Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze Myslím, že s tým systémom som to písala ja. A ohľadne toho kojenia, keď sa začne vrtieť tak nepribehnúť hneď k postielke, ale chvíľu počkať a vybrať z postielky ak neprestane do 2-3 min., potom zhasnúť nočnú lampa, keď sme zhasli tak sa síce pomrví, ale hneď aj zaspí. Ak náhodou zabudnem zhasnúť keď zaspí, tak o 11-12 je určite zobudený. A ešte jedno, najprv vždy vyšlem manžela k nemu, ten ho pohladká, dá cumel a jedno kojenie týmto odpadlo.
@alyze No mysli ze je to nas system. TO as spano o 09.00 rano, o 12na obed a 16tej popoludni? lebo ak ano to je nas system 🙂)) No pointa je v tom, ze nasu v case spanku musime supnut do kocika a dat aspon pred dom a pocas obednajsieho s nou flakame po meste 😝 lebo iba ten ma 2hod a aj 15minut, pocas dalsich dvoch sa na hodinu neoplati. a vy ako? sama zaspava? nam sa dnes prvy krat stalo ze pocas tretieho spanku zaspala v dennom hracom kosiku 😀 😀 😀 kiez by sa to stalo pravidlom, ale ak nie aj tak dobre aj keby len vonka spala. a Uz spinka teraz od 19.00 uvidime do kedy a ako. len v noci ma novu maniu. Papka o 02.00, potom o 05.00 a potom dajak sa jej zapacilo aj o 06.00 este vstat ale to uz ju supem k nam do postele, nevie co toto je novy mores tri krat vstavat do teraz iba raz vstavala......
@kaja01 Ktory system si pisala ty? noze opakuj prosim, nech som v obraze. ja tvoj nocny nemozem , lebo ak by som ju nechala v noci mrncat muz by ju nakojil sam. teraz som vyhrala neskutocne tazky boj s tym aby ju po 3 mesiacoch nevlacil po rukach. a teraz bojujem, aby v noci nezasahoval ze ju am nechat troska mrncat. a cumlik ani do nasej nedostanes.....ani nahodou
@slady aj my sme otecka odstahovali ale iba preto aby sa mi prestal miesat do kojenia a nosit ju na rukach 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale dlho nevydrzal, po mesiaci sa priplazil a teraz mi aspon huci ktore svetlo mam a ktore nemam zapinat v noci, lebo do kojenia mu uz nedovolim hucat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ani na rukach nosit he.....
@ingeborgnicol ok ja som z okolia Bratislavy 🙂 inak dnes som skúsila ten režim, malý spí od 19.15 som strašne zvedavá dokedy a ako to vyjde... 🙂
NO len bacha, lebo som tam nedala ten poobednajsi spanok, baba co mi to preposielala mi to zle poslala tu su casy ako by to malo fungovat 🙂
Spánok
Spánkový režim podľa Giny Ford
Nočný spánok 19:00 – 7:00
Ranný spánok medzi 9:00 a 10:00
Obedňajší spánok 12:00 – 14:15
Poobedňajší spánok medzi 16:00 a 17:00
Počas prvých 2-3 týždňov sa normálne bábätko buď dojčí, čo trvá často až hodinu, alebo spí.
Bábätká do 1 mesiaca sú pripravené na spánok po 1½ hodine od zobudienia.
Bábätká do 3 mesiacov by nemali byť hore dlhšie ako 2 hodiny a potrebujú všetky 3 tri denné spánky.
Bábätká do 2 až 3 mesiacov ešte nie sú schopné v noci spať 12 hodín a preto by mali byť aspoň hodinu hore medzi 22:30-23:30, inak sa môžu budiť ráno o piatej alebo byť dlho hore po nočnom dojčení.
Deti nad 3 mesiace nepotrebujú poobedňajší spánok, pokiaľ cez obed spia aspoň 2 hodiny.
Deti okolo 6 mesiacov su zvyčajne unavené asi 2½ hodiny od zobudenia.
Deti potrebujú doobedňajší spánok zhruba do 18 mesiacov, ak však v druhom polroku začnú spať v noci 13 hodín, treba doobedňajší spánok vypustiť.
a mne sa neosvedcilo napriklad ju zobudit a nakojit o 22.30, vstavala svoje ostatne casy aj tak.cize ju nebudim
@tinasc tak to si nasu hojdacku nevyskusas 🙂
@ingeborgnicol to moja vstane aj 5* tak sa nesťažuj😀 neviem ci spadam do toho systemu, mame to cele o hodinku posunute, ale to my vobec neprekaza, hlavne ze spi 😉
No my uz spime...caka nas pekne v manzelske posteli🙂
No a mrkla som si tento rezim🙂 ta moja opica skorica zaspava po kazdej hodine hrania sa...ale len tak na 20min, max. pol hodka...skusala som predlzit dobu hrania sa s nou, ale neuspesne- proste ona je unavena, ona ide spat, mama neotravuj! a ak aj nespi, zacne byt mrzuta, tak ju len nechame polozenu niekde a zaspi si tam sama....
Posledne dni mi strajkuje aj na lavom ceciku - tak budem jej ho akoby roztlacim /ten prud/ alebo mi trkne, ze hladna nie je, proste akoby jej vadilo, ze z toho tecie mlieko...akoby si to zmylila s dudkou🙂
No a tuto noc sme spali viac-menej v tme a celkom ok...len tym ze chodime spat skorej. o 20hod., tak vstavam min 3x v noci:( a to uz sme vstavali 2x min tyzden :(
no a aby som nebola taká nadšená z nového režimu, tak malý spal hodinu a potom rev, tak som ho zobrala k nám, za pol hodku som ho dala do postele a skúsila, či bude spať, zatiaľ ťuk ťuk ale zase ja keď poviem, že spí, tak zaručene sa zobudí, tak potíšku 🙂
@ingeborgnicol Keď má problém zaspať, ďalší deň dať späť o niečo včašie, večer po najedení ležíme na gauči a potrebuje sa hladkať aj 40 min. Keď ho potom zanesiem do postiaľky do 15 min. spí, sám bez plačov. Večerný rituál kúpania, cvičenia, jedenia, hladkania, začína o 18,15.
Aj my spinkame, prave som odsavala 😝 😉 ako kazdy vecer 😝
Baby kedy chcete zacat vynechavat nocne dojcenie?
@ingeborgnicol no moja zaba tych 12 hodin prespi, teda ak neratam jedno - dve kojenia, ked ja ani neviem poriadne kolko ju kojim lebo pri tom vacsinou spim, tot dnes rano som sa zobudila a rozmyslala som ci prespala celu noc alebo som ju kojila, potom som si spomenula ze tusim som ju raz nakojila 😀 ale zobudi sa mi o siestej a to uz sa zobudi tak echt, pred tym mi potiahla vzdy este do osmej ale teraz uz sa jej nechce ist hned zase spat, az tak po hodinke. ale aj tak dobre. ja ked jej neviem travit do pusy v noci a mame prilis velku tmu tak si posvietim mobilom 😀 nie priamo nech jej to ocka neosvieti,len tak z boku tlmene... joj jak tu zabu moju luubim, to len tak na margo, dnes sme boli vybavit pas, pozovala jak modelka 🙂 len tetula - taka mladica tam bola, nevedela pochopit, ze stale kyve hlavou preto, lebo si ju este poriadne neudrzi 😀 sa cudovala ze preco tou hlavou stale kyve 😀
ved my uz vynechavame prve - to o jedenastej
No my tiez vynechavame asi lebo prve mame okolo 22.30 a druhe okolo 6.00. V knihach pisu aj o 6 kpjeniach v noci.take je?a ked pises o lubweni ja som prave chlapovi hovorila ze ake je to smutne,cez den si uz lezka sama,vecer je sama,velmi mi chyba.do teraz sme ju mali 3mesiace po rukach v kuse pri nas a teraz je samucka sama ☹
baby, cmulaju si vase babatka palceky? hlavne tie, ktore odmietaju cumliky... lebo moja nechce cumel ani za svet, ale odkedy si "objavila" rucky, velmi jej palcek zachutil a teraz ho ma v ustach skoro stale a cmula o 106 😝 a tiez nejako moc zacala slinit 😒 a ked jej dam moj prst do ust (pozdlzne, nie nechtom, ale klb), normalne mi ho "hryzie" dasienkami a stisk ma veru poriadny 😀 je mozne zeby jej uz zacinali rast zubky (dufam ze este nie) alebo je to normalne? 😖 (5.2. sme mali 3 mesiace)
no takže náš nový režim dopadol asi tak, že drobec spal od tej 19.15 do 00.30 keď sa zobudil na hlad a odvtedy sme mali nočnú... bol jednoducho vyspaný... nevidím na oči...
@ingeborgnicol ja mam pocit ze to dako ovela viac prezivam ako pri Wilkovi, pri nom som bola rada ze zijem, porod som si poriadne ani nepamatala, nekojila som ho... neviem, ten vztah bol na zaciatku taky iny, s malou ked ju stisnem na rukach tak si hned uplne spomeniem ako sa narodila, vsetko si pamatam, asi pre to ze to bol tentoraz taky nejaky krajsi zazitok, kludny, rpijemny, bez stresu (teda kym nezacala kowbojka) ... ono to znie hrozne, ako keby som Wilka lubila menej, ale chapete co chcem povedat, nie je to menej, je to tak nejak inak, viac si to teraz uvedomujem, mozno aj pre to, ze uz nie som tak v strese ako pri wilkovi 🙂
@tinasc JUj TInus hlavne vydrz, nevzdavaj to on len nebol si mysli zvyknuty! je mi to naozaj velmi veli luto....
Nasa tiez ma nakakala lebo krasne zaspinuskala o 19tej bez jedneho slova sama vpostielke, v tichu a tme, ale na papkanie sa zobudila nie obvykllych raz, ale o 01.00, potom o 03.30 a potom este o 05.00. Lenze zase na vyspi do 07.30-08.00 rano tak to zvladam. Po 4tom mesiaci ju pomalicky budem odstavovat od nocneho kojenia do vtedy to necham tak..........
@ivkasendy juuuuuj aj nasa. cely jeden prst velky teda palec si tam strci a smula ostosest. a niekedy sa aj pogrcka, pretoze si tam strci celu ruku a to uz asi mesiac clovece.....aj stisk ma taky, tiez so si myslela ze zuby ale nich chvalabohu. ale cuca tiez jak had, tiez csto umyvam rucicku a len lavu dava, neviem preco, asi je sladsia 🙂))
a ja som chora ako vrana, to sa mi uz dlho nestalo, sme mali ist dnes rano na hudobnu so susnom a nic z toho, no este ze detvaky su zdrave 🙂
@ingeborgnicol
@alyze ďakujem, no určite to nevzdám, snáď si zvykne, no mali vy ste ho vidieť, v noci oči velikánske, mrvil sa, nechcel ležať, len by sa vykecával 😉 dnes som doma aj so staršou, lebo vracala, tak je doma jeden deň, drobec spí dúfam, že do tej desiatej a potom dám spať o 12.00 včera nám to išlo pekne, dokonca pri kŕmení mi večer doslova odpadol, dám dnes neskôr spať trošku okolo 20.00 aby sa mi už nezobudil, no veru on nie je tak zvyknutý spať, ale verím, že ho zvyknem 🙂

jááááááááááááj tu nám zasa kydá, už by mohlo prestať snežiť, túto zimu je toho už akurát dosť ! 😖