icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
18. feb 2013

@ingeborgnicol tak daj vediet ako jej chutilo... 🙂 to jej das do materskeho ci ako? a one, suseda nezbijem ale budem sa mu strkat do zadku pretoze je majitelov brat... ☹ ze by sme mali kde este rok pobyvat kym si kupime domcurik konecne uz daky... chudak wilcu, mi ho je luto bo on ma strunu v zadku a hlavne takto na vecer by skakal o sto dvesto tak ho tu musim krotit a dufam ze zalezie do postele pred tym ako sa vrati tatuch lebo to ho uz po tom nezastavim ani buldozerom to tu bude lietat ako na kreku...

ingeborgnicol
18. feb 2013

No kasicku sme skusali, lebo sme museli, ak nechcem skoncit na UM, ale nedopadlo to dobre, dlho sme to natahovali a bola urevana neuzili sme si to ani jedna. pojedla nieco, ale na konci plakala. a netusim ci plakala pretoze som jej davala polamlicky, co si myslim ze skvor, alebo preto ze nechcela. ale zo zaciatku papkala ako diva. co bude s crievkami uvidime zajtra dam vediet. my sme volali laktacke aj lekarke, a prikrm sme museli zvolit a oni nam to odobrili. uz dva dni mi totiz Michellka odmieta prsnik, lebo jej pred vecerom davam flasku liecka, ktore odstriekam noc pred tym, lebo mam menej liecka vecer. a ona si zvykla. ale uz dva dni sa nechce prisavat. a nechce ani cez cievku mliecko odmieta, iba flasku by chcela, ale to ja zas nedovolim ked nemusim.....tak sme radsej skusili prikrm a lyzickou, malo by ju to zasitit. My mame o 11 dni 4 mesiace a lekarka nam poradila ktoru kasicku si mozeme dat a nech to skusime. tak uvidime.

slady
18. feb 2013

tak to uz je velka kocka, drzim palec, zajtra to bude lepsie 😉

ivinka77
18. feb 2013

my dnes mame zas nejaky brutalny sipkovoruzenkovsky den... vstala o 8.00 spala od 10-14.30 v kociku, potom zas od 16-19 v kociku, teraz sa tu vyrehotava, tak som zvedava, kedy zalomi na noc 🙂

ivinka77
18. feb 2013

@ingeborgnicol jooooj drzi palce...a daj tip s tou kasickou... inak moja starsia dcera skoncila v 4 mesaicoch s rozkom v ruke 🙂

ingeborgnicol
18. feb 2013

Ked budem na pc poslem.je to klasicka Nestle bezmliecna ryzova kasicka.no a neviem ci zajtra chcem taky cirkus.ked tak zacat pol hodinu skvor a bez stresu.alebo vobeca robila som s mojim mlieckom.ale ked sa nebude chciet prisat ani zajtra tak neviem.4mesiace bojujem s mlieckom,ale takto skoro skoncit.....

mirkov
18. feb 2013

@alyze kludne daj pred kazdym kojenim. Ono sa to v tele nevstrebava, neboj je to neskodne.
Som farmaceut tak trosku o tom viem 🙂.

mirkov
18. feb 2013

zajtra mame 3 mesiace a dnes poprvykrat nas drobec spi sam v postielke od 20.20. Som zvedava dokedy vydrzi.
Rekord pocas dna bol 40 minut 🙂
Kojila som ho okolo siedmej a teraz mam dilemu kedy bude dalsie kojenie.
Obvikle okolo desiatej sme kojili a potom isli spat, no traz ho budit asi nemam, ze?
Kedy papaju vam?

tinasc
18. feb 2013

@ingeborgnicol a dávala si jej to klasicky lyžičkou, či si zarobila riedku do fľašky?

ingeborgnicol
18. feb 2013

Mirkov nebud ju ona si sama urobi iny rezim a nebu prekvapena ak vstane velmi neskoro.

ingeborgnicol
18. feb 2013

@tinasc lyzickou.ved o to mi slo.preto prikrm kasicka s mojim mlieckom a nie flasa.aby sa zacala zas prisavat ked s tym ma teraz problem.

ingeborgnicol
18. feb 2013

@janulka_s a to tolko odsavas namiesto kojenia,alebo po kojeni?ja dam dokopy po 2hod od posledneho kojenia 60 z oboch dokopy viac nie.tak sa neboj,vidis ze si na tom este dobre 🙂

mirkov
18. feb 2013

@ingeborgnicol si zasluzis diplom naj mama ako krasne bojujes s kojenim. Niekto by to uz davno vzdal.
Raz sa ti to vsetko vrati, aj keby to uz nahodou neslo mozes si povedat, ze si pre soje babo urobil maximum!
Gratulujem ti 😀

alyze
autor
19. feb 2013

@mirkov ahoj my mame 3 mesiace 24teho🙂 no a ohladom kojenia, by som asi potrebovala poradit, lebo mala pije strasne casto, dnes v noci do bolo dokonca 6krat ☹ vobec som sa nevyspala. O tretej rano som to vzdala aj s postielkou
Lebo tam nechcela byt, tak spala vedlamna😉 poviem ti, ale je to cisty boj najskor zarobit kvapky, potom ju prinutit ich vypit s pipetkou a to je vzdy plac, potom prso a dnes rano mi este manzel povie ze ju musime dat odgrgnut po kazdom kojeni ( ale to musime myslel na mna, lebo on si sladko spinka) ☹
Ja by som ju aj dala, ale vydy sa prebere a nemozem ju potom uspat.

alyze
autor
19. feb 2013

Baby ja som taka unavena, ze nemozem ani zaspat, ked si uz dala mala slofika, lebo sme hore od piatej☹

slady
19. feb 2013

@alyze vydrz moja, kamoska pri synovi vstavala tak 8x za noc a dost dlho... ono sa to spravi len treba vydrzat... a ohladom toho bruska, asi si skusala vysadit niektore veci na ktore byva intolerancia, ako mliecne vyrobky alebo pecivo... ci?

mata884
19. feb 2013

@alyze och..tazke to mas. Ja ked v noci kojim ani nezapinam svetlo, ani sa malemu neprihovaram. Ked nahodou treba prebalit, tak len take tlmene svetlo pouzijem, vypnem a kojim a dam odgrgnut pocas toho ako s nim chodim po izbe a tym kyvkanim zaroven zaspava. A ake kvapky stale pred kojenim davas, nepostrehla som.

alyze
autor
19. feb 2013

@slady ano vysadila som vsetko co by j 😎 u mohlo naduvat, jem len starsie celozrnne pecivo, myslis ze aj to by mohlo vadit ? ?

alyze
autor
19. feb 2013

@mata884 ahoj, nedavali sme praveze kvapky ziadne, vzdy stacilo pomasirovat brusko a pocvicit s nozickami, ale z piatka na sobotu som nespala vobec, lebo stale len plakala a krcila sa s krcov v brusku☹ tak od vtedy davam sab simplex a ozaj teraz, ked tak rozmyslam, dala som si trochu hrozna, mohlo jej to spravit zle ?

alyze
autor
19. feb 2013

Viete my poradit, ako predlzit dobu medzi kojenim ? Alebo- len treba cakat, kym sa to samo upravi ?

mata884
19. feb 2013

@alyze moze byt aj to hrozno. Len to je u kazdeho ine. Ja som to predvcerom prehnala s cokoladou( mala som straaaaasnu chut, som blba, co uz) a malicky chudacik vcera trpel. Aj riadna vyrazka mu vysla na tvaricke.

tinasc
19. feb 2013

@ingeborgnicol veru ako písala @mirkov, zaslúžiš si obdiv ako s tým statočne bojuješ, aby si čo najviac kojila, ja by som to nevydržala... tak držím palce, daj vedieť ako zase chutila kašička 🙂

tinasc
19. feb 2013

@alyze môj sa tiež ešte často budí, neviem prečo, však sme na UM a mohol by dlhšie vydržať aj bez jedenia a nie... a keď neje, tak nevie kľudne spať a mrví sa a ja počujem všetko no spím ako zajac... a presne toto, že keď ho zoberiem odgrgnúť tak sa mi preberie a potom nechce spať a manžel mi hovorí, že treba ho dať grgnúť, lebo sa zadusí... mu hovorím, že on sa ozve, keď mu bude treba... ach jo...

ingeborgnicol
19. feb 2013

@tinasc
@mirkov
dakujem Vam baby stevelmi mile, az mi slzicka vysla.
No kasicka dopadla vybordelne. Krik a vresk, lebo mi ju chlap vybral zo stolicky na ruky ze jej tam iste nie je dobre, a dlho predlho mi trvala priprava lebo som sa bala, bolo jej tam dlho tak sa mrvila. potom som jej nedavala dostatocne rychle ako chcela lebo so ju celu odžabala 🙂)) a potom zacal vrieskat chlap, ze ona to nechce a preto place tak jej nemam davat a to sme uz vrestali traja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no ciganska osada v kombinacii s najhorsou kovbojkou a stresom. ale moja chyba. dnes si ju vezmem sama do izby, jeho nepustim, kasicku pripravim skvor a jedenie dam aspon o 20 minut skvor. Cize sa baby poucte z nasich chyb. ale kasicka jej velmi chutila ono je to sladke a vysledok? SPALI sme od ulozenia a to viete ze my so sliepkami chodime do 03.40 a poto uz iba o 06.00 chcela papkat!!!

@alyze Cize aj Alyze mozno tebe to pomoze po 4tom mesiaci mozes aj ty. hoci kamaratka mi pisala ze ani to jej nezabralo a kym kojila vstavala. a hlavne pozor! asi v kazdej jednej literature je napisane, ze ak dieta navyzaduje v noci odgrgnutie, horsie mu spravis tym, ze ho das odrhrnut ako ze ho uspinkas na prse a das spat. lebo aj do mna hucal stale chlap ze daj odgrgnut a mala sa zobudila. my nedavame v noci nikdy odgrgnut. kym bola 3tyzdnova sa vrtela potom tak sme museli ale uz 3mesiace nedavam grgnut, poslem ti link aj na literaturu daj mu precitat. na mna aj svokra vrieskala, ale nech, ved ona mi ju potom nepride nosit na rukach 🙂

No a vcera po tom cirkuse som aj ja sla a ukludnovala malu na prsku tak mi tam zaspala, na porazenie, pokazila mi system, ale spinkala do rana 😝

ingeborgnicol
19. feb 2013

@tinasc a nezadusi verte mi, mna muz skoro zabil, ale vasde sa naozaj pise ze povecsina deti to v noci nepotrebuje. ak mate pochybnosti ukladajte zo zaciatku dietatko na bok aj my sme tak robili.

slady
19. feb 2013

ani my negrgame, aj ked uz sa mi stalo ze si v noci aj grcla ale to mi dala vediet vzdy 🙂

slady
19. feb 2013

@ingeborgnicol gratulíren, ja dnes so spánkom slabšie ale zase včera mi krpec zaspal o pol osmej sam! a mala este pred nim 🙂 mozno to bude tym levandulovym olejom vo vani 😀

ingeborgnicol
19. feb 2013

@slady juj a kde ho kupujes? musim si aj ja dat poradit a davat jej ho. a gratulujem k spanku. posielam fotku ale hlavicku ma zdvihnutu len kvoli fotto 🙂

ivinka77
19. feb 2013

ja akurat rozmyslam, ze by sme si spravili ''vylet'' do salonu krasy a dali nastrelit nausnicky.... len neviem, ci nepockat radsej az po 1. ockovani....???

ivinka77
19. feb 2013

@ingeborgnicol jeeeeeeeeejo zlataaaaaa !!!