Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Tak my sme spinkali od 20:30 do 8:30- teda mala🙂 Dojcila som o 1hod., o 4hod. a o pol 7🙂 nooo moze byt🙂 a nejaky magor- sused si o 23hod. pustal Alicia Keys - New York na plne gule...my postel rovno pri jeho stene..chlap nervy..mala na haku a ja som pri tom znova zaspala🙂 Ale ze dnes mu pojde vyhubovat🙂 Jaaaj, uz aby sme vypadli z tohto jednoizbaku..aj ked, taka terasa ma svoje vyhody, hlavne ked leto je pred nami.
Ale co, buduci tyzden balime kufre a smer Slowakei do 3.4.:) juchuuu...
Si predstavte ze tu v DE ma otecko narok na 2mesiace materskej..tak preco to nevyuzit🙂
@ivka228 ALe musi ti to samozrejme odsuhlasit zamestnavatel...no vacsinou to podporuju🙂 Hlavne ked si to rozdelis🙂 A za to ma 65% z platu🙂 ale ja nic za ten mesiac :/ ale aj tak dobre....no ten uz sa vidi v SR na svahu...jak lyzuje do zblaznenia...ja sa vidim pri hrncoch a zehleni🙂
Ako travite cas s detickami, ked nespia? Ja mam pocit, ze ten nas by sa uz iba na rukach nosil a samozrejme musim chodit po celom byte, lebo ho vsetko zaujima. Hracky ma oblubene iba dve, take lahsie hrkalky, ktore si vie chytit a poctivo ich strka do pusy. Ale ked to nejde, tak sa zlosti odusu nervacik moj.
Ahojte sestry 😀 Sˇimonko ma 6625g a 64cm 😉 .Manžel povedal že mali je zamilovany do mojich prs 😀 .
ahojte, malý spinká na balkone, ideme do poradne a na štepenie o 14 tak držte palce aby sme to zmákli, dufam že nebude mať nejaké horúčky a tak.
My smpinkáme v noci celkom dobre posledný týžden aj uspávanie fajn, ale samozrejme na rukách ale rýchlo. Spinká od 21 az 21,30 do 3 ráno a potom do 6,30 až 7,00, takže fajne a cez den potom od 8,15 do 9,00 a od 11,00 do 13,00 a potom poobede od 15,00 do16,15 a 18,00 do 18,45 - takto to dodržiava fakt už asi 6 týždnov.
No a tiež by sa najradšej nosil, ale ja už nevládzem ho stále na rukách mať, tak ho nechám aj vyjedovať v hojdacom kresle, potom s ním ležím a pasieme koníky, prevalujeme sa - ozaj už sa naučil prevalovať z bruška na chrbát a trenujeme opačne vrámci hry, celkom ho to baví. Je silák, ked ho pritahujem do sedu tak pekne drží hlavičku. Cvičenie na fit lopte sa oplatilo. 😉
@petuska55 jeej to sa vam ako podarilo tak rychlo naucit sa pretacat? ste sikovny 😉 ako cvicite? moja este nema ani naznaky ze by nieco take chcela robit :(
Babulky krasneho Valentinka Vam zelaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!!!!!!!!! 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
Nooooooooo, mne sa teda vobec nepaci, ze tiez od kedy chodievame spat o 19tej, skracuju sa csy medzi kojeniami a je ich viac. Pred tym sme mali dve kojenia o 2.00 a 5:00. a teraz? vcera napriklad o 24.00 a bol hore do 02.00 lebo som nemala vela mlieka lebo som si odsala, lebo som cakala ze sa zobudi o druhej a aj to zaspal az ked som jej dala to odsate. a poto o 05.00 a 07.00. proste tri kojenia a to prve coraz skorej. to tak ostane? to si neprosim teda! 😎
@ivka228 Ivka ja som pred tym robila to iste. ale teraz od kedy sme ju uspesne pred tyzdnom oducili od nosenia od ruka ani nahodou. v obyvacke mam taky kos na hranie, kde ma tiez kolotoc, potom tu ma hracie deky a hojdacku. tak ju uspesne hadzem z jedneho do sruheho ak sa jej v jednom nepaci. ale vecsinou v tom kosi sa jej paci. sa ti priznam aj by som ju vzala na ruky a pomojkala a pomosila, ale ked si predstavim ze sme to potom robili 3 mesiace non stop tak ani nahodou. tak som strasne stastna ze si lezka sama a sa hra. skus ho co najviac nechavat sameho. neboj sa hrat s as nim este budes strasne vela ked bude mat iba dva spanky denne a nebude chciet byt sam 🙂
Ivka ja som doteraz mala tak, ze medzi zaspatim a medzi prvym zobudenim bolo 6-7 hodin a potom kazde 2,5-3. To som bola velmi vyspata, ale toto co nacvicuje teraz tieto tri noci brrr, uz chapem o com pisete.dufam ze to moju cim skvor prejde.
jo a niekto sa este pytal, ako oducit od nocneho kojenia, tu to najdete www.koliska.sk v sekcii spanok
a mam otazku. viacere spominate prikrmy na veceru. ja sa tiez chystam, pozistoval niekto ako sa to robi? dame na veceru mliecko a pridame este kasicku? asi najprv budeme davat este par lyziciek na obed a tak ci?
@petuska55 no, moja pri pritahovani za rucky hlavicku vobec nedviha ☹ ked to vcera dr.zistila, vravela ze to by uz mala v 3 mesiacoch a pojdeme na vysetrenie na rehabilitaciu 😖 a tiez pri lahu na brusku sa nespravne zapiera a zle dviha hlavicku 😢 dufam ze sa cviceniami vsetko napravi, inak je to sikovnica 🙂 a gratulujem tvojmu malemu, ze je taky sikovny 🙂
@ivka228 aj som ti ju odfotila ako tu je pri ne v tom kosiku, uz iba najst kabel od fotaku a je to tady 🙂)))teraz si tam usilovne napriklad cmula palec, to je jej najvaznejsia cinnost v poslednej dobe a pol jednej pojde s oteckom na dve hodky ovnku. v tom kosiku ma hrkalky, tiez kolotoc a natahovacie hracky, takze stale sa s niecim hra.........a v postielke je uz iba na spinkanie aby sa jej to neplietlo.
Moj drobec sa uz tiez par krat prevalil 🙂. Teraz vsetko zuzle a chyta do rucok. Najnovsie sa na sebe zabava na brusku v zrkadielku. Celkom zabava ho sledovat. Neviem sa dockat kedy sa bude nahlas smiat 😀. No mame my ale sikovne deticky! 😵
@ingeborgnicol zbadal, ale nie som si ista ci chape, ze je to on 😀, ale usmieval sa na seba...
Na brusko ho davam nachvilocku od narodenia, a teraz aj niekolkokrat denne na par minut, najradsej to ma po kupani ked ho masirujeme..a neboj, aj nasmu sa to nepacilo, to pride, kazde babatko urobi iba ti, na co je priprevene 🙂
@ivka228 ja som tiez mala problem co s nim, ale teraz sa upokojil, smeje sa, robim mu opicky, hra sa v kresielku, ked nieco robim tak ma sleduje a komentujem to...
A samozrejme ked mrnci tak sa nosime.
Ale rada by som tiez vedela co robite vy ostatne, dajte nejaku inspiraciu, ja som novacik
😀
baby ja som hrozna mater, ja sa tej mojej venujem len tak sporadicky, ked sa rozculuje tak si s nou pokecam, trochu u poprevraciam a pohrame sa, ale ked spokojne lezka tak beham a robim kadeco ine, mala by som ju asi viac stimulovat chuda... no a one, dnes som zistila ze pruser, moja pupa nechce flasu! teda, ja viem ze by som jej ju ani nemala davat ale isla som s wilkom k zubarke a sa nam to trocha pretiahlo a kamoska zufala ze babo place strcila jej flasu s tym ze je asi hladna - som jej ju pribalila s mlieckom ze pre istotu keby nieco - a nechcela pit ani za svet, cakala na mamku. ako, je to romanticke sice, ale co ja idem robit v aprili ked pol dna tlmocim mi povedzte, idem tlmocit s cicikom vonku? do pipiny, to som ani necakala ze take moze byt, ze dieta nechce flasu, moj starsi sa isiel po flaske pozabijat...
a valentinska vecera budu u nas domace hamburgery - uz teraz slintam 🙂
@mirkov Ahoj, aj náš malý sa narodil 19.11. s váhou 3850g. Na dva mesiace mal 6,5kg a na budúci týžden ideme na očkovanie, tak som zvedavá koľko pribral. Zatiaľ sa nepretáča z bruška na chrbátik, lebo na brušku je veľmi nerád, ale dávam ho aj tak na pár minút, nech si troška potrénuje 🙂 A rúčky si cmúľa ostošesť, niekedy sa aj pogrcká 😀 Cez deň spí na posteli doobeda pol hodiny, potom v kočiari 2-3 hodinky a poobede zase len pol hodinky, ale v noci je to celkom dobré. Ideme sa kúpať pred siedmou, potom ponatierame a nakojíme a pred ôsmou už spí do polnoci, jednej. A potom do rána do piatej, šiestej. Takže celkom dobre, cez deň to nejako zvládame. Tak sa držte a menzes som zatiaľ nedostala, asi je to individuálne a veľmi mi nechýba. 😝
@lucinka58883 Nasa malinka sa z bruska otacala na chrbatik ked mala nieco cez mesiac🙂 potom bol utlm, len pekne pasla a teraz to znova zacina robit...treba uz davta pozor, aby neskoncila na zemi🙂 Kazde babo je ine...jeho cas pride, neboj🙂

@slady ano,ano tretie🙂....hlavne vecer.....okupem jedneho, potom naraz dvoch🙂...nakrmim, kym zaspava jeden v postielke, tak vo vedlajsej izbe uspavam 2 prdov🙂....vysielacka pri hlave a k.o:)....