icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

weissrose
10. feb 2013

@slady ja som tomu neverila ze koli surodenxcovi sa moze zacat pocikavat, aj ked som o tom citala... ale myslim ze to moze byt aj tym vekom, ako vravis velmi sa sustredia na hru a premyslaju aj cely den 🙂 aj sa za to chudacik hanbi, ale niako sa s tym hadam zlepsime a bude vsetko ok 🙂 ja ho chcem dat do skolky najme z toho dovodu ze nestiham sa venovat malej tolko kolko by potrebovala :( a alex tuzi velmi do skolky... ked vidi deti vonku na prechadze zo skolky tak place aby som ho pustila za nimi a ze on sa s nimi bude prechadzat a hrat v skolke :( ale zial nedaa sa vybavit skolka skor, ale teraz v aprili sa chystame na zapis, hadam nam ho zoberu 🙂 aj ked sa bojim toho ci mi nebude za nim smutno... je dost mozne ze ked pojde prvy krat do skolky nebude plakat on, ale ja 🙂

slady
10. feb 2013

@marusik ja som rada ze som ho nedala od 3 rokov, to som si povedala ze 1. by domov nosil bacily a nakazil malu, ale hlavne 2. by sa citil ze odstrceny kvoli babatku a chcela som si ho nechat hlavni aby sa so sestrickou trochu zzil, a vidim ze to bolo velmi dobre rozhodnutie, asi sa necham ukecat este, aj ke na druhej strane vidim ze by mu to fest prospelo, hlavne ked pozorujem ako vydava rozkazy inym detom a rozprava im a oni mu chudaci nerozumeju a ignoruju ho a on je potom z toho mierne frustrovany... sice sa ako tak vyhra este v tomto veku aj bez slovenciny ale je to dost obmedzene... no nic, asi s nim budem musiet chodit castejsie von a poprihlasovat ho na aktivity a tak, to co by za mna urobila skolka spravim sama a bude.

slady
10. feb 2013

@weissrose no to moj vobec neriesi, on ma len taha ked ideme okolo herne alebo centra za detmi sa hrat ale co je to skolka vlastne ani poriadne nevie, nema to velmi odkial vediet, on zacal hovorit velmi neskoro a este stale ma dost obmedzenu slovnu zasobu, a niektore veci vnima po svojom, ked vidi grupu deti tak su to deti a ani by ho nenapadlo ze skolka alebo nejaka ina institucia, asi by si myslel ze su to len taki kamosi 😀 a mozno ho podcenujem, ktovie, no je to este trochu zlozite s tym jeho jazykom a rozpravanim aj v angline, gramatika velmi svojska a vsetko je preneho rozpravka, vsade vidi slony, drakov a ja neviem co, je to krasne ale take cudne, ked vidim aka je kamoskina mala realistka a to je mladsia od neho 😀

weissrose
10. feb 2013

@slady heh bude z neho snilek 🙂 neboj, bud sa zmeni, alebo mu to zostane a bude z neho umelec 🙂 ked citam ako opisujes maleho tak by som ho rada videla 🙂 urcite by som sa na nom nasmiala 🙂 nas je az moc prespekulovany 🙂 za mnou pride a pyta sa ma ze : mama, a preco mas take velke kozy? a pozri ake mas skarede brucho.. a takto... pocuje ma ako sa stazujem pred zrkadlom a uz to vsade opakuje 🙂 takze uz si davam dost pozor na jazyk, ved nemusia vediet vsetci navokol o mojich komplexoch 🙂

slady
10. feb 2013

ze aha, poklad 😀 vidis to mi nenapadlo ze to je vlastne dobre ze mu ludia nerozumeju, bo aj keby bonzoval tak sa nemusim bat 😀 no obcas to kombinuje a to uz je potom trosku pruser, ako ked na plavarni zacal kricat "daddy has a massive bimbiš!"

slady
10. feb 2013

@weissrose tak a s tym tvojim musi byt tiez riadna prca 😀 a preco mas take velke kozy, to je ako z cervenej ciapocky, stara mama!

alyze
autor
11. feb 2013

@ingeborgnicol Ahojcek hlasim sa az teraz rano, lebo som tiez odpadla do postele o desiatej 😀 tak malinka spinkala od 18:00 do 20:30 kolenie spala potom do 23:00 kojenie, 02:00 kojenie, 04:00 kojenie potom sme boli hodinku hore a este tak lahko zaspala do 07:00 ale dost sa pucila a a tlacila, tak to uz nebol bohvie aky spanok, ale aj tak si myslim ze fajn 😉 🙂

salome123
11. feb 2013

@marusik
@slady ja idem dat moju malu do skolky uz od augusta 🙂 zijeme na dedine a vobec neprichadza do styku s inymi detmi a je mierne hyperaktivna, takze myslim, ze v skolke jej bude fajn. skor mame taky kus problem, ktori sme si s muzom vytvorili sami... totizto dcera teraz ma skoro 2,5r a na kakanie si pyta plienku a tak ju motivujeme skolkou kde ju zoberu len ked bude kakat do nocnika a tak jej hovorime aka je skolka super, ze na obed tam davaju cokoladu a cukriky a ake je tam vsetko super a teraz sa velmi bojim, ze bude riadne sklamana ked tam nakoniec pojde a bude vyvadzat ☹ no som zvedava.

ingeborgnicol
11. feb 2013

@alyze No tak to gratulujeeeeeem!
My se sa mli tiez vynikajuco.
Podla rezimu som ju zobudila o 22.30 a nakojila. potom odpadla okamzite. Poto sa to zopakovalo o 03.00 a 05.00. Co sa mi velmi nepaci, lebo kym som ju nebudievala vstavala iba raz, cize budit ju uz nebudem 🙂 Nech vstane kedy chce a uvidime co je pre mna lepsie 🙂))) ale zas ona vstane napapka sa a okamzite zaspi, cize az o tolko nejde. Cize ja od dnes takisto idem tymto rezimom. Aj ty?Mozno keby si ju ulozila n 19.00 ako my, tak by nebola tu hodku hore si myslim, ale to len si myslim co ty na to?

ingeborgnicol
11. feb 2013

@weissrose Chalani su taki...cele dni lietaju po svojom, maju uplne svoj zivot a myslite si ze im na nikom a nicom ezalezi. a potom pridete na to ze su ovela viacej mamicine cicky ako dievcata, vzdy je to tak 🙂))))Ani ja by som nepovedala ze sa ho dotkne Michelline narodenie, myslim ze je to len prejav nejakej ohrozenej pozicie. Ja som mu davala az opiciu lasku a boli sme vynikajuci kamosi. CHodili sme spolu do kina, divadla, prejst sa po chatach a tak a teraz zrazu nic. Pride domov tak len pssssssssssssssssssssssst lebo uspavae, to je vsetko co odo mna ma........preto ten postoj, musi to napravit a troska sa zase venovat aj jemu

alyze
autor
11. feb 2013

@ingeborgnicol No ja to mam jedno, lebo ona sa sama zobudi na papkanie kazde dve hodinky, mohlo by sa to upravit 😒 no co uz, aleaspon ze spinkala a v postielke jupiiiiiiii 😀
Skusim ju ulozit o tej 19:00 uvidime ako zaspinka 🙂
Aj vám gratulujem 😉

alyze
autor
11. feb 2013

Baby mam taku otazocku, kolko vase ratolesti vydrzia byt na brusku, kym ich to nezacne rozculovat ? a dvyhaju hlavicku ? a kolko ? diky 🙂

marusik
11. feb 2013

@slady
@salome123 my sme ju nedali hlavne kvôli tomu, aby si mohla s malou vytvoriť dobrý vzťah... už nikdy nebudú môcť byť tak intenzívne spolu ako teraz... a zatiaľ sa to celkom darí. Keď sa ma niekto pýta, či staršia na malú nežiarli, tak sa len pousmejem. Podľa mňa je to na rodičoch, či staršie dieťa bude žiarliť, alebo nie.... naša staršía má mladšiu rada a stará sa o ňu, má nejaké povinnosti, čím sa cíti zodpovedná... super to je🙂

ingeborgnicol
11. feb 2013

@alyze N nasa tiez len chvilku maximalne 10 minut aj to prehanam, my sme takto malokedy, a hlavne spinkat tak nechce a ani ju nedavam, lebo sa zakonite dogrcka. ale ked cvicime a skn to skin praktizujeme tak vtedy, cize asi denne dokopy 30 minut. a hlavicku dviha kkrasne, cvicime na to cviky denne asi 20 minut.

dnes ideme na poradnu.tesime. aj na prve plavanie tesime este viac.

adel22
11. feb 2013

Hlasim sa🙂 vcera som malu dala do psotele o 20hod.- zaspala asi za 5 min., o pol noci som kojila, grg a nocnik...potom necakane o pol 2- kojenie, grg a nocnik...potom neviem kedy chcela jest- dostala cecik a zaspali sme a potom o pol7 kojenie, grg a nocnik..a este sme spali takmer do 8🙂 akoze mali sme aj lepsiu noc....ale ja som ju davala spavat medzi 21 a 22...tak som to zmenila🙂

@alyze
Nasa malinka to asi zboznuje...ja ju tak davam od narodenia a nikdy jej hlavicka vyslovene ze padala dole...ona ju pekne drzi a samozrejme sa ten cas predlzuje...uz sa vie aj pretocit do lahu na chrbatik a pomaly sa na rucickach odraza hore..cize uz na pastickach, nie na celých rukach..davame ju tak aj 2-3x za den, na cca 5min, ale nie vzdy ma naladu no🙂

adel22
11. feb 2013

Baby a v noci spite pri svetle alebo v tme?

slady
11. feb 2013

@adel22 ja som spavala s nocnou lampou lebo som nevedela trafit malej brdavkou do pusy potme 😀 ale uz sme sa vycvicili obe tak spavame po tem, ale zaspava s nocnou zapnutou, vypinam ju ked idem spat ja. ona sa rada pred spanim kuka okolo seba 🙂

slady
11. feb 2013

@alyze ja davam tak raz za den, vcera som dala tri krat, ako kedy, velmi rada to nema ale vydrzi cca 3 minutky kym zacne protestovat. zozaciatku mi aj spavala na brusku, pretoze sa rada tulila u mna na hrudi a tak som ju zvykla prelozit na brusko na gauc ked tak zaspala, ale teraz uz nema rada ani sa tak nosit - ze rbusko smerom ku mne, tisko je len ked ju otocim tvarickou dopredu a moze sa obzerat, takze na brusku uz ani nespinka.

alyze
autor
11. feb 2013

@adel22 Cau Adel, my stale spavame pri svetle, takom jemnom, ale musi byt hlavne kvoli kojeniu, ale mozno to zmenime, ked zbadame ucet za elektrinu 😀

alyze
autor
11. feb 2013

No my na tom brušku nejako nemame radi byt 😒 ale musime skusat, tak ideme na to 😉

jgiovanna504
11. feb 2013

haha,baby my sme spali dnes do 8.40!! od 20.30!!samozrejme kojenie o 03.00 o 5.00,este aj o vynimocne 6.30 som jej dala,lebo sa daako vrtela,ale tak to som necakala ze tak potiahneme 😀
@adel22 ja spim pri svetle tlmenom,tiez aby som videla prso kam dat 😀 a ked sa nahodou zobudim,tak som spokojnejsia ked vidim,ci je ok 🙂
@alyze my na brusku tiez do urciteho casu vydrzime,potom sa uz zlosti.ale vtedy si odgrgne,poprdka, a je dobre 😀preto ju davam co najcastejsie. ale hlavu drzi riadne,a ked robim s nou lietadielko tak je super tiez,vtedy ju asi netlaci podlozka a hlavu vydrzi mat hore pekne dlho.a ked chodime tak uz vobec nechce byt otocena ku mne,hned zacne plakat,ale furt chce len obzerat vsetko!

adel22
11. feb 2013

A takto my drzime hlavicku vo vanicke🙂

weissrose
11. feb 2013

@slady zlaty je 🙂 veru aj s nasim je sranda, ale vecsinou uz ma to prechadza ked robi hovadiny :( ale taku su tie nase deturence 🙂

weissrose
11. feb 2013

@ingeborgnicol tak to ma potom super maminu 🙂 uz ho chapem aj ja 🙂

weissrose
11. feb 2013

inak baby uz ste riesili antikoncepciu?? ja som si dnes davala mirenu ktorej som sa tak bala a pritom nebolo coho 🙂 dr. mi hovorila ze niektore baby pri zavadzani odpadavaju, co nechapem, lebo mna to len jemne tlacilo(a to som extremne citliva na bolest)... adrenalinu som mala asi v sebe dost kedze sa mi klepali kolena horsie ako pri porode 😀

slady
11. feb 2013

@adel22 woooow aka silacka 🙂 a ako sa jej to paci🙂 zlate babatko 🙂

slady
11. feb 2013

@weissrose no mne napisala cerazette kvoli tomu myomu, ze to upravi prostredie v maternici a lepsie uvidi o co ide, ale nechcem to brat ani ziadne ine hormony, aj tak tomu teraz vela nedame a ked sa dostaneme do tekej fazy ze uz sa daco oplati riesit tak asi nejaku barierovu iba... hormony ee.

slady
11. feb 2013

@ingeborgnicol hej, super ze mas taky skvely vztah so synom, dufam ze aj ja raz budem 🙂

weissrose
11. feb 2013

@slady mne je to jedno len nech sa nam nestane nehoda... 🙂 a to dufam ze sa nestane, aj ked som si cestou od dr. citala ze v prvom roku otehotnie z 1000 zien 2 a do piatich rokov otehotnie z 1000 7 zien... tak zacinam mat obavy ci je to az take bezpecne :(

slady
11. feb 2013

heh no to je dost znepokojujuca statistika, moja mamicka mi vzdy hovorila, najspolahlivejsia antikoncepcia je "Neondit"... ale zase prehanat to netreba vsak 😀