icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
11. feb 2013

@weissrose ja si pamatam ako som po piatich rokoch vysadila antikoncepciu, som presla od tabletiek k naplastiam a potom som to stopla, a spozorovala som na sebe taku zmenu, ze uplne iny clovek - prestala som byt naladova, prestala som plakat, dostala som chut na sex a mala som viac energie, uplne inak som sa citila a vtedy som si povedala ty kokos, ved ja som uplne iny slovek ako som si od sedemnastich myslela ze som, a odvtedy nechcem hormony v ziadnej forme 🙂

weissrose
11. feb 2013

@slady ja ked so mala hormonalnu antiku tak mi z toho riadne hrabalo :( dufam ze tento krat sa to nebude opakovat 🙂 asi by mi ho uz nevzali do lekarne spet 🙂 ale ma to velke pozitivum. odkedy ho mam tak krvacam uplne minimalne 🙂

tinasc
11. feb 2013

@ingeborgnicol moja mi to vykrikuje stále... tak neviem čo mám robiť, však sa jej venujem, však aj musím, je školáčka, malého tiež ľúbi, ale nie je mu ochotná dať ani cumeľ keď plače a pri všetkom ju "vyrušuje" tak taká je to láska 😉

tinasc
11. feb 2013

@poloprudska nemyslím si, že by sa mu to nepáčilo, má rád hojdanie v sedačke a tak... len som to myslela technicky, či sa tam ešte zmestí, či nebude ťažký... 🙂

tinasc
11. feb 2013

@weissrose nemám kamošku s hojdačkou, škoda 🙂

tinasc
11. feb 2013

@slady
@weissrose máte teda expertov 🙂 🙂 🙂 fakt sú tie deti veľmi vnímavé, veru treba si dávať pozor na to čo sa hovorí pri nich 🙂

tinasc
11. feb 2013

@alyze mojemu sa páči na brušku, hlavu dvihne vysoko, celkom dosť tam vydrží, záleží akú má náladu 🙂 😉

weissrose
11. feb 2013

@tinasc to teda ano :( mala by si to aspúon ako vyskusat 🙂

tinasc
11. feb 2013

@weissrose ale už to asi nechám tak, väčšinou je to do 9 kg, čo som našla na nete, takže pre nás to už nebude 🙂

weissrose
11. feb 2013

@tinasc fisher price je do 18kg sa mi zda... len ked v tom nieje dieta od malicka tak je dost mozne ze sa mu tam pacit nebude :( myslim ze uplne bude stacit hracia deka 🙂 aj nas 3-rocny alex sa tam vie vtrepat za nelkou 🙂

slady
11. feb 2013

@weissrose wilko si z toho robi bunker - prehodi deku a schovava sa tam ked ho rano nahanam so slipami v ruke 🙂

weissrose
11. feb 2013

@slady heh to nasho blazna este nenapadlo 🙂 na vianoce sme mu kupili taky stan akoze hrad a v tom vie aj trucovat 🙂 dnes boli na obhliadku bytu kde momentalne byvame niaky zaujemci a schoval sa pred nimi do domceka, ako on tomu vravi 🙂 a ked odlisli hovori ze bozeeee, boli tu ludia, bozeee 🙂 raz to tu bola okuknut jedna zenska a alex po nej hulakal ze to je moja izbicka, to je moja kupelna, to je moja obyvacka, to je moj zachodik... takze aspon prehliadka trvala len do 5 minut 🙂 asi nieje zvyknuty na navstevy 🙂

ingeborgnicol
11. feb 2013

Baby my sme dnes boli u fyzioterapeutky a na plavani. Naucili sme sa vela noveho. vela zakladych poloh na nosenie nas naucila neurologicka, ale ta fyzioterapeutka je ine kafe, velmi odporucam, aj plavanie ako take. My sme boli tu: www.kidfit.sk
A co sa tyka dvihania hlavicky. Ja som bola velmi hrda ze mala nam dviha od narodenia a teraz nam ju v kuse drzi hore, ani ju nezlozi. ale dnes nam ukazala ako ju drzi a ze je to zle a niekolko zakladnych dalich cvikov. aj sme si poplakali.napriklad si vsimnite ci ma "riasy " na chrbte ked je na brusku a ma hlavicku hore. ak ma, to nesmie mat. musi myt uplne hladky chrbat. dosiahne sa to tym, e niekolk osni sa cvici to, ze sa pritlaci ritka uplne k podlozke a hlava sa stlaca smerom dole, chrbatik ona vypina hore a pod...zaujimave triky. a vecsinou poloh co sme nosili bola zla a to sme mali toho teda nastudovaneho dost a aj jedno dieta uz mam. hoci podla toho co oni tvrdia by to moje prve muselo mat teraz aj krivicu aj skoliozu aj neviem co a ono je z toho profesionalny taneccnik a herec s krasnym telom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ingeborgnicol
11. feb 2013

@tinasc odporucam ti tu co mame my, to je do 18kil, taku sme aj my chceli len kvoli kilam sme nahanali tuto. odkial si?musim stiahnut fotky, poslem aj hojdacku aj plavanie aj mojho skveleho "kriveho" syna 😀 😀 😀 😀 😀

jo a sme uz ulozeny 😎 so zhasnutym svetlom, zavretymi dverami a postielke. akurat s tym rozdielom, ze dnes ju nebudem budit n ajedenie.

boli sme na poradni, mame 5440 kg a 62cm 🙂))) a sme ok.

ivinka77
11. feb 2013

@alyze ja si davam aj 2 deci cerveneho a pohodka 🙂

ivinka77
11. feb 2013

@ingeborgnicol gratulujem, aka velka kocka !!!

slady
11. feb 2013

@ingeborgnicol no tak pokial vidim ze mi ju netaha do jednej strany alebo co, tak to neriesim, moja ma hlavicku vacsinou ako jogin - presne zarovno s telom akoby v jednej osi, a nozicky dviha pri tom nad podlozku a panvou sa opiera ale dnes ked som ju povyzliekala a masirovala tak sa dvihla uplne hore a oprela sa o lakte - leharo jak na plazi 😀
na plavanie my budeme chodit az od 4 - 5 mesiaca ale len do normalneho bazena, babatkovske je trochu moc mastne na nas este 🙂 teoreticky to ovladam bo kamoska chodila a zreferovala, takze daco uz len poplavame, len sa bojim chloru, aby z neho neschytala nejake problemy s dychacimi cestami... este uvidim ci budeme chodit alebo nie, podla toho ako to bude znasat 🙂

ingeborgnicol
11. feb 2013

@slady babatinkoveske sa plave vo vani, a my doma vanu nemame....ale tiez hladame nieco menej financne narocne lebo toto ame 36Km od domu a este k tomu aj sa plati jedna navsteva 13eciek a treba nam dve tyzdenne, dost mastne si myslim....

Kurnik a zobudili sme sa, asi som nemaa davat pred 19tou!alebo preto ze sme mali rozhadzany rezim dnes kvoli lekarom, neviem, ale podstatne je ze je hore a placka v postielke....normalne na depku....

ingeborgnicol
11. feb 2013

Kolko krat som vosla do jej izbicky je hore.tak rychle vypadnem.ale aj vo vysielacke je stale ticho.tak bud ju ja budim tym ze vojdem,alebo je cely vecer hore a je tisko ako miska...

slady
11. feb 2013

@ingeborgnicol tak snad tisko aj zostane 🙂 ja sa idem k mojej suchnut do postele, dufam ze ju pri tom nezobudim 🙂 dobru noc kocky 🙂

mirkov
12. feb 2013

no dievcata, tak ja som, vyzera to tak, dostala menstruaciu..
Myslite, ze problemy s kojenim mozu byt koly tomu?
Inak vy ste na tom ako?
Dufala som v dlhsiu pauzu ako 3 mesiace 🙂

alyze
autor
12. feb 2013

@mirkov Aj ja som mala na plane sa opýtať na túto otázku 😀 naša malá má 24.2 tri mesiace a zatiaľ ani náznak menštruácie 😉 ale iba kojim 🙂

mirkov
12. feb 2013

@alyze no ja tiez iba kojim🙂. Ale uz 2 tyzdne sa maly jeduje a nechce sa prisat, no proste boj...my mame 3 mesiace 19.2

ingeborgnicol
12. feb 2013

ja vam nepomozem, lebo ja ju uz nedostanem 😝 nic v zlom 😝

slady
12. feb 2013

ja som si myslela ze som mala mesiac po porode, tak ako pri wilkovi, ale ukazalo sa ze to mohlo byt kvoli tomu mojmu problemu, takze ja neviem ci som mala alebo nie 🙂

aliatko
12. feb 2013

Ahojte 🙂 Maly ma 3 mesiace 21.2. a nastastie ani naznak po menstruacii, dufam, ze to tak aj dlho zostane 😉

adel22
12. feb 2013

@slady spolahliva antikonecepcia je aj dieta v manzelskej posteli🙂

adel22
12. feb 2013

Dnes som sa nad menstruaciou zamyslala, ze vobec mi nechyba🙂 podla mna to ma suvis s dojcenim a vyplavovanim oxytocínu, ci nie? no a to potom zabranuje menzesu...ked slabsie dojcime, pak to moze prist :( preto treba asi aspon odsavat do mraziaka🙂

alyze
autor
12. feb 2013

@ingeborgnicol Ahoj nechcem to zakríknuť, ale celkom sa mi darí s tým neviem koho systémom 😀 síce to nieje uplne presne na minutku, ale princezna dodrzala aj dopoludnajsi spanok a obedny 🙂 dufam ze to pojde takto pekne dalej aj vcera zaspinkala pekne v postielke sama a o 20:00, takze parada
Este keby sa chcelo upravit to kojenie v noci, tak to by bola paradička 😉

alyze
autor
12. feb 2013

@ingeborgnicol A vám darí sa ?