mala prevrateny rezi. Spala cely den, vecer sa mala zobudit ako vzdy a nezobudila sa, spala do dalsieho dna. Tak sa stale smejeme ze sme jej vinkom otocili rezi. ale od vtedy som neriskovala 🙂))))))))))))
aj my este spinkaeme, ale uz to nepisem,lebo vzdy ked to napisem sa zobudi 🙂)))))))
@ingeborgnicol teraz sme papkali a zatial spime dalej, tak uvidime 😉
@weissrose keby si videla jak ja tho mojho musim po byte nahanat rano aj vecer aj ked ideme von, to je pol hodinova nahanacka aby sme sa obliekli... najskor nechce ist z pyzama potom za zase nechce obliect do pyzama a ked ideme von to ho musim zacat nahanat tak pol hodku pred tym ako nam ide bus, lebo inak nestihame, a ked uz ho konecne presvedcim tak nie aby sa snazil sam, on si lahne a natrci nohy ze TY ma oblec.... na nervy... 😀
@alyze zobudila s ana papkanie? Ja mam dost velky strach, lebo podla toho rezimu mam ist kojit o 22.30 planovane a zonudit ju aby pri vedomi papkala. tak sa bojim, ci mi na prvy den zaspi potom. Ale aj to, ze zaspala o 19tej a sama bez placu a hned, ono to uplne seriozne a vazne funguje, baby naozaj, nechcete ho vyskusat?
@slady veru ako hovoris :( aj my s tym mame problem :( a ked uz sme konecne vonku po dlllhom placi, poprechadzame sa a on ani po 2 hodinach nieje schopny ist bez placu domov... alexovi ked ide rozpravka tak je ochotny dat aj dudlik 🙂 inak po mne mne krici nech si ju zoberiem 🙂 niejekedy je to horsie ako psychiatria :(
@weissrose no Wilko odmieta akukolvek interakciu s babatkom, dnes jej dal pusu na hlavicku ale len preto lebo tato povedal 🙂 inaknechce ani dudku dat, minule jej zahrkal hrkalkou ked plakala, to som skoro na rit padla 😀 ok neziarli a babatko ma rad, je rad ked sa mala tesi a krici cely stastny ze "baby is happy", dokonca ma minule tahal do kvetinarstva ze ukas babatku kvetinky a urob ho happy, ale ked mu poviem ze ty jej ukaz tak utecie 😀 sa jej ako keby boji alebo co. a my sice uz neplacme tolko ako na zaciatku, to bol dost precitlively ten prvy mesiac a pol, ale neposlucha ani prd, kokos uz niekedy take nervy chytim ze po nom zruknem a to sa spamata ale uz ma to nebavi kricat po nom stale ked nieco chcem aby urobil, inak je ako hluchy do urcitej hlasitosti proste nereaguje, az ked sprisniem a zvysim hlas tak sa mu uraci spravit co poviem, a to hovorim o uplne primitivnych instrukciach ako "postav sa" - straaasne je to unavne ked mu kazdu hovadinu musim sto krat opakovat a aj tak nakoniec zareaguje az ked zvysim hlas ignorant maly... uz si niekedy pridem jak pokazena platna.
baby co Vam mam povedat ked mne 19rocny syn vykrici ze vsetku pozornost venujem Michelle? 🙂 Plne Vas chapem ze to mate s dvoma poriadne tazke. aj moj ma sestricku rad a akoze mu na nej zalezi, ale osobne pre to nic neurobi naopak 🙂ale necudujem sa 19rokov bol jedinacik.
@tinasc ahoj . my hojdacku mame ale od narodenia . mala si na nu zvykala od zaciatku . najprv tam bola kratko a teraz tam vydrzi aj pol dna . a ked tam posadime nasu susedku ktora ma dva mesiace t
ak ani za svet . vydrzi tam dve min. a zacne plakat .
@slady ja som, bola presvecena o tom ze ked prijidem z nemocnice bude vsetko super... no opak :( alex ma nelku rad, stale ju hladka, pusinky dava, ale len ked je dobra... akonahle zaplace tak alex zacne vystrajat ze mamaaaa on placeee.. a uz je to tu :( a naskytol sa nam problem ktory som fakt necakala, alex sa nam zacal pocikavat.... normalne stal a rozpraval sa so mnou a popritom za mu zvecsoval flak na teplakoch... skoro ma drblo z neho :( snazili sme sa mu dlho dohovarat ze ho nezoberu do skolky, budu sa mu deticky smiat, nedame mu zoiadne sladkosti... ale nakoniec sam vyhlasil ze je velky chlap a nebude sa pocikavat 🙂 samozrejme ze raz do dna ma niaky ten flak na slipkach, ale to sa snazim predychat 🙂 ale placlivy byva extremne... :( odkedy sa mala narodila place aj 3x viac ako pred tym :( neviem ako mu vysvetlit ze take velke deti neplacu tak casto ako babetka (lebo on to asi obkukal od malej a ma pocit ze je to ok)... inak ked si predstavim tvojhho maleho ako hovori na malu po anglicky tak zomieram smiechom 🙂 to musi byt zlate 🙂 a uz ti aj chodi do skolky? 🙂
@ingeborgnicol bol dlho jedinacik a preto si navykol.... ale cudujem sa ze 19-rocny chalan tak lipne na mame...
@tinasc my mame bright starts a je len do 9kg... myslela som si ze v nej mala nechce byt, no nakoniec sme ju tam posadili bez hupania a pesnicy a bolo po placi 🙂 ale ked jej to syn pusti hned pocut plac az na druhu ulicu 🙂 kazde dieta je ine 🙂 syn mal zase fischer price a musel mat nonstop zapnute vybracie 🙂 najlepsie by bolo si ju u niakej kamosky vyskusat 🙂
@weissrose no to ma mamka moja varovala ze sa mi zacne maly pocikavat ale zatial sa mi to stalo len raz, ze vraj je to uplne bezne 🙂 este nechodi do skolky, ja som ho chcela dat teraz od septembra ale este o tom diskutujeme s chlapom, on ma odhovara a moja mamka tiez, ze ho mam dat az do predskolskej ked som doma, ze naco, no amoj drahy zase tvrdi ze dieta by do piatich rokov nemalo mat inu autoritu ako rodicov, lebo ze potom to v nom vytvara konflikt a ze aspon do 5 rokov by mal mat zazemie rodiny, lebo v solke bude v cudzom prostredi s cudzou autoritou a nebude sa tam citit bezpecne a proste ze take male dieta by malo zostat doma kym sa da, ja som ho chcela dat kvoli jazyku ale to sa nauci aj na kruzkoch a v materskom centre, neviem, este to zvazujeme, ja som bola rozhodnuta ze ho dam uz teraz od septembra ale tito dvaja ma tu lamu ze ho este nemam davat tak mozno este predsa rok pockam, nevieeeem, idem sa tento tyzden prknut ako to vyzera v nejakych skolkach a potom sa asi rozhodnem. no moj zacal tiez plakavat, vravim, uz je to lepsie ale teraz je zas tvrdohlavy jak mul. no tiez sa rozkrical za kazdu hovadinu, to ani nebol plac, len taky sileny... uz len dufat ze to prejde, ja som dost proti fyzickemu nasiliu uz v tomto veku, ked bol mensi a robil hovadiny a este sa mu nedalo povedat tak som mu dala dve po riti a bolo, ael ked uz je takyto velky uz by to bolo kontraproduktivne a hlavne ked viem ze deti take proste su, strasne sa sustredia na hru alebo sa zasnivaju a nie je to ich chyba ze su pomale alebo nepocuju co mamka vravi, ja si dost dobre pamatam ze som bola taka ista, takze teraz uz mu po riti nedam, len stale vsetko opakujem jak verklik, jaaaaaj uz nech to prejde toto obdobie. inak ten moj na nu moc nehovori, on hovori mne o tom co robi bejby 🙂 alebo po mne krici "put the baby down!" alebo "put the baby in the pink bed and come sleep with ME" 😀 je to zlate, ale staci mu vysvetlit ze baby sa musi napapat aby neplakala a chape to. a stale jej hovori v muzskom rode 😀
@tinasc my mame tusim tiez bright starts vibrator s pesnickami ale mala to moc nebere, sem tam si v tom posedi ale radsej ma taku tu decku na hranie s vecami zavesenymi nad nou. aj ten vibrator ma take one so zavesenymi vecami ale to sa jej tak nepaci, asi preto ze to nie je farebne... ja si ju tam dam ked potrebujem daco v kuchyni spravit ale vydrzi mi v tom tak do 15 minut.
inak mamka uci 1. stupen a robila aj v skolke, preto sa mi do toho montuje 🙂

@weissrose ahoj jasne, preto chodime stale vonku ked ma spinkat, ajedno spinkanie mame v satke 🙂 v kociariku spinka kolko treba, to ju budme 🙂))
@alyze tuto otazku som ja riesila 3 mesiace co si ju ty dala 🙂 U nas naoazj okrem vyplakania nic nezabralo. No a co sa tyka rezimu, tak my sme podla tej Giny Ford dal spat nie o 19.30, alebo o 20.00, ale pekne presne o 19tej, tak tiez zaspala sama o 2minuty, skoro sme spadli z gauca. ale predpokladam ze sa este zobudi, ale nechcem predbiehat. Podla G.F ju treba zobudit na jedlo o 22.30 (ale to by fakt muselo platit ze dovtedy spi) a podat papanie. Pocuj, no jednoducho hocico sme skusali vsestko bolo docasne. zaspanie na didke, chytenie za prst, ukolisanie na rukach, hojdanie v perinke a pod.....
My sme podla toho rezimu dnes krmili tak uvidime, aj ulozili, uz sa k nemu veli prilblizujeme akurat ze vstavame o hodinu neskvor. velmi mi vyhovuje.