Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@adel22 No veď viem že príde , že netreba porovnávať, len som chcela že či sú nejaké dobré cviky alebo také niečo aby som jej trošku pomohla 🙂
ahojte baby, ja neviem čím to je ale drobec sa v noci zobudil 2x aaaaaaa zase sme mali nočnú, ja už nevládzem čo si ten drobec zvykol alebo čo alebo bol zase vyspaný, ja neviem... 2x jedol... a ozaj... som bola dnes dobre šokovaná, drobec v lehátku zrazu sa zaprel nohami, zdvihol zadok a skoro odtiaľ vypadol !!!!!!! aj keď leží tak sa zdvíha nohami zadok no on sa už asi čoskoro pretočí, hovorím mužovi, že už ho ani na chvíľku nemôžeme nechať samého 🙂 🙂 🙂
@adel22 no, tak vdakabohu v aprili to tlmoco padlo, lebo neviem co by som robila 😀 moja mamca mi rozpravala minule ako nam zavadzala prikrmy ked sme boli decka - z flase 😀DD "vystrihla som dieru na pol dudla, naliala svieckovu do flase, osolenu aj osladenu lebo inu ste nechceli a lyzickou ste zacali az okolo roka" som sa bavila celkom 😀
moja sa zatial pretocila len raz a aj to len preto ze lezala z kopca - vravim, musim ju zacat trochu trenovat 🙂
@slady ta potesim, ja som od 3 mesiacov tiez davala ako jedlo na veceru mojmu synovi krupicu do flase s dierou v dudli. no vtedy to robila kazda mamina, to bolo normalne....ale deti spali od vtedy celu noc napraskane ako cecky a z mlieka kravskeho samozrejme 😀 😀 😀 😀 😀 😀 kokos to este dinosaury chodili po zemi....
a co sa tyka flasky, moja by sa za nou zabila, ale tiez z nej nevie pit, pekne si ju olizuje a ja sa z nej idem usulat
@tinasc no si citala? aj my sme boli dve hodky v noci hore, ale pravdepodobne preto ze malo mliecka bolo....ked sme doplnili cisternu babika zaspala...som zvedava ako dnes, uz spinka, zavrela som dvere za nou a odpadla....a tiez s zdvihame na nozicky, ked ju chytim za ruky uz sa netaha hrudnikom, ale s ritkou a postavi sa! a my ju rychlo davame dole, pipinka mala. tiez uz dlho nepolezi mam taky pocit.
baby od kolkeho mesiaca budete pouzivat sportovy kociarik a od ktoreho mesiaca zavediete prikrmy? myslim napriklad nam ide o kasu na veceru.sme kojenci 😎
@ingeborgnicol my sme nekojení takže asi od nejakého 4 mesiaca?
ahojte, tak štepenie za nami, zvládol to na jedničku, trošku poplačkal a ked sme sa obliekali tak už bol OK. V poradni nás pochválila, bo stále jej niečo vyprával - povedala že bude hovorca lebo je vraj riadne výrečný, pekne pásol koníky aj pritahoval sa, tak bola dokyna spokojná. Moc nepospal a teda dal mi to teraz vyžrať, reval 45 minút v kuse, nič nepomáhalo, myslela som že ho tie nožičky po štepení bolia, obkladala som studeným ale nič, teraz sa napapal a zaspal - chýbali mu dva poobedné spánky, neva zajtra sa zas dostaneme do normálu dúfam.
@ingeborgnicol no este si pockame chvylku kym budu kasicky, ale jablkova vyziva sa tusim moze od 4mesiaca? 🙂 aj tak to rychlo uteka, sme si uvedomili dnes, ked sme kupali, ze aka je velika uz 😀
veru veru, inak máme 6330 g a 62 cm - taký malý buchtičiak 😀
Tak a my spime uz skoro hodinku🙂 dnes som uspavala 10min, v lahu s cecikom v puse a hladkala som po tvaricke🙂 inak sme boli vonku od 14hod. a spala do 18hod🙂 No pre mna je prechadzka vonku zarucenym spanim aspon 2-3 hodky🙂
Ja neviem ci mne to mliecko nekonci.mala nepapala od 18.40 lebo spi,tak som teraz odsavala,z praveho 30ml a praveho 10ml.uz3 dni je ho menej a menej skusim zajtra viac skin to skin a satku,ine uz nemam co zosilit.som velmi smutna.
@ingeborgnicol ja si hovorim, ze aj keby mi teraz z nicoho nic skoncilo, aj tak som vydrzala dlhsie ako pri synovi, za co si ja osobne sama sebe blahozelam 😀 ale samozrejme dufam ze este daco pokojim, aj ked tiez mam pocit ze to mam natesnotku, vzdy ked mala zvysi spotrebu tak to mi da sakramentsky pocitit ze jej je malo... tak ale zatial stihame...
no za dinosaurov mamca tiez davala kravsku krupicu braskovi na veceru a ten sa tak vyzral ze bol jak dvaja, nam so segrou vraj potom davala sunar redsi ako sa pisalo a krupicu az neskor aby sme neboli tlstosky 😀
no ja budem zavadzat ak sa nam podari kojit od toho 6 mesiaca ak mala nebude pytat skor, a klasicky, najskor zeleninku, potom ovocie na olovrant/desiatu k tomu a kasicky az na koniec, a pokusim sa vsetko riesit sma doma - myslim tym zeleninku, ovocie aj tie kasicky, nie kupovan ale domace, ak to budem vykryvat...
inak po vcerajsom horore mam dnes raj na zemi - zaba zaspala sama v postielke ani neviem kedy a ako, a wilko zaliezol o hodinu skor ako vcera a bez nahanaciek. zeby sa nam zacinalo posluchacie obdobie teraz zas na chvilku? to by ma celkom aj potesilo 🙂
inak mi dnes poobede pospala 3 hodky - najlepsi darcek valentinsky... ale ten od draheho tiez nie je na zahodenie - poukazka do knihkupectva, uz sa tesim ako tam zajtra nabehnem aj s nadchou 🙂
@ingeborgnicol vela zeleninky papat, ako kravicky! hlavne salaty a cajik si var aj 3, pivecko, caro- hm? Vela stastia!
@ingeborgnicol skus si robit aj caj - medovka, tiez podporuje mliecko a zaroven je aj dobre na travenie a nervy. Ja si robim dvakrat denne a som spokojna. Skus.
Tak dnesnu noc sem spali od 19:45 do 8:20:) papali sme o pol noci, o 4 a o pol7🙂 len zase sme pocurali jednu plienku a to som uz uvazovala, ze ju necham bez:/ este je cas na to asi :(
moja odkedy spava sama tak sa zacala znova budit na to prve kojenie 😠
Ahojte, no my sme mali desne ránko, budicek o 04:00 a strasne place ☹ asi ju zasa boli brusko 😒 vcera som jedla rizoto, tak o bude asi tým ach jo, tak teraz budeme trpiet oby dve ☹
Aj vy si musite davat pozor na to co zjete ? no nic musim teraz vela caju 😒
@ingeborgnicol ked nejde nejde, ja to poznam velmi dobre... a mam to este horsie o to, ze malu mame casto v nemocnici, a tam je to s kojenim hroza, tak sme sa vratili iba k odsavaniu... ja uz nenervujem, nema to vyznam a skodim tym iba sama sebe :( a ak ho aj stratim, mala nebude ani prva ani posledna, ktora bude papat umele mliecko... 🙂 aj ked by sme vzhladom na operacie a momentalny stav boli velmi radi, keby sa udrzalo materske co najdlhsie... tak hlavu hore 🙂
brrr baby... nejako casto mi byva na zvracanie... neviete co by to mohlo byt? prichadza to hocikedy cez den, zvycajne 2x/den. robila som si babytest pred 2dnami-negativny.
inak baby, zacali ste uz zhadzovat prebytocne kilecka? ja neviem ako sa ich zbavim, mam +10kg oproti prvemu tehotenstvu, lenze po 1. teho som rychlo zhodila lebo som najazdila kilometre s kocikom, ale teraz ked mam 2 deti tak nemozem chodit na dlhe a rychle prechadzky a len tak puchnem doma 🙄
dakujem za rady k mliecku. Zvysila som si davky liekov na mliecko a je to uz na 100%dobre. to je moja chyba ze som ich znizila, lebo uz nechcem tak z nich priberat. ale okamzite ako ich znizim, zniim aj mliecko...tak so si ich nasadila a pomohlo. TU medovku skusim, este som neskusala. pijem cajik na kojenie aj vineu odbublinkovanu, aj zaprazene polievocky aj dobru stravu a vela vody. viac urobit nemozem, ale nevzdame sa, kaslat uz na kila, len nech je mliecko 🙂))
@alyze myslis ze z ryzota? a co si v no mala? to ma mrzi, ja davam este stale preventivne espulmisan vecer kvpaky pred spanim a myslim ze zabera.
@mirreckall fuha a na co chodievate do nemocky? ak teda sa mozem opytat, s cim mate problemy? Ja uz tiez nestresujem, ale ked je mliecka menej stale zosmutniem, lebo sa bojim ze budeme musiet dokrmovat a potom umele a taaaaaaaaaaaak 🙂

@slady Aj svagrina ma tento problem- ani flasu, ani dudel..len mamu🙂 Ja som este neskusala sa priznam...asi by som mala🙂