Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol asi 37 skor, nie? mne pri prvom odisla a hned po nej isla voda a teraz mi odisla cez den a voda odisla v noci, takze v podstate do dvadsat styri hodin, ale to som ja, neviem ako to maju ini :-P drzim palec!
@ingeborgnicol mne odišla hlienova zátka večer a na ďalší deň okolo 9,00 ráno mi praskla voda... je to individuálne. Sestre držím palce 😉
Dakuje Vam babulky, uvidime co bude dalej s tym porodom. a neviem kto tu ma este predcasne narodene deticky, ale v pondelok ide supermama na tuto temu. My sme mali skvelu noc. vcera sme sice vecer asi aj 20 minnut poplackali, ale okolo 19.20 uz bola tuha a spinkala do 02:30, potom sme papkali a potom o 5 a nasledne o 7....ale umlcala som ju v postielke este do 08.00 takze lahodka 🙂))
@ingeborgnicol ahoj ak mozes posli mi metodu ktoru ste pouzili, ja uz neviem co robit som dost unavena z neustaleho dojcenia podavania cumla...tato metoda ti pomohla v tom ze sa ti uz budi iba dvakrat v noci? Aj cez den sa ti podarilo ze spinka vkuse? Mne mala napr. dnes vstala o 7 po dost blbej noci ani nepocitam kolkokrat sa zobudila...drzala som ju do 8,45 nakojila a polozila do kocika s cumlikom samozrejme uz bola dost unavena zaspala bez placu s cumlom v ustach ale po 45min. plac lebo cumel jej vypadol takze trebalo podat a nastastie sa podarilo zaspala znova ale nie vzdy to tak je. To iste v noci niekedy ked place pomoze cumel ale o hodinu zas hore a ked dam prsnik hneva sa nechce zrejme hladna nebude...takze som aj na rukach v noci uspavala co vlastne pri prvom synovi sa mi nikdy nestalo a spinka krasne celu noc od 13mesiacov ziadne zubky ani separacne uzkosti nic takeho sme nemali do 13 mesiacov sa sice budil troska si cucol a spal dalej ale zobudil sa tak 3max4krat potom sme odstranili dojcenie a bolo super .
@ingeborgnicol aku mate teplotu v izbe a do coho ju balis reps. obliekas na noc?
no náš drobec si zvykol jednoducho v noci vstať a už nezaspať... dnes to bolo o 4.00, pritom po prvom kŕmení pekne zaspal... ach jo, neviem, kedy sa to zmení...
ahojte...my tiez patrime medzi vas, chcela by som sa spytat, ci niektora z vas odsava mliecko a podava z flasky.....my tak fungujeme, kvoli tomu ze mala sa inak nevie napapat (iba v noci), hneva sa na prsniku. Uz sme zacali aj prikrmovat nakolko sme boli obidve chore s antibiotikami a tak mliecka je menej. Amélka je velky papkacik. Inak spinkame v celku fajn....cez den doobeda pol az tristvrte hodiny, obednajsi spanok aj tri hodinky a k veceru zas pol az tristvrte hodinky. Vcer zaspi okolo pol osmej a spinka cca do 4 rana napapa sa a spinka do siedmej. Dost grckame, ale priberame takze je to ok.....Zajtra ideme na rehabilitaciu nakolko mame zalezanu hlavicku a v utorok sa ideme ockovat.....tak som zvedava ako to ideme zvladnut.....prajem vam pekny dnicek 😉
my sa tiez pridavame k brutaaaaaalne slintajucim...ty kokso, fakt mam pocit, ze to budu zuby 🙂
inak dnes balime a zbohom vychod...smer BA :( vooooooobec sa mi nechce...
jasne, slintáme aj my, ale zuby to ešte určite nebudú, na to máme čas 🙂 ja ci myslím že bambuľa len objavila ohmatávanie vecí pusou a ruky...
@vateska ahoj, ja som tak fungovala s mojim starším, nechcel sa mi vôbec prisať, od troch týždňov som odstrekovala do cca 4 mesiacov, potom už mi došlo mlieko, prikrmovala som od začiatku keďže počas prvých 3 týždňov nepapania sa mi skoro úplne odstavilo mlieko, dávala som tak 30ml z jedného a dosť. bolo to neuveriteľne náročné na čas aj na nervy, po takých šprtoch si odsávať a na dva krát kŕmiť - najskôr prihriať odsaté a potom zarobiť ešte príkrm... držím palce nech máš mliečko čo najdlhšie 🙂 inak aj môj krpec dosť grckal a veľa papal, no zistila som potom, že som ho tým umelým prekrmovala lebo som dáko nepochopila tú tabuľku a dávala som u vždy o stupeň viac mieka, čiže dvojmesačnému toľko ako sa má dávať troj atď. a potom mi aj grcal z toho že toľko papal chudák ale fest. ale bolo to aj z toho, že nám nesadla beba HA, potom sme prešli na také bio mliečko z čiech, ktoré bolo asi aj o niečo hustejšie a super, okamžite prestal aj grcať a aj koliky ho prešli raz dva 🙂 drzte sa 🙂
@vateska Ahoj a neskusala si dojcit s klobucikmi? Niekedy to pomoze...aj svagrova moja tak funguje...lebo samotny cecik babatko nechce...no toto jej pomohlo...ale zase zalezi aj na tom, ake klobuciky pouzijes...ona mala z lekarne v takom zltom puzdre...ja ich mam tiez, ale nikdy sme ich nepotrebovali, mozno ked pojdu zuby 😠
Tak vela stastia!
Ahojte baby, tie ktore uz mate za sebou povinne ockovanie, ako to znasali vase deicky ?
A tie ktore to este caka, nemate obavy ? 😒
@evamarcel No pred tym som davala na noc ulitku a ta nam pomohla dlhsie spinkat, ale mohuzial mala mi ju uz nechcela potom, dlho v nej zaspavala a ked zacala spavat v noci pri tejto metode prestala som jej davat. teraz ju obliekam nasledovne: body s kratkym rukavom, alebo bezrukavov, take tielko a dupacky na ruck yaj ozky bavlnene v jednom kuse na to. a na to obycajne ponozticky a ciapocku, lebo my mame dlhe vlasky a kupeme sa kazdy vecer pred spanim.teplotu v izbe mame 24 stupnov, leb sa narodila predcasne a mali sme 26 a teraz postupne po pol stupni znizujeme. No a k spaniu.. V izbe nam nezaspala cez den este nikdy. Iba v noci. Cez den ju chodievame kocikovat, doma nezaspi. aj dnes som skusala aj na obed a aj popoludni spanok a nezaspala ani po pol hodine a to osm ju aj plakat nechala a nic. tak sla na obed do kociarika ako stale a poobednajsi spanok sla do satky. A k vecernemu spanku: dnes sme asi 7 dni po tej "uspavacej kure" a nezaplakala ani raz. No pozri si tuto knihu: A.Kast-Zahn * H. Morgenroth
Každé dieťa sa vie naučiť spať
je na www.ulozto.sk, lebo je vo forate pdf a neviem ako by som ti ju poslala je velka, ale dobra. Ale chce to vela trpezlivosti.
No a k nocnemu jedeniu. Od kedy spinka od 19tej tak aj mne sa budi o jedno jedenie viac. Prve jedenie mame stale cca 7 hodin po zaspati cize okolo 02:00, potom o 05.00 a nasledne o 07.00. ked je u seba v postielke. ale ked ju dam k nam o 05.00 po kojeni tak sa nezobudi, iba zamrnci a popyta didku strcim do pusy a spi 😝 Cize tolko. Nevie ako ju naucit doma cez den spat, jednoducho dat do postielky a zatiahnut zavesy a ignorovat nestaci. a ukolisat v zivote uz nikdy! ledva so ju oducila teraz od 3mesacneho nosienia na rukach.
My mame fest proble, od vcera sa tak hadzeme na didke ze pomoc, aj napriek maximalnemu mnozstvu liekov co beriem nic nepomaha.....asi nam dochadza zase mliecko, teda klesa produkcia. vcera som po 2 hodinach vecer odsala 35l z oboch prsnikov, som zvedava kolko teraz o 21.00 odsajem. Lava mi uplne stagnuje skoro nic z nej nejde a prava ako tak. a na lavej sa mi urobila zapalena velka hrca. Ak nemetne mna tak nikoho. Neviem ci este niekto robi tolko pre kojenie a stale malo.....dnes som jej davala aj umele mliecko na veceru lebo boj uz bol privelky a plakala a nebudem ju predsa trapit,volala som aj laktacke tak uvidime pockame este jeden den ci sa to nerozbehne aj napriek vsetkym opatrenia co som urobila.
@alyze no my sme este neboli a klepem sa kazdy den a za kazdou precitanou literaturou menim nazor a potom jej pozriem na nozky a ide mi do placu ked si predstavim co za svinstvo by tam mala dostat...a potom opacny nazor a tak dokolecka...cize ja ti bohuzial iste neporadim
@ingeborgnicol ja radšej ani nečítam čo všetko to obsahuje... ale zase na druhej strane som rada, že som dala ten rotavírus, malého to asi už chránilo, lebo aj dcéra aj ja sme mali problémy tohto typu, mňa to teda vzalo riadne tak som rada, že to nechytil aj on...
Tak baby, my sme dnes isli poprve von bez plienocky a dokopy mi spinkala 3 hodiny a vycikala sa az doma do nocnika🙂 Beriem to ako velky krok vpred v nasej BKM🙂 Tak sa teste so mnou! 🙂 pekny vecer
@adel22 Velmi velmi gratulujem! Myslim ze sa do toho od buduceho tyzdna naplno pustime aj my! ma motivujes! a s tym nasim kakanim je to tak ze kaka kazdy den iba ked ja zjem jablka inak nie teraz mi napadlo ze osm ich nejedla 3 dni a ona 3 dni nekakala.
@tinasc no to mas pravdu dnes sme tu mali kamaratku a ukazovala nam fotky dcerky s ktorou ako 2 rocnou boli v nemocnici s rotavirusom. Somalske dieta je vypasene oproti nej....strasne, nikdy by som to nechcela zazit uz, staci mi ze syn mal salmonelozu....
baby davam vam do pozornosti dalsiu dobru stranku:
a idem si prastit hlavu o stenu tak ma boli a paralen nezabral...este ked odsajem umriem od bolesti prsnika a potom z toho ze tam nic nebolo....krasny vecer predo mnou...pekny zvysok nedele zelam 🙂 😝
@ingeborgnicol jooj kokos drz sa! hlava aj man bolela minule ako kona ale skonstatovala som ze asi z toho ze som zabudla na chvilu pit... bozee neznasala som odsavanie ked si to porovnam s kojenim tak to je aky rozdiel - myslim v tom ze aky je to pocit, ked som pri synovi len odsavala tak som si vravela ked kojenie takto boli ako o niekto moze robit tri roky... 😀 no dufam ze sa ti to rozbehne este ze to krpana roztaha, drzim silno palec! Inak ja som si tiez prechadzala tymto chaosom ockovacim, je to hruuuza strasne tazko sa rozhoduje...
@adel22 to je ake super! tak uz ste oficialne naozaj bezplienkove 🙂 ze parada! ja som si dnes konecne usila tie gatuse pre malu a teraz sa mi susia na susaku lebo som ich hned aj oprala a zajtra ak dovtedy uschnu tak idem lanolinovat, tesim sa! a teraz trosku popracovat.
Dobru noc vsetkym!!!
@slady pocuj to ako rois ze lanolinovat? a ako to robis ze si taka sikovna, kam chodis na tie napady a pri dvoch malych deckachh!ja som strasne zlenivela od kedy mi odrastol prvy syn. pred tym som aj ja bola akcna, sila som, pratala som, malovala, montovala, no vsetko co bolo treba a teraz so tlusta a leniva...hanba mi, len a pekne motivujte, aspon sa mozno vzbudi niekde moja hyperalktivita byvala. od kedy som ochorela som zdochnuta ako mys aj ked mam podozrenie ze to je u fakt iba tou lenivostou a nie chorobou 🙂))

dievcata aj vam tak strasne slintaju deticky?
No ten moj keby nebolo podbradniku tak je cely oslintany..
Ozaj, co sa tyka kojenia, mne sa asi este poriadne nestalo, ze by sa napapal vklude, bud kope nozkami, bucha ruckou alebo sa odtiahne a zareve. Je to normalne? Vobec nevie tisko papat..