Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@janulka_s a ajzbijaet teplotu? a davas mliecko pri teplote? ja sa tak bojim.....a to nas to este len caka....
Tak mi sme po včerajšom očkovaní nemali ani zvýšenú teplotu, tak som rada a dúfam, že o 6 týždňov si to zopakujeme. 😀 Tiež sa ho snažím dávať spať podľa režimu G.Ford. Medzi 9-10h zaspí sám v postieľke, síce s plačom zatiaľ, ale pospí pol hodiny max. Na obed ideme vonku, lebo dnu mi dlho nepospí, no a medzi 16-17h ho dám do postieľky, ale zatiaľ tam nezaspal, lebo som nevydržala ako tam plakal a vybrala som ho. Večer ideme o 18.15h kupkať, ponatierať a nakojiť, zaspí mi síce o 19h, ale musím ho dovtedy kojiť, kým nezaspí úplne o potom ho o 19.30 približne, preložím do postieľky a spí do polnoci a potom ešte do štvrtej, piatej, ako kedy. Tak sa chvíľu rozpráva a potom ešte na dve hodinky zaspí. Takže tak to je to s nami. Teraz spí v kočiariku, staršia dcéra s ním bola na prechádzku, tak si čítam. 🙂
@ingeborgnicol Jaaaaj, no co ti povedat? Vies, cielom BKM je nie minut co najmenej plienok, ale ukazat babu ze plienka nie je WC🙂 Vies kolko nehod mam v poslednej dobe ja? strasne vela...a dodnes neviem na 100% kedy sa mala pyta...stale u nas najviac pomaha casovy intervala :( ale verim, ze casom, hlavne ked ona zacne byt viacej schopna, my poda sama pourtyho /nas nocnik/ alebo aspon povie tie pomocne slovka...aspon tak to vraj ma byt, som citala...este som citala, ze ked sa zacne sama hravat tak buduci rok asi, ze sa deti zvyknu pocikavat aj pocas hry...aj ked predtym uz pekne sa pytali same...nooo, bude to este zaujimave......
To, ci v tom chces pokracovat, je len na tebe....mojej v noci nerobi problem zaspat po minute na nocniku, nerobi jej problem zaspat cez den....neviem, mozno sa to u teba casom zlepsi....ja uz sa k povodnemu klasickemu prebalovnaiu vratit neviem a ani nechcem...a naviac, akusi zacala mat citlivu pokozku an zadku, akonahle spi v mokrom / v noci/, uz tam vidim cervenu ritku....tak natriem, inak vobec nepouzivame kremy na ritulu....
Tak skusaj len rano zatial, cez den a pod., ako sa ti bude dat...ved uvidis sama, hm?
Daj vediet co a ako! My ideme von, lenze dieta zaspalo, jaaaaj- a poslednu hodku sa mi postala 3x 10min posebe-no parada🙂 ale uz ju mavam doma bez plienky....esteze su tie podlozky🙂
@adel22 to je skvele ze ste doma uz bez plienky. Prosim napises mi ake mavate casove intervaly prosim? a este otazocka, ake mate slovko? Mne hovorila nasa pediatricka, ze v 8-9mesiacoch sa zacina ako keby odznova, pretoze vtedy je to kriticke obdobie......ze poto sa ide uplne vazne od piky zas......
@gabikaadam prosim ta a kolko ti place kym zaspi rano o 09.00? Lebo mne vecer maximalne do hodinky, vecsinou tak priemer 10minut maximalne. ale doma so ju nechala uz aj 30 minut a nic, a to nechce, je tam iba hodinka spanku, to sa neoplati a nechat s aju zlostit aj cez den nechcem....keby som vedela ze po 30min zaspi, ale nezaspala ani tak a to ja davam spanky cez den do 1 a pol hodiny predobednajsi a popoludnajsi a obednajsi 2 a pol hodky.
@ingeborgnicol ano, saje ako duha, zrazili sme nurofenom, sie
Rup
hlasi sa zombie, oficialne nenavidim financne trhy, bodaj ich parom vzal.
@ingeborgnicol my obcas mame vsetky farby duhy od prazenicky cez horcicu a sem tam zeleny sprt, no a ked papkam surovosci tak bledo zlte 😀 ja som taka stastna ze ta moja zaba pospi, aj ked rano byva mrzuta, dnes sa mi budila od 4 po pol hodinkach a uz som nevedela ci jej mam cicik davat alebo ju prebalovat alebo co vlastne chce az kym sa mi o siedmej nepokadila a uz bolo dobre 😀 inak aj s @adel22 vas zerem, mne by sa teda nechcelo aj cikanice sledovat, s tymi kakancami je to u mna prakticke to mam motivaciu ze nemusim prat ale na ciku si pekne pockam v plienke, a vobec, tolko mam krasnych latkovych plienok ze by mi to luto bolo ze ich nevyuzijem 😀 a buduci tyzden sa zase vrhnem do sitia ked skoncujem s tymto samovrazednym textom. tfuj.
@ivinka77 Dziva je🙂)))Princezna, moju nema kto, ja si moju dodzabem sama 🙂)))krasna princeznicka
@slady no to ja eby som davala na nocnik iba nakaku, tak ju davam raz za cas 🙂)))ale cika ako keby ju zato platili. cakam aj co Adel napise ako casto cikaju. No ale zacina to mat nevyhodu a to, ze ked je vonka zacne vrieskat, chce cikat. a ja mozem letiet po polhodke domov, toto teda nie, dnes som letela cez pol sidliska jak besny pes. Gate si usila suprove!!!!!sikulka.a to s aneda kupit? ich ucelom je, ze je tam plienka iba len tak navolno? Necudo pocuj ze tolko kakate, ja si musim upravit stravu. Jes meso? ja ano
@slady Otazka, aj ked viem ze ma zabijes. Ale viem aj ze mas skusenost. Idem teraz kupovat ohradku velkost 80x102. A na tuto velkost neviem zohnat hniezdo. Nechces mi nahdou usit? ja kupim latku aj co treba a poslem ti a aj zaplatim samozrejme a ty ma az potom zabijes suhlasis? to len ked sa samozrejme budes cely den nudit a Vilko bude zivat na divane a Zorka spinkat vysmiata cele dni 🙂)))
@ingeborgnicol hej maska je to...cela macer 🙂
@slady ta uz ked sme pri tom siti a budes vo svungu, nechces potom usit aj mne nanoznik ? bo kupujem kocik a nema 🙂 hehe...to len pre tvoje dobro, aby si neumrela od nudy 🙂 🙂 🙂
@slady preco mam pocit ze ma teraz zabijes? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😝
@ingeborgnicol 😀 😀 😀 no sak usijem, coby ne, len pockaj kym doprekladam 😀 len aby si bola spokojna potom moja, hehe, pockaj pohladm obrazok mojho hniezda co som si sila aha tu je 🙂 este ma chvalte paci sa mi to, chlap akurat co hlavou kruti ze ci nemam co robit 😀 no daju sa kupit take gace ale stoja dvacku, zatial co mi z kusa rovnakeho materialu vyjdu dvoje taketo natahovaci a dvoje zapinacie 🙂 jasne damy, sem sa s materialom a posijem vsetko 😀 no ten nanoznik to som este nerobila to by som si musela dakde pohladat ze ako sa to robi, zase ja som zaciatocnik hej? 😉
to bolo este bez volanu na spodu a v pravo tam vidite este kufre do porodnice zbalene 😀 😀 😀
@slady no ten je podareny teda 🙂))))) No a tvoja praca sa mi paci, chvalim ta oficialne ako sa len da 🙂)) aj volanik si budem prosit aj plachticku, ale tu si kupim, ved to je do ohradky, uvazujem, ci jej dat do ohrasky aj baldachynik 🙂 Musi to mat prekrasne 🙂 ona je taka nasa princenicka. No a tie gate nemaju chybu aky mas stroj? aj ja o nejako uvazujem ved ja by som si to vedela mozno aj usit sama he, ale som 20 rokov nesila
@ingeborgnicol no ved ani ja som pred tym nesila, hehe, ale to hniezdo bol dobry trening - to len rovno rovno rovno a nic sa tam velmi neda pokazit, tie gace uz su vyssi level 😀 neviem aky mam stroj, moja mamka mala dva - po kazdej babke jeden - tak jeden isiel mne 🙂 fakt netusim, ma ihlu a elektricky pedal, to je hlavne 😀 ja si pamatam ako moja mamka este na slapacom sila ked som bola decko, to bolo ine retro 🙂
@slady sak zbal kufre a chod...tentokrat pre braceka... mna Teri tiez posiela, ze jej je malo jedna sestra, ze ona chcela predsa dvojice 🙂 to akoze dvojicky... 🙂 minule len tak odveci zahlodila, ze mamiiiiii a tie dvojice budu kedy? nabuduce ? 🙂 tak som jej decentne naznacila, ze mam obavu, ze ziadne nabuduce uz nebude 🙂 a ona ze ''ako to, ze nie? ved mas stale tehotne brusko! '' 🙂
@ingeborgnicol este som zabudla ze ano , jem maso, ale len tak raz - dva krat do tyzdna a do tych gati davam budposkladanu stvorcovu plienku na novorodenecky sklad alebo nohavickovu - takze len tak uplne navolno to tam neni - drzi to okolo babatka ale pointa je v tom, ze na tie premokave latkove plienky nemusis davat igelitove gace ale tas tieto vlnene a tie ti odpudia vodu rovnako ibaze ritula v nich dycha.
da sa tam dat aj iba poskladana plienka na obdlznik ale u prazenicovych deti by som to neriskovala 😀 mozno ked bude starsia a zacne davat klaty namiesto prazenice. 😀
To mate dobre.ja uz na tuty dalsie nebudem mat ja mam najlepsiu formu antikoncepcie.no a aky je to ten sklad?to nejak kolo bedier aj das?a masko lubim,davnejsie som aj 7rokov bola vegacka ale teraz pri mojich chlapoch sa to neda.zeriem aj za nich.a teraz pri tych liekoch dva krat.
@ingeborgnicol no to takto: http://www.latkovky.sk/skladanie-plienok ale to tipujem ze len do tych 6 mesiacov alebo kym nebude prilis zdrhat 🙂 ja by som aj bola vegacka ale neviem to 😀 neviem tak navarit skratka a ked navarim horu zeleninoveho jedla tak som aj tak po tom za chvilku hladna 😀 a navyse lubim maso, klobasy, slaninu, a skvarkovou natierkou tiez nepohrdnem 😀 joj chute som si narobila. ale tie surove pondelky to zijem na smoothies, pomixujem si banany a co pride do toho, spravim si fajny drink, mega velky, a zasyti ma to na pol dna, takze to sa da 🙂

joj, tak teraz neviem, kojíme plne, tak asi mam mišung vo farbách, proste fekálie mi moc nejdu 😀 . Môže byť že ako horčica - mne to príde všetko jedno, tak sa ospravedlnujem ak som to poplietla.