icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ingeborgnicol
15. feb 2013

@salome123 a test je spolahlivy? jedine co mi napada je fakt tehotenstvo 🙂 k lekarke sa nechystas?

ingeborgnicol
15. feb 2013

my sme spinkali krasne a zaspinkala o 19tej, potom sa sice o hodku zobudila ale utisila som a spala sama dalej, papkali sme klasicky na nase pomery o 02.20 a 05.00 poto az o 07.OO a este sme si hodinku schrupli, o 08ju uz budievam 😝

alyze
autor
15. feb 2013

@ingeborgnicol No v tom rizote bolo trochu hrasku a myslela som ze ked uz nemame problemy s bruskom, tak to vyskusam a nemala som, lebo tie strukoviny jej nerobia dobre, no nabuduce uz budem mudrejsia a nebudem to jest 😉
Ale napriklad take mandarinka a pomaranc som tiez skusala a tie su zatial ok a banan tiez 😀

alyze
autor
15. feb 2013

@ingeborgnicol Som rada ze sa vam to s tym spankom upravilo 😉

alyze
autor
15. feb 2013

Moja malinka vstala rano o 04:00 a zaspala konecne o 10:00 a spala do teraz 🙂 ze dobreeeee raaaanko 😀

evamarcel
15. feb 2013

@ingeborgnicol ahoj chcem sa spytat ako vam ide ten rezim podla giny ford? Presne sa budi o7 a davas spat az o 9tej a potom o 12tej a 16tej? spinka sama bez cumla? Chcem aj ja sa nastavit na ten rezim len ked uz mala sa zobudi o 6tej tak do 9mi nevydrzi a uz je vsetko uplne posunute...ci skusat spociatku a potom sa nastavi?

slady
15. feb 2013

damy, ja sa na tyzden porucam, caka ma 22 stran do buduceho pondelka, jedine ze by ste sa tu niekto vyznali v terminologii financnych trhov a tak vseobecne z ekonomie, to mozno budem chodit po rady k vam 🙂

petuska55
15. feb 2013

ahojte, malý haja na balkone, zatial všetko OK po štepení, ani nožičky nemá nejak opuchnuté, akurát sa mi zdá byť trošku viac sopalý, ale to zas nevadí 😝 , nech si len pospinká.
K soplíkom a očkovaniu - doktorka malého popočuvala a povedala že má čisté dýchanie, že nevadí ked ráno odsajeme soplík, takže sme očkovali a dávam len ráno Libenar pred odsatím, ale dnes už skoro nič nešlo len trošičku.
No ja si už moc na stravu nedávam pozor, až na to že nejem strukoviny, to si zaradím do stravy až okolo 6 mesiacov, aj pečivko som potroške už začala a nedávam už nič, sem tam Flatulin mast na bruško, ale teraz sa už riadne hýbe aj na brušku je dosť, takže si poprdká aj sám.

slavusal
15. feb 2013

@mirkov no, to ja keby som nejedla homeopatika, senovku a benedikt a nepila vineu tak nemám žiadne mlieko.. Ale včera sme dali bez UM a dnes to tiež začína sľubne. Len sa bojím tej váhy. drobček bude mať v pondelok 12 týždňov a váži zhruba 5100 aj to neviem, či je to presné. V utorok ideme na poradňu, tak som strááášne zvedavá, koľko to bude. Boli sme aj na neurologii, mal na mozgu 3 pseudocysty, ale už je to v poriadku. Zmizli. Som veľmi šťastná. Len nás odporučila cvičiť reflexnú vojtovku, musím zájsť do jedného centra, kde to cvičia. Od narodenia má trošku hlavičku na ľavú stranu, tak aby sa mu neskracoval sval nás odporučila cvičiť. Ale nie je to také hrozné, tak sa môže stať, že nás Dr. ani nezoberie. Majú vraj veľa detičiek a uprednostňujú ťažšie prípady. Ale aj tak by som bola rada, keby nás vzala, nech môžme pocvičiť.

slavusal
15. feb 2013

baby, ja som hrášok jedla od prvého dňa, čo som prišla domov. Bolo navarené 🙂 🙂 , tak som zjedla a nič nám nebolo. Tiež kukurica bez väčších problémov, ale zase pred kapustou a citrusmi mám veľký rešpekt. To som ešte neskúsila aj ked mám strašnú chuť na grep.

No a s tým čítaním som to vzdala, popreskakovala som asi 10 strán. Všetkým sa ospravedlňujem, keby som sa v niečom pýtala a opakovala. Ale šak opakovanie - matka múdrosti, ňe? 🙂 🙂 🙂

tinasc
15. feb 2013

ahojte kočky, nám malý zaspal klasicky o 21.30 spal do polnoci, už som si zúfala, lebo oči veliké, ale podarilo sa mi ho do polhodinky uspať a potom som ho zobudila ja sama o 3.00 lebo som utekala na záchod vracať, prevracala som celú noc aj hnačkujem ešte doteraz, netuším čím to bolo, musela som sa ísť uložiť do obývačky, lebo som nechcela aby malý niečo chytil, dúfam, že ho tá prvá rotavírusová vakcína už chráni... manžel odviezol staršiu do školy aj malého k našim, lebo ja ako som sa postavila, tak mi bolo strašne zle.. už mi je lepšie, len kľudne som bez toho mohla byť ☹ srdce mi stískalo keď som počula ako malý plače aj papať mu musel ísť urobiť, možno by spal až do rána, keby som ho nezobudila ktovie...

slavusal
15. feb 2013

A ináč baby, máte kráááásne deťúrence. Nádherné fotky, ja len fotím a nemám čas to ani hádzať do pc a nie to ich ešte nejako upravovať. Chcela som už aj dať vyvolať do albumu zopár, no nemám čas. Ešte že mám svokru. Berie mi malého vonku aj každý deň a ja sa stihnem aspoň najesť. A minule som stihla po 2 mesiacoch konečne lepšie poupratovať. jááááj, škoda, že nemám vrtuľu v zadku. To by sa žilo ľahšie. 🙂 🙂 🙂

tinuska1112
15. feb 2013

@tinasc presne toto mňa chytilo minulý týždeň..4 dni som nebola schopná vstať z gauča.. tiež ma to chytilo v noci , odpadla som v kuchyni, našťastie som sa sama prebrala, ale len som zakričala na manžela, nech rýchlo ide urobiť malej fľašu... tiež som prezvracala a prehnačkovala celú noc..bolo to hrozné 😒 Ešte že mám mamku a super švagrinku, ktorá u mňa spala a pomohla mi s malou...

tinasc
15. feb 2013

@tinuska1112 veď toto, ešte že som ho mala komu dať, lebo by som nebola schopná sa o neho postarať a ako sa postavím, tak mi je ešte zle...

tinuska1112
15. feb 2013

@tinasc no veď ja som si tiež myslela, že ma to za 1-2 dni prejde.. ale 4 dni som ležala a žalúdok som mala na vode ešte ďalšie 3 dni ... tak prajem skoré zotavenie 😉

ingeborgnicol
15. feb 2013

Baby co vy mate s tym vracanim? dufam ze nic vazne, drzim Vam palce!

@slavusal ahoj pozeram ze sme na tom rovnako s mlieckom, ja som uz presla zo senovky a benediktu na Costi. v akej forme beries homeopatika? a tiez sa cele dni nalievam vineou a cajom na kjenie a zaprazenymi polievockai. ja tomu hovorim ze ja kojim iba silou vole 🙂))drzim velmi palce a neboj sa. Moja sa narodila 31.10 neviem kolko tyzdnov nemam tu kalendar a mame 5400gramov. tiez stale lavirujee na hranici, ale dokrmy uz nedavam. ak treba tak to riesim tak, ze v noci odsajem 60 a k veceri jej dam na lepsi spanok. Inak cele dni len moje. a priemerne vypije cca 60. Niekedy menej a niekedy viac. takze hlavu hore neboj.

@slady neboj, prid aspon vecer na minutku zreferujeme co nove :_))

@evamarcel No my to mame tiez upravene ale funguje. Vstavame az o 08.00 ju budim. ale davam spat normalne potom o 09.00 lebo nevydrzi dlhsie. potom musim pridat aj k tomu spanku pol hodinku do 10.30 a je hore do 12.00 potom spinkame do 14.30 a nejak sa snazime vydrzat do 16.00 a potom ideme ase spinkat do 17.15 a potom ideme podla rezimu dalej. cize vseobecne mame posunute tak, ze k predpoludnajsim a popoludnajsim spankom pridavam cca pol hodku, leo to este potrebujeme, nevydrzi dlhsie hore. a vstavame o hodku neskvor. otipuj si kolko ti mala vydri hore. ak hodku a pol je to skvele a neposuvaj. ak iba hodku ako moja, pridaj pol hodku spanku spokojne. no a ked vstavate o 06.00 tak jej jednoducho pridaj spanok od 07.00 do 08.00 ak sa da....alebo nejak tak, ze od 06-do 08 hore a spanok date od 08 do 10tej. hlavne je, kolko je hore cca tolko treba spinkat cca a denny spanok by spolu vsetky spanky nemal presahovat orientacne 5 hodin. nas niekedy presahuje, ale ked je unavena tak co uz. a ostatne dodrziavame, ale kojim kazde dve hodiny. a nebudim ju o 22.30 na jedlo, raz som to skusila a aj tak sa budila dalej ako vstava inokedy.

adel22
15. feb 2013

@slavusal Moja, stale ti tu ukazuje, ze v novembri mas termin🙂
Kapustu papam kazdy tyzden....je to zdrave, treba vyskusat🙂 nam to nic zle nerobi...ani kysla ani sladka surova🙂

mirreckall
15. feb 2013

@ingeborgnicol ja viem presne ako sa citis...poznam to velmi dobre...a nasa mala nemala zrasteny pazerak, tak to jej zosili ale este okrem toho ho ma uzky a musia to rozsirovat... takze nic prijemne :( aj teraz ju mame v nemocnici, ked som tu citala, co sa tu rozobera... tak mi to prislo cele luto... co by som ja za to dala, keby som mohla riesit, kolko vypije, kolko spi a tak 🙂

ingeborgnicol
15. feb 2013

@mirreckall mas pravdu az nam hanba. aj som chlapovi hovorila, ked ma drbal za nosenie ci jej ide hlavicka tak, alebo tak a ci sa pozrela doprava ci dolava a pod ohvadiny. ze ani netusi co je to mat problemove dieta. niezeby bol stastny....takze ani len netusim ako sa citis momentalne, ale musi to byt velmi zly pocit. ja so sa cititla podobne, syn mal salonelozu, a abol tam sam v nemocnici. ale to bolo iba 5dni ked mal 9 mesiacov a sla som sa zblaznit. ty nie si s nou?myslim v nemocke.

tinasc
15. feb 2013

@evamarcel mne keď malý vstane o 6.00 tak spinká ešte od 7.00 do 7.45 cca ako to vyjde... a potom od tej 9.15 ale nie vždy nám to vyjde... niekedy nemá svoj deň a spí ako sa mu chce...

tinasc
15. feb 2013

@ingeborgnicol no už je dobre, ešte som slabá, ale bude to ok 🙂 a tehotenstvo to na 100% nie je 🙂

alyze
autor
15. feb 2013

@mirreckall ahoj, je mi luto ze musite prechadzat, takymto tazkym obdobim☹ drzim vam palce, aby ste sa aj vy cim skor zaoberali, takymito temami ako mi 😉🙂

slady
15. feb 2013

@mirreckall jooj babatko nech sa vam uzdravi! ja som si predstavovala opacnu situaciu ked mi gyndoska rozpravala ze asi budem musiet ist na zakrok bla bla, ze ja v nemocke a drobcula doma, a uz to by som neviem ako prezila, opacne si to ani predstavit neviem... ☹

@ingeborgnicol este som prisla, budem sa musiet velmi silno motivovat do roboty 🙂))

Zorka sa dnes rehotala na tom ako kycham... este ze mam tu nadchu, o zabavu mala postarane cely den.

baby, ja som tu pliagu mala takto pred rokom, cerstvo tehotna, a pamatam si ako som muza volala domov z prace lebo som nemohla ani vstat, teda okrem sprintu na vecko, a musel malemu navarit obed, vdaka bohu v tom uplne fest hroznom stave som bola iba jeden den - ste nevideli ako moj muz vari, fakt, namiest kuracieho sote na prirodno vyrobil kuracie sote v mukovej omacke nejakym zahadnym sposobom, bolo to hrozne, nikto to nezral 😀 neviem si to predstavit teraz, to by bol hardcore, ved uz teraz mam dost a to len soplim.

evamarcel
15. feb 2013

@ingeborgnicol a ako uspavas? kolises na rukach alebo pri kojeni alebo samostatne v postielke?

ingeborgnicol
15. feb 2013

zeny vy sa snad pretekate ktora je chorejsia, neblbnite a sup sup sa uzdravit!

@evamarcel No my sme tu asi jediny co nijak 😝 ja som za krkvaciu matku, ktora nechava dietatko v postielke same zaspat. najprv sme ju nosili na rukach 3 esiace. ale ked sme dosli do stadia ze od 19.00 do 07do rana, povedala som dost, nemohli sme ju ani zlozit, okamzite bola hore. no my sme ju mali sialene rozmaznanu, pretoze mala 2 a pol mesiaca prehodeny noc a den a k tomu este ked mala noc tak nespala ani 10 sekund.....takze po 3 mesiacoch som ju nechala vyplakat a nechavam dodnes. ale uz neplackame tak ako pred tym. take nejake umelecke placky tam su ale neporovnatelne. Ale kym bola babatinko usinala na didke. a to dost dlho, potom na rukach a nakoniec nijak. respektive ona usnula ihned ale po vlozeni do postielky bola hore od 5 do 40 minut a do rana. cize som zacala studovat kadejaku literaturu a vyslo mi z toho, ze ak chcem aby spala dlhsie ako 5 minut musi zaspinkat sama. a to sa u nas dalo len tak ze ju nechavame samucku s hasnutym svetlom v izbicke. najprv sa hneva a pomrnkava ale potom zaspinka.

mirreckall
15. feb 2013

@ingeborgnicol ona je momentálne na detskom Are, chodím za ňou každý deň, odmietla som tam byť v noci, lebo by som sa scvokla...doma mám aspoň manžela ako veľkú psychickú podporu 🙂

ingeborgnicol
15. feb 2013

@slady kde si nachytala tu galibu? no pekne dcerka zacina rehotat sa vlastnej materi s plnym nosom 😎 a nepracuj tolko oddychni si, ved od roboty aj kone dochnu

ingeborgnicol
15. feb 2013

@tinasc lenze nasa nespi cez den nikdy v postielke, ona sama nevie zaspat, to u nas nefunguje. my ju chodime kocikovat, alebo zaparkujeme kociar na dvor a sem tam podrngame. Sama mi zaspala zatial len dva krat a aj to asi omylo. a kedze nechcem zase riskovat zmenu dna a noci tak chodime radsej cez den 3xvon, alebo ja si ju dam do satky.

mirreckall
15. feb 2013

@alyze hadam hej, dnes sme dostali pozitivne spravy od doktorov, tak uz to hadam bude len a len lepsie 🙂

slady
15. feb 2013

@ingeborgnicol neboj, ja to zase s pracou neprezeniem 😀 este som nezacala, zatial upratujem, ale potom uz ma to asi neminie... inak ja tiez nijak neuspavam, ale mojej to nevadi, par krat vratim dudel a spi. a uz v tej mojej uzasnej hand made postielke 😀 a cez den som ju tam zacala tiez davat ked sa podari a v pohodicke, je jej to jedno uz kde spi... a kde som to nachytala, no co ja viem, sprosta som asi sa neviem obliect alebo co 😀 alebo ked sme sa brodili s wilkom tym potokom co tu mame teraz namiesto cesty pod oknami... nech zije odmak.