Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@alyze lepsie nam to pomaha, a je to neskodne. Simetikon vychytava plyny z crievka a babycalm ma silice a glycerin ktory jemne urychli pohyb criev. Ja ho dam po kojeni vzdy do pololahu do kojaceho vankusa a on sa zacne pucit a hybat a do 10 minut je vykakany a spokojny. Akurat ze prdka po kazdom kojeni, tak neviem ci je to ok.. Ale pribera pekne tak snad to nieje problem.
@mirkov prosim ta ktory kojaci vankus myslis? to klasicke do U, taku podkovicku? a po kazdom kojeni kaka?repsektive ako casto to davate? nasa kaka malicko a pred tym nam zaberal espulmisan, ale to len asi dva krat 🙂
@alyze ohladom ockovania - my sme boli v stredu, dala som len povinne, rotavirusy nie.. mala po pichnuti samozrejme zaplackala, no na rukach sa dost rychlo ukludnila.. doma bola spociatku vysmiata akoby sa nic nedialo, no po par hodkach nam stupla teplota, nie brutalne, len mierne zvysena (mam bezdotykovy teplomer a tam mi furt ukaze inu hodnotu, no nad 38 sme nemali) a zacala byt velmi placliva ☹ odmietala aj kojenie, az pred spanim sa konecne napapala... na druhy den este mala zvysenu teplotu, no nastastie uz papala normalne... celkovo myslim ze ja som to prezivala viac ako ona, po vsetkych tych veciach co som o ockovani vedela... som rada ze je to uz za nami, no dalsie o 6 tyzdnov, zase budem stresovat 😅 😕
@ingeborgnicol lenive a tluste sme dve 🙂. Ak ta to potesi 🙂. A pri tej mojej sipkovej ruzenke to so mnou ide cim dalej tym viac dolu vodou....☹ inak my sme dnes prespali komplet celu 5 hodinovu cestu autom do Blavy...🙂
@ingeborgnicol haha tak to mas luxusne, ja som pumpovala s aventom odusu a vzdy ked som skoncila tak som mala bradavky po kolena... 😀 no tak vidis koza, nepijes a cudujes sa ze nemas mleko! 😀 a ja som bola akcna vcera lebo ma Zorka nechala, si tu pri mne sedkala vo vibratore a kukala na mna ako sijem, asi pochopila, ze to pre nu... 🙂 lanoinuje sa to aby cez to cikanec nepremokol na oblecko ked sa mi vysika do latkovej plienky, cize su to take vrchne gate namiesto tych gumakovych, akoze zdravsie pre pokozku hej, a lanolinuje sa to vraj tak, ze napustim vodu, pridam lanolin a necham to kus namocene. tak pisu na flasticke. uvidime ci to zafunguje 🙂 ja som sa dnes tri krat pokusila vstat skor 😀 nedalo sa, stale som zaspala!
@ingeborgnicol a o tom ockovani sa mi snivalo - ze ma doktorka nahana s ihlou v ruke po ordinacii a ja utekam a kricim ako keby ma z koze drali a ona nakoniec povie ved uz stojte, ved ja vam chcem len krv zobrat...
a ešte k tej lenivosti, ja robím len to čo ma baví a momentálne plus to za čo mi zaplatia - čiže nevysávala som už dobre vyše týždňa, už sa mi tu kotúľajú chumáče prachu ako tie šulce slamy vo westernoch 🙂 no jo, budem to musieť zriešiť.
@ingeborgnicol Baby staci po dojceni dat do polohy klbka nad nocnik ci umyvadlo a mate to vonku🙂 Tym babatku ulahcite vela namahy..a ak aj nic, pekne sa vyprdka. Ale my tiez nekakame po kazdom papani...sak to je asi aj nemozne, ci? 🙂
ahojte,baby,ktore pouzivate nosice.chcem si kupit ergo nosic,no nemyslite,ze je to uz neskoro a nebude v tom chciet byt?poradte.ona sa rada nosi na rukach,len neviem ako zvladne sok v nosici.
BAbay vy ste podarene vsetky :_)))Sldy ty si matka roka, tak sa nestazuj. ked ja prekona tu oju lenivost budem sa za teou splnhat, lebo ja som hyperaktivna 🙂))))Len mna nejak ten porod vycerpal, ti ehospitalizycie a tazke operacie... (vyhovorka dobra ze?) a v mojom veku je to asi normalne, ale uz ma svrbi rit, uz som vcera vybrala knizky do skoy, kked moja pipina chodi spat od 19tej mam kopec casu 😝 😝 😝 😝 no ked usijes posli fotto, a ja sa chcem vrhnut na to bezplienkovanie, kurnik ved mam nocnik he....ale ako to mam v noci spravit, ked ja ju nemozem hned z cecku nedat spat?lebo mne sa potom preberie a nechce spat vobec. ja nemozem po tych nasich nocnych ani nahodou ju nechat nezaspat. aj dnes sme mali problem, vobec nezaspala az sama v postielke o pol hodku.
Inak super spanok hlasim. Od 19tej hodiny, prve papkanie o 02.30, druhe o 06.00 a tretie nebolo to sme uz vstavali. Alelujaaaaaaaaa, sme v starych zlatych casoch 🙂)))
Ivinka tak sa vypasieme obe, az kym nepukneme 🙂)
Adel, ked moja pisa na podlozku a mam taky pocit ze ona si zmenila samap ovel, vcera pri skin to skin mu huci ze "ee" a uz to bolo vsetko na mojom "prekrasnom" nahom tele 🙂))))))))))))))))))) tak skusim zmenit na "ee" asi to "pisi kak"bolo na nu prilis a nepacilo sa jej, co ty na to?
Ahojte, my sme očkovanie zvládli super, vôbec nič mu nebolo, dokonca ani nožičky ho neboleli, ja som mala vačšiu traumu ako on. My ideme 28.3. na druhé preočkovanie.
Teraz pekne spinušká na balkone a ja si robím rozpočet, bo sme kupili dom a treba tam aj niečo poprerábať, tak kalkulujem 😀
@ingeborgnicol pocuj a ked ju nakojis a prebalis/vycikas a potom este dokojis tak to nezaspi potom na cecuchu? bo s mojou to tak praktizujem ked pocujem ze sa mi vykadila do plienky alebo ked prekonam lenivost a nezaspim pri kojeni tak ju prebalim, pri tom sa mi nabudi cela ale po dokojeni zadse zaspi bez problemov, to by u vas neslo?
a urinoterapia je zdrava, ona ti chce len dobre 🙂
@slady sulam sa tu z teba pipina 🙂))))))))) no vyskusam, ale myslim ze ne, teraz neskusim, lebo dnes zaciname s kasickou prikrmovacou na veceru tak ju budem celu noc sledovat....ale ak vsetko pojde ok, tak to budem skusat zajtra, pozajtra, ak by to slo, prec s plienkami, nech vladnu kojenci! 🙂)))
no fras, teraz som tu mala suseda ze maly moc dupe. a ma pravdu, dupe. len problem je v tom, ze ked ho povychovavam nech nedupe tak dupe od zlosti... kokos, tusim ho budem musiet zacat bit 😀
zbi suseda to mas narovnako a deticky budu stastne po zvysok zivota dupat kolko chcu 🙂
my dnes mame novu veceru:
http://www.magister.sk/produkt/detail/podla-zna...
No akosi sa nam mina mliecko, alebo co, ako krasne som uz odsavala, ze 80ml, a teraz bieda...20-40ml :(
@ingeborgnicol Fiha, to uz?
@ingeborgnicol Ahoj, to uz dnes ides skusat dat malej kasu ? nie je to skoro ?
@ingeborgnicol naozaj už ideš malej dávať kašičku?
@ingeborgnicol no konecne mam chvilocku cas odpisat . Vankusik mam bright starts mombo. Len mu polozim hlavicku na vankus a telicko ma v kruhu a tak sa mu dobre uvolnia crievka.🙂 no v 90% sa vykaka vzdy, samozrejme niekedy iba riadne prdka.
Kvapky su pred kazdym kojenim. Kojim kazde cca 3 hodiny.
Uz som skusila kvapky v noci nedat, ale rano sa budil s krcmi.. :'(
dnes sme dali spano od 16:00 co bola uz straaaaaaaaaaasne mrzuta a este stale spime 😀

@slady jo a dik ja som si ta teraz este raz precitala a doslo mi ze ani ja som dokopy nepila ani polku toho co minule a najviac ma hlava boli ked odsavam neviem preco...a celkom dobre sa mi odsava a ani to neboli, ja mam elektricku odsavacku, zapnem a pozeram superstar. keľlo da teľo budze 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀